Ga naar inhoud


luchtig

Lid
  • Items

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door luchtig

  1. Je kunt inderdaad een combinatie maken van een motor met een duo lbn met als voordeel geen motorbeweging mbt tot de beide CD+ satellieten op 19,2 en 23,5 met behoud van de mogelijheden om op een positie ook andere satellieten te bezoeken. Een soort hybride opstellen waarin de voordelen van een vaste en draaibare opstelling worden gecombineerd. Zie hiervoor mijn bijdrage datum 16/8 met als onderwerp " duo LBN Canal+ en USALS aansturing " enkele pagina's terug.

  2. Daar heb je wel een punt. Elk voordeel heeft ook een nadeel.

    In mijn situatie is dit een ideale oplossing. Met twee kijkers over drie plekken komen we er wel uit.

     

    Naast de vaste en draaibare opstelling is met een beperkte schotelgrootte dus ook een hybride opstelling denkbaar.

     

  3. In tegenstelling tot mijn eerdere bericht kun je de instelling op de ontvanger (homecast) die de motor aanstuurt op schotel 2 Astra 23,5 ( basispositie voor gebruik duo LNB ) ook in de USALS instelling laten staan en dus niet in disecq B. Dat maakt het na bezoek van een andere satelliet,bijvoorbeeld astra 28,2 BBC HD etc, gemakkelijker terug te keren naar de basispositie voor het gebruik van de duo LBN. Gewoon een zender op de 23,5 kiezen. Schotel 1 astra 19,2 staat bij de homecast op disecq A.

     

    In de basispositie kun je onafhankelijk en zonder motorbeweging zappen op het CD aanbod waarmee zo.n 80 % van de behoefte wordt afgedekt. Voor de rest kun je op een kijkpositie (Homecast) desgewenst ook andere satellieten bezoeken.

     

    Een dat alles met een schotel van 64 cm!

     

     

     

  4. Heb inmiddels een Duo Lbn CD Quad gemonteerd op de schotel met motor in de 23,5 positie, dus volgens de CD methode nieuwe installatie. Daarmee kunnen we op 3 ontvangers direct zappen op alle CD zenders op 19,2 en 23,5 posities zonder motorbeweging. Bovendien kan ik ook de BBC zenders op 28,2 bewonderen door de motor via usals naar deze satelliet te sturen. Terug zetten op de basis positie gebeurd dan door te kiezen voor een zender op 23,5 en vervolgens de schotel via de homecast HS5101 CI USBop usals te zetten. Als de motor weer in de uitgangspositie is verander ik de zetting weer in disecqB.

    Daarmee is aan mijn doelstellingen voldaan:

    1. schotel niet groter dan 64 cm

    2. in de basis op 3 ontvangers direct kunnen zappen op de 23,5 en 19,2 positie

    3. de mogelijheden van de motor ic 28,2 (BBC) behouden

     

    mvggr

    Luchtig

  5. Het verhaal hierboven spitst zich toe op de vraag of een een "vaste" opstelling met twee lbn's ( astra 19.2 en 23.5 )

    mogelijk is binnen een draaibare voorziening met een usals aansturing.

     

    Ik ga er dan vanuit dat een van de LBN's de referentie is voor de motoraansturing.

     

     

  6. Recentelijk heb ik mijn digitenne-abonnement de deur uitgedaan en ben ik voor mijn drie kijkplekken aangewezen op satelliet ontvangst.

     

    Twee van mijn ontvangers ( Philips-Homecast) beschikken over een fastscan optie en twee ontvangers ( Homecast –Topfield) beschikken over meer uitgebreide mogelijkheden.

     

    Het nadeel van mijn opstelling is vooral dat een keus voor een bepaalde satelliet via de ontvanger die de motor aanstuurt ,ook geldt voor de andere kijkplekken.

     

    Daarnaast wil ik het aantal motorbewegingen zoveel mogelijk beperken vanwege het enigszins storende geluid en de zaptijd. In principe wil ik geen grotere schotel dan de huidige 64 cm Triax.

     

    Kortom een basis voorziening met directe toegang tot de beide Canal+ satellieten en daarboven de mogelijheid behouden om via de Homecast of de Topfield ook andere satellieten te bezoeken.

     

    Is het is dit verband mogelijk mijn huidige schotel te voorzien van een canal+ duo quad LBN met behoud van de mogelijkheid om desgewenst de schotel aan te sturen via de motor?

     

    mvrgr luchtig

  7. Het (her)installeren van pinnacle producten kan het best plaats vinden met uitgeschakelde virusbescherming en het uitschakelen van op de achtergrond lopende programma's. Bij een herinstallatie is het wel van belang dat de sporen van een vorige installatie grondig worden verwijderd.

     

    luchtig

     

     

  8. Kreeg met mijn Homecast HS5101 CIUSB met CD CAM wel de SD kanalen en enkele HD zenders bijvoorbeels BBC HD, maar niet

    Ned 1 HD en de HD en themakanalen uit het CD HD pakket. Heb de laatste SW ( betaversie geladen). Uiteindelijk is het mij gelukt door in mijn USALS instelling de lengtegraden 0,5 te verlagen. Vermoedelijk is de uitrichting van mijn motor niet ideaal.

     

    Luchtig

  9. Kijk eens naar de software versie. Mogelijk heb je de laatste firmware bestemd voor de duitse markt ( v 5.0.94 van 8 juni 2007 ) geladen. Ik kreeg deze via OTA op mijn 5000CI binnen. Bij deze versie vervalt DISEqC 1.2. Je kunt dat herstellen door een oude algemene versie te laden via de computer. Zelf gebruik ik versie 5.0.72 van 25 augustus 2005. Er is ook nog een nieuwere versie van jan 2007. Deze beviel mij niet met name mbt de organisatie van de favorieten.

     

    Luchtig

×
×
  • Nieuwe aanmaken...