Ga naar inhoud


chrisch

Lid
  • Items

    651
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door chrisch

  1. Ik kreeg laatst een update binnen van IP Buddy (v1.03 build 16) en zit nu met advertenties op m'n scherm. Terwijl ik hem wel aangeschaft heb.

     

    Vervolgens "Restore previous purchase" vanuit het settings menu geprobeerd. Biedt geen soelaas. Iemand een tip?

  2. Origineel bericht van: klbob
    Het is op dit moment niet mogelijk om met een oranje casema kaart tv te kijken op E2.

    Dus je hebt alle bekende camkey/camdata combinaties geprobeerd en tryallchids in je cccam.cfg staan? Dan heb je een uitzonderlijke kaart...? Kortom:
    raar dat het niet werkt. De grijs/blauwe casema kaarten (4015 en 4021, oude types) draaien probleemloos. Ik heb ook een 41xx kaart (oranje wit, ziggo) - en die draait ook. Welke 4 cijfers heeft het serienummer van jouw kaart?

    n.b. als je wel de juiste camkey/camdata (zie deze thread) hebt gebruikt, maar geen tryallchids, dan werkt het nog steeds niet!
  3. Ik had ook altijd problemen met de Edimax printservertjes. Die drivers (PrintSir) werkten vaak niet.

     

    Uiteindelijk bleek de oplossing simpel: als je de printer lokaal installeert op Windows (niet de printer automatisch laten detecteren!) en daarbij een nieuwe standaard TCP/IP poort toevoegt met het IP van de edimax, dan kan je probleemloos zonder drivers voor de printserver printen via LPR. LPR of RAW printing moet wel aan staan op de edimax.

     

    Als je meerdere poorten op de edimax hebt, moet je wel de juiste queue (wachtrijnaam) opgeven. (lpt1 = parallel , prt1 of prt2 =usb).

     

    Dit was ook de enige manier destijds om de printserver op een Vista en Win7 machine aan de gang te krijgen.

  4. Origineel bericht van: Ronnie1966
    Lekker laten staan zo is allemaal goed.
    Het enige waar je volgens mij wel op moet letten is of je een HDMI 1.4 kabel hebt want anders kan je wel eens problemen krijgen met 3D kijken, verder veel plezier met alles.

    HDMI 1.4 kabel bestaat feitelijk niet. Alle HDMI kabels moeten hetzelfde zijn qua pinbezetting. Over korte afstanden (< 2m) werken alle HDMI kabels prima met 3D (ja, ervaring, met een samsung ue40d6500). Het enige waar je naar kan kijken is dat HDMI "1.4" kabels een iets betere afscherming (kunnen) hebben.
  5. Haha smile

     

    Ik vond 'm op maxconsole forum. Daar was eerst registratie uitgeschakeld, maar vandaag kon ik er gewoon op.

     

    Anyway, besef net dat ik met een USB A/A kabel er niet ben. Beide apparaten verwachten een device en gooien 5V/500ma op de kabel. Dat gaat vast knetteren (daar waar het moederbord rookt, loopt de meeste stroom smile

     

    Ok, the search continues smile

  6. Ik heb het voor elkaar gekregen om USBHostFS voor de NSLU2 te downloaden. Iemand had 'm al gecompiled.

     

    Er zit een installscript bij, dat ga ik wel even bekijken, maar niet gebruiken.

     

    Het gaat mij primair om de USBHostFS. (In principe usbhostfs plaatsen in /bin, chmod +x usbhostfs . Even een mountje maken op de NSLU2 naar een NFS share van m'n NAS en...)

     

    Code:
    /bin/usbhostfs -n /mnt/nas 

    En dan als 'ie het doet toevoegen aan /etc/init.d/rcS

     

    Nu nog even een USB A-USB A kabel scoren en dan laat ik wel even weten hoe 't gaat smile

  7. Allereerst: @moderator(s) - ik hoop dat dit het juiste subforum is voor dit bericht!

     

    Een beetje een vaag verhaal, maar ik doe een poging om 't een beetje helder te maken.

     

    Aanleiding:

    Ik heb een TV met netwerkaansluiting en USB poorten. De TV kan via DNLA films en muziek afspelen van mijn NASjes. Alleen: het gaat met ondertiteling nooit goed. Ik heb van alles geprobeerd met verschillende mediaservers, maar 't lukt gewoonweg niet.

    Nou wil het geval dat als ik een USB stick gebruik met film en .srt bestand, de TV het gewoon prima doet. Het zit dus primair in de DNLA ondersteuning van de TV en/of de mediaservers op de NASjes. Helaas ondersteunt de TV geen samba netwerk share op het netwerk, dan had ik het probleem waarschijnlijk niet. Ik heb een aparte mediaplayer (CFULLHDMA) en dat werkt natuurlijk prima, alleen bij 3D side-by-side mkv's worden natuurlijk de ondertitels verprutst. De mediaplayer is dus ook geen oplossing.

     

    En toen vond ik...

    Nadat ik wat uitzoekwerk op internet had verricht, vond ik twee wireless USB sticks (van HSTI en Infinitec) die je - na eenmalige configuratie - in een willekeurige USB host kon prikken en vervolgens word je netwerk share gewoon aangeboden aan de USB host alsof het een USB memory stick is. Met andere woorden: je TV denkt dat het een USB memory stick is, maar stiekem is het een verbinding naar een netwerk share. En het werkt bijvoorbeeld ook in een photoframe of in een MP3 capable versterker met USB aansluiting. Ik dacht - dat is een fantastische oplossing!

     

    Maar...

    Omdat ik wisselende berichten zag over de performance van de sticks (de HSTI kan bijvoorbeeld alleen t/m 720p streamen zonder schokken) en de hoge prijs van de sticks (voor een experiment is $99-$130 excl. $25 verzendkosten best veel geld vind ik), ben ik op zoek gegaan naar een alternatief.

     

    Alternatief gezocht

    Helaas heb ik niets gevonden als alternatief voor de twee bovengenoemde sticks. En bovendien zou ik het liever bedraad zien in plaats van wireless.

     

    Dus mijn vragen:

    - Kent iemand een hardware alternatief voor bovenstaande sticks, die wellicht goedkoper zijn of bedraad?

    - Ik heb nog een NSLU2 staan en ook nog een thin client met USB2 poorten. Zouden die softwarematig te "misbruiken" zijn om het USB Device->netwerk share doel te bereiken? Of moeten die USB poorten "USB on the go" gecertificeerde poorten zijn?

     

    Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken :-)

  8. <assumption modus>

    RC staat normaliter in ontwikkelprojecten voor "Release Candidate". Na een aantal beta's breng je 1 of 2 release candidates uit, die bijna geschikt zijn als een "stabiele" uit te brengen versie.

     

    Dat RTi 12 release candidates uitbrengt voordat ze een major release doen (dus v1.0) is wat apart. Het zou logischer zijn als ze beta 1 t/m 10 of 11 hadden gedaan en dan 1 of twee RC's.

    </assumption modus>

  9. Ik haak even in op deze thread smile

     

    Ik heb net een Samnsung UE40D6500 gekocht, met DVB-C en DVB-S2 tuner. En CI+ slot. Ik heb hetzelfde probleem als TS.

     

    Ik zat zelf naar aanleiding van de review van Michel ook te kijken naar de Clone+, omdat ook de "Clone+ Twin slot interface" beschikbaar is.

     

    Als omschrijving staat er

    Origineel bericht van: "Een satellietshop die ik niet benoem"
    Met de Twin slot interface wordt het mogelijk

    om gelijktijdig verschillende kanalen te bekijken

    van 2 TV Providers. Hiermee kunt u van bijvoorbeeld CanalDigitaal &

    TV vlaanderen het abbonnement draadloos doorsturen

    via het Clone+ systeem. Ook is het mogelijk om nu

    bijvoorbeeld CanalDigitaal abbonnement i.c.m. het

    Ziggo abbonnement draadloos door te sturen.

    ook kan men KPN Digitenne smartcard i.c.m CanalDigitaal

    of Ziggo doorsturen.

    Dit bericht triggerde me natuurlijk. Als ik dus zo'n clone+ zou kopen met twin slot interface, dan kan ik 1 client kaart in de samsung stoppen. Maarrrr... zou er een CI module bestaan die èn Irdeto èn Seca3 snapt via één clientkaart en ook nog werken in de Samsung?

     

    (Helaas ondersteunt SamyGo de D series (nog niet). Wellicht zouden de jongens van SamyGo te verleiden zijn om een softcam in te bouwen in hun custom firmware voor D series ? :-)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...