Ga naar inhoud


hanshcjmeyer

Lid
  • Items

    59
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door hanshcjmeyer

  1. Hallo,

     

    Ik probeer de remote van mijn Onkyo TX NR609 te programmeren voor mijn Rebox HD8000. Echter daar is geen code voor. Weet iemand de Rebox code voor de remote? Of kent iemand een ander merk Sat ontvanger, die ook met de Rebox remote te bedienen is? Dan kan ik kijken of er voor dat merk een code bestaat voor de Onkyo remote.

  2. Ik heb (in mijn huis op de Frans/Duitse grens) een buiten antenne waarmee ik de Duitse DVB-T ontvang en een centraal antenne systeem waarmee ik (franse) DVB-T ontvang. Op de ene ontvang ik dus de Duitse zenders op de andere de Franse. Op dit moment steek ik, afhankelijk van wat ik wil kijken, of de ene of de andere antenne kabel in de ontvanger: erg onhandig.

     

    Kan ik de twee antenne kabels niet in een switch of multiplexer laten samen komen en met één kabel naar de ontvanger gaan? Zo ja, welke switch of multiplexer moet ik gebruiken?

  3. 'onthouden' van programmanaam bij dagelijkse opname. Vanuit de EPG wordt de programmanaam initieel goed overgenomen. Na een aantal dagen veranderd de programmanaam 'spontaan'. In zo'n geval zijn er (op dit moment) een paar oplossingen:

    a. niets doen en onthouden dat je opname een andere naam heeft smile

    b. programmanaam handmatig aanpassen

    c. timerinstelling verwijderen en via EPG opname opnieuw instellen

     

    [W] afspelen mogelijk maken van alle mvk bestanden?!

  4. Origineel bericht van: Dennis Spoelstra
    Ik mag graag een rondje golf zien, Sport1 golf zou ik toejuichen !
    Er zijn steeds meer mensen die golfen (ik ook).
    Verder kan je het tegenwoordig betaalbaar houden, als witte golfer ;o) De kak is langzaam aan er wel af.

    In Groot Brittannië golf je voor minder als een voetbal lidmaatschap, volkssport nummer 2 daar.


    Helemaal mee eens: ben blij dat mijn kinderen golfen. Dat is goedkoper dan tennis en/of hockey!
  5. @JW R

     

    Er zijn in elk geval vier iemanden die hier op zitten te wachten: ons gezin smile

     

    Ik kan me voorstellen dat dit kanaal niet voor iedereen interessant is. Maar zo gaat dat nu eenmaal met veel kanalen. Ik kan b.v. me niet voorstellen dat er iemand zit te wachten op Film1.1, 1.2, 1.3, 1.x, ... :D

     

    Maar daarom kijken we m.b.v. sateliet: ieder zijn keus en kijkt datgene wat hij/zij wil.

  6. Heb een Samsung LE32C579, met zo'n triple receiver (DVB-T, DVB-C en DVB-S2) als slaapkamer TV. Neem de hier genoemen beperkingen van alles in één voor lief. Heb nu alleen TV aan plafond-beugel hangen, met 3 kabeltjes er naar toe (coax, 230V en LAN). Lekker opgeruimd en strak.

     

    Heb nog geen CD firmware voor deze (in Duitsland gekochte) TV kunnen vinden. Moet het dus doen met de standaard voorzieningen en handmatig (TV -> USB -> PC -> USB -> TV) met een editor alle kanalen op volgorde zetten.

     

    Zowel video als audio van SD en HD uitzendingen (Astra 1, 2 en 3) zijn goed. Het zappen is wat langzamer dan ik met mijn Rebox receiver gewend ben, maar niet storend.

  7. Origineel bericht van: Jürgen
    Dat zou kunnen kloppen want beide gebruikers die dat in het betreffende Topic adviseren zijn RE-4000 gebruikers met Octagon software en dat is nu niet representatief voor de RE-9000 met Rebox software.


    Dus voor HD8000 en HD9000 gebruikers is dit probleem niet op te lossen?
  8. Raar maar waar: na de installatie van de nieuwe/laatste firmware doen beide tuners het weer.

     

    Blijkbaar was de T1 niet defect, maar niet geactiveerd (stond niet aan)?! Kan dat? Is er een manier om een tuner aan of uit te zetten? Kun je dat ook per ongeluk doen? Zoals in het oorspronkelijke bericht aangegeven: ik heb/had niets aangepast: geen firmware, geen instellingen, niets. En toch stond T1 uit. Misschien spontaan een bitje 'omgevallen'.

     

    Misschien helpt het opnieuwe laden van de firmware ook in andere gevallen, bij mensen met soortgelijke problemen.

  9. Volgens mij is T1 in mijn Rebox kapot. Ik heb 2 gescheiden kabels die mijn Rebox in gaan. Ingesteld "gescheiden". Tot voor kort had ik op zowel T1 als T2 gewoon signaal en beeld. Sinds enkele dagen geen beeld via T1, wel via T2. Ik heb eerst de instelling "doorlussen" geprobeerd. Daarna had ik helemaal geen beeld meer. Vervolgens de kabels gewisseld tussen de aansluiting T1 en T2. Nog steeds geen signaal/beeld op T1 en nog steeds signaal/beeld op T2. Is mijn conclusie correct dat T1 kapot is?

     

    Hoe kan ik er voor zorgen dat ik T1 niet gebruik? En alleen T2 gebruik? Kan ik op een of andere manier T1 "uitzetten"?

  10. Op basis van dezelfde overwegingen heb ik naast TF PVR 5000 en Philips DSR 8121, ruim een half jaar geleden ook de Rebox-HD8000 gekocht. Alles bij elkaar een keuze waarvan ik geen spijt heb. Ik zal niet beweren dat e.e.a. altijd volledig probleemloos werkt. Maar in vergelijking met andere sat onvangers is de Rebox zeker niet slecht. Als dit en vergelijkbare fora mag geloven bestaat de ideale (=100% probleemloze) sat ontvanger (nog) niet.

  11. Origineel bericht van: amrabed
    Zondag avond had ik de zelfde probleem, heb de box en de tv aantal keren uit en aangezet echter niets hielp.

    Ik was zo kwaad dat ik die BOX kon slopen, heb toch maar besloten om de digitenne uit de slaapkamer te halen en bij terug komst met digitenne, zag ik tot mijn verbazing dat de BOX weer beeld gaf. echt ONGELOOFLIJK.


    @Amrabed: ik heb met andere HDMI-kabels, HDMI-poorten op TV en uiteindelijk een andere scherm (PC monitor met HDMI aansluiting gebruikt) vastgesteld dat het 'iets' hardware-matigs was met de Rebox. Bij mij trad het alleen op met een 'koude' Rebox. Na een half trad het probleem niet meer op.

    De vervangende Rebox doet het prima. Nooit meer problemen met HDMI poort gehad.
  12. Alle adviezen geprobeerd. Uiteindelijk bleek het toch noodzakelijk de Rebox via de dealer terug te sturen naar Rebox. Begin juli de Rebox opgestuurd. Begin augustus nog steeds niets terug ontvangen. Dealer heeft daarna herhaaldelijk contact gezocht met Rebox. Naar zijn zeggen kreeg hij geen uitsluitsel wanneer ik mijn Rebox terug zou krijgen. Hij heeft daarom maar besloten om mij een nieuwe op te sturen.

  13. Ik heb ook zo'n Philips Sat ontvanger en ik heb ook dezelfde behoefte: opname op DVD of gewoon op notebook om onderweg in het vliegtuig te bekijken.

     

    Ik heb daarom een Rebox-HD8000 gekocht. Die heeft een aansluiting voor zowel een externe USB als een externe SATA schijf. Daarnaast hangt gewoon in het netwerk. De aan de Rebox aangesloten schijven zijn vanaf elke computer in het (giga-ethernet) netwerk als netwerk-schijf te benaderen. De opgenomen bestanden zijn met elek media speler gewoon af te spelen. De Rebox slaat de opnames ongecodeerd op.

     

    Ik weet niet hoe jouw ervaringen met je Philips zijn. De mijne niet al te positief: regelmatig vastlopers en een 'weerbartsige' gebruikers interface. Alhoewel de Rebox ook niet probleemloos functioneert, is ie vele malen makkelijker in het gebruik.

  14. @Ice Cold Ice: dat zou inderdaad de procedure moeten zijn. Sinds ik met v26 werk, werkt dat niet meer. Als ik direct zo'n 18+ kanaal kies of er zappend op terecht kom, verschint er eerst een paar seconden beeld, voordat er om een code wordt gevraagd.

     

    Om te voorkomen dat de kinderen al zappend toch op 18+ kanalen komen, heb ik er voor gekozen om deze kanalen over te slaan bij het zappen. Geen ideale oplossing. Hopelijk is dat bij de versie na v37 opgelost (voor meer details over mijn ervaringen met v37: zie separaat topic).

  15. Origineel bericht van: Jürgen
    Hans,

    Een goede uitleg, perfect maar misschien toch nog even een kleine aanvulling.
    In de screenshot van Porter.exe staat nu bij 'Communication Port' de waarde 'Bluetooth...''.

    Dit zou verwarring kunnen scheppen want daar moet worden ingevuld 'Standaard seriële verbinding'.

    Waarschijnlijk zal iedereen dit wel begrepen hebben maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.


    @Jürgen: je hebt (natuurlijk) helemaal gelijk. Probleem was/is dat ik tooltje heb gebruikt op een oude PC (met com poort) en dat ik de post voor het forum op mijn notebook (zonder com poort) heb gemaakt: ik kon de instelling niet veranderen...

    Nogmaals: iedereen bedankt voor de hulp. Dit collectief (forum) is vele malen sterker dan welke helpdesk dan ook. Let's keep up the god work!
  16. Origineel bericht van: Lord Humungus

    Er zit dus denk ik niets anders op dan om de ontvanger mee te nemen naar je dealer.....


    Gelukkig heeft dit forum een aantal super leden! M.b.v. o.a. Jürgen en Sathopper heb ik na de ellende met de upgrade naar v37 weer een werkend systeem met v26. Ik wacht geloof ik voorlopig maar even met upgraden... :-)

    Ingredienten van een relatief eenvoudig oplossing voor een niet meer opstartende Rebox:
    1. PC (of notebook) met een com-poort
    2. Een nul-modem kabel (voor nog geen 5 euro binnen 24u thuisbezorgd: gisteravond om 19:45 besteld, vanochtend om 10:00 in brievenbus! Stuur PM voor internet-winkel details)
    3. Tooltje ("Porter") om FW van PC via nul-modem kabel op Rebox te krijgen (bij diverse forum leden te verkrijgen, nu dus ook bij mij)
    4. Half uurtje tijd om FW te laden

    Procedure is zelfs voor een leek als ik eenvoudig uit te voeren.
    1. Rebox uit, PC aan
    2. Rebox en PC met elkaar verbinden m.b.v. nul-modem kabel
    3. Tooltje op PC starten (hoeft niet geïnstalleerd te worden)
    4. In het tooltje via "file" het ird-bestand zoeken ergens op je PC
    5. Het laden van de FW op PC starten door op in het tooltje op PC op "download" te klikken. Het tooltje geeft aan "waiting"
    6. Rebox aanzetten. Het tooltje reageert meteen, de Rebox duurt even: geduld!
    7. Heel langzaam maar zeker geeft Rebox het percentage gereed aan. Bij mij duurde het ruim een half uur voor de 100% bereikt was, maar toen eindelijk: "complete"
    8. Rebox uitzetten
    9. Kabelverbinding tussen PC en Rebox verwijderen
    10. Rebox weer aanzetten. De 'normale' stappen na een upgrade worden nu door de Rebox uitgevoerd.

    porter.jpg
×
×
  • Nieuwe aanmaken...