Ga naar inhoud


robbieuutgrunn

Lid
  • Items

    356
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door robbieuutgrunn

  1. Hoi Wiz en smetje limb.BE,

     

    Dank voor jullie antwoord.

     

    @Wiz, Ik zal het zodra ik tijd heb even testen met een enkel kabeltje van de receiver naar bijv. de 19,2 kop.

     

    @smetje limb.BE, Het vreemde bij de satelietboer was dat hij 2 dezelfde opstellingen (dus de disecq 1/2/3/4) aldaar heeft staan. Bij de 1e setup werkte het niet. Daarop besloot hij de receiver bij de 2e opstellingen aan te sluiten en daar werkte het gewoon. Ik nam het voor lief, maar bij nader inzien is dit vreemd..toch?

     

    Greetz...

  2. Hallo allen,

     

    Ik leg mijn vraag hier neer omdat ik het even niet meer weet. Enige weken geleden stopte mijn VU Solo ineens met het geven van signaal/beeld. De receiver herkent geen satelieten meer.

     

    Voor de duidelijkheid, ik heb hier nog een solo en vu duo die beide op dezelfe schotel en aansluiting wel zonder problemen signaal geven.

     

    satelietinstellingen - 4 lnb's met als tunerinstelling DISeqc A/B/C/D 13/19,2/23,5/28

     

    - Als eerste heb ik een nieuwe PLI image erop gegooid, dit mocht niet baten.

    - Als tweede heb ik een orriginele image van VU erop gezet, ook dit hielp niet. Daarna weer de PLI teruggezet.

     

    De receiver herkent geen satelieten/signaal terwijl m'n andere receivers gewoon automatisch (na tuner ingesteld te hebben) de satelieten zien.

     

    Ik ben hierop naar de satelietboer gegaan waar ik de receiver heb gekocht. Deze heeft de receiver naar eigen zeggen getest en correct bevonden. Ik krijg het advies mee om m'n schotel af te stellen. Maar zoals gezegd, andere receivers doen het gewoon zonder problemen (bijv. 19,2 zo'n 85% signaal)

     

    Kortom... ik weet het even niet meer. Misschien zie ik gewoon iets over het hoofd.

     

    Alvast dank voor jullie suggesties.

     

    Greetz....

  3. Goedenavond,

     

    Wie kan mij mogelijk meer vertellen over het juist uitrichten / inrichten van een visiosat bb (best results staat op de doos) met 4 lnb's gericht op 13/19/23/28 oost.

     

    Nadat ik afgelopen weekend de schotel succesvol heb uitgericht op 19 oost (80% op VU+), 23 oost (78%), 28 oost (79%) en daar ook goed beeld op heb, blijf ik toch wat problemen houden met de Hotbird afstelling.

     

    In de PLI image op de VU+ box heb ik bij de schotel settings 'DISEqC A/B/C/D' ingesteld.

     

    poort A, 13 oost

    poort B, 19 oost, Ku band

    poort C, 23,5 oost

    poort D, 28,2 oost

     

    vervolgens ga ik naar signaalmeting en switch ik naar 13 oost, ik heb hier 65% signaal... dit is het beste wat ik krijg. Hij staat automatisch op 'Transponder handmatig'

     

    Zet ik de instellingen vervolgens op 'Vooraf ingestelde transponder', dan schiet ineens het signaal naar 77%. Ik kan echter de instellingen niet opslaan zo lijkt het waardoor het signaal dus weer vervalt.

     

    Alles met elkaar blijft het vooralsnog dus lastig om de Hotbird te ontvangen. Ik hoop dan ook dat iemand me uit de brand kan helpen.

     

    Greetz...

  4. Was het werkelijk zo eenvoudig? Ik heb een software update gedaan en daarna is de schijf correct geformateerd. De eerste opname is gemaakt ;)

     

    Iedereen bedankt voor de reacties, ik zal in vervolg bij problemen eerst een software update doen alvorens de vraag te posten :)

     

    Greetz...

  5. Hoi iedereen,

     

    Om de een of andere reden krijg ik de hdd op m'n VU+ Duo niet aan de praat. Inmiddels heb ik met 3 verschillende geprobeerd;

     

    WD 500 Gb wd500aakx

    WD 250 GB wd2500JS (wd caviar)

    Samsung 1000 GB HD105SI

     

    Het lijkt erop dat deze gewoon herkent worden, hij is namelijk gewoon te vinden onder 'menu/instellingen/systeem/harde schijf / initialiseren

     

    Vervolgens wil ik onder initialiseren de schijf formateren en de schijf begint te draaien nadat ik akkoord heb gegeven op formatering.

    Echter na enkele momenten (1/2 minuten) krijg ik de melding: "Opslag apparaat initialiseren. Fout: Timeout elapsed, sorry"

     

    De instelling voor de schijf heb ik overigens op 'niet op standby' staan..

     

    Volgens mij heb ik de juiste stappen doorlopen om ervoor te zorgen dat ik de HDD kan gaan gebruiken maar kom er dus niet uit. Iemand die me kan helpen?

     

    Greetz...

  6. Hallo Allemaal,

     

    Ik wil mn net gekochte VU+DUO gaan aansluiten op de 2 schotels die ik heb. 1 met dual lnb (19/23) en een met rotor. Nu had ik het idee om beide op de 2 verschillende tuners aan te sluiten. Kunnen jullie me vertellen of dit zomaar kan ofdat ik nog ergens rekening mee moet houden. Mogelijk dat ik uitzonderingen moet instellen zodat bij 19/23 niet de rotor begint te draaien?

     

    Meerdere tuners is nieuw voor me, dus bij voorbaat excuus voor de missschien wat 'beginnersvraag'.

     

    greetz.....

  7. Hallo allemaal,

     

    Het zal ongetwijfeld al eens voorbij zijn gekomen, maar ik heb niet echt antwoord op mijn vraag kunnen vinden. Mogelijk dat iemand een link van het draadje kan geven of antwoord op de volgende vraag.

     

    Ik ben eraan toe om mijn 'dreamboxpark' in huis te vervangen. Hiermee doel ik op het feit dat ik HD ontvangers wil gaan kopen. Nu heb ik een tijd geleden voor een Kennis een VU+Duo gekocht.. prima bakje verder.. Maar inmiddels zie ik talloze ontvangers met bijv. PLI ondersteuning de revue passeren. Mogelijk dat jullie mij kunnen helpen bij het inwinnen van info over deze receivers, want ik zie zogezegd 'door de bomen het bos niet meer'.... ;)

     

    Zoals gezegd heb ik wat ervaring met een VU+DUO.. op zich een leuke bak, maar ik vraag me hoe dan ook af of dit niet wat overkill voor me is.. Tenslotte neem ik nooit op (ik kan het me i.i.g niet herinneren) op moment dat ik een andere zender wil kijken.. Het voordeel van meerdere tuners zie ik dan ook even niet zo snel, maar misschien dat iemand mij kan overtuigen ;) .

     

    Verder kom ik respectievelijk VU single, Clarke-tech et5000 / et9000 en Xtrend et5000 / et9000 tegen... zeg het maar... ik weet het niet meer :D

     

    Zitten er grote verschillen in deze bakken kwa ondersteuning van de fabrikant, firmware etc..? Ik wil graag de PLI image (blijven) gebruiken, dat is zeker.

     

    Heeft er iemand ervaring of kennis om me van goed advies te kunnen voorzien?

     

    Alvast bedankt voor de input!

     

    Greetz...

  8. Hoi allemaal,

     

    Vanochtend kwam tot mijn stomme verbazing m'n dreambox 7020 niet meer up. Het display lampje brand wel, maar meer dan dat gebeurt er niet...

     

    Ook met Dreamup krijg ik geen reactie. Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen ofdat ik andere mogelijkheden kan testen?

     

    Greetz...

     

  9. @freak @iedereen,

     

    wat me nooit te binnen is geschoten is wel een heel dom iets... Ik heb nooit de db500 van het netwerk gehaald waardoor er 2 boxen met dezelfde C: line connecten.

     

    STOM van me maar het is wel opgelost.

     

    Iedereen bedankt voor de reacties.

     

    @tonskidutch ik zal in vervolg een nieuwe topic starten bij 2 verschillende vragen.

     

    greetz...

  10. Hoi Noud,

     

    Yes, hierbij direct beeld... daarom vindt ik het zo vreemd.

     

    resumé;

     

    * Ik heb netwerk op de VU

    * CCcam.cfg ingesteld

    * laatste CCcam geinstalleerd op de OpenPli

    * met kaartje heb ik gewoon beeld op alle zenders.

     

    werkt niet

     

    dreambox 500 met zelfde config als bovenstaande aangesloten en ik heb weer beeld

     

    Ik zal vanavond kijken of ik mogelijk met netstat in telnet kan zien waar de connecties blijven.

     

    greetz...

  11. top! dat werkt. bedankt!

     

    Ik weet niet of ik de volgende vraag binnen dit draadje mag stellen.. anders sluit hem maar en ik open wel weer een nieuwe

     

    verder heb ik nog een vraag want alles loopt nu als gewend behalve de INTERNE cardsharing. Ik heb de VU+ ontvanger als client ingesteld van m'n server beneden (dreambox 7000). Ik heb de CCcam.cfg aangepast door de C: line weer in te stellen.

     

    Op een of andere manier krijg ik dit niet aan de praat. Ik heb de CCcam versie geinstalleerd die in de laatste pli zit (kan overigens ook niet vinden waar ik deze eventueel weer kan verwijderen). Ik dacht gisteravond even een aantal seconden beeld te hebben gehad, maar nu dus niet meer.

     

    Moet ik mogelijk nog andere instellingen wijzigen, firewall aanwezig op de vu+ of moet ik aan andere zaken denken?

     

    Sluit ik m'n dreambox 500 weer aan als client, dan werkt dit gewoon dus het moet in de VU+ zitten.

     

    greetz...

     

  12. Hoi Allemaal,

     

    Ik heb sinds vandaag de VU+ Duo ook maar eens aangeschaft en ben hier vanavond wat mee aan het spelen. In principe heb ik alle instellingen zoals ik deze ook op mijn dreambox heb weer aan de praat. Het enige wat ontbreekt is beeld... beeld op de 23 oost sateliet wel te verstaan.

     

    bewerkt: Oja... ik gebruik de PLI image

     

    Mijn instellingen heb ik als volgt gedaan.

     

    lnb 1 aangesloten via een canal digitaal lnb 19/23 oost

     

    tuner configuratie:

     

    Tuner A => toneburst A/B satelieten 19,2 astra 1h/1kr/1l/1m en astra 23 3a/3b

     

    Tuner B => doorlus naar Tuner A

     

     

    De zenders op 19 oost werken. Helaas die op 23 oost niet. getest met bijvoorbeeld de FTA zenders TV Noord

     

    bij het zappen naar deze zenders krijg ik de melding info: afstemmen mislukt

     

    Is er iemand die mij kan helpen met dit probleem?

     

    greetz...

     

  13. Hallo allemaal,

     

    Ik heb momenteel een twin lnb aan m'n schotel hangen en heb net een nieuwe twin lnb ontvangen van Canaal digitaal (i.v.m verlengen van m'n abbo naar HD). Vraagje of ik de oude moet vervangen voor de net ontvangen lnb ofdat de oude ook gewoon hd kan ontvangen? Beide zijn twin lnb's van Canal Digitaal en de oude is ong. 1.5/2 jaar oud.

     

    greetz...

  14. Iedereen ontzettend bedankt voor jullie reacties. Er staat wat negatieve t.o.v. de Dreambox bij. Laat ik voorop stellen (en dit noemde ik in m'n inleiding ook al) Ik ben jarenlange trouwe DB gebruiker. Nooit problemen gehad (ook niet met kapotte hardware o.i.d)

     

    Feit is wel dat omdat ik toch over moet naar een HD variant jullie mij redelijk overtuigd hebben om toch maar eens de VU te gaan proberen. Dit alleen al kijkende naar de prijzen die Dream voor het apparatuur vragen.

     

    greetz...

     

  15. Hoi allemaal,

     

    Als jarenlange trouwe dreamboxgebruiker ben ik op dit moment op zoek naar een goede vervanging (naar HD) voor m'n huidige dreamboxjes. Aldoende lezende kwam ik ineens uit op het feit dat er een VU+ box bestaat. Vergeef me mijn onwetenheid, maar ik heb dus geen idee wat ik er van moet verwachten indien ik zou overstappen van een DB naar VU.

     

    Ik heb gezien dat PLI een image hiervoor uitbrengt, maar hoe zit het met de werking van een VU t.o.v. een DB? zal er een hoop veranderen of is het het proberen meer dan waard?

     

    Mogelijk is dit allemaal al eens besproken, maar dat draadje kon ik dan net even niet vinden.

     

    greetz...

  16. ok.. top! bedankt voor jullie reacties. Ik weet nu wat me te doen staat, een leuk hd db'tje kopen, een 800 zit ik aan te denken.

     

    Nog even als laatste, aanvullend de vraag waarom ik met m'n huidige receiver deze zenders (hd) niet kan scannen. Tenminste ik zie ze niet nadat ik bijvoorbeeld de 19 en 23 oost gescand heb.

     

    Zie ik deze alleen als ik een hd ontvangen heb en deze dan laat scannen?

     

    greetz...

     

     

  17. dank voor jullie antwoord.

     

    vergeef me mijn onwetenheid... ik snap het namelijk niet helemaal. Ik heb momenteel een topbox pakket van canal digitaal. Moet ik, indien ik een hd ontvanger aanschaf ook een hd abbo wijziging doorvoeren bij canaal digitaal? of zal dat ook werken met m'n huidige abbo?

     

    greetz...

  18. Goedenavond!

     

    Ik vraag me, nadat ik de website van canal digitaal heb bekeken af waar ik in de zenderlijst van m'n dreambox 'film1 action' kan vinden. Deze lijkt er niet bij te staan.. Ook niet na het opnieuw zoeken van zowel 19 als 23 oost.. Kan iemand me vertellen waar ik deze zender kan vinden?

     

    greetz...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...