Ga naar inhoud


Tha Bulldog

Lid
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Tha Bulldog

  1. Dat klopt, maar voor hen die slechts NED1/2/3 hebben is het natuurlijk weer een welkome ontwikkeling, al vraag je je dan af waarom ze niet iemand zoeken met BasisHD om een kaart bij te schrijven. Het pakket icm Fausto wordt wel steeds uitgebreider nu CSAT, CanalDigitaalBasis en TNT SAT open liggen wink

     

    Straks in Italie maar eens proberen of ik via de WiFi aldaar op mijn Fausto server in NL kan inloggen met mijn M-Vision ST5. Ze hebben daar al satelliet, dus kan gewoon middels een RF loopje mijn decoder aansluiten. Nu hopen dat de installatie aldaar gewoon netjes op ASTRA 1 is uitgericht, en anders gewoon geen TV smile

  2. Edimax heeft USB sticks met een zogenoemde RP-SMA connector. Als je zelf een beetje handig bent zou ik een Bi-Quad antenne maken, en daar die USB stick aan vast knopen. Een Bi-Quad antenne is een richtantenne die voor best leuke ontvangst kan zorgen. Een sprietantenne is een omni-directionele antenne. Kan ook, maar een gerichte oplossing is beter, omdat dan al je signaal dezelfde kant op gericht wordt en de kwaliteit van het signaal dus meestal ook veel beter is.

  3. ^^ heeft inderdaad gelijk. Het is een SIM-reader en een normale reader (voor de CanalDigitaal kaart <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> )

     

    De informatie die nu in de reciever staat is als volgt:

     

    Menunaam: Versienummer

    Aangemaakt: LDASXTMMA_01_10

    Software: 1.9.117 product Jan 10 2005 10:36:06

    Middelen: 1.29.10

    Boot: 1.8.0

    Eerste gebruik: 22/11/2003

     

    Mediaguard

     

    MM staat bij mijn weten voor MediaGuard, de firmware van xsat.rtfm.be zegt LDASXTVMA wat dus zou staan voor Viaccess/MediaGuard.

     

    De XSAT DTVA (welke ik in het bezit heb) is gebaseerd op de XSAT 410, wat mij denk ik wel kan vertellen dat de VM firmware in mijn reciever ingeprogrammeerd kan worden. Ik heb al een keer een programmer gemaakt dmv een RS232, moet nu alleen nog even uitvinden via de datasheet daarvan hoe ik aan 3,3 volt kom <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

  4. Hallo allemaal,

     

    Ik heb hier een XSAT DTVA met 2 ingebouwde kaartlezers liggen. Dit kastje kan o.a. met de officiële C+NL SECA2 smartcards samenwerken. Binnenkort ga ik naar Griekenland en wil dan via Viaccess een aantal zenders van de HotBird plukken. Is het mogelijk om dit kastje dmv een andere firmware geschikt te maken voor Viaccess? Er staat op xsat.rtfm.be een firmware die MediaGuard/Viaccess geschikt is, zou ik deze er zo in kunnen proggen dmv een RS232 TTL kabel?

  5. Mooi is hij niet meer zo, maar hij zit vast met een kliksysteem (2x). Ik heb eerst aan 1 kant met een mes 1 van de "bij elkaar houdende pinnen" doorgesneden (per ongeluk <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> ) Hierna voorzichtig met een schroevendraaier het eerste klikje opengewrongen. Hierna ging het 2e klikje en de 2e pin ook vanzelf open.

     

    Als men foto's wil zien hoor ik het wel <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

  6. Ik was eens wat aan het meten of het signaal van de satellietkabel wel doorkwam, wat bleek nou? In die SCART plug was 1 van de 2 draden (middelste pin) los! Deze vastgesoldeerd, probleem opgelost! Alle zenders van Canal Digitaal werken prima, ik heb 98% Signaalsterkte en 8,1 dB op een 40cm campingschotel, zijn dit een beetje toelaatbare waarden of moet ik hem nog wat fijner richten? Ik heb op een aantal zenders (Sky, BBC W etc) wel last van enige blokvorming.

  7. Gegroet mede satellietliefhebbers,

     

    Al enige tijd (ongeveer 2,5 jaar) bezit ik een XSAT DTVA MediaGuard ontvanger met officiele SECA2 Canal Digitaal SmartCard. Hiermee heb ik echter een probleem. Sinds een tijdje geeft hij alleen nog maar de melding Geen Signaal. Hierop heb ik eerst een Reset gedaan (alle instellingen verloren) maar hij wil nog steeds geen signaal afgeven.

     

    Deze onderdelen heb ik al ontvangen:

     

    -Satellietkabel

    -LNB

    -Smartcard tijdelijk verwijderd

     

    Met mijn Comag Porty II ontvanger heb ik op ASTRA 1 op BVN een signaalkwaliteit(signaal van satelliet) van 71% en een signaalsterkte van rond de 80% (signaal van LNB). De LNB werkt dus gewoon, de kabel is ook in orde. Hij blijft echter aangeven dat er Geen Signaal is. Ik heb de ontvanger reeds opengemaakt om te controleren op losse draden etc, ik heb hier echter helaas geen storing kunnen ontdekken. Nu heb ik hier op het forum over de XSAT 410 al een hoop verhalen gelezen over defecte elco's etc. Het apparaat is inmiddels dus al 2,5 jaar oud, welke compomenten zou er dan vervangen moeten of is echt de tuner defect, is er nog een manier om dit te controleren?

     

    Dit is mijn eerste post op dit forum, ik hoop dat ik de regels omtrent een Topicstart goed nageleefd heb <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

×
×
  • Nieuwe aanmaken...