Ga naar inhoud


stevenwout

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door stevenwout

  1. Cultuur en Media (en ook bvb onderwijs en ziekenzorg) zijn in het Belgische communautaire jargon "persoonsgebonden materies", dwz een bevoegdheid van de Gemeenschappen. De Vlaamse gemeenschap en het Vlaams gewest zijn grotendeels "gefusioneerd", maar wat Brussel betreft is er een verschil: de Vlaamse gemeenschap opereert in het Vlaamse gewest én in Brussel (via de VGC, de Vlaamse Gemeenschapscommissie).

     

    Zo kan er in Brussel een Vlaams cultuurbeleid zijn (theaters,...), onderwijs en media (fmbrussel, tvbrussel en brussel deze week).

     

    In diezelfde domeinen zijn er dus twee "concurenten": de VGC en de COCOF, een orgaan van de Communauté française. Deze laatste opereert in Brussel en in het Waals gewest, maar niet in de Duitse gemeenschap (gelegen in het Waalse gewest).

     

    België, het land met evenveel volksvertegenwoordigers als inwoners (of toch bijna) ;-)

  2. Citaat:
    tja, de EPG vind ik niet zo schitterend...
    had graag meer dan 6uur kunnen verderkijken


    6 uur? Dat zou ik schitterend vinden! Op m'n Inverto 7000 zie ik op de meeste zenders (inclusief die van TV Vlaanderen en bijvoorbeeld de BBC's op astra2) enkel het huidige en het volgende programma. De Duitsers zie ik een week vooruit. Doe ik iets fout?
  3. Ik vind de beeldkwaliteit over het algemeen wel ok, alleen ben ik wat teleurgesteld in BBC Prime, zeker als ik vergelijk met de beeldkwaliteit van de FTA BBC zenders op Astra 2. Bovendien is de EPG op BBC Prime in één of andere vreemde taal (tsjechisch ?). Of doe ik iets verkeerd ?

     

    Groetjes,

    Steven

  4. Citaat:
    Dat is onmogelijk. De commerciële Nederlandse zenders hebben de rechten voor het Nederlands grondgebied. De commerciële Vlaamse zenders hebben het de rechten voor het Vlaamse 'zendgebied', waarom dacht je dat de VMMa zenders niet in de Walen op de kabel zitten? Ze (VMMa) betalen alleen maar rechten voor Vlaanderen.

    Dat, en ook (vooral) omdat het Vlaamse kabeldecreet dit verbiedt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...