Ga naar inhoud


maestronl

Lid
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door maestronl

  1. Ik ben bezig met het samenstellen van een Linux based HTPC, die ook m'n dreambox moet gaan vervangen.

     

    Ik wil graag naar een setup met 8 LNB's. Om deze setup binnen een HTPC aan de gang te krijgen op een PCI kaart (die ook nog eens toekomstvoorbereid is), zoek ik al een tijdje een DVB-S2 kaart die Diseqc 1.1 ondersteunt. Of heeft Diseqc 1.2 ook de optie om tot 16 LNB's aan te sturen?

     

    Heeft iemand een snelle hint?

  2. Ik gebruik sinds bijna een jaar een MacBook 2gHz, die ik als grote gok heb gekocht ( ...Lukt alles wel wat ik ermee wil zoals ik het wil). De praktijk was anders: Vooral het OS heeft me echt verrast in eenvoud en werking. En met Parallels hoef ik al m'n favoriete Dreambox programmaatjes niet te missen.

     

    Ik was nogal huiverig bij aanschaf door al die overenthousiaste Mac-addicts, maar ondertussen heb ik me maar vrijwillig overgegeven laugh

     

  3. Overigens: Je kan de Kathrein wel draadloos aansluiten, zonder moeilijk USB gebeuren. Zelf heb ik m'n receiver aan een Linksys WAP54G hangen: Dit is een access point, maar ook als client te gebruiken, d.w.z.: als draadloze adapter.

     

    Je prikt dan een netwerkkabel tussen WAP54G en Kathrein, de WAP54G maakt draadloos verbinding met je router. Vanaf je Kathrein is het alsof je direct aangesloten bent met kabel op de router. Ik blijf voorstander van bekabeld waar mogelijk, maar deze oplossing werkt hier stabiel en heb geen reden om alsnog een kabel te trekken naar een moeilijk punt (Daar waar de receiver staat smile )

  4. Citaat:
    Helaas moet je de MMS stream uit de http halen. In dit geval is het <a href="mms://media.omroep.nl/tv/avro/blikopdeweg/bb.laatste.asf" target="_blank">mms://media.omroep.nl/tv/avro/blikopdeweg/bb.laatste.asf</a> waar de Dreambox naar moet verwijzen. In de bijlage is Blik op de Weg aangepast.


    Je bedoelt dat de url 'mms://media.omroep.nl/tv/avro/blikopdeweg/bb.laatste.asf' in de XML file zou moeten werken? Dat doet ie hier niet <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

    In heb een aangepaste XML bijgevoegd, waarin alle UitzendingGemist streams zijn getest en werken. Tenminste, Koefnoen is verwijderd (einde seizoen), Goedemorgen Nederland en Pauw & Witteman heb ik laten staan, maar werken momenteel niet. Ik vermoed door een korte winterstop.

    /hersenspinselmodus
    Als sommigen de url <a href="mms://media.omroep.nl/tv/avro/blikopdeweg/bb.laatste.asf" target="_blank">mms://media.omroep.nl/tv/avro/blikopdeweg/bb.laatste.asf</a> werkend hebben op dit moment, dan begin ik me af te vragen of een en ander zelfs niet providerafhankelijk zou kunnen zijn. Omroep.nl is behoorlijk populair en ik meen dat sommige grote providers een directe pijp naar het omroep.nl park hebben liggen. Maar dat ze dat dan op URL niveau zouden regelen, lijkt me sterk...
    /einde hersenspinselmodus

    1286436-webstream2db.zip

  5. Op mijn DM500 werken de streams van UitzendingGemist niet via de URL die in je XML files voorkomen. Bijvoorbeeld Blik op de Weg. Door gebruik te maken van een aangepaste URL is een en ander wel werkend te krijgen:

     

    <a href="#" target="_blank">mms://streams.omroep.nl/tv/avro/blikopdeweg/bb.laatste.asf</a> -> Werkt niet

     

    <a href="#" target="_blank">http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/avro/blikopdeweg/bb.laatste.asf</a> -> Werkt wel

     

    Ik weet niet of ik hier de enige in ben, maar misschien handig te weten

  6. Hier is het ook niet anders. Een 78 cm schotel met een DM500, bij helder weer heb ik op het NL pakket (NED1,2 3, RTL, SBS en BVN) zo'n 80-84% signaal. Tijdens een hevige bui loopt dat terug, waarbij ik onder de 70% geen beeld meer heb. Net tijdens het Ned 1. nieuws was er een hevig buitje waarbij ik rond 20:15 enkele minuten moest missen. De schotel is hier momenteel niet op Astra uitgericht (hangt ergens uitgericht op een graad of 10 Oost) en het Astra signaal komt net langs een muur op de wok terecht.

     

    Tijdens eerdere 'experimenten' met een monoblock merkte ik wel dat uitrichten op Astra en de Hotbird LNB er links naast (van achter de schotel gezien) hier betere overall resultaten behaalde dan met het veelgehoorde advies uit te richten op Hotbird. Vooral tijdens slecht weer was het signaal stabieler op Astra en met Hotbird heb ik nooit last. Heeft zeker te maken met die muur, want de Astra's op 23,5 en 28,2 Oost zijn hier 'onzichtbaar'

     

    Wel valt het me op dat ik de laatste tijd veel hoor over ontvangstproblemen tijdens regenbuien. Het lijkt erop dat het tropische karakter van de buien van de afgelopen maanden meer negatieve invloed hebben dan dat ik, en enkele schotelkijkende kennissen, gewend zijn (even helemaal los gezien van de matige Philips tuner in deze DM500).

  7. Ah, dit is 't officiele Pli Emerald topic. <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> Had 'm helemaal gemist. Maar even een schaamteloze c/p vanuit dit topic

     

    De nieuwe Pli image bevalt hier ook erg goed. Waar ik bij Diamond nog diverse problemen had met VLC (de HTTP commando's vanaf de box werden niet juist verwerkt door de server), heb ik een tijdje de Zweedse Leatherface image gedraaid. Draaide stabiel en bood diverse opties, maar ben blij weer terug te zijn bij Pli. Het draait razend stabiel, biedt alle opties die ik me kan wensen en ook VLC werkt nu naar behoren. Overigens vermoed ik dat het probleem daarmee wel eens mede serverside kan hebben gezeten.

     

    Er zijn drie eigenaardigheden die ik tegen kwam, misschien door mezelf oplosbaar?

    - Bij gebruik van de DM7000 remote in MHW EPG, moet je het programma verlaten met 'HELP' i.p.v. 'EXIT'. MHW lijkt dus nog de DM500 remote instellingen te gebruiken

    - VLC Frontend herkent niet alle extensies voor videobestanden. AVI, MPG ed. verschijnen netjes in de filebrowser, maar bijv. MOV en MP4 niet. Bestandsextensie wijzigen 'verhelpt' 't probleem.

    - Ik zag in de releasenotes een optie om /var naar een mount te verplaatsen, maar ik mis deze onder de Pli settings (Blue Panel). Ik heb een werkende Samba mount naar /hdd met automount.

     

    En verder: Thumbs up! De Pli developers maken die kleine toverdoos hier nóg leuker dan ie is

  8. Ze zouden gewoon een dikke bouwlamp op elke sat moeten zetten die eens in de zoveel tijd oplicht <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> Iedere sat z'n eigen patroontje, scheelt een hoop ergernis. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

  9. Ja, en bedankt voor die tip <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

    Dat was dus Astra1D/3A (op de 23.5) waar ik op zat <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />. Dan moet ik nog een eindje naar links... Als ik t.o.v. de Astra dezelfde draai nog naar links moet geven, weet ik vrij zeker dat het signaal verloren gaat achter de muur.

     

    UPDATE: Yup, einde oefening inderdaad <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />. Ik kan nu met het blote oog ook wel zien dat de Astra2 achter die muur zit. <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> De Astra1D/3A zit dus op het randje, niet de Astra2... En daar heb ik me dan bij neer te leggen. Zal eens kijken of ik de combi Sirius/Hotbird/Astra1/Astra3 aan de gang kan krijgen, want alleen met toestemming van de verhuurder om de wok op 't dak te zetten zou Astra2 mogelijk maken. En dat gaat vast niet door...

  10. Hmm, de transponderlijst is onderdeel van de image, neem ik aan? De Dreambox 500 draait Pli Emerald, die me redelijk recent lijkt <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. Al moet ik toegeven dat het gedrag wel erg lijkt op een verouderde transponderlist. Voor de zekerheid maar een reset naar fabrieksinstellingen uitgevoerd en vervolgens een automatische TP scan. Er zijn nu 35 services gevonden, verdeeld over drie transponders, waarvan 13 TV en dezelfde 22 data. Er zijn 95 transponders gescand.

     

    Ik begrijp er maar weinig van. Of er is een prima signaal (op die drie transponders dus) of er is niets (Ja, de SNR/AGC waarden die ik al eerder heb genoemd).

  11. Even een kleine aanvulling: Vandaag kwamen de eerste zonnestralen rond 12:30 op de schotel terecht. Voor die tijd wordt de zon geblokkeerd door de muur. Nu las ik ergens in het forum dat de zon rond 11:50 gelijk staat aan de Astra2. Klopt dit? (Want dan kan ik 't wel vergeten)

    Het is weer mooi weer, dus ik ga eens even een nieuwe poging doen, waarbij ik de schotel zover mogelijk bij de muur weghaal. Vervolgens zal ik eens uitrichten op Astra2 om te kijken of ik dan uberhaupt signaal krijg. Ik zal ook even goed naar de elevatie kijken!

     

    @WPW: Ik ga morgen (als het nog niet werkt), eens een digicam lenen om de situatie goed in beeld te brengen.

     

    UPDATE 2: Houston, we have a lock <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> (Zonder de schotel verder vanaf de muur te hebben gezet) Het lukt me inmiddels om op 2 transponders (i.i.g.) een lock te krijgen: TP 10787/22000/V: 80% SNR, 89% AGC, BER:0 en TP 10861/22000/H: 79% SNR, 94% AGC, BER:0-20. De overige transponders hebben nog wel een veel te laag signaal om lock te krijgen, maar wat me opvalt is dat de SNR op sommige TP's zich als een soort zaagtand gedraagt. Loopt van 65% naar 80% en valt ineens weer terug naar 65%. Een transponderscan levert alleen 22 dataservices op.

    Of het relevante info is, weet ik niet, maar misschien kan iemand er wat mee.

     

    UPDATE 3: Schotel nog verder van de muur afgeplaatst. Inmiddels > 2 meter. Helaas (of misschien ook wel niet, want het ziet er niet uit <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />) maakt het weinig verschil. Er zijn op eerdergenoemde TP's enkele procenten signaal bij gekomen, maar de overige TP's laten het nog steeds afweten, zonder zichtbaar verschil. Een transponderscan vindt dezelfde 22 services, allemaal data. Geen TV of radio. Zijn dataservices (veel) sterker qua signaal?

     

    Elk stukje feedback is welkom, want ik begin Astra2 nu als een onmogelijkheid te zien. Echter leg ik me maar moeilijk neer bij dat soort dingen <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

  12. Herkenbaar. Ik gebruik zelf een Harmony 525, maar zo snel en vloeiend als de originele afstandbediening heb ik 'm nog niet gekregen. Je kan op zowel de Dreambox als met de Harmony software wel timings instellen, maar ben er nog niet uit wat optimaal is.

     

    Zelf gebruik ik op de Dreambox:

    - Hoge herhaalratio (bijna max.)

    - Lage herhaalvertraging (balkje op zo'n 20%)

    - 200ms pauze tussen karakters.

     

    In de Harmony software heb ik alles, behalve de interapparaatvertraging ook op 200ms ingesteld. Het scheelt wel t.o.v. normaal, maar ideaal is het nog niet. Ook is de afstandsbediening soms erg traag inderdaad, maar dat was me ook al opgevallen bij het starten van een Activiteit. Ik heb het heel af en toe trouwens gehad dat de Harmony een bepaald commando maar bleef uitzenden, totdat er een andere toets werd ingedrukt. Lijkt me ook niet de bedoeling, maar voor 59 euro klaag ik niet (Had ik bij de 895 wel gedaan trouwens <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />)

  13. Met dit mooie weer begon het te kriebelen en heb me daarom voorgenomen m'n Astra-Hotbird monoblock setup maar eens uit te gaan breiden. Ik wil i.i.g Astra2 erbij en als dat werkt eens kijken wat we met een vierde LNB kunnen (Sirius ofzo) Probleem is dat de muur links van de schotel zo'n beetje parallel loopt met de hoek van Astra2.

     

    Het Lemon monoblock is vervangen door 4x Inverto IDLP-40SL+ ('0.2 db') met daarachter een Maximum 4/1 Disecq switch. De houder op de 80cm no-name schotel is vervangen door een universele LNB houder. So far so good.

     

    Ik ben inmiddels drie dagen aan het proberen om Astra2 te krijgen, maar met geen mogelijkheid. Ik ben begonnen de schotel uit te richten op Astra1, dezelfde positie als ie al had. Vervolgens had ik na een kwartiertje één en ander uit te richten signaal van Astra1, Hotbird en Sirius, maar op de Astra2 eigenlijk niets. De Dreambox DM500s geeft de volgende gemiddelde waarden bij een 'snelle' uitrichting:

     

    Sirius 5.0E: SNR: 75% AGC: 88% BER: 50-500

    Hotbird 13.0E: SNR: 81% AGC: 82% BER: 0-300

    Astra 19.2E: SNR: 88% AGC: 83% BER: 0

    Astra2 28.2E SNR: 50% AGC: 65% BER: 0-65000, sterk verspringend

     

    Ik denk dat de waarden van de Astra2 alleen maar ruis zijn, want als ik de LNB uit de houder haal en op de grond leg, meet ik soortgelijke waarden <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />. Vervolgens heb ik de proef op de som genomen en de schotel uitgericht op Astra2, LNB in het midden, switch er tussenuit. Toen viel me op dat de LNB-stang zo'n beetje parallel loopt met de muur iets meer dan een meter links van de schotel. Die muur loopt nog 3 meter door en valt daarna een meter naar binnen. Na het uitrichten haalde ik met een Inverto 63% SNR met zo'n 70% AGC, erg instabiel en geen LOCK. De error rate bleef hoog met 0-16000.

     

    Vandaag eerst de Inverto maar eens vervangen door een Smart 0,2 Titanium. Scheelde enkele procenten, waarbij de SNR en AGC toch wel voldoende leken te zijn voor een LOCK. Niet dus. Vanmiddag heb ik wat buizen in elkaar laten lassen (L: Als je meeleest: Mijn dank!) waarmee de schotel nu een halve meter verder naar buiten staat van de muur af.

    De hoogste waarde heb ik vervolgens gehaald met de Smart waarbij SNR > 70% en AGC tegen de 80% zat. Ik heb zenders met minder gekeken. Maar niet op Astra2. De LOCK en SYNC blijven uit, error rate blijft hoog.

     

    Ik vraag me nu af of ik uberhaupt Astra2 te pakken ga krijgen. Ik zou nog dik een halve meter verder naar buiten kunnen, maar de schotel staat dan inmiddels meer dan een meter buiten de rand van 't balkon: niet echt esthetisch <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Of ben ik (toch nog) te ongeduldig geweest met afstellen. (De mislukte poging met Smart LNB direct op Astra2 uitgericht zonder LOCK zegt me van niet). Daarnaast, kan de gevoeligheid van de DM500s met Philipstuner meespelen (heeft ie veel signaal nodig voor lock).

     

    Ik had dolgraag wat foto's van de situatie meegestuurd, maar helaas: In het enthousiasme om Astra2 te ontvangen, is het display van m'n P910i gesneuveld en het wordt moeilijk om de gemaakte foto's er dan nog vanaf te krijgen.

  14. Citaat:

    Volgens mij werkt timeshiften niet op een DM500 (hardware beperking).

    Ah, dan hoef ik daar verder niet meer naar te zoeken. Het gedrag van de box tijdens enkele 'enthousiaste' alternatieve pogingen liet al zoiets doorschemeren <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

    Overigens bevalt de nieuwe Pli image erg goed. Waar ik bij Diamond nog diverse problemen had met VLC (de HTTP commando's vanaf de box werden niet juist verwerkt door de server), heb ik een tijdje de Zweedse Leatherface image gedraaid. Draaide stabiel en bood diverse opties, maar ben blij weer terug te zijn bij Pli. Het draait razend stabiel, biedt alle opties die ik me kan wensen en ook VLC werkt nu naar behoren. Overigens vermoed ik dat het probleem daarmee wel eens mede serverside kan hebben gezeten.

    Er zijn drie eigenaardigheden die ik tegen kwam, misschien door mezelf oplosbaar of anders als puntje naar de testers?
    - Bij gebruik van de DM7000 remote in MHW EPG, moet je het programma verlaten met 'HELP' i.p.v. 'EXIT'. MHW lijkt dus nog de DM500 remote instellingen te gebruiken
    - VLC Frontend herkent niet alle extensies voor videobestanden. AVI, MPG ed. verschijnen netjes in de filebrowser, maar bijv. MOV en MP4 niet. Bestandsextensie wijzigen 'verhelpt' 't probleem.
    - Ik zag in de releasenotes een optie om /var naar een mount te verplaatsen, maar ik mis deze onder de Instellingen of Pli settings?

    En verder: Thumbs up! De Pli developers maken die kleine toverdoos hier nóg leuker dan ie is <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />
  15. Citaat:

    Een timeshift is bij enigma een normale opname. Je blijft zelf verantwoordelijk voor het instellen van een stoptijd/tijdsduur (record indrukken terwijl de timeshift/opname al loopt).
    De timeshift opname blijft ook gewoon bewaard, het is eigenlijk een normale opname, enige verschil is dat je hem start met de pause toets.

    Dit is designkeuze binnen enigma, en de werking is bij PLi onveranderd gelaten.


    Hoort dit bij de DM500s ook zo te werken (met Sambamount)? Met het indrukken van de pauzetoets (in 'videomodus', dus met play,record ed. zichtbaar) gebeurt er niets, ook niet via de webinterface. Het opnemen zelf (dus via de recordtoets) werkt verder naar behoren.
  16. Inmiddels 3 weekjes later, even resumerend...:)

     

    Toch een behoorlijke klus. Ook voor de server, het transcoderen. Inmiddels is Pli vervangen door een andere image, aangezien ik voor Pli geen MoviePlayer kon vinden. Via Gemini en enkele andere images ben ik bij Leatherface aangekomen. Een image van Zweedse makelij die behalve een stabiele MoviePlayer ook alle andere leuke speeltjes in zich heeft. Daarbij komt dat deze Leatherface image ook nog eens van zichzelf erg stabiel is (Ervaring na enkele weken intensief gespeeld te hebben)

     

    Sjaaky, ik denk 't ook dat je laptop niet voldoende snel was <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> De eerder genoemde server, een P4-1800 met 1GB RAM kon de taak ook niet volbrengen: AVI-Xvid -> MPEG-TS transcoding trok de machine nét, als ie verder volledig idle was. MP4 was geen beginnen aan, dat liep na 20 seconden alweer vast. Inmiddels is één en ander vervangen door een AMD Athlon XP64 op 2,2 GHz. Daarmee gaat transcoderen wel vloeiend. Het kost dus behoorlijk wat processorkracht, maar het komt er wel op neer dat ik geen prijzige, zoemende HTPC in de huiskamer hoef te hebben: De Dreambox doet alles al <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

     

    Oh ja, als VLC op de server is versie 0.8.1 gebruikt. Latere versies hebben problemen met de aansturing via HTTP, waardoor DreamBox en VLC-server niet lekker met elkaar communiceren. Het zal iets van dit moment zijn wat 'vanzelf' weer verdwijnt <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

  17. Als zeer tevreden gebruiker van een Dreambox 500S heb ik eigenlijk alles voor elkaar wat 't apparaat zou moeten doen. Ik kan TV kijken <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />, opnemen naar een Linux server via Samba, hij is bereikbaar vanaf internet (voor enkele IP's mét wachtwoord) en ook worden de opnames en MP3's vanaf de server prima afgespeeld.

     

    Er is echter nog één ding die ik graag voor elkaar zou willen krijgen: Het streamen van video (MPEG, AVI, DiVX, XviD enz...) vanaf de linux machine naar de Dreambox. Nou weet ik dat 252mHz echt te weinig is voor video-decoding, dus dat zal een proces worden wat op de server plaats vindt.

     

    Geen enkel probleem, de server is daar krachtig genoeg voor. Echter... is er uberhaupt iets voor de DM500S beschikbaar dat een videostream kan laten weergeven? Mijn idee was om alles te laten decoderen door de server en vervolgens via VLC aan te bieden, maar het lijkt er op dat er geen VLC Player voor de DM500S is.

     

    Misschien heb ik nog niet goed gekeken (ik hoop 't), maar na goed doorzoeken van de fora wil ik hier toch de vraag stellen of mijn bovenstaande wens uberhaupt uitvoerbaar is en zoja: hoe?

     

    De DM500S is momenteel voorzien van Pli Diamond en heeft naast Newcamd geen plugins geinstalleerd (zodat er nog wat ruimte over is op /var <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />) Ik vind het geen probleem een andere image hiervoor te draaien, al wil ik het liefst voorkomen om met Neutrino te gaan werken. M'n Russisch is niet zo best en ik mis behoorlijk wat praktische dingen t.o.v. Pli of Gemini, dus het liefst zou ik een VLC player-achtig iets vinden wat werkt op Pli of Gemini.

     

    Alvast dank voor het meedenken <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

×
×
  • Nieuwe aanmaken...