Ga naar inhoud


bmw rijder

Lid
  • Items

    230
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door bmw rijder

  1. Alternatief,

    straatstenen op een veiligsite te koop zetten met de melding er bij "geboden prijs is incl. het er zelf uit halen"

    voordeel, je hoeft niet zelf aan het werk om alles er uit te halen en kunt gewoon een normale fundering metselen met betonblokken wat veel sneller gaat.

    Daarnaast weet je zeker dat het goed gaat want gebruik je verkeerde specie dan zal dit niet of maar slecht hechten aan de veel hardere straatstenen.

     

    suc6

     

    Gerrit

     

    Een normale fundering metselen met betonblokken??? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Bedoel je misschien kalkzandsteen blokken?

    Ik zou die klinkers gewoon gebruiken. Bij mijn oude huis heb ik ook een muurtje gemetseld met betonnen straatklinkers, daarop kwam een stalen constructie voor een carport. Het staat nog steeds zag ik laatst.

  2. "helemaal niet" is ook een beetje overdreven. Ik heb een discone scannerantenne gehad en kon daarmee ook prima radio ontvangen. Die antenne was geschikt voor een scanner van 25 tot 1300mhz. De oude politieband zit ook net onder de 3 mtr. Maar het beste kun je gewoon een dipool o.i.d. kopen, zal de kop wel niet kosten. Zelf heb ik op zolder een 5 elements hangen, ook om de piraten die ver weg zitten te ontvangen. Werkt goed, alleen ik moet hem regelmatig gaan draaien.

  3. De versterker werkt verder perfect, viel me laatst alleen op dat de uitgangen alleen de tuner doorgeven. Misschien gedaan om "rondzingen" van een cassettedeck te voorkomen, of om illegaal copieeren te voorkomen. Net nog even het schema bekeken en er zit nog een tweede digitale audioschakelaar in, daarin komen de normale audio ingangen binnen, de optische en coax ingang. Ik denk dat ik bij de uitgang daarvan een aftakking moet maken, zal binnenkort eens even gaan meten met de scoopmeter.

  4. Ik heb bovenstaande receiver hier al een aantal jaren staan, maar nu wil ik met de rec. out naar een 100 volt versterker gaan om de rest van het huis ook van muziek te voorzien. Ik ben er achter gekomen dat via de vcr/dvr out en de tape uitgang alleen de tuner word doorgegeven. Alle andere ingangen niet.

    Is dit normaal, en zo ja, kan ik dat misschien modificeren?

    Er zit een digitale schakelaar op de ingangen; de TC9273F. Zou deze anders misschien niet goed werken?

    digitale schakelaar pioneer reciever.pdf

  5. Bedankt voor het meedenken allebei. Het is inmiddels gelukt door gewoon te experimenteren met diverse weerstanden. Ben begonnen met 12 weerstanden parallel van 1k5 en 0,25w. Toen brandde de led zwak, na nog een stuk of 5 keer geprobeerd te hebben ben ik nu uitgekomen op 12x 470 ohm parallel.

     

    Hij brand nu iets zwakker als een originele ledspot die ik ernaast had gelegd, maar dat geeft niet, ze komen onder een veranda te zitten.

     

    Nu kan ik dus op zoek naar vermogensweerstanden van 39 ohm. De PWM dimmer werkt nu ook perfect op de led.

     

    Alleen nu nog de behuizing kleiner boren, van 50mm naar 35mm, anders passen ze niet in de inbouwarmaturen. Maar ook dat komt goed.

     

    P8050108.jpg

     

    P8050109.jpg

     

    P8050110.jpg

  6. Origineel bericht van: looney2
    Origineel bericht van: bmw rijder
    Voor koelleidingen worden toch wel andere maten gebruikt dacht ik. Zijn die leidingen die van binnen schoon zijn en met die rode doppen erop.


    Denk toch echt dat het hier om een water leiding gaat.
    Waarom denk jij dat het om koelleidingen gaat?

    vraag aan intepol,heb je dan geen schuifmaat?



    PS in eerdere post moest het mm zijn ipv cm


    Ik ken koelmonteurs die thuis alles met koper hebben gemaakt, en dus ook met koelleidingmaten. Wat de baas u bied, koopt men niet....
  7. Ik heb een probleempje met LED spotjes, heb hier 10 MR16 12v ledspots van 3 watt. Deze had ik nog liggen en wil ze nu gaan gebruiken op een dimmer.

     

    Ik heb er ééntje op een dimmer(PWM)aangesloten, en dan begint de dimmer te piepen en dimt ook niet lekker.

     

    Nu ligt dat aan de electronica die in het ledspotje zit, heb er één uit elkaar geschroefd en er zit een cree xlamp powerled in, en ook nog een printplaatje met wat smd spul erop.

     

    Mijn bedoeling is nu dus eigenlijk om het printje eruit te halen en de powerled in serie met een weerstand te zetten. Dan moet hij wel gedimd kunnen worden.

     

    Maar nu is de vraag welke weerstand ik hiervoor moet hebben, ik kan er wel in serie zetten, maar niet meer als 5 omdat ik twee rijen van 5 apart wil kunnen schakelen.

     

    Nu moet ik dus de stroom hebben wat zo'n powerled nodig heeft, op google al zitten zoeken, maar kom er niet verder mee, waardes tussen 350 tot 1000mA. Als ik zelf uitreken van 12v en 3 watt kom ik op 250mA uit.

    Als ik die waarde invul in een calculator voor ledweerstanden geeft die aan dat het een veels te hoge stroomwaarde is.

     

    Weet iemand hier een oplossing voor?

    Op het ledspotje staat alleen AC/DC 12v 3W warm white.

    Op de powerled binnenin staat: WPG Tech CREE XLAMP 7090B.

     

    Hieronder een afbeelding van de powerled.

    post-26894-1318262234,8004_thumb.jpg

  8. Origineel bericht van: Sjaak(k)
    Ik heb zelf even een klein beugeltje eraf gehaald en dit even mee naar de verfboer genomen die kan de kleur in een machine bepalen. En die gaf me zo de goede kleur in een spuitbus laugh


    En als het dan een goede verfboer is, zit er nu een sticker op de spuitbus met het kleurnummer. wink
  9. Dit verhaal van Sjaak klopt helemaal, alleen bij mijn vw haalde ik de hele aandrijfas er onder uit om de homokineet er makkelijker af te tikken en er weer op te zetten.

     

    Ik vind het ook een redelijke prijs van de garage, denk als ze alles goed doen het ook wel meer werk is als een half uurtje.

  10. Origineel bericht van: Neptunus


    Lol!

    Wat brengt een kilootje koper eigenlijk op?


    Afgelopen vrijdag bij oud ijzerboer:

    kabel met pvc isolatie: 2 euro per kilo
    kabel gestript: 6,90 per kilo
    koper waterleiding: 5,70 per kilo

    Maar de prijzen kunnen per dag verschillen.
  11. Conex draaidoppen zijn beter, maar wago steekdoppen zijn tegenwoordig ook goed. Voor normaal huishoudelijk gebruik kun je gewoon steekdoppen gebruiken, in mijn vorige woning waren er wel een paar verbrand, maar daar had ook een wietkwekerij op zolder gezeten en de zekeringen waren verhoogd naar 25 amp. Was toen overigens van de vorige bewoners geweest.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...