Ga naar inhoud


ehvwheelboy

Lid
  • Items

    120
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door ehvwheelboy

  1. Ik heb zelf ook hoop gezijk met canal digitaal gehad .Over aanschaf 2e kaart en daarna maand later de beruchte brief dat ik max family pakket kon kijken .Om een lang verhaal kort te maken .ook berg met brieven gestuurd die niet gelezen werden .Toen rechtsbijstand ingeschakeld (ook ik zou jaar moeten blijven) en uiteindelijk 4 maanden voor niets gekeken geld van mijn extra kaart terug en abo geld vanaf i februari tot 1 mei terug gehad .

     

    Zelfs brieven van mijn advokaat werden niet gelezen .Deze heeft toen contact opgenmomen met M7 in luxemburg toen kon ineens alles .Lol heb wel 4x die extra smartcard terug gestuurd die ik dan 2 weken later weer terug kreeg maar ook die hebben ze uiteindelijk terug gehad en niet meer naar me toe verzonden .

     

     

    Is die schotel van jou gezet door canal digitaal monteur en is het een door canal digitaal goed gekeurde apperatuur dan sta je sterk anders denk ik dat je een probleem hebt .Want dan verschuilen ze zich daar onder .Wel raar dat je alle andere zenders wel ziet .

     

    Overgens cdn is nergens bij aangesloten en ook is er volgens mijn advokaat nergens jurispundentie te vinden over het uitbrijden van een abbo dat je er weer een jaar aan vast zit .Mijn advokaat vond het zeer merkwaardig dat bij een uitbreiding er meteen een jaar aan vast zit .Ik denk dat cdn het niet zover laat komen om naar de rechtbank te stappen temeer ze zon zaak nog wel eens kunnen verliezen en dan na een verandering geen jaar meer er aan vast kunnen plakken .nu schrikken ze veel mensen af die betalen dan wel om van het gezijk en deurwaarders af te zijn .

  2. Ik heb een reciever rebox 2200 hd pvr. Deze is ingesteld op sd kanalen, goed beeld. als ik schakel naar de vrije hd zenders zie ik geen enkel verschil! Ligt dit aan mij?? Of moet ik, ook voor de vrije hd zenders, omschakelen naar hd zenderlijst?

    .

     

     

    ik heb zelf niet zon ontvanger .maar je zou evt eens in de instellingen van je reciever kunnen kijken .Bij mijn vu+ kan je dat nl wel instellen .Sommige ontvangers staan op sd zodat je evt meteen beeld hebt op je scherm en dan alles kan instellen .

     

    Ik heb het bv zelf ooit gehad met een popcornhour .die stond op 1080p en mijn tv die ik destijds had was maar tot 1080i dus geen beeld erop .lol ga dan maar eens in je instellingen zitten klooien zonder beeld lol

  3. Beste MACKerMD

     

    Reklame gaan maken voor de 10 nieuwe vrije Duitse zenders en de 24 HD-zenders voor de Olympische spelen zullen ze zeker gaan doen.

    Maar wat heeft CanalDigitaal te bieden met hun schotelset? De TripleSat die nu al voor de Astra 3 veel te klein is om ook bij slecht weer ontvangst te hebben en als begin volgend jaar de tijdelijke satelliet voor de spotbeam van de Engelse zenders vervangen gaat worden door de definitieve Astra 2F-satelliet, dan zullen heel veel mensen in de oostelijke helft van Nederland ook de Astra 2 niet meer kunnen ontvangen. Dan is CanalDigitaal lekker van hun voorraad TripleSats af en is de klant de pineut. Dat is dubbel schandalig.

     

     

    ik krijg het idee dat daar mensen zitten die totaal geen idee hebben wat klanten zijn.Het idee hebben ze blijven wel want wij zijn de enige .En totaal geen verstand hebben van wat voor matriaal ze de mensen voorschotelen .

     

    En das al jaren zo .Weet niet of het nog zo is dat je zonder kaart bijna niets op die canal digitaal ontvangers kunt zien .Er is zelfs een tijd geweest dat je een fta duitser er nog niet opkreeg zonder smartcard .

     

    ik heb 2 draaibare staan van een meter dus zelde ontvangst problemen gelukkig .En mijn ontvangers nemen op en dan evt afkijken zonder smartcard .want die zooi heb je er ook nog dat als de code veranderd is je zwart beeld hebt met je opname .

  4. Ik had een tijdje een nslu2 server die iemand voor mij had geprogrammeerd dat hij snachts om 400 een herstart uitvoerde .

     

    Nu ben ik op zoek naar een progje dat de vu+ duo snachts laat herstarten en dan weer naar de standby stand gaat . Ik heb er de vti image opstaan

     

    Iemand een idee?

  5. Even voor de duidelijkheid .Ik heb half januari een 2e smartcard aangeschaft en toh kijk ik nog alle zenders van het entertainment pakket op deze kaart .

     

    Nog mooier ik heb de zaak opgezegd en kreeg aanbod om voor 8,95 pm hetzelfde pakket te houden op de 2e kaart (afgelopen vrijdag brief van ontv via mn advokaat).

     

    Krijg het idee dat er een hele hoop daar de zaak hebben opgezegd.Eerst alleen family pakket max op 2e kaart voor mensen die na i jan de extra kaart hebben gepakt .

     

    Nu aanbod 2e kaart gewoon zelfde zenders als op hooftsmartcard voor (entertainent +hd zenders) voor 8.95 pm

  6. Nee die geven ze niet .Mooier nog ze schrijven dat je alleen je extra kaart abbo kunt opzeggen .Dus de rest kan je pas later opzeggen dat maak ik uit die brief op .Ratten zijn het ik zit me te beraden heel de zooi op te zeggen .En ik vraag op mijn geld voor die extra kaart terug .Tenslotte heb ik die gekocht onder de voorwaarden dat ik het entertainment pakket +hd erop kon kijken .wilt u uw extra kaart opzeggen dan kan dit telefonisch op nr 0900-9323 a 15ct per minuut .

     

    Ik ga wel over op iphiontv hier in eindhoven 85 kanalen voor 16,99 .en nu de ontvangers voor 70 euro per stuk .Eigenijk zouden we met zijn alle de abbos moeten opzeggen eens kijken hoe vlug ze terug kruipen .Maar dit zal wel niet gebeuren dus blijft het een zeer asosiaal bedrijf

     

     

    Hoe is het verder vergaan sinds dien .

     

    Ik heb per direct toen de zaak opgezegt en ook het geld voor mijn 2e smartcard en bijkomende kosten terug gevraagd via een aangetekende brief.

     

    daarop kreeg ik 4 brieven van CD waarin mijn abbo pas per 1/2/2013 werd opgezegd (zij schrijven in brief per direct opzegbaar).Daarna heeft de juridische dienst consumentenbond een brief naar hun geschreven .Toen kwam men ineens met het andwoord zij hadden mij 3 opties aangeboden maar ze hielden voet bij stuk 1/2/2013 kon mijn hoofd en extra smartcard pas worden opgezegt.

     

    Toen heb ik mijn abonnement eenzijdig opgezegd door de zaak te storneren .Vorige week 2 brieven ontv dat als ik niet betaal half mei de zaak zwart gaat .

     

    In de tussentijd mijn rechtsbijstand ingeschakeld .Nu binnen 14 dagen is alles geregeld als het goed is .CD zegt mijn abo op per 1/3/2012 en ik krijg mijn geld terug (52,95) voor de aangeschafte smartcard mits ik die opstuur naar een in de brief geschreven adres .Oh ja ik kon ook nog voor de optie kiezen om voor 8,95 p/m de 2e kaart te laten zoals hij is met entertainment hd pakket erop .

     

    Aangezien ik inmiddels kabel tv heb heb ik de advokaat doorgegeven er mee in te stemmen alles op te zeggen extra smartcard op te sturen en mijn geld terug te krijgen .

     

    Nu maar hopen dat men dit ook doet .

  7. idd veel fta hd kanalen vind ik zoizo niet echt netjes om die in jou pakket te vernoemen tenzij je er duidelijk bij vermeld dat ze fta zijn .En bij CD kan je ook zo makkelijk opzeggen een klantensevice waar je lang in de rij staat en ook nog dik voor moet betalen .En dan nog een paar formulieren krijgt opgestuurd om in te vullen .

     

    En dan maar hopen dat ze het daadwerkelijk opzeggen .

     

    Ik ben zelf meer de voorstander van als ik iets wil vraag ik het wel .

  8. De prijs van het Entertainment pakket op de Extra Kaart wordt miv 1 mei 2012 €3,50 p/mnd.

     

    Dit geldt alleen voor klanten met een Entertainment pakket op de Extra Kaart afgesloten voor 1 januari 2012.

     

    Klanten met een Familie-pakket op de Extra Kaart betalen €2,50 per maand.

     

    Weer een bericht om blij te zijn dat ik de zaak heb opgezecht.

  9. Ik had de zaak opgezegd .Kreeg even 6 brieven van canal digitaal .of ik toch maar even tot 31/1/2013 wilde blijven ivm het activeren 2e kaart .waar men zelf een brief voor gestuurd had dat de zaak binnen een maand naar schrijven opgezegd kon worden .Ik heb inmiddels 2x de klantenservice aan de telefoon gehad of ik mijn abo niet wilde verlengen en met een aanbieding.Ik vertelde dat ik alles had opgezegd en of ze dat even wilde vermelden .Mooi niet dus moest ik maar bellen .

     

    Vertelde niet meer door hun lastig te worden gevallen .Rechtsbijstand ingeschakeld .Die heeft me het advies gegeven per 1/4 de zaak te stoneren .ook stelde zij een vraagteken dat bij elke aanpassing weer een jaarcontract volgd .Dat kon volgens haar ook niet .rechtsbijstand heeft er ong 2 weken geleden en brief naar gestuurd en heeft alle correspondentie over genomen .Ik heb er toh niets van vernomen .Wel per 1/4 automatische incasso stop gezet.Rechtsbijstand gaat alle kosten verhalen van extra kaart aantekenen brieven .das in totaal dikke 60 euro .ben benieuwd hoe het afloopt .Heb er hier al eerder over geschreven dat zodra ik iets defenitiefs hoor het hier zal melden

     

    ik ben al over gegaan naar glashard glasvezel kabel tv .Nu 85 zenders 15 hd kanalen voor 30 euro .1080p beeld en totaal geen problemen .Wel een mindere afstands bediening tov van mijn vu+ en dreambox 800hd

  10. Het gevecht is begonnen!!!

     

    Vandaag 4 brieven van canal digitaal thuis gekregen .Daarin reppen ze geen woord over de kosten die ik in mijn aangetekende brief heb gestuurd .Sterker nog ze zeggen het abbonement pas per 1 januari 2013 op .Heb vandaag consumentenbond gebeld kreeg toevallg ze zelfde persoon aan de lijn als week geleden .Die man heeft nu alles doorgestuurd naar de juridische dienst van de consumentenbond .

     

    Word vervolgd

  11. ik heb de zaak afgelopen week aangetekend op de post gedaan. Ook ik ben benieuwd op hun reactie .Maar ik ben zo iemand als ik a zeg zeg ik ook b .Maw als ik in mn recht sta ga ik het halen en gooi alle kosten bij hun neer als ze de zaak niet vergoeden .Dat met die rechtsbijstand klopt die doen zelfs onder de 200 euro niets .Maar ik heb de zaak bij de consumentenbond liggen .Met die brief heb ik gedaan wat ik kan .Mocht dit niet worden opgelost dan Neemt de rechtsafdeling van de consumentenbond het over .

     

    Dan zal er eerst nog wel over en weer worden geschreven maar denk dat als het uiteindelijk er op aan komt de consumentenbond wel naar de rechtbank zal gaan .En ja dan ben nog alleen ik maar geholpen .Maar neem van mij aan mocht het zover komen dan zal ik hier de uitslag op deze site zetten >maar denk dat je dan wel een hele tijd kwijt bent want zo snel gaat dat hier allemaal niet of het moet een prent van cjb zij die zijn wel snel

  12. Ik heb net telefoon van de consumenten bond gekregen over een aantal vragen die ik had .Even kort .ik heb een 2e kaart aangeschaft en kreeg de brief .heb nu op beide kaarten een entertainement hd pakket zitten en per 1 april (ik niet want ik zeg alles op) zou dit terug gaan naar een family pakket .

     

    Ik heb eea bij consumentenbond neergelegd .De volgende vragen .

     

    Mag canal digitaal zomaar terug gaan naar 4 zenders tegelijk kijken .Antwoord nee dit mag niet tenzij het contractueel is vastgelegd .

     

    Mag canal digitaal zomaar het 2e kaartje terug brengen naar een family pakket en dan mij een brief sturen en geen woord reppen over de kaart die ik .half januari heb aangeschaft .

     

    antwoord .Nee!! dit is contract breuk ,ten tijde van de aanschaf was u niet op de hoogte dat er een wijziging was .Sterker nog op de site en in de naar u gestuurde mail word er geen woord gerept over verlaging pakket .Dit is reden het geheel op te zeggen en volgens het burgerlijk wetboek onder redelijkheid en billijkheid uw geld voor de aanschafte kaart administratie/activatie kosten vermeerderd met het bedrag voor een aangetekende brief terug te vragen .Tenslotte heeft u maar een maand gebruik kunnen maken van de kaart

     

    .Verhaal zou volgens consumenten bond anders zijn als ik a paar jaar die kaart zou hebben .Of de kaart hebben aangeschaft na dat bekend was dat het zou veranderen .

     

    Advies consumenten bond .Aangetekende brief opsturen duidelijk vernoemen dat u het abbo opzegt en uw geld voor de aanschafte kaart en activatiekosten en kosten voor het versturen van een aangetekende brief .

     

    Aangezien canal digitaal niet is aangesloten bij een klachten commissie .heb je maar 2 mogelijk heden je geld terug te krijgen .In mij geval neemt consumenten bond de zaak over als ze na het schrijven aangetekende brief niet positief reageren .Of een rechtsbijstand.

    edit.gif

  13. ik heb inmiddels een mail ri consumentenbond gestuurd .Zodra zij antwoorden zal ik die mail hier uiteraard neerzetten .zou binnen 5 werkdagen moeten zijn heb de mail donderdag avond de deur uit gedaan .

     

    Ik heb inmiddels wel besloten het bijltje er bij neer te gooien en alles op te zeggen .ga as woensdag naar onsneteindhoven .daar heb ik voor 20 euro keuze uit 2 verschillende aanbieders .Die me bijde 85 canalen beloven met bijde ong 15 hd zenders .iphion tv en interactieve tv van onsnet.En als ik maar kastjes koop het blijft 20 euro .

     

    nu betaal ik voor 66 zenders incl bvn met 2 kaarten 37,45 per maand

  14. ook dat kan eigenlijk helemaal niet .Ik heb half januari een 2e kaart gekocht en toh dat entertainment met hd kanalen erbij .Dan had men dat toen ik die kaart kocht op hun site kenbaar moeten maken .Dat hebben ze dus niet gedaan .Sterker nog ze hebben wel me meteen 7,50 en 9,95 adminkosten eraf gehaald ,en tot 1-4 heb ik dat entertanment hd pakket op mijn 2e kaart .ga morgen de consumentenbond bellen vragen wat die er van vinden tenslotte heb ik onkosten gemaakt die ik niet gemaakt zou hebben als ik wist dat ik een lager pakket zou krijgen wat ik niet wil .

     

    dan kunnen zij wel zeggen u kunt het binnen 4 weken opzeggen .Maar krijg ik mijn geld terug voor aanschaf van die kaart .en die administratie kosten .Ik denk mooi van niet hun kennende.

  15. Nee die geven ze niet .Mooier nog ze schrijven dat je alleen je extra kaart abbo kunt opzeggen .Dus de rest kan je pas later opzeggen dat maak ik uit die brief op .Ratten zijn het ik zit me te beraden heel de zooi op te zeggen .En ik vraag op mijn geld voor die extra kaart terug .Tenslotte heb ik die gekocht onder de voorwaarden dat ik het entertainment pakket +hd erop kon kijken .wilt u uw extra kaart opzeggen dan kan dit telefonisch op nr 0900-9323 a 15ct per minuut .

     

    Ik ga wel over op iphiontv hier in eindhoven 85 kanalen voor 16,99 .en nu de ontvangers voor 70 euro per stuk .Eigenijk zouden we met zijn alle de abbos moeten opzeggen eens kijken hoe vlug ze terug kruipen .Maar dit zal wel niet gebeuren dus blijft het een zeer asosiaal bedrijf

  16. ik heb hem goed werkend op een vu+duo .

     

    heb er 8 uur over gedaan om de hele boel te schrijven en werkend te maken .Ik heb het samen met de oscam wiki (en de info van michel) gedaan punt voor punt doorgenomen en werkt hier als een speer .heb er de 110 stable met 6445 .opstaan .daarna heeft iemand hem voor mij fijn getuned .en totaal geen problemen toh .heb hem nu 2 dagen draaien

  17. ik heb dus hetzelfde gehad .Dacht oh ga er geen moeite meer voor doen om de zaak door te verbinden binnen .Denk schaf wel een 2e kaart aan dan geen gezijk met beelduitval en iedereen kan hier naar zijn zin kijken en dat voor 2,50 extra .schaf een 2e kaart aan a 39 euro ga toen naar de site van canal digitaal meld hem aan en wat zie ik .kriijg ik alleen kaal entertainment pakket of ik toch maar even 5euro extra meer maand meer wil neerleggen .

     

    Dan die onzinnige administaratie kosten .Ze mogen blij zijn dat je er lid van wordt .Ik ga als mn jaar erop zit over naar ipion tv hier in eindhoven 85 kanalen voor 16 euro .nu ben ik er voor hand vol 37,45 pm kwijt .

  18. Ik heb een raar probleempje .

     

    Ik heb een draaibare 100cm schotel .als ik op de 19,2 zit te kijken varieerd mijn ontvangst van 92% voor nederlandse zenders tot 30% voor de vlaamse zenders .

     

    Ik heb zelf volgende al geprobeerd .Schotel opnieuw uitrichten, lnb omgerolen met andere, schotel.Kasten omgerolen .Tot heden geen resultaat .op de andere schotel heb ik totaal geen problemen ..

     

    Wat zou dit kunnen zijn ?

     

    alvast bedankt

  19. ik heb dat afgelopen week ook gedaan heb een extra kaart gekocht en op mijn canal digitaal geactiveerd .als je in het menu extra kaart zit geeft hij gewoon aan >alleen mislijdende vind ik dat als je entertainment pakket hebt je 2,50 bij moet betalen per maand. Maar er wordt geen woord gerept over de 5,00 van de hd kanalen die je hebt .maw 2e en 3e kaart als je hd zenders hebt en entertainment pakket 7,50 pm per kaart extra .Dat zie je pas als je de kaart aan het activeren bent dat je nog 5 euro exra moet betalen voor de hd kanalen

  20. Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat ze bij Cd actie gaan ondernemen .Dat ik het er niet mee eens ben is een andere zaak .Je zou eens moeten weten hoeveel sommige aan cardsharing verdienen .Pak die mannen wat mij betreft maar goed aan .Samen met diegene die het er afnemen

     

    Van de andere kant maakt CD het er ook zelf na .Waarom kan je bij digitenne wel 3 kaarten gratis krijgen en moet je bij cd de hoofdprijs betalen .Voor je 2e kaart werkt ben je al snel 100 euro kwijt .Dan de maandelijkse extra kosten .Daarbij optellende dat je niet hetzelfde pakket op je 2e kaart krijgt als je een heel uitgebreid abbo hebt .

     

    Ook de eu is stuk schuldig .Waarom kan alles grensoverschrijdend zijn en zijn we een eu maar als het op tv kijken aan komt niet .Zeker tegenwoordig zou dat een goede oplosssing zijn voor mensen die van buitenland afkomen en hier graag hun tv willen kijken .Tenslotte vind ik het ook fijn als ik bv in spanje zit .Dit werkt cardsharing ook in de hand .

     

    Als het echt zo zou zijn dat cd dit doorzet en ik boven geen tv meer kan kijken zeg ik heel de zooi op en kijk de nl kanalen dan wel via digitenne .Ondanks minder kanalen en slechter beeld .

     

    Ik vind het een goede actie van sat4all om dit onder de aandacht te brengen bij div overheden

  21. Origineel bericht van: Triax-88
    De 8000 heeft 2 vrije tuner sloten, de Vu niet
    De 8000 heeft een OLED, de Vu een eenregelige VFD
    De processor van de Vu is sneller
    De 8000 kan een DVD brander inbouwen, Vu heeft een externe eSata
    De Vu wordt niet warm (heeft ingebouwde ventilator)


    en de vu heeft een echte hdmi aansluiting de dm8000 dvi
  22. Ja bebe Hd daar zat ik dus net op te wachten .whahaha .de rest overgens wel mooi te weten .

    Wat mijn betreft schudden ze een keer al die kanalen door mekaar en die bagger eraf .Ik zit echt niet op een baby hd kanaal te wachten .en zo zijn er nog meer .Vraag m af wie bij cds die selectie kanalen doet .of is het maar transponder vullen .een syfy hd was mooier geweest .mischien eens een enquete houden onder de cds abonnees .en daarop zenderpakket aanpassen .want zit toch een hoop bagger bij .al begrij ik goed dat niet iedereen dezelfde smaak heeft als ik .

×
×
  • Nieuwe aanmaken...