Ga naar inhoud


bulldog_bob

Lid
  • Items

    156
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door bulldog_bob

  1. Wegens stoppen met de hobby bied ik aan een VU+ Duo2 compleet met schotel T90
    De schotel is 4 jaar oud en de ontvanger net iets meer dan 2 jaar.

    De schotel is compleet met 4 dual lnb's ( 2x Inverto en 2x een Smart ) en 2 Quad lnb's van het merk maximus . Ook zitten er twee 10 in 1 Diseq switches bij. De orginele muurbeugel is wit. 
    De schotel verkeerd in nette staat en is niet verroest .
    De schotel met lnb's met switches kan als set los gekocht worden , prijs 150,00 euro .

    De VU+ Duo2 is net iets meer dan twee jaar oud , hij heeft een paar kleine krasjes boven op de kast . Er staat nu een Blackhole firmware versie op.
    Prijs voor de ontvanger is 175,00 euro

    Als set ontvanger en schotel : 300,00

    schotel02.jpg

  2. Hallo mede satters ,

     

    Ik ben bezig geweest met mijn Duo2 met openatv 5.3 om er picons op te krijgen , dit is ook allemaal wel gelukt . Ik gebruik de Kraven fullHD skin , nu vraag ik mij af welk formaat heb je nodig voor de info balk . Die ik nu gebruik zien er niet erg mooi uit , ze lijken wel uitgerekt en niet mooi strak. 

    • Like 1
  3. Hallo mede satters ,

     

    Ik denk er al enige tijd over na om de rail van mijn T-90 te verlengen zodat , ik de schotel kan voorzien van lnb's zodat ik kan kijken van 28 oost tot 30 west . Nu heb heb ik al een paar keer gelezen dat dit wordt afgeraden , vanwege de mindere ontvangst op het einde van de rail. Wij kijken best veel op 28 oost , dus een goede ontvangst op die lnb is dus best wel belangrijk . Ik heb voldoende spullen om de schotel goed uit te richten , ik heb mijn T-90 nu alweer 5 jaar hiervoor had de T-55 . Wat zijn de ontvangst sterktes die zo gehaald worden op 28 oost als deze zo ver op het uiteinde zit ? En heb ik nog beeld als het weer slechter wordt ? Het moet nu flink tekeer gaan voor het beeld uitvalt. Mijn ontvanger is de VU+ Duo .

     

    Graag had van jullie wat feedback .

     

  4. Origineel bericht van: De_Muts
    Ik neem op op een NAS van LG en heb geen problemen alles gaat goed hoor dus er zijn geen problemen met het opnemen op een externe schijf


    Hoe heb jij dat ingesteld staan op je VU+ ?
    Opnames gaan bij niet goed , ze komen wel in de timerlijst , zie ook de rotordraaien als de opname moet gaan beginnen , maar opname start niet en ik zie dan ook geen foutmelding ofzo.
    Wel kan ik een opname maken via timeshift .

    Mijn mount is cifs , ook heb ik aangegeven dat hij de hdd moet vervangen met optie rw.
    Ook heb ik de map movie op mijn nas.

  5. Ja dit is al eens aan de orde geweest bij het programma Kassa.

     

    Daar heeft men een test laten uitvoeren met de goedkope HDMI kabels van 5,00 euro tot kables van 80,00 euro.

     

    De test werd uitgevoerd door studenten van de TU te Delft.

    Ze hadden zelfs een speciaal software programma geschreven voor deze test.

    De kabels die ze getest hebben waren allemaal exact hetzelfde in de test , en of ze nou verguld waren of niet , het verschil was niet meetbaar temaken , laat staan voor het menselijk oog te zien.

     

    Omdat het hier om digitale signalen gaat , met een scartkabel was er wel degelijk verschil te meten en ook zichtbaar , maar scart geeft dan ook analoog signaal.

     

    Dus zie je bij de L*dl een HDMI kabeltje liggen voor 5,00 euro , kun je die net zo goed gebruiken als 1tje van 60,00 euro.

  6. Origineel bericht van: roelofsee


    De redenen:
    - de afstandsbediening is een drama als je afkomstig bent van een dreambox afstandsbediening.
    Het zal ongetwijfeld een kwestie van gewenning zijn maar ik het vind het ontwerp c.q. layout van de knoppen niet logisch en niet lekker werken. Dit is een groot minpunt. Ik heb nog een Harmony 525 afstandsbediening proberen in te stellen maar dat vond ik ook niet lekker werken. Niet zo lekker als mijn vertrouwde vriend.. van de dreambox.


    Dat is zonde , ab kun jue werkend maken voor de VU+ Duo.


    Origineel bericht van: roelofsee


    - ik had diverse problemen bij het opnemen van een HD zender en vervolgens kijken naar een andere zender. Ik kreeg dan geen beeld. Ik heb goede kijk op de software en mijn instellingen waren absoluut gelijk aan de dreambox 7025 maar toch geen beeld.


    Ik heb hier totaal geen problemen mee , opnemen en kijken gaan prima ook op de HD zenders.

    Origineel bericht van: roelofsee


    - de stabiliteit van de Pli Image laat nog te wensen over. Op zich ook logisch want het is een hobbydoos natuurlijk en dat kost even wat tijd. Maar ik denk dat er nog behoorlijk wat zaken verbeterd kunnen worden wil het zo stabiel lopen als mijn dreambox Pli image.



    De image die Pli verstrekt is zeker zo stabiel als de Pli die in jou DM7025+ zit , ik, heb nog geen crash gehad , sinds ik de VU+ heb ( 3 weken ).

    Origineel bericht van: roelofsee


    - Voor mij persoonlijk is HD beeld niet zo'n enorme verbetering. Ik heb een HD Ready plasma televisie met resolutie 1024 * 768 en ik vind het beeld van SD op een dreambox al zo goed dat ik zelf weinig verschil, voordeel zie voor deze HD receiver.
    Ik heb dat verkeerd ingeschat. Ik dacht echt dat het mooier zou zijn. Plus dat er niet zo heel veel HD zenders nog zijn.



    Ik heb zelf ook de DM7025+ , dus ik kan er een oordeel over geven.
    Het beeld van de VU+ duo op de SD zenders ,vind ik toch veel beter dan de DM7025+.
    En als jij het verschil niet goed kunt zien van de HD zenders , moet er toch iets heeeeeel erg mis zijn met jou plasma ( heb zelf een plasma 42" Pana HD Ready ) want dat verschil kun je echt niet missen hoor ,

    Origineel bericht van: roelofsee


    Verder is het prima apparaat maar het kwalitatief (hardwarematig en softwarematig) absoluut niet te vergelijken met een dreambox.

    Sterkte!


    Ook op dit punt sla je de plank finaal mis , het is zeer zeker anders om.
    Jou DM7025+ is hardwarematig en software matig onder geschikt aan de VU+ duo , gezien de processor en het ram geheugen.Zelfs de DM800 presteerd nog minder dan de VU+ duo ( volgens sommige DM800 bezitters).

    Sterkte !!!!
  7. Origineel bericht van: SatMann
    Ron,

    @rest die het een kloon noemen :

    ik blijf het niet correct vinden om de Vu+ een kloon te noemen.
    ze zijn verschillend van elkaar naar hardware toe en mogelijkheden. Mocht een kloon zijn dan ging PLi hun vingers NIET verbranden.



    Het is zeker geen clone , daarvoor verschillen er nog teveel dingen met een Dreambox.Alleen de drivers al voor de VU+ zijn totaal verschillend , waardoor het ook niet mogelijk is de software van de Dreambox 1 op 1 te gebruiken.Men kan via Barry Allen een Gemini2 of LT image die bedoeld is voor de DM 8000 laten draaien , maar dat maakt het nog geen Dreambox 8000.Het enige wat ze samen gemeen hebben is , dat het draaid op enigma2.Ik las ook dat de kernel die de VU+ gebruikt ook al jonger is dan die van Dreambox.

    De VU+ zit op kernel 2.6.18 en de Dreambox op 2.6.12 .De kernel info zag ik op een ander forum staan.
  8. Als ik met DCC2 kijk zegt die weer heel wat anders over mijn vrije geheugen dan free met telnet.Volgens DCC2 is er maar 31% van totaal geheugen in gebruik , kijk ik met free commando via telnet dan heb ik nog 13MB vrij , ik heb er dan alleen CCcam een extra HD Skin ( brushed alu )en auto resolutie plugin op staan.

     

    Ja , welke info is juist ??

     

  9. Is het misschien niet makkelijk om barry allen te gebruiken ??

     

    Dan kun je een image laten draaien via de usbstick , schijnt al goed te werken.Dan is het een kale image in de box en de draaiende image via Barry Allen versie 5.0.33 .

     

    Ik gebruik het zelf ook nog niet , maar staat al als download en het VTI image van onze ooster buren.

  10. Nou ben er uit( met hulp ).Even voor hen die hetzelfde probleem hebben.

    Je moet fstab file in etc map aanpassen en in init.d map de bootup file.Hdd wordt disk1 en cf wordt disk0 in fstab file.In de bootup file moet je het veranderen in :

     

    # sleep after 10min

    hdparm -S120 /dev/discs/disc1/disc

    echo 32 > /proc/progress

    # set UDMA66

    hdparm -X66 /dev/discs/disc1/disc

    echo 34 > /proc/progress

    # accustic management

    hdparm -M128 /dev/discs/disc1/disc

     

    Zo ziet fstab er dan uit :

     

    /dev/discs/disc1/part1 /media/hdd ext3 defaults 0 0

    /dev/discs/disc0/part1 /media/cf ext3 defaults 0 0

    /dev/ide/host1/bus0/target0/lun0/part1 /media/cf auto defaults 0 0

    /dev/ide/host1/bus0/target0/lun0/disc /media/cf auto defaults 0 0

    /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 /media/usb auto defaults 0 0

    /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/disc /media/usb auto defaults 0 0

     

    HDD is dan disc1 en CF is dan disc0.

     

    Zo ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

  11. Heb een tijdje terug een CF kaart van 1GB in mijn 7025+ geplaatst met Barry Allen erop.Ook had ik al een 80GB harddisk erin zitten , met jumper op cable select.Nu kom ik er achter dat mijn harddisk niet meer gezien wordt , ik dacht dat het met enigma2 geen probleem was om een CF kaart samen met een harddisk naast elkaar te hebben , of heb ik het nou verkeerd ?Misschien een instelling in het menu ?

  12. Origineel bericht van: ronald10
    HIER ook een voorbeeld van de switchen die wel of niet werken met enigma 2.Ik zeg enigma 2 omdat enigma 1 boxen probleemloos werken met de switchen.Voorbeeld wat ik tegenkom bij mijn 7025 is de switch van 19 naar 23 graden gaat probleemloos maar terug naar 19 graden werkt niet.Ik kom enkel terug door op de BBC 4 seconden te staan en dan is er weer een switch terug naar 19 graden..Instellingen al van alles getest in de dreambox echter zonder resultaat.Gebruikt meerder emp switchen en vantage.
    Dat is mijn probleem dus ook , de ene keer gaat het goed maar terug gaf vaak problemen , soms werkte het helemaal niet.Ook ik heb allerlei instellingen geprobeerd , ook met de poorten wat gerommeld , maar probleem bleef.Als je op het forum kijkt bij Dream Multimedia lees je ook veel switch problemen betreffende DM7025.Ook kun je daar een vernieuwde lib file downloaden voor de tuner , maar ook dat hielp niet , bij sommigen werd het zelfs erger.Het lijkt me meer een driver probleem.
  13. Origineel bericht van: SpiekerJozef
    heb ook een T55+7025 met vantage 8-1 switch... (blikken doosje zonder rood plastic-variant)

    Als je veel met kabels switch/klooit/test lijkt het wel eens dat een bepaalde switch-poort het niet meer doet.. Oplossing kabel verplaatsen naar een poort die het wel doet. Zo heb ik voor mezelf in ieder geval kunnen bewijzen dat het niet aan de dreambox instellingen ligt.. (verder heb ik makkelijk praten misschien, gebruik maar 6 van de 8 switchpoorten)

    Tijdens het switchen heb ik ten allen tijde de stroom eraf gehad. Als alles goed is uitgericht en afgesteld NIET meer aan die vantage komen. Dat heb ik wel geleerd... ;-)


    Ik heb met die Vantage al van alles geprobeerd , deze draaide met de DM 7000 probleemloos ( nu nog op de slaapkamer ), vandaar dit topic.Denk dat ik maar voor de Spaun ga.
  14. Ik heb een mooie T55 hangen , deze had ik aangelsoten via een 8in1 uncommited switch van Vantage.Ik krijg niks anders dan afstemmen mislukt.Ik heb al heel wat rond geneusd op het net en het schijnt niet een opzich staand probleem te zijn.Toch schijnt het wel goed te kunnen werken met een switch , wie kan mij vertellen welke switch ik het beste kan aanschaffen ?Heb jij ook een 7025+ en gebruik je ook een switch maar heb je geen van dat soort problemen , vertel mij dan welke switch je gebruikt.Spaun schijnt goede resultataen te geven ?

     

  15. Ik had hier ook geen lnb spanning meer , ik heb dit gecontroleerd door een stukje coax in de ingang van de tuner te plaatsen en dan zo de spanning te meten op de coax.Ik heb het kunnen oplossen door Q72 op de print door te lussen door er een draadje op te solderen , het is natuurlijk niet DE oplossing , eigenlijk moet dan Q72 uitgewisseld worden , maar het werkt weer hier.lees ook hier eens http://www.sat4all.com/forums/ubbthreads.php/ubb/showflat/Number/1578940/fpart/4 en kijk ook hier eens http://www.austech.info/dreambox/871-dreambox-lnb-fix.html

     

    Succces.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...