Ga naar inhoud


dream_on2

Lid
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dream_on2

  1. Ik heb een USB externe HDD via telnet gemount op mijn Amiko Alien 8900 met Enigma2 HDMU fw.. Nu kan ik opnemen, maar soms raak ik de mount kwijt. Mijn vermoeden is dat dit gebeurt wanneer de ontvanger uit is geweest.

     

    Na het mounten via telnet werkt het weer: mount /dev/sda1 /media/hdd

     

    Heeft iemand een idee hoe ik dit kan voorkomen?

  2. Ik heb momenteel een NAS van Freecom (NDAS technologie), deze werkt op zich goed met windows machines, maar als je wat meer wilt dan kom ik er niet meer uit.

     

    Nu wil ik een nieuwe NAS kopen, ik heb de volgende apparaten, waarmee ik graag naar de NAS zou willen mounten:

     

    DM500HD (enigma2)

    Amiko 8900 Alien (enigma2)

    i-PAD

    apple-tv

    PC windows7

     

    Hebben mensen positieve en/of negatieve ervaringen?

  3. Dank jullie voor jullie reactie. Het schema had ik al bemachtigd. Ik ben zelf elektrotechnicus dus technisch los ik het wel op. Alleen kan ik slecht achterhalen of die 20 kHz en hogere LNB spanning nu continue werken of alleen tijdens verandering van satelliet. Met een scope heb ik dan snel het probleem gelocaliseerd en opgelost.

  4. Ik vermoed dat de Diseqc aansturing in mijn DM500s kapot is. Een schakelfet was kapot (drain en source kortgesloten), ik heb deze vervangen maar het probleem is nog niet opgelost.

     

    Nu ben ik op zoek naar de specificaties van Diseqc (graag met een timing plaatje), zodat ik weet hoe dit er uit ziet en kan na meten op een oscilloscope.

     

    Weet iemand wanneer de hogere Diseqc spanning worden doorgegeven aan de LNB: altijd naar een bepaalde tijd of alleen tijdens satelliet wissel?

     

    Kortom ik heb nog wat meer info nodig om mijn probleem te tacklen.

     

    Mvg,

     

    Martijn

  5. Ik heb een multytenne schotel van technisat aangeschaft, echter ik weet niet goed hoe ik de DiSEqC moet instellen op mijn DM500. Ik vermoed dat de instelling zoals aangegeven via de schotel niet helemaal

    kloppen met de dreambox. Heeft iemand wel eens technisat multitenne aangesloten op een dreambox?

     

    Volgens de handleiding van de schotel zou ik het volgende moeten instellen:

     

    AA - Astra 19.2E

    BA - Eutelsat 13.0E

    AB - Astra 23.5E

    BB - Eurobird-Astra 28.5E

     

    Dit lijkt niet te werken...wie kan mij verder helpen??

  6. Ik heb momenteel een folder van mijn hardeschijf gemount. Dit werkt fantastisch. Echter bij het selecteren van een jpg bestand, meldt de dreambox dat deze geladen wordt, echter deze wordt niet afgebeeld. Weet iemand hoe dit kan en is er misschien hier een plug-in voor het bekijken van jpeg?

    Verder kan ik nu Mp3 afspelen, echter ik mis een optie als random of het samenstellen van een afspeellijst. Is hier een plug-in voor beschikbaar?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...