Ga naar inhoud


4headEd

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door 4headEd

  1. Aha, technisch lijkt het dus mogelijk.

    Ik heb geen tweede tv-scherm, maar mijn versterker staat onder de tv, dus lange kabels zijn niet nodig. Het geluid van mijn nu nog DM7020 gaat ook direct naar de versterker.

     

    Kan de ET-9000 ook een kleine delay geven op de audio uitgang(Toslink)? Vanwege dat mijn tv iets het beeld vertraagd.

     

    Bedankt, voor de reacties.

  2. Citaat:
    Citaat:
    Ik zie hier ook wel eens een klein hikje op de RTL4, 5 en 7 zenders, maar niet op Discovery Channel, wat over de zelfde frequentie gaat. Dus het ligt niet aan de uplink.


    Dus wel aan de uplink, want als sat signaal gelijk blijft en weer supers is en dat is 11 maanden van het jaar zo hier ligt het echt wel naar ingaande signaal naar de sat, het is vrij simpel wat rot naar boven gaat komt echt niet correct naar beneden dat is een sprookje namelijk, waar jij over praat is de transponder waar het vanaf komt maar misschien heeft Discovery een andere uplink?


    Discovory zit in de zelfde multiplex als RTL.

    Verder ga ik er niet op in, want je wil toch verder niks aannemen en meen alles zelf al heel goed te weten.
  3. Ik zie hier ook wel eens een klein hikje op de RTL4, 5 en 7 zenders, maar niet op Discovery Channel, wat over de zelfde frequentie gaat. Dus het ligt niet aan de uplink.

     

    En tegen dikke onweerswolken kan je niks doen. Er zal best wel meer vermogen aan de uplink kant worden gemaakt, maar dat is ook niet oneindig.

     

    Een transponder van een satelliet is niet meer dan een doorgeefluik, wat je er in stopt komt er ook weer uit, alleen omgezet naar een lagere frequentie.

    Op zo'n transponder zit wel een soort AGC regeling. Maar als de uplink zwakker binnen komt op de satelliet, door bv een onweerswolk, en dan onder de AGC regeling komt, word het uitgezonden signaal terug naar de aarde ook zwakker.

     

    Ik krijg de frequentie van de RTL's best goed binnen hier op een 85cm schoteltje, +- SNR van 14,1db. Een paar dagen gelden tijdens de buien boven Luxemburg, zag ik de SNR terug lopen tot 11db. Wat nog ruim voldoende is voor een goed ontvangst.

  4. Het ligt er natuurlijk ook aan vanaf welke satelieten je wilt ontvangen.

    Ik heb zelf een Golden Interstar, dan wel single, en kan daarmee op mijn Dreambox 7020 met een 85cm schotel de Enex feeds op de W2 net BER-vrij ontvangen. Als je alleen Astra 1, 2 en Hotbird wil ontvangen, zal elke LNBF wel voldoen.

     

    Mischien wel ééns leuk om te vergelijken tussen verschillende LNBF en schotel combinaties, wat men wel of niet kan ontvangen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...