Ga naar inhoud


Koopie

Lid
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Koopie

  1. Volgens mij kun je met de laatste openpli ook vlc 1.x gebruiken. Dacht dat ik die ook op mijn ubuntu server heb draaien. Verder is de movieplayer die standaard in de image zit al voldoende.

    Ik heb zelf via de web interface even de directories van de server goed gezet, maar aangezien jij al wel kunt browsen is dit bij jou al goed.

  2. Volgens mij is het helemaal niet nodig om elke keer je kaart te heractiveren.

    Ik heb nu eerst mijn kaart in de dreambox (dm7000) en draai daar cccam. Op mijn server draai ik oscam en deze heeft een client ingesteld staan voor cccam op de dreambox. Oscam geeft aan dat ie updates doorstuurt naar de kaart.

    Lijkt mij, dat als je het op deze manier aan de praat hebt het redelijk simpel moet zijn om in oscam de cccam client te vervangen door de smargo reader.

  3. Ik heb mijn setup sinds gisteravond ook werkend. Bij deze even een korte beschrijving van wat ik heb gedaan.

     

    Heb een tevii 464 kaart in m'n server gezet. De drivers van tevii compileren niet onder de nieuwste kernel, dus draai ik ubuntu 10.4 server.

    Heb van tvheadend en oscam de laatste sources opgehaald en gebuild. Oscam connect naar cccam 2.2.1 op mijn dm7000 in de woonkamer voor de gecodeerde kanalen.

    Xbmc-pvr van de ppa van Lars Opdenkamp gebruik ik op de client, die ubuntu 10.10 draait.

     

    Heb gisteravond nog even met settings gespeeld, draadloos G netwerk gaf nog wat haperingen met de streams, maar na overschakelen op N had ik eigenlijk geen problemen meer. Het enige wat nog wat tegenvalt is de zap-snelheid...ben die van de dreambox gewend.

     

    Andere problemen waar ik tegenaan liep waren:

    - Kanalen scannen van tvheadend, met diseqc 1.1/2.1 en autodetect muxes uit vindt ie bij mij alle nederlandse SD kanalen. Met andere settings zijn de resultaten wisselend.

    - Heb gisteravond de laatste oscam sources gebuild, deze geeft, met dezelfde settings, in de log aan dat autoupdate is disabled. Met een vorige build was dat gewoon enabled.

     

    Moet nu nog eens kijken hoe ik in xbmc de kanalen wat kan ordenen. HD kanalen laten zoeken door tvheadend en handmatig de radio kanalen mappen. (deze worden niet automatisch opgepikt...)

  4. Ok, dus het backend hoeft geen al te luxe videokaart te hebben...

     

    Ik neem aan dat het backend wel altijd de evt. decoding moet doen. Zowel bij een vdr als bij een tvheadend oplossing.

     

    Zijn er trouwens nog voordelen om specifiek voor een bepaald backend te kiezen als ik xbmc wil gebruiken?

    Ik denk dan met name aan functionaliteit voor het dagelijks gebruik, kanaal wijzigen, epg/programma informatie bekijken.

    Of doet de ondersteuning voor beide, in xbmc, niet voor elkaar onder?

  5. Bij mijn ouders deed de ontvanger het perfect, dus moest het ergens anders aan liggen.

    Had bij thuiskomst hier nog steeds geen signaal, ben zojuist het dak op geweest met een andere kabel en ik had nog steeds slecht signaal.

    Bleek dat de schotel blijkbaar iets verschoven was want toen ik de schotel iets heen en weer bewoog zag ik het signaal weer toenemen. Niet dat ie nu echt los zat, maar hij zal in de loop van de tijd wel iets zijn verschoven.

    Heb nu in ieder geval weer beeld en heb alles, voor zover mogelijk nog strakker aangedraaid. Ik wil iedereen nog wel even bedanken voor het meedenken (heb ik de volgende keer weer wat meer om te testen...)

     

    Dat met die sneeuw was trouwens ook nog een optie geweest want toevallig hadden mijn ouders gisteravond last van erge plaksneeuw op de schotel...

  6. Ik zal vanmiddag eens kijken.

    Ga eerst bij mijn ouders langs om 'm daar aan een werkende schotel/lnb set te hangen.

    Als het werkelijk aan mijn lnb ligt (of vocht in de kabel), dan is het wel vreemd dat ik dat ineens bij alle 3 de lnb's tegelijkertijd heb. Mijn switch hangt overigens niet buiten dus ik verwacht daar geen probleem, ook omdat ik het al zonder heb geprobeerd.

  7. Na 3 jaar probleemloos werken kreeg ik gisteravond in 1 keer last van stotterend beeld. Eerst dacht ik dat het aan het kanaal lag dus gezapt naar een ander kanaal, maar daar kreeg ik hetzelfde probleem. Na een herstart van de box komt nu het signaal niet meer boven de 45% uit , agc zit tussen de 30 en 50 en heb hele hoge ber.

    • Geprobeerd zonder switch, nog steeds geen signaal
    • Laatste pli nightly hielp ook niet
    • Stroom er vannacht af gehad, maar nog steeds zonder resultaat

    Netwerk mounts en movieplayer werken wel gewoon. Zal vanmiddag even bij m'n ouder langs om 'm daar te proberen.

    Ik heb zelf het idee dat de tuner kapot is gegaan of is er iets anders aan de hand wat ik wel zou kunnen oplossen?

  8. Origineel bericht van: Littlesat
    Dat het afspelen niet goed begint kan ook wel eens aan de instellingen van de VLC player liggen die je vind op /var/tuxbox/config. Hier moet je o.a. het IP van je PC invullen en als dit niet goed ingesteld staat begint er ook niets te spelen. Ook de conversie settings moeten hier per file type goed staan...

    Volgens mij ligt het echt aan de plugin zelf. De instellingen staan goed, anders zou de film ook niet beginnen te spelen (kun je via de http interface van vlc zien)
  9. Hallo, voorheen in Jade2 gebruikte ik de movieplayer plugin nog wel eens om films vanaf mijn server te bekijken. Ik las dat in Jade 3 deze plugin niet goed meer werkt. Heb het zelf ook ondervonden, VLC start wel met het afspelen van de film alleen de buffer van de movieplayer blijft op 0% staan. (Dit is met de standaard meegebakken versie...)

    De movieplayer versie die onder downloads beschikbaar is maakt al helemaal geen contact met mijn server. (staat trouwens ook bij dat deze voor de 500/5600 is)

     

    Is nu de enige mogelijkheid om dit weer werkend te krijgen het installeren van Jade 2 (weer een stapje terug dus...) of is er ergens nog een andere (werkende) versie van deze plugin beschikbaar?

    Of komt hier binnenkort nog een oplossing voor in Jade3?

  10. Ik heb een dm7000 en nu stream ik wel eens een avi of mpg vanaf m'n pc naar de box. Ik gebruik hiervoor de webinterface, zorg dat het ip van mijn pc correct in de settings staat, kies een bestand en dan klik ik op file.

    Dan wordt vlc gestart en kan ik de film op m'n box bekijken.

     

    Nu heb ik een aantal bestanden met de extensie .mkv en deze wil ik ook graag streamen naar m'n box. Hoe moet dit?

    Ik heb al in de movieplayer.xml een extra regel toegevoegd, heb de avi regel gekopieerd en de extensie in mkv veranderd. Ik zie deze nu ook tussen de settings staan in de webinterface, maar het lukt me nog niet om het bestand te streamen.

    Moet ik ook nog iets anders wijzigen?

     

    Alvast bedankt...

  11. Graag, ben namelijk nu in het bezit van 3 smart titaniums en zou wel graag willen zien hoe dat bij jou zit met 4 smart titaniums. Ik zou dan altijd nog de mogelijkheid hebben om als 4e lnb voor een smallere alps te gaan.

    Zal allemaal wel net passen zeker, maar merk je dat nu ook in signaal sterkte/kwaliteit?

     

    Alvast bedankt,

    Koopie

  12. Citaat:
    Ik heb gister een g4 geplaats met 4 smart titanium lnb's.
    De astra 3 staat een beetje voor de astra 1 lnb maar maakt niks uit voor het signaal. Dus een smallere lnb is wat mij betreft niet nodig.

    Greetz


    Kijk, dit is interessant. Zou ik in ieder geval geen andere LNB's hoeven te halen. Heb je misschien nog een foto van de opstelling gemaakt?
  13. Citaat:
    - Flubber installeren -> OK
    - VideoLan 0.84a installeren op pc -> OK
    - Shortcut van videolan aanpassen en er dit inzetten -> OK
    "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" --extraintf=http
    - VLC plugin installeren op Flubber -> OK
    - VLC plugin xml aanpassen met uw ip van de pc -> OK
    - VideoLan Shortcut starten op de pc -> OK ER VERSCHIJNT EEN VLC WERKBALK OP PC

    Je kan nu met de VLC plugin browsen op jouw pc en daar de avi of mpeg of om het even wat kiezen en starten .-> IK KAN DE FILES OP MIJN PC BROWSEN.

    Even wachten en je hebt beeld op de tv -> HELAAS NA HET STARTEN (TS file) ZIE IK OP DE PC WEL WAT GEBEUREN (balkje loopt, echter maar kort) MAAR OP DE DB WORDT HET BEELD ZWART EN DB RESET DAARNA. HELP!!!

    Heeft iemand een idee wat er bij mij fout zit.

    Alvast Bedankt.
    Os


    Dit probleem heb ik ook op m'n db7000 met Helenite erop, ook als ik een avi wil afspelen. Streamen van pc naar DB via de stream knop in de webinterface gaat perfect. Browsen door de files op de pc vanaf de DB gaat ook goed maar zodra ik een bestand wil openen Krijg ik een melding dan ie het bestand gaat streamen en vervolgens krijg ik een herstart voor de kiezen.
    Kan het zijn dat er in vlc (ik gebruik overigens 0.84a) nog iets speciaals geconfigureerd moet worden?
  14. Natuurlijk heb ik de Sequel er ook in staan. Lijkt mij altijd dat als iets niet lukt dat je eerst de laatste versie probeert.

     

    Maar als het niet aan die wsize ligt, dan vraag ik me af waarom die box gewoon op z'n gat ligt als ik een grotere probeer.

     

    Groeten,

    Koopie

  15. Tja, ik heb dezelfde problemen met de instellingen op m'n DM500. Bij een wsize van 1460 krijg ik de minste blokvorming.

    Deze waarde kreeg ik door via www.speedguide.net. Daar kan je een analyze laten doen en dan geeft ie een suggestie voor je instellingen.

    Ik heb nog niet een grotere wsize geprobeerd, in de 16000 dan. Maar wat ik wel zag is als ik 4096 gebruik het helemaal niet werkt. Dan heb ik ongeveer 1 seconde beeld en 10 a 15 seconden niks.

     

    Wat mij trouwens opviel was dat wat ik ook invul voor de rsize deze altijd op 4096 staat als ik kijk wat er gemount is...

     

    Ik moet nog even waat meer testen om het zeker te weten, maar het leek er op dan bvn zonder schokken opnam en weer afspeelde. Zou het dan toch bij fta zenders beter gaan?

     

    Gr,

    Koopie

×
×
  • Nieuwe aanmaken...