Ga naar inhoud


trustno2

Lid
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door trustno2

  1. Beste mede-DM-ers,

     

    Na jaren van goede dienst (ik heb de dm7000s van het eerste uur..;-) ben ik aan het kijken naar een vervanger. Natuurlijk weer een dreambox maar nu een met een cable tuner (teveel problemen gehad met mijn schotel). Wat ik echter nergens kan vinden is hoeveel zenders ik nu parallel kan laten opnemen op een DM800 met en DVB-C tuner (kabeltuner). Kan iemand mij hier iets meer over vertellen? Mijn eerste gedachte zou namelijk zijn dat de DVB-C tuner geen transponder issues heeft en er dus meerdere zenders parallel opgenomen kunnen worden.

     

    Graag jullie hulp/additionele informatie voordat ik een dm800-C ga kopen.

     

  2. Allemaal,

     

    Ik heb nog geen andere decoder kunnen regelen, maar spontaan is nederland 1,2,3 e.d weer beschikbaar .. ..maar zijn sbs6, tmf, veronica e.d. nog niet beschikbaar (schakelen naar deze zender geeft de melding draaien naar 19.2.. en de db reageert nergens meer op..).

    Als ik kijk naar jullie berichten heb ik waarschijnlijk een hardware issue:

    - Ja ik heb een dect telefoon redelijk in de buurt van de db staan;

    - De schotel is niet optimaal meer aligned sinds een laatste storm waardoor ik deze altijd via rotor setup zelf nog align

    - De kabel van motor naar lnb kan natuurlijk door alle bewegingen van rotor iets minder contact maken

    - Kwaliteit van lnb? .. lnb is ondertussen ook al meer dan 6 jaar

     

    Ik ga nog even verder experimenteren.

    Allemaal nog bedankt voor jullie meedenken!

    Ik kom terug als ik alles geprobeerd heb wat jullie voorstellen.

  3. Dank je wel allemaal.. ik ga eens een decoder bij een vriend lenen en kijken wat er dan gebeurd!

    Ik zal de resultaten nog wel even terugmelden. Eerst nu maar aandacht voor de familie.. bijna vergeten dat het kerst was ;-)

     

    Thnx again voor jullie hulp.

     

    PS als ik moet gaan slopen (bij kabelellende) .. ga ik maar eens een nieuwe db kopen met DVB-C .. geen ellende meer met schotels.. (schotel staat bij mij namelijk zeer hoog en ik heb hoogtevrees ..:-)

  4. Hoi Iron Maiden,

     

     

    Het probleem ligt hem juist in deze waardes... het signaal stort in naar 48% (normaal 80%) en verliest ook de lock (logische ;-). Maar wat ik vreemd blijf vinden (even los van het feit dat toch mogelijk mijn buitenopstelling de ellende veroorzaakt .. al blijf ik dat vreemd vinden ;-) ... is de melding dat enigma zegt bij zappen naar de zender dat hij de schotel wil draaien naar de positie waar hij al op staat (ik heb verschillende zenderlijsten geprobeerd maar allen geven hetzelfde probleem dus is mijn inziens het issue niet gerelateerd aan de zenderlijst .. )

     

    Nogmaals dank voor jullie reacties!

  5. Dank alvast voor jullie reactie:

    De kabel heb ik vorig jaar professioneel laten vervangen om alle ellende te voorkomen ..

    Daarnaast is het zo dat de volledige transponder niets geeft (dus zowel gecodeerde als fta zenders niet).

    Verder is het zo dat het dus optreedt bij NED1,2,3, etc maar niet bij RTL4 etc.. (andere transponder). Volgens mij zijn deze allebei horizontaal.. dus zou het niet aan de LNB moeten liggen ...

    Verder is het vreemd dat na een volledige nieuwe instelling van db .. de db nu spontaan begint met de melding draaien naar positie 19.2 terwijl de db al op die positie stond/staat.

     

    Oftewel volgens mij is het dus niet een probleem van de kabel of de lnb maar zit het inde db.. tuner problemen ?? of gewoon de software ?? moet ik misschien een zeer harde initialisatie doen van de db en dan alles opnieuw installeren (initialisatie met een clean firmware.. en een cross-cable voor de verbinding ).. ik hoop het echter niet aangezien ik dan alles overhoop moet halen in de kast .. hahaha

     

    Ik hoor nog graag van jullie.

  6. Beste mede-dreamers,

     

    Ik gebruik al jaren mijn DM 7000s (eerste serie), met vrijwel geen problemen. Onlangs is echter een probleem ontstaan, namelijk het volgende:

    De zenders van een transponder op de Astra 19.2 geven spontaan geen signaal meer (minder dan 50% en geen lock!). Eerst waren het de zenders Ned1,2,3 etc.. maar later ook een additionele transponder van RTL4,5,8 etc.

    Er is geen enkele verandering in bekabeling of andere hardware geweest, noch een verandering in software. Ik draai de laatste Pli (Jade) als firmware. Het resultaat is hetzelfde als ik de firmware heb gerefresht en alle kanalen opnieuw inlees. Ook opnieuw inlezen geeft geen resultaat.

    Gisteren heb de dm volledig alle instellingen verwijderd en toen werkte het weer.. voor een paar uur..;-(( ..toen vielen de zenders NED1,2,3 etc weer weg. Hij geeft nu alleen de melding draaien naar positie 19.2 (terwijl hij daar al lang op staat (omdat ik geen overige satellieten (meer) gebruik. Terug naar een zender van transponder waar RTL4 bijvoorbeeld op zit geeft wel weer direct resultaat.

     

    Nog even mijn config:

    DM7000s (eerste serie)

    120Gb Maxtor intern

    Firmware Pli Jade (laatste release)

    Draaibare satellietschotel

    Officiële Canal Digital card in bovenste interne lezer

    CCcam (laatste versie)

     

    Heeft iemand anders dit ook meegemaakt en opgelost??

    Of weet iemand wat ik kan doen om het probleem op te lossen?

     

    Graag hoor ik van jullie aangezien de kerstdagen het moment zijn dat de kids graag naar TV kijken .. wat nu dus maar beperkt lukt..

     

    Thnx voor jullie response!

  7. Iedereen die heeft gereageerd.. ontzettend bedankt.

    Ik heb de DB7000 opnieuw geflasht.. alles leeg .. cccam geinstalleerd en geen cardserver.. en jawel .. het werkt als een trein.. waarschijnlijk heeft de cardserver roet in het eten gegooid en was er een conflict? .. in ieder geval het werkt nu prima..

     

    Een gelukkige DB7000 bezitter .. nog 'geduldig' wachtende op de db8000 ;-)

     

    Greetz,

    JT

  8. Dank je wel voor je reactie .. maar helaas .. dat dacht ik ook .. maar het beeld blijft zwart ... dus dacht ik dat het met de config te maken had of de locatie waar zich de card in de DreamBox (boven of onder) bevindt ... maar de eenvoud is bij mij niet van toepassing..

    Ik heb verder de dreambox onlangs helemaal gecleand.. noodgedwongen na een hdd crash agv spanningsdip .. dus als iemand nuttige info wat het scherm niet langer zwart houdt .. graag..

  9. Beste mede-dreamers,

     

    Waarschijnlijk is het voor de meesten van jullie gesneden koek, maar ik ben (noodgedwongen) even uit het info-circuit voor dreamers geweest en ben daardoor even los van de noodzakelijke recente informatie. Ik gebruik momenteel de laatste release van Pli en mgcamd als emu. Ik heb mijn originele card in de bovenste cardlezer en gebruik newCS als cardserver. Graag zou ik echter CCcam als emu gebruiken. Ik ben nu echter al een aantal dagen aan het zoeken op Internet naar hoe te gebruiken.... zonder enig bruikbaar resultaat..zo ook in dit forum via zoek en informatiedatabase...

    De config file van cccam biedt mij ook geen additionele informatie...

     

    Kan iemand mijn helpen aan een link of meer uitleg hoe ik CCcam kan gebruiken met een originel card in de Dreambox.

     

     

    Alvast mega dank!

     

    Groet,

    JT

     

    Config: Dreambox7000s (eerste serie), 120Gb Maxtor, Pli Helenite final

  10. Sinds gisteren heb ik geen beeld meer op zenders NED1,2,3 en RTL4,5,7 .. SBS6, NET5 e.d. geven geen problemen. Ik zie wel dat de kaart een update heeft gehad (30/9/2006)??!! of is er een nieuwe al geweest?

    Firmware geupdate naar de laatste PLi Flubber. Met diverse cams geprobeerd een beeld te krijgen maar alles levert geen resultaat. Lange tijd op NED 1 gezet .. geen resultaat. Diverse resets (soft + hard) .. geen resultaat. Reset van cams/cardserver .. geen resultaat. Update van zenderlijst .. geen resultaat.

     

    Heeft iemand anders dit probleem ook gehad en een oplossing?? Ik wacht met smart voor een zwart scherm :-(.

     

    Bij voorbaat dank voor enige hulp,

     

    J

     

    Dreambox 7000s (een van de eerste), 120 Gb Maxtor, PLi Flubber the sequal, Officiele CDS kaart basispakket <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

  11. Dank jullie voor de reakties. Ik weet het geduld is een schone zaak maar soms zo moeilijk :-) .. Ik ga zeker Opera eens proberen en verder zoek op het forum .. daarnaast ga ik de link proberen en kijken wat het beste bevalt .. ik wil het namelijk geschikt maken voor mijn vrouw dus moet het redelijk straightforward zijn ...

    Allemaal bedankt en als ik een oplossing heb binnen Safari zal ik hem zeker melden.

    Gegroet.

  12. Zoals misschien wel meer mensen ben ik onlangs overgestapt van windows machines naar apples .. alles tot zeer grote tevredenheid behalve met het volgende: Met een windows machine kan ik prima gebruik maken van webx-tv om tv te streamen naar pc. Sinds Emerald (Pli image) is de knop VLC weggehaald waardoor ik niet meer de truc uit kan halen om toch VLC geforceerd te gebruiken voor de stream. Ik heb het forum al uitgebreid doorzocht en tips omtrent andere tools geprobeerd .... alleen allemaal zonder positief resultaat vwb streaming. Wat ik mis is de MIME plugin om VLC te streamen in een window. Al heel wat uurtjes/dagen gezocht op het net en bij vrienden maar alles zonder resultaat.

    Ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die tegen dit verschijnsel aanloop dus hierbij de vraag:

     

    Heeft iemand de oplossing om WebX-Tv te enablen op een Apple (onder Safari of Firefox of .. een andere browser).... danwel dat iemand de plugin heeft die nodig is om dit mogelijk te maken.

     

    Ik heb Streamclip al draaien maar dat biedt niet de mogelijkheid om vlekkeloze weergave en fullscreen te krijgen... maar slechts een haperig klein beeldje ...

     

    Ik kijk uit naar een reactie.

     

    ----

    DM7000s (een van de eerste ;-), Pli Emerald. var on usb, 120 Gb Maxtor, Voedingsmodificatie, Apple (intel) OSX 10.4.6, VLC (latest Universal build)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...