Ga naar inhoud


satson

Lid
  • Items

    45
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door satson

  1. gelezen bij allesaussersport dat sport1 us juist eerst bij sat te zien is via sky. Dat zal zijn in HD, SD kanaal wordt later toegevoegd.

     

    Men is in onderhandeling met de kabelaanbieders. Sport1 us heeft de rechten op NFL en NBA, mogelijk volgen nog MLB en NHL. Voor de liefhebbers, zie ook: http://www.allesaussersport.de/archiv/2013/07/26/das-leben-nach-espn-america-sport1-us/

  2. Ah, er is weer leven in de dreambox. Hij startte net helemaal door en ontving kanalen. Maar bij het schakelen verloor hij telkens meer de ontvangst (tune failed) en gaat het lcd display weer knipperen. Het lcd-schermpje knippert na nog een keer herstarten al lichtjes tijdens het bootloaden zelf. Voeding kapot?

  3. Sinds vanochtend flinke problemen met mijn dm800. Eerst geen geluid meer bij kanalen en een licht knipperende lcd (lichter, donkerder). Na opnieuw opstarten geen ontvangst meer (tune failed) op alle satellieten. Dat laatste heb ik overigens een keer eerder gehad en was toen verholpen na meerdere keren herstarten. Nog een paar keer opnieuw starten met hetzelfde resultaat, toen even gewacht, en nu helemaal niks meer, geen lampje, geen lcd, geen netwerk. Wel een licht hoog piepende dreambox (niet de voeding) en alleen nog leven bij het netwerk (lampjes netwerkkaart achter).

     

    Ik heb er weinig vertrouwenin dat dit nog goedkomt, dus ik heb alvast gevraagd om een vervanger in de 2e hands sectie, maar hebben jullie nog enig idee?

  4. Bij ons in de buurt (centrum Leeuwarden) wordt er nu gebouwd aan een nieuw provinciehuis. Daartoe is op ongeveer 100 meter afstand van ons huis een torenkraan geplaatst (zie ook:

    )

     

    Alles leuk en wel, tot dat ding later deze week aan het draaien ging; prompt geen ontvangst meer :-( Afhankelijk van hoe hij op een dag draait heb ik geen ontvangst op 19 of 28,2 graden meer. Elke dag stopt hij ook op een ander punt aan het eind van de dag. Je doet er weinig aan, behalve hopen dat ze snel klaar zijn.

  5. Wat ik bedoel: ik heb nu ipv de standaard epg voor de sqlite versie gekozen, en nu is daarop de epg voor de nl-zenders veranderd in een now-next epg. Als ik daar ook weer alles wil zien, moet ik dan elke keer eerst weer voor de standaard epg kiezen en hem laten scannen? Of kan ik hem op sqlite laten staan en moet ik iets anders aanvinken.

     

    Edit: ik lees nog even goed je antwoord na en blijkbaar kun jij toch ook nog de nl-zenders laten scannen zonder dat je de switch tussen sqlite en de standaard epg hoeft te maken. Dat zit toch ergens in een instelling die ik nog niet aangevinkt heb?

  6. En het is gelukt, dank voor de tips! Ik heb nu een 4daagse epg voor de engelse zenders. De zenders op 19 oost update ik zo nu en dan door even de mediahighway epg te kiezen. Daarna zet ik de boel weer terug. Ik neem aan dat dat niet anders kan? Het is ook maar een kleine moeite, uiteindelijk.

  7. @Wanwizard: ik ben er inmiddels mee aan de slag gegaan. Lokatie geslecteerd en plugin geïnstalleerd. Ik vind daarna het menu van de EPG plugin erg verwarrend. Je ziet links een rij met kanalen en rechts bovenin ignore etc. Als je links een kanaal selecteert en ok drukt, wat moet je dan doen? Als je onderin vervolgens ignore klikt omdat je van een kanaal de epg niet nodig hebt is de hele lijst links ineens verdwenen. Is van de plugin ergens een howto te vinden? Ik heb trouwens pli, draait cron daarin al automatisch?

  8. Ik wil graag meer dan de now-next epg van de engelse kanalen op mijn 600pvr binnenkrijgen zodat ik opnames kan inplannen. Nu heb ik gelezen dat je daarvoor de sql lite epg kan gebruiken. Kan iemand mij vertellen hoe dit werkt? Met name hoe ik deze epg op de HD kan opslaan in plaats van op de usb zoals bij de 7020 etc. Ik weet dat het meer de HD belast, maar de slijtage zal hopelijk wel meevallen. Ben ik met het downloaden van de epg en het instellen van de locatie op de HD klaar of moet ik nog meer instellen?

  9. @Tonskidutch: Uit je verhaal is mij wel duidelijk dat het om zeer gevoelige (en ogenschijnlijk kleine) verschillen gaat die helaas wel doorslaggevend voor de 500 kunnen zijn. Met dat in gedachten is het een kwestie van veel parameters uitproberen en uitsluiten. Als ik zie hoe het zaakje bij opnames nu presteert, heb ik er weinig geloof in dat dit helemaal goed wordt. Ik kap dus met mijn pogingen.

     

    Voor de duidelijkheid: bij een 7000 of 7020 heb je veel ruimere marges vanwege het geheugen. Heb je wel eensgehoord van dit soort problemen bij die ontvangers? Dan zou ik nog wel willen overschakelen op één van die twee.

  10. Citaat:
    en noem nou niet die map anders dan de default die in elke HowTo manual staat
    NOEM DIE MAP >> dreambox
    maak daarin nog een map aan die movie heet

    moet ik de map movie dan ook op delen zetten?

    Citaat:
    nu is de mountregel duidelijk
    /hdd
    /dreambox
    user:jouwnaam
    passwd:verzinhetmaar


    moet het slash-teken dan wel voor dreambox?

    Ik ga het nog zeker vanavond even proberen, dank! Btw: ik heb later nog een share aangemaakt onder de hoofdgebruiker, dus het verhaal van het aanmaken van users en share etc. allemaal verwijderd. En wat bleek: op de hoofdpc werkte de manier van de laptop (gewoon een mapje dream met daarin movie -beide gedeeld-) nu ook!

    Ik heb er inmiddels ook een netwerk kabel tussen gelegd. De opnames kloppen helaas nog van geen kant: van een opname van een half uur blijft bij afspelen een stukje video over van dik drie minuten. Daartussenin wordt heel veel geskipped, maar begin en eind staat er wel op (met veeeel blokjes).

    Je zou er van ellende bijna weer een dvd-recorder tussenzetten <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />
  11. Ik heb de instructie in de sat4all database gevolgd, voor zover dat kon. Ik heb alles via de velige modus van XP-home gedaan. Het aanmaken van een user-account kon alleen via het configuratiescherm, het sharen kon je nu wel volgens de instructie doen. Maarrr helaas, weer geen succes... mount is ok, maar niet toegankelijk.

     

    Goed, laatste poging: maar nu via de laptop. Alleen mapje aangemaakt en gedeeld; nu doet hij het wel! (de kwaliteit is wel belabberd, geluid dat niet synchroon loopt, beelden die overspringen, etc.) Maarja, hiermee is wel aangetoond, dat het dus inderdaad aan de vaste pc lag. Maar eens kijken hoe ik evt. de kwaliteit van het opnemen kan verbeteren, misschien is het teveel gevraagd van de wireless verbinding van de laptop?

  12. Het probleem is echter dat in xp home niet zoveel in te stellen valt behalve een account instellen, administrator rechten geven, wachtwoord maken en daar een gedeelde map in maken. Voor meer opties (zoals ook in de sat4all database bij dreambox -cifs mount aanmaken- staat) moet je xp pro hebben. Nu heb ik gister wel ergens gelezen dat je de uitgebreide opties wel kunt vinden als je in veilige modus opstart, dus dat ga ik nog even proberen. Ik ben wel benieuwd of dat dan enig effect in de gewone modus heeft.

  13. Weer een avondje verder en inmiddels overgegaan op Pli Helenite final. Ziet er overigens mooi uit.

     

    Ik heb nu een account aangemaakt met user en pw en een directory films/movie. films heb ik gedeeld, movie niet. De zaak weer gemount volgens hetzelfde recept, alleen nu /hdd gebruikt ipv /mnt. Mount dus ok, daarna eerst weer niet toegankelijk. Daarna movie ook eens gedeeld.

     

    Nu krijg ik een andere foutmelding: "record failed due to a write-error during recording. Check for filesystem corruption". Het lijkt alsof die movie-directory toch nog niet goed gedeeld wordt. Iemand een idee?

     

    Ik heb ook geprobeerd de optie opnemen en afspelen aan te passen naar de directory op de pc. Die kun je selecteren en opslaan, maar als je er weer komt staat hij weer op internal harddisk. Vreemd...

     

    even via telnet een mount:

     

    root@dreambox ~ # mount

    /dev/root on / type squashfs (ro)

    none on /dev type devfs (rw)

    /proc on /proc type proc (rw,nodiratime)

    devpts on /dev/pts type devpts (rw)

    /dev/mtdblock/1 on /var type jffs2 (rw,noatime)

    none on /tmp type ramfs (rw)

    /dev/mtdblock/1 on /var_flash type jffs2 (rw,noatime)

    //192.168.1.100/films on /hdd type cifs (rw,nodiratime,unc=\192.168.1.100\films,

    username=dream,rsize=16384,wsize=65536)

    root@dreambox ~ #

     

    De rsize en wsize zijn ook erg groot. Ik heb ze niet speciaal ingesteld (alles via tv-menu gedaan). Is het nodig deze kleiner in te stellen via options of extra options?

  14. ik heb maar weer een account aangemaakt met password.

     

    De instellingen zien er nu zo uit:

     

    client directory: /mnt/cifs1

    server directory: movie (dus op de pc)

    ip: van pc

    user: ingevuld

    password: ingevuld

     

    resultaat: niet toegankelijk...

     

    nog even een commando mount gedaan:

     

    root@dreambox ~ # mount

    /dev/root on / type squashfs (ro)

    none on /dev type devfs (rw)

    /proc on /proc type proc (rw,nodiratime)

    devpts on /dev/pts type devpts (rw)

    /dev/mtdblock/1 on /var type jffs2 (rw,noatime)

    none on /tmp type ramfs (rw)

    //192.168.1.101/movie on /mnt/cifs1 type cifs (rw,nodiratime,unc=\192.168.1.101\

    movie,username=dream,domain=,rsize=16128,wsize=16128)

    /dev/mtdblock/1 on /var_flash type jffs2 (rw,noatime)

    root@dreambox ~ #

     

    Ik weet even niet wat ik nog fout doe. Moet de dir op de pc echt movie heten? Anders misschien maar richting helenite final, en kijken of het daar wel werkt.

     

    Heeft de firewall in de router er misschien ook nog iets mee te maken?

  15. er is inderdaad geen file zichtbaar vanuit de 500 en omgekeerd kan je ook niks zetten in /mnt/cifs1. Omdat het wat onoverzichtelijk wordt zet ik alles zoals ik het nu ingesteld heb nog maar even op een rij:

     

    client directory: mnt/cifs1

    server directory: dreambox/movie

    ip: van pc

    username: accountnaam pc

    password: (leeg)

  16. root@dreambox ~ # mkdir /mnt/cifs1/movie

    mkdir: Cannot create directory `/mnt/cifs1/movie': Read-only file system

    root@dreambox ~ #

     

    Ik krijg dus die foutmelding. Ik heb de share op de pc trouwens even veranderd in dreambox/movie. nogmaals de mount via telnet:

     

     

    root@dreambox ~ # mount

    /dev/root on / type squashfs (ro)

    none on /dev type devfs (rw)

    /proc on /proc type proc (rw,nodiratime)

    devpts on /dev/pts type devpts (rw)

    /dev/mtdblock/1 on /var type jffs2 (rw,noatime)

    none on /tmp type ramfs (rw)

    /dev/mtdblock/1 on /var_flash type jffs2 (rw,noatime)

    root@dreambox ~ #

     

    Hij geeft nog steeds mount ok aan op de 500, maar het lijkt nu wel of hij nergens meer naar mount?

     

    Ik ben het spoor nu even helemaal bijster <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

  17. wat ik met mount kreeg:

     

    root@dreambox ~ # mount

    /dev/root on / type squashfs (ro)

    none on /dev type devfs (rw)

    /proc on /proc type proc (rw,nodiratime)

    devpts on /dev/pts type devpts (rw)

    /dev/mtdblock/1 on /var type jffs2 (rw,noatime)

    none on /tmp type ramfs (rw)

    //192.168.1.101/movie on /mnt/cifs1 type cifs (rw,nodiratime,unc=\192.168.1.101\

    movie,username=Thuis,domain=,rsize=16128,wsize=16128)

    /dev/mtdblock/1 on /var_flash type jffs2 (rw,noatime)

    root@dreambox ~ #

×
×
  • Nieuwe aanmaken...