Ga naar inhoud


Ptje

Lid
  • Items

    284
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ptje

  1. Beste allemaal,

     

    Is er iemand die weet met welke transceiver je draadloze dingen van Gira zou kunnen sturen middels Domoticz ? Wat ik er over kan vinden is dat het 868 mhz is. Rflink kan alleen 868 mhz ontvangen als ik het goed lees. Rfxcom zou er in 868 mhz moeten zijn, maar ik vind er verder niets over. Of dat er dan vervolgens Gira ermee te sturen is, kan ik al helemaal niet vinden. Iemand toevallig ervaring ermee of goede ideeën ?

     

    Met vriendelijke groet,

    Peter

  2. Ik heb best wel wat gelezen, mijn Raspberry PI 2 is onderweg, maar ik ben er nog steeds niet uit, wat ik voor een zender/ontvanger ik moet kiezen. Ik wil met Domotica gaan spelen met wat klik aan klik uit stopcontacten. Mijn thermostaat wil ik erin koppelen. En wellicht een keer met wat bewegingssensoren gaan spelen. 

     

    Dat ik 433 mhz wil gaan gebruiken ben ik wel uit. Moet ik nu een rf link setje aan de raspberry pi monteren of moet er ook een Arduino tussen. Ik zag complete Arduino oplossingen met een Arduino, doosje en rf zender/ontvanger. Dat te samen speelt dan als Rf link ? Of moet de zender/ontvanger in 1 keer aan de Raspberry ?

     

    Volgens mij is de laatste optie, software matig niet de makkelijkste oplossing. Hoe zou ik het het beste op kunnen zetten ?

     

    Met vriendelijke groet,

    Peter

  3. Beste allemaal,

     

    Mijn zoon heeft op zijn slaapkamer een Dm800hd. Daar staat de laatste originele Openpli op. Is het wellicht mogelijk, daar een Openpli 4.0 op te zetten, als ik voor hij daarna boot een originele loader bij flash ? Die Openpli 4.0 is zoals ik lees, bestemd voor een clone box en die van mijn zoon is origineel. Is die image op die manier wellicht toch te gebruiken ?

     

    Met vriendelijke groet,

    Peter

  4. Aha, dat verklaard het dan perfect!

    Het is dus gelukkig nog mogelijk om nieuwe irdeto kaarten te kunnen gebruiken zolang je maar in het oude Ziggo/Irdeto gebied woonachtig bent.

    Klopt,

     

    Mijn vader is Ziggo kijker geworden. Ik heb vandaag zijn maagdelijke irdeto kaart geactiveerd. Inloggen op internet, nummer invoeren, binnen 10 seconde was er beeld. Kaart zit in een Humax. Is ook oud "ziggo" gebied.

     

    Geen probleem.

  5. Helaas Chevrolet, inderdaad. Ik vind het jammer dat zo'n topic zomaar deze wending krijgt. Ik had eerst niet meer willen reageren, maar ik doe het toch. Er word hier gepraat of er wel een gigantisch misdrijf gepleegd word. Het gaat over een bromfiets die 60 op de teller van de brommer en 55 op de teller van een auto rijd. 

     

    Dat liep iedere brommer in de tijd waar iedereen het over heeft. Nu is het alleen zo, dat vanaf 50 km/uur de bromfiets een wok status kan krijgen met alle gevolgen van dien. Ik wil gewoon voorkomen dat dit gebeurd, zonder de uitlaat helemaal dicht te hoeven lassen. Om dan zo'n vraag van mij helemaal te veroordelen vind ik jammer. Een brommer die 55-60 rijd is illegaal ? Tja, net hoe zwart wit dat je naar buiten wil kijken. 

     

    Ik vind het jammer, ik weet zeker dat hier voldoende kennis op het board is om hier iets zinnigs over te zeggen.

     

    Toch bedankt.

  6. Best allemaal,

     

    Mijn zoon heeft een eurobegrenzer op zijn brommer, dit om bij een controle te voorkomen dat ie net iets te hard rijd. Dat werkt eigenlijk op toeren prima. Het maximale toerental en daarmee dus ook de snelheid word netjes afgeregeld. Ik heb die netjes achter de fitting in een knipperlicht gebouwd, nergens zitten er draden die er niet thuis horen en inschakelen doet nadat het contact is uitgezet en weer ingeschakeld.

     

    Tot zover prima. Nu vind ik alleen in het gebied waar hij eigenlijk niet afgeregeld zou hoeven te worden, word de ontsteking ook dusdanig verlaat, dat hij erg afgewurgd word in het tussengebied. Nu zoek ik eigenlijk een schakelingetje waar ik bij het maximale toerental/snelheid de eurobegrenzer zou kunnen inschakelen. Dan zou ie ook in het tussengebied netjes kunnen lopen.

     

    De ontstekingsspoel in een gewoon een opnemer waar een sinus uit komt. Is het mogelijk iets te maken wat bij een vooraf ingestelde frequentie (potmetertje) een contact zou kunnen schakelen ? Het lijkt me dat zoiets probleemloos en vrij simpel zou moeten kunnen. Kan iemand mij helpen aan een zoek query om op te zoeken op het www ? Ik heb geen idee hoe ik zoiets zou moeten noemen in google.

     

    Ik kan redelijk solderen, dus als ik een half voorbeeld heb, krijg ik dat wel gemaakt. Iemand een goed idee ?

     

    Met vriendelijke groet,

    Peter

  7. Mooi aanbod, maar ze woont in Hedel. Kun je middels een kabel scan de zenderlijst niet opfrissen dan ?

     

    Wat is de frequentie van het wijzigen van zenderlijsten dan bij UPC ?

     

    Met vriendelijke groet,

    Peter

  8. Ja, zoiets had ik al gelezen, maar het gaat ze om de interface.  Dus het moet iets met enigma2 worden. Maar als er voor de standaard zenders, geen Ci nodig is, kunnen ze in elk geval vooruit.

     

    Met vriendelijke groet,

    Peter

  9. Ik ging er even vanuit dat die rsa en boxkey ook in de module zaten. Dit omdat zo'n module ook in een ci+ tv werkt.

     

    Was alleen al bang, dat zo'n module het niet in een losse ontvanger ging doen. Al met al, kijken en opnemen van hun huidige standaard pakket, kan zonder kaart en dus op deze ontvanger.

     

    Als daar OpenPli op staat, is de interface neem ik aan als bijvoorbeeld een Dreambox met OpenPli ?

     

    Met vriendelijke groet,

    Peter

  10. Hallo,

     

    Een nichtje van mij, baald van de hardware van UPC. Ze zou graag een tuner hebben met enigma2 erin. Ze hebben de kijk op een et-8000. Nu dacht ik dat daar dan een Ci-module van UPC in zou kunnen, maar ik heb gezien dat een Ci+ module is. Ik neem aan dat dat dan niet zomaar gaat.

     

    Nu las ik wel dat er 29 zenders zonder codering uitgezonden worden. Kunnen ze die dan wel zonder Ci module kijken en opnemen met zo`n tuner ?

     

    Met vriendelijke groet,

    Peter

  11. Alowa,

     

    Ik heb wat dingen gecrond in mijn tuners, zoals zenderlijsten automatisch updaten. Ik starte cron door in de file etc/init.d/rcS   helemaal onderaan "crond" erbij te typen. Nu heb ik het idee, dat latere Pli versies daar niks mee doen, want cron start niet meer op in mijn tuner met openpli 3.0   terwijl dit op deze manier in Openpli 2.1 wel gewoon werkte.

     

    Kan ik cron nog op een andere manier laten starten tijdens boot ? Of kan ik aan mijn gebruikte methode iets aanpassen wellicht ?

     

    Groeten,

    Peter

  12. Hallo allemaal,

     

    Accespoint 1 zoals hieronder ingesteld. Dat zou dus goed moeten zijn ? Dan zou ik dat kunnen vergeten en alleen de 2e nog aan passen. WElke modus zou die dan moeten zijn ? Ook WDS accespoint ?

     

      Main reset.gif?generichome.gif?generic liteblue.gif?generic

     

     
     
                System Information            
    Device Name ENH202 Ethernet Main MAC Address 00:02:6F:E5:F9:A4 Ethernet Secondary MAC Address 00:02:6F:E5:F9:A4 Wireless MAC Address 00:02:6F:E5:F9:A4 Wireless MAC Address
    (SSID/MAC)
    1


    02:02:6F:E5:F9:A4                    
    2


    N/A                    
    3


    N/A                    
    4


    N/A                     WDS MAC Address 00:02:6F:E5:F9:A4 Country Netherlands Current Time Thu Aug 15 23:28:53 DLS 2013 Firmware Version 1.1.9 Management VLAN ID

    Untagged          
     
                LAN Settings            
                          IP Address 192.168.1.150 Subnet Mask 255.255.255.0 Default Gateway 192.168.1.1 Primary DNS 195.121.1.34 Secondary DNS 195.121.1.66 DHCP Client

    Enabled     DHCP Server

    Disabled       WAN Settings MAC Address 02:02:6F:E5:F9:A4 Connection Type Static IP Connection Status Down             IP Address IP Subnet Mask   Primary DNS 195.121.1.34 Secondary DNS 195.121.1.66  
     
                Current Wireless Settings            
                 Operation Mode

    WDS Access Point     Wireless Mode

    IEEE 802.11b/g/n Mixed     Channel Bandwidth          20-40 MHz Channel Bandwidth          20/40 MHz Frequency/Channel 2.432 GHz (Channel 5) Wireless Network Name (SSID) Ptjes Network Security WPA-PSK TKIP/AES Wireless Network Name (SSID) Ptjes Network Security None Profile Settings
    (SSID/Security/VID/802.1Q)
    1


    Ptje/WPA-PSK TKIP/AES/1/OFF
    2


    N/A
    3


    N/A
    4


    N/A Profile Settings
    (SSID/Security)
    1


    Ptjes Network/WPA-PSK TKIP/AES        
    2


    N/A                 
    3


    N/A            
    4


    N/A                      Spanning Tree Protocol

    Disabled     Distance

    30 Km          
     
    liteblue.gif?generic
  13. Hallo,

     

    Ik had al een enh-202 tbv. mijn eigen wifi gebruik. Dat bevalt prima. Nu zit een paar deuren bij mij vandaan iemand die nu gebruik kan maken van mijn wifi. Dit gaat echter maar net. Nu had ik het idee om er een 2e enh-202 bij te kopen om middels wds dit wifi signaal op te pikken en te versterken.

     

    Nu is mij dit na vele uren klooien echter nog niet gelukt en hoop dat iemand hier mij op weg kan helpen. Ik kan nergens vinden, hoe ik dit kan instellen. Volgens ik lees, moet het wel gewoon kunnen. De handleiding van het spul, zegt net zoveel als niks.

     

    Is er iemand die zo`n soort configuratie heeft draaien toevallig en weet raad ?

     

    Groeten,

    Peter

  14. Ik vind dat het op een paar momenten fout gaat. Niemand kan met zijn neus ruiken of de uitlijning goed staat. Elke keer maar weer uitlijnen is ook geen oplossing.

     

    -hulpveren monteren en niet uitlijnen, fout !

    -winterwielen monteren en niet zien wat eraf komt ? Fout ! (het is natuurlijk wel zo, dat je bij een metselaar een kozijn hebt laten maken)

    -Onderhoud doen en niet zijn dat de banden eraan gaan ? Fout ! (en ik geloof niet in 600 km)

     

    Als ik een ergens een auto uit zou laten lijnen, wil ik wel weten of het dusdanig verkeerd stond, dat de slijtage van de er wel of niet aan te wijten was. Anders zijn ze het niet waard om er naartoe te gaan. Hun zijn de specialist. (zouden moeten zijn)

     

    Gr.

    Peter

  15. Als ik het moet zeggen, kan dat niet met zo weinig kilometers met deze waardes. De sporing zorgt voor de grootste slijtage, maar zo extreem wijkt die hier niet af. Te grote camber hoek is ook niet goed, maar niet voor deze kilometers.

     

    Wat vind de uitlijner ervan ? Gebaseerd op 600 km ? Uitlijning staat niet goed, dat voorop gesteld, maar zo slecht dat dit binnen 600km dit resultaat geeft ? Ik denk het niet.

     

    Gr.

    Peter

  16. Let wel op dat de gegevens in Graden en achter de komma in minuten zijn.  1 graad is 60 minuten. Dus 2,10 is dus 2 graden en 10 minuten, dus 1/6 graad. Maakt in dit geval niet heel verschil, maar daar kun je je makkelijk mee vergissen. Dat moderne auto`s maximaal -0,3 negatieve wielvlucht mogen hebben, ben ik het niet helemaal mee eens. Dat is bij best wel wat auto`s meer, ook volgens de specificaties. Dat komt de wegligging vaak ten goede, maar de banden slijtage niet.

     

    Als dit onderstel zo niet bedoelt is met die grote negatieve camber komt dat helemaal de banden slijtage niet ten goede. De montage van hulpveren, veranderd vaak wel behoorlijk de camber. Dit is wel afhankelijk van welke ophanging er onder de auto zit. Verklaard alleen niet het verschil tussen links en rechts. Dat de hoeken te groot zijn kan daar wel door veroorzaakt zijn.

     

    Zijn de banden wel netjes egaal afgesleten aan de binnenkant ? Of zijn ze ook nog gecupt ? (gehapt) Dat is meestal een kwestie van te grote negatieve wielvlucht en een licht wielophanging. Die lichte wielophanging komt ook weer het rijgedrag ten goede, maar ook de bandenslijtage niet.

     

    Dit zijn wel allemaal dingen die door heel weinig kilometers niet een extreme banden slijtage veroorzaken. Dat doet een verkeerde sporing veel sneller. Of daar veel afwijking in zat is zonder fabrieksgegevens een beetje lastig te zeggen. Ze hadden wel uitspoor en dat veroorzaakt slijtage aan de binnenkant, dus dat klopt wel.

     

    Tja is lastig, ik denk oorzaak zit in het monteren van hulpveren zonder uitlijnen.

     

    Gr.

    Peter

×
×
  • Nieuwe aanmaken...