Ga naar inhoud


dragonsat

Lid
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dragonsat

  1. Sinds enkele dagen heb ik geen kanalen meer afgezien van wat FTA zoals BVN. Nu wist ik dat het tijd werd voor een nieuwe CAM vanwege HDTV, maar ik lees net dat CD middels een security update er maar even wat meer vaart erachter gezet. Ding is nu dus echt waardeloos.

    Vraag is nu: welke CAM is het beste voor een standaard CD kaart? Een Homecast CI module, passend bij de Homecast ontvanger of toch maar liever een CD-goedgekeurde Mediaguard? En waar krijg je ze het goedkoopste?

    Thanks!

  2. Voordat ik iemands hulp in ga roepen, ben ik toch nog even zelf aan het proberen (t laat me maar niet los). Ik krijg nu op 1/4 en 2/4 standaard 80% niveau maar 0% kwaliteit. Op 3/4 en 4/4 standaard 50-60% niveau en 0% kwaliteit. OK, hier komt t rare, dit heb ik dus ongeacht de satelliet die ik kies en ongeacht waar ik de schotel heen draai. Klopt dus geen zak van...

  3. Thanks voor jullie reacties. De 26 graden hoek is de hoek van de schotel tot aan de nok gemeten. Aangezien hij op 28,5 graad afgesteld staat gaat hij dus ruim over de nok heen, dat bedoelde ik. Overigens kan ik wel (hoewel zwak) signaal krijgen op hotbird en amos 1, dus ik zou haast denken dat ik te ver naar t zuiden/westen gericht zit, maar twee kompassen en diverse websites geven aan dat de richting in elk geval bij benadering klopt.

    Ik heb per email contact opgenomen met de bekendste satshop in Alkmaar en zal eens vragen wat dat kost om te komen uitrichten. Ik heb toch het idee dat er iets niet klopt in de opstelling, want kwaliteit is altijd 0% tot nu toe.

  4. Ben na enkele jaren genieten van de schotel van mijn buurman verhuisd en weer met een schotel begonnen in de nieuwe woning. Nu heb ik een standaard Triax gekregen van CanalDigitaal met standaard Duo LNB Quad etc etc. Ontvanger is nog steeds de 'classic' Topfield 4000PVR.

    Gisteren geprobeerd af te richten met 2 kompassen op 19,2 gr Oost, maar nul komma nul signaal op Astra 1 of 3. Wél tot 80% niveau op hotbird, maar telkens 0% kwaliteit. Dus er komt wel iets van een signaal binnen.

    Aan de achterkant staan de graden aangegeven en heb hem op 29 graden verticaal gezet.

    Hij moet over de nok van het huis en dat mag geen probleem zijn, want afstand tot de nok is 14.5 meter en hoogteverschil schotel-nok is 7 meter. Dan kom je op <26 graden hoek uit, dus meer dan genoeg ruimte voor ontvangst.

    Maar op de Astra's dus nul komma nul signaal tot nog toe. Als er iemand in de buurt van Zaanstad is die me even kan helpen voor een geeltje dan hou ik me aanbevolen!

    Hierbij overigens een impressie van hoe ik hem beschilderd heb om hem zo weinig mogelijk te laten opvallen. Als verf geen menie maar simpele urethaan-alkyd gebruikt als primer, vervolgens overschilderd met een goedkope watergedragen pasta (voor binnen en buiten), verkrijgbaar bij een Duitse bouwmarkt.

    1275712061-720.jpg

  5. I.v.m. verhuizing CD opgezegd en kreeg enkele dagen later een telefoontje van CD. Of ik interesse had in een gratis schotel bij het verlengen van mijn abo met 1 jaar. Da's een abo van 120 euro per jaar.

    Dus ik vragen: "Kan ik daar wel Astra en Hotbird op ontvangen?". Zegt die gozer van CD dat hij er wel een duo LNB bij kan doen, al mag dat eigenlijk niet.

    Lijkt me dus een vrij goede actie. Geen idee wat voor schotel het wordt, maar zit een kompas bij ook, lijkt me niet verkeerd, als t werkt. Iemand ervaring met de schotels van CD?

  6. Ben nu ook bezig met heractiveren. Ben namelijk bijna een maand weggeweest en vandaar de update gemist. Vind t raar dat ik heractiveren kies en na invoeren het bericht "nieuwe activering" zie staan op de site. Eerste keer mislukt, nu tweede keer. Voorheen lukte het niet omdat ik de verkeerde module had voor mn receiver. Dat zou nu verholpen moeten zijn, want ik heb al iets van acht maanden geen problemen meer, sinds ik mijn huidige module heb.

  7. Probeer ook even uit te zoeken of je originele CD-kaart werkt in je type receiver. Ik heb namelijk maandenlang problemen gehad alvorens ik erachter kwam dat de CD-smartcard niet geschikt is voor mn receiver. Vervolgens via marktplaats een goede smartcard op de kop getikt en nooit meer problemen gehad!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...