Ga naar inhoud


de zuil

Lid
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door de zuil

  1. Origineel bericht van: Alfons Verbiest
    @de zuil:
    Bij mij momenteel prima ontvangst van die 2. Zit jij misschien nog op de oude transponder te koekeloeren?

    @SalimRMAF:
    Weet je zeker dat je alle instellingen van die transponder goed hebt? Ik zal die van mij even oplepelen:
    Positie: 19,2 Oost
    Frequentie: 10832 MHz
    Symbol Rate: 22000 KS/s
    Polarisatie: horizontaal
    Modulatie: DVB-S2 / 8PSK
    FEC: 2/3
    Pilot: aan

    Ergens zal er bij jou toch waarschijnlijk een van die instellingen niet goed staan.

    Inderdaad, de instellingen DVB-S2 / 8PSK stonden niet goed.
    Bedankt Alfons.
  2. Origineel bericht van: SalimRMAF
    Ja, het gekke is dat ik heel die transponder niet ontvang; Anixe HD heeft wel "signaal" maa rhet beeld blijft zwart; hetzelfde geldt voor Astra HD op de 19'2 die jij aangaf. Maar je hebt dus gewoon beeld? Anders zou ik even alles opnieuw moeten inscannen. blush

    Anixe HD en Astra HD doen het bij mij vandaag ook niet!
  3. Origineel bericht van: retepnegrebsrek
    Ik heb dus een digitenne twintuner van Samsung en met deze kan ik niet niet meer opnemen op mijn HD recorder. Het signaal wat naar deze recorder moet gaan is er niet meer. Op deze tuner zijn twee scart uitgangen, 1 voor tv en 1 voor een recorder. De scart naar de tv werkt prima.
    Ik hoorde van een reparateur dat dit zou kunnen door de laatste firmware update, deze zou het probleem veroorzaken.
    Wie weet er meer van ?
    Mvg Peter


    Heb je de stekker er al een keer uit gehaald en weer terug in het stopcontact gedaan? Dat wil wel eens helpen.
    Groet,
    De Zuil.
  4. Vanmiddag heb ik de update van de firmware van de Samsung digitenne ontvangers binnengekregen en geinstalleerd. Alles is goed verlopen. Ik heb eerst de twintuner gedaan (2 keer) en daarna de singletuner. De verschillen die ik tot op heden merk :

    [*]het sputteren van het beeld bij zappen is verdwenen.

    [*]De epg is nu bij de twintuner (daar zat nog versie 1.26 op) ook volledig leesbaar; dus geen afgebroken zinnen meer.

    [*]De algemene beeldkwaliteit lijkt ook goed.

     

    Ik woon in omgeving Vianen (Utrecht).

  5. Citaat:
    Ik kijk televisie via digitenne (DVB-T)op een Philips 37PF9631 met een dubbele tuner, er zit dus een ingebouwde DVB-T tuner in.

    Als ik door de zenders zap, krijg ik links bovenin de zender even te zien, echter in de balk ontbreekt de extra informatie van het lopende programma. dit is zeer storend dat deze info niet te zien is, dit is wel het geval bij analoge Tv(Kabel).

    Echter als ik op de afstandsbediening de knop "scherminformatie" druk krijg ik wel de informatie van het lopende prgramma te zien, en nog een status balk hoe lang het programma nog duurt.

    Deze informatie moet volgens mij ook zichtbaar te maken zijn als ik zap, dit is volgens mij een software fout van Philips.

    Wie herkend dit of kijkt ook via een ingebouwde DVB-T tuner ?


    Ik heb een Philips 32pf9641d met digitale tuner. Ook bij mij verschijnt er bij het zappen alleen de naam van de zender. Voor programmainformatie moet ik op de epg of de infotoets (+teken) drukken. Als ik vervolgens zap, wordt bij knop epg wel steeds alle programmainformatie getoond en bij de knop met het plusje wordt de naam van het programma getoond, maar ook allerlei andere onzininformatie. Zoals bij de Sony werkt het dus helaas niet.
  6. Zojuist gelezen op de website van KPN ; de planning voor de uitrol van de update :

    Samsung Single tuner Hardware versie 3.5 vanaf

    donderdag 19 april 2007

    Samsung Single tuner Hardware versie 3.0 vanaf

    maandag 23 april 2007

    Samsung Single tuner Hardware versie 2.0 & 1.0 vanaf

    dinsdag 24 april 2007

    Samsung Twin tuner Alle versies vanaf

    donderdag 26 april 2007

    Samsung Personal Recorder Alle versies vanaf

    donderdag 26 april 2007

     

    http://www.kpn.com/kpn/show/id=1815052

     

    Zal het dan nu toch eindelijk gaan gebeuren ?

  7. Citaat:
    Noordzee schreef:

    <<knip>>
    Welke kanalen wijzigen er ?
    22 januari Utrecht
    34 wordt 24
    <<knip>>

    Dat is niet geheel juist, want het gehele bouquet 3 is ook verhuisd.
    Hier op kantoor hebben wij namelijk eurosport opstaan en deze gaf net als de rest op dit bouquet geen ontvangst.

    Frits de Laar


    Volgens KPN is de wijziging voor Regio Utrecht de volgende : Kanaal 34 wordt kanaal 24.
    Nou, daar klopt niets van. Kanaal 34 en kanaal 27 geven beiden o.a. de zenders Flevoland en Rijnmond weer (Bouquet 4). Kanaal 27 is nu opeens Kanaal 24 geworden (Bouquet 3, Net 5 etc.). Snappen jullie het nog ?

    De Zuil.
  8. Vandaag telefonisch contact gehad met KPN. Daar werd meedgedeeld dat nieuwe abonnees van Digitenne van KPN € 9,95 per maand moeten gaan betalen. Voor bestaande abonnees wordt de prijs vooralsnog gehandhaafd op € 7,95. Het argument voor deze prijsstijging is dat het tarief al die jaren nog niet verhoogd is. Het tarief van € 7,95 in de afgelopen jaren is duidelijk als lokkertje bedoeld geweest. Dit tarief (met 3 smartcards) was voor mij ook aanleiding om in 2005 van Digitenne over te stappen naar KPN TV.

  9. Citaat:
    @ De Zuil,
    Je schreef dat je Topfield geen problemen vertoont.
    Geldt dat ook voor kanaal 21? M.a.w. heb je met die ontvanger geen kwaliteitsproblemen op kanaal 21?
    En bedankt voor je antwoord. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />
    René.


    ReneBee,
    Op de Topfieldontvanger heb ik nagenoeg geen problemen. Nu kijk ik daar ook weinig op, want die staat op de slaapkamer. Verder is deze aangesloten op een Funke binnenantenne aan de achterzijde van mijn woning.
    De KPN/Samsung-ontvangers zijn aangesloten op een buitenantenne aan de voorzijde van mijn woning. MIjn pogingen richting KPN heb ik voorlopig gestaakt. Ik moest allemaal smartcardnummers doorgeven, die ik niet bij de hand had (ik was op mijn werk toen ik belde)en zonder deze nummers wenste mevrouw KPN er geen storing van te maken. Zondagavond was het echter weer hommeles op kanaal 21. Toen ik de Funke antenne aansloot had ik echter weer wel beeld. Toen ging ik toch weer twijfelen aan mijn buitenantenne. Is dan toch de positie van die antenne niet correct ? Gebleken is echter dat een binnenantenne in de woonkamer ook niet het gewenste resultaat voor alle zenders geeft. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />
    De Zuil.
  10. Inmiddels een reactie gehad van een mevrouw van technische dienst KPN TV. Advies: terug naar fabrieksinstellingen en alles opnieuw instellen en dan zou het over kunnen zijn. Ik heb van alles gedaan om dit te voorkomen omdat ik van mening was dat het toch niet zou helpen. Maar ja, mevrouw KPN wist het beter. Ze dreigde ook met kosten als het niet aan KPN zou liggen enz. Resultaat : nihil. Het is nog net zo beroerd. Veel storing bij overschakelen naar zenders op kanaal 21. Het kostte me wel weer een half uurtje puzzelen. Antwoord op de vraag van ReneeBee over AT5 en NHTV : Deze zenders zitten op kanaal 33.

     

    Groet,

    De Zuil.

  11. Hallo ReneBee,

     

    Bedankt voor je reactie. Ik heb de klacht doorgegeven op het bekende nummer van KPN 0900-0576 (€ 0,10 per minuut). Ik moest ook mijn gsm-nummer geven, maar heb nog steeds niks gehoord. Het overschakelen gaat vanavond wel beter dan gisteren, maar er zitten nog wel veel storinkjes in het beeld. Wat me wel opvalt: als de gewraakte zenders op kanaal 21 problemen geven, doen AT 5 en NH-TV (die ik eigenlijk niet zou mogen ontvangen) het goed). Doen de zenders op kanaal 21 het goed dan..... je raadt het al : storen AT5 en NH-TV constant. Het blijft een raar verhaal. en waarom geeft mijn Topfield-ontvanger geen problemen ???

     

    Groet,

    De Zuil.

  12. Citaat:
    Hallo,
    Ik heb een groot verloop in de kwaliteit van het signaal bij "WK2006 in breedbeeld" (staat niet zo vaak op want ik heb geen breedbeeld <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> .)
    Alleen heb ik het idee dat wanneer er een 4:3 signaal wordt getoond (reklame of "de analyze in de studio" de kwaliteit konstant goed is.
    Maar zodra er echt breedbeeld getoond wordt, vliegt de indicator van 90% naar 60% naar 40% en weer terug naar 90%.
    Ik heb een Samsung single, software 1.3 en een binnenantenne.
    Locatie: Nieuwegein.
    Zijn er hier meer die dat hebben?




    Groeten,
    René.


    Citaat:

    Op 31 mei heb ik dit bericht geplaatst:
    Sinds de zenders Film 1, Film 2 en Sport 1 zijn verdwenen is de kwaliteit van de zenders op kanaal 21 van Digitenne (BBC, CNN, ARD, Animal en dus ook de nieuwe WK zender van matige kwaliteit geworden en loopt het signaal van de KPN/Samsung ontvanger (met buitenantenne) regelmatig vast. Hij geeft aan: signaal goed, kwaliteit minder. De Topfield ontvanger (met binnenantenne)op de slaapkamer heeft daarentegen nergens last van. Ik woon aan de rand van het ontvangstgebied, regio Vianen....



    Vandaag 12 juni aan KPN de klacht doorgegeven dat ik regelmatig heel, heel lang moet wachten alvorens ik beeld zie bij overschakelen naar een zender op kanaal 21, zoals het WK breedbeeld kanaal. Dit geldt ook voor BBC, CNN en andere zenders op kanaal 21. Het zit hem dus met name in het oranje balkje van de kwaliteit van het signaal. Men zou het doorgeven aan de technische afdeling en ik zou er nog van horen, ik ben benieuwd......

    De Zuil
  13. Sinds de zenders Film 1, Film 2 en Sport 1 zijn verdwenen is de kwaliteit van de zenders op kanaal 21 van Digitenne (BBC, CNN, ARD, Animal en dus ook de nieuwe WK zender van matige kwaliteit geworden en loopt het signaal van de KPN/Samsung ontvanger (met buitenantenne) regelmatig vast. Hij geeft aan: signaal goed, kwaliteit minder. De Topfield ontvanger (met binnenantenne)op de slaapkamer heeft daarentegen nergens last van. Ik woon aan de rand van het ontvangstgebied, regio Vianen....

×
×
  • Nieuwe aanmaken...