Ga naar inhoud


droomboxer

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door droomboxer

  1. Citaat:

    CanalDigitaal onderneemt actie tegen card sharing

     

    Door Pieter Molenaar, vrijdag 19 augustus 2011 16:45, views: 57.383

     

    Satelliet-tv-aanbieder CanalDigitaal heeft deze week ongeveer vijftig smartcards gedeactiveerd wegens card sharing. Ook heeft het bedrijf als test een aantal smartcards gedeactiveerd om te kijken of deze nog in gebruik zijn.

     

    Het delen van smartcards is CanalDigitaal al veel langer een doorn in het oog. Het bedrijf heeft daarom een externe partij gevraagd om illegaal gedeelde smartcards op te sporen. Hierbij werd naar verluidt gebruikgemaakt van een backdoor in het cc-cam-systeem. Het onderzoek leverde een lijst van ongeveer vijftig smartcards op. Die zijn deze week gedeactiveerd, zo blijkt uit informatie die Tweakers.net ontvangen heeft.

     

    Indien de eigenaren van deze smartcards aan de helpdesk van CanalDigitaal vragen waarom hun kaart niet meer werkt, worden ze gewezen op de ontdekte cardsharefraude. Volgens CanalDigitaal is cardsharing in strijd met artikel 53, 54 en 55 van de algemene voorwaarden van het bedrijf. Deze houden in dat het satellietsignaal van CanalDigitaal niet gedeeld mag worden met derden. Het delen van smartcards in de 'privé-sfeer' is wel toegestaan; CanalDigitaal levert daarvoor zelfs een startpakket met daarin een pvr-ontvanger en twee slave units. Op overtreding van deze regels staat volgens de algemene voorwaarden een direct opeisbare boete van 1000 euro per overtreding per dag.

     

    Illegale meekijkers die hun signaal op zwart hebben zien gaan als gevolg van het deactiveren van de smartcards, krijgen van de helpdesk het advies om een abonnement aan te schaffen om de diensten van CanalDigitaal te kunnen blijven gebruiken. Deze personen kunnen herkend worden omdat ze geen geldig smartcardnummer hebben.

     

    Naast het deactiveren van smartcards wegens cardsharing, heeft CanalDigitaal de afgelopen maand ook een aantal kaarten afgesloten met een zogeheten STD-NL-pakket. Van deze kaarten, waar alleen de televisiekanalen van de Publieke Omroep en free-to-air-zenders mee bekeken kunnen worden, kan niet worden nagegaan of ze nog in gebruik zijn. Aan de hand van reacties van afgesloten klanten probeert de satellietaanbieder nu uit te vinden hoeveel van deze klanten hun kaart nog gebruiken. De klagers wordt gevraagd of ze een abonnement willen nemen.

     

    Bron: Tweakers.net

    • Like 1
  2. Hallo.

     

    Sinds een maand in bezit van een AZbox Ultra als tweede ontvanger naast mijn Dreambox 7000s. Bevalt mij zeer goed en ben erg tevreden.

    Heb er een ( interne)harde schijf ingezet, een 1 TB Samsung Spinpoint ECO Green.Hier heb ik een vraag over nl:

    - Bij het inschakelen van de ontvanger uit standby start de harde schijf op.

    - Als ik naar youtube kijk en daarna overschakel op TV (dit alles op de ontvanger) start de harde schijf op.

    - Als ik de ontvanger uitschakel of op standby zet start de harde schijf op.

    Hij schakelt na 5 min (instelbaar) wel weer uit naar zijn slaapstand.

     

    Kan ik het zo instellen dat de harde schijf alleen opstart als ik hem benader? ( net zoals in mijn Dreambox)?

     

    Bij voorbaat dank,

     

    ED.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...