Ga naar inhoud


ofstone

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door ofstone

  1. De "aanbieding" die canaaldigitaal telefonisch doet, heeft inderdaad helemaal niets te maken met online. Het gaat om echt 1 contract met 1 partij voor televisie, internet, telefoon.

    Ik ben ook woonachtig in zeeland, en zit nu via online op 8 mbit (met 20Mbit contract).

    Ik heb begrepen via een kennis bij KPN, dat KPN niet echt veel zin heeft om hun centrale te moderniseren, doen ze enkel voor eigen klanten, alle andere providers die ADSL aanbieden krijgen maximaal 8mbit. waarom zou ik dan via CD internet wel sneller zijn?

     

    Vooralsnog is het dus nog niet helemaal duidelijk wat CD nu gaat aanbieden.

  2. Ik ben ook gebeld vanavond voor hetzelfde, het is me allemaal niet duidelijk, en er is veel vaag, en nog niet bekend.

    Ze zeggen dat ze het netwerk van KPN gebruiken, maar volgens mij gebruikt iedere ADSL provider het KPN netwerk, althans de koperen telefoonkabels tot aan de centrale. De 25 Euro zou inclusief de kosten zijn voor het gebruik van de kpn lijn.

    Met 9.95 per maand extra zou dan bellen naar vast binnen NL gratis zijn. Er was nog weinig bekend over de tarieven van het bellen, oa naar het buitenland.

    Ze zeggen dat ze sneller zijn dan mijn online abbo 20Mbit (heb nu maximaal 8Mbit, maar dat schijnt aan de centrale te liggen, buren hebben via KPN en die hebben 16 Mbit geloof ik)

    Maar hoe snel konden ze niet zeggen, lekker vaag.

    Ik vroeg welke kosten in rekening gebracht worden als ik zou verhuizen, antwoord: er is geen bedrag bekend voor het verhuizen van de adsl lijn" Oftewel, men kan nog een leuke prijs verzinnen als je er voor 2 jaar aan vast zit.

     

    Wat Email betreft was er ook nog niets duidelijk, welk mailadres (waarschijnlijk @canaaldigitaal.nl zei men) POP3 en/of webmail? spamfilters,mailboxgroote, aantal email adressen enzv. Allemaal onbekend.

     

    Het heeft er voor mij alle schijn van dat CDS een dienst probeert te verkopen, waar ze eigenlijk zelf nog niet van weten wat ze precies gaan verkopen.

    Geeft nog niet echt vertrouwen

     

    Ik wacht nog even af tot ik meer weet, en ze hebben voorgesteld om over enkele weken terug te bellen.

  3. Vandaag thuis gekomen en geen beeld, net als gisteren heeft resetten tuner en online heractiveren geen nut.

    Dus maar even gebeld met de helpdesk. Na alle standaard draaiboek vragen, zouden zij zelf een heractivatiepuls sturen, want online zou niet altijd goed werken!!

    Met ongeloof kaart terug ingeplugd, en binnen 1 minuut weer beeld, met op de kaart de oude datums terug die eergisteren verdwenen waren, 10 minuten later een update en de datums staan nu op 10 juli.

  4. Mijn kaart zit in een standaard philips ontvanger, en heeft gewerkt tot gisteren, ook op de gecodeerde VH1 kanalen, en uiteraard ook de FTA.

    Sinds vandaag ziet mijn ontvanger de kaart helemaal niet meer! ook niet in mijn niet "goedgekeurde" ontvanger.

    Kaart even uithalen of tuner opnieuw opstarten heeft geen effect.

    In het menu waar de geldigheids datums normaal staan, staat helemaal niets meer.

    En dus ook geen beeld meer op de gecodeerde zenders VH1 en ook NET5 SD.

    Ik hoop niet dat mijn kaart een ijskrabber is geworden voor de komende winter.

  5. De gasdruk van het net heeft weinig effect op je verbruik, omdat de gasdruk van het 'straat' net met een drukregelaar (die zit bovenop je gasmeter) omlaag geregeld wordt. Dus als de druk van het net daalt of stijgt zal de gasdruk in huis het zelfde blijven, dus ook de hoeveelheid energie per M3. Wat wel van invloed is, is de temperatuur van het gas, want koud gas bevat meer energie dan warm gas. Daarom wordt op de plaatsen waar de gasdruk van het hogedruk net naar lagere druk gaat, het gas bijverwarmd. Als de druk verlaagd wordt daalt ook de temperatuur.

    Omgekeerd werkt dit ook, denk maar aan het warme ventieltje van de fiets als je je banden opgepompt hebt.

     

    Het verlagen van de temperatuur in huis 's nachts of bij afwezigheid heeft wel degelijk nut, maar stem de temperatuur af op de tijd dat je weg gaat. Bij ons gaat hij op 15 graden, en zijn we langer weg een paar dagen, dan op 10 graden. De ketel verwarmd effiecienter als hij maar zachtjes brand (vandaar dat CV ketels tegenwoordig de brander modulair kunnen regelen), als hij voluit openstaat om de boel snel op temperatuur te krijgen, dan zal het water wat rondgepompt wordt veel warmer zijn. dus het temperatuursverschil is veel lager. Je haald meer warmte uit de verbrandingsgassen als het CV water 50 graden is, dan dat het water 85 graden is.

     

    Het temperatuursverschil is ook de reden dat het nut heeft om de CV lager te zetten. Grofweg gezegd verlies je meer warmte naar buiten als het binnen 21 graden is en buiten 5, en minder warmte als het binnen 15graden is en buiten 5 graden.

    Als je kokend heet water in een plastic bekertje giet, dan zal de temperatuur eerst vrij snel dalen van kokend naar 50 graden, maar het duurt veel langer voordat het water van 50 graden afkoelt naar 30 graden.

    Dus het temperatuurs verschil is waar het om gaat.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...