Ga naar inhoud


Apple740

Lid
  • Items

    1974
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door Apple740

  1. ik vraag me af of die DM 7080HD krijgt een externe tuner b.v(dvb-s2x of HEVC) zodat die UDH kanaal kan ontvangen ...?

    iemand een idee

    Een h265 UHD kanaal ontvangen en bekijken vereist niet enkel een geschikte tuner maar ook een chipset in de Dreambox zelf die met h265 om kan gaan.

    Ik vermoed dat je hiervoor op de Goliath zal moeten wachten.

    • Like 1
  2. Als je de scaler van de mediabox niet aanspreekt, dus gewoon de originele bronresolutie uitstuurt en het scalen aan je tv overlaat, dan zouden verschillen tussen mediaboxen onderling niet groot mogen zijn.

    En hier zit vaak het probleem. Velen hebben de mediabox - al dan niet zonder dat ze het beseffen - bijv. vast staan op 720p, waardoor de Nederlandse 1080i zenders niet optimaal uit de bus komen.

  3. Wat betreft een objectief beeldkwaliteitsonderzoek lijkt het me in ieder geval waardeloos. Leden van het panel kunnen incompetent zijn (decoders die niet goed ingesteld staan, of mensen die via scart kijken ipv HDMI, je wilt ze de kost niet geven!), maar meest belangrijk, als je niet weet hoe de beeldkwaliteit bij concurrerende providers is dan kun je onmogelijk een objectief rapportcijfer aan je eigen provider hangen. Volstrekt natte vingerwerk.

    Er zijn mensen die denken dat Digitenne een geweldig plaatje levert, geven daar bij wijze van spreken een dikke 8 voor, totdat ze de kabel hebben gezien. Dan is die 8 ineens een 5.

  4. Ik begrijp echt niet waardoor er sommigen vinden dat het beeld van UPC beter is dan die van Canal Digitaal. Ik heb eens zeer aandachtig, met bril, gekeken naar het beeld van Ned 1 op UPC en op CD. En dan komt m.i. het beeld van CD er beter uit de bus hetgeen ook nog eens wordt bevestigd door diverse tests die door de Consumentenbond zijn verricht!

    De consumentenbond doet zelf geen directe A/B vergelijkingen. De consumentenbond maakt gebruik van een panel wat bestaat uit leden die bij zichzelf thuis rapportcijfers uitdelen aan hun provider, zonder dat zij weten hoe de beeldkwaliteit bij provider B is.

    Van een echte objectieve beeldkwaliteitsvergelijking is dus totaal geen sprake. Het is meer een soort van tevredenheidsonderzoek over de eigen provider (waarbij zaken als prijs/kwaliteit e.d. mee gaan wegen).

  5. Ik gebruik Openpli 4.0 en heb mbv de System tools plugin een swapfile aangemaakt. Sinds ik dit heb gedaan (de swap aanmaken) stopt tuner B er mee na een paar dagen ("afstemming mislukt" op alle zenders van tuner B ).

    Een reboot lost dit probleem op (tuner B werkt dan weer) maar na een paar dagen weer hetzelfde euvel.

     

    Ik had dit probleem nooit voordat ik een swap aan had gemaakt, dus ik wijd dit vooralsnog aan de swap.

    Iemand die het probleem herkent of er een verklaring voor heeft?

  6. Dan ga je ervan uit dat H265 de enige technologie is die mensen willen gebruiken.

    Nee maar wordt wel essentieël. Het hele overgangscircus van mpeg2 naar mpeg4 gaat over een poosje weer beginnen maar dan in de vorm van mpeg4 naar h265.

    Canaldigitaal kan wederom de helft aan bandbreedte besparen dus die lopen straks geheid voorop met het pushen van h265.

     

    HDMI-CEC is bijvoorbeeld ook best handig. 1080p50 is ook handig (en zelfs als je enkel wilt opschalen).

     

    Een 1080i>1080p50 de-interlacer zit gewoon standaard in je tv. Daar hoef ik echt m'n dm8000 niet voor weg te doen.

     

    Kijk, het is heel simpel, die DM8000 kan alles wat 'ie een paar jaar geleden kon. Wil je niets meer, prima, maar techniek, en dat geldt voor zowel soft- als hardware, wordt verder ontwikkeld.

    De 8000 heeft vrij recent nog ondersteuning voor o.a. Hbbtv en Bluray gekregen. Dat je niet over deze functie's beschikt met een Openpli image is een ander verhaal. ;)

     

    Geen van alle hedendaagse ontwikkelingen is voor mij voldoende om m'n DM8000 de deur uit te doen. Dat gaat pas een ander verhaal worden zodra ik hier een 4K tv heb staan en de eerste 4K uitzendingen mainstream gaan worden.

  7. Dat soort verhalen zijn van alle tijden. Er zijn mensen die verstokt vast blijven houden aan een merk, omdat hun ervaring is dat dat nul problemen geeft. Vooral blijven doen, als je er niet in gelooft, en er treedt een probleem op, dan is het gelijk de schuld van het merk. Dus als DMM jou een goed gevoel geeft, vooral DMM blijven kopen (zolang het bestaat). Het zijn echter persoonlijke ervaringen en ervaringen uit het verleden geven geen garantie op de toekomst.

    Ik denk niet dat de DM8000 eigenaren in dit topic waaronder mijzelf niet openstaan om ooit een ander merk te kopen. Wat ik wél minder vind is de stelling dat de 8000 afgedaan zou hebben, en je deze eigenlijk gewoon beter op kunt ruimen voor een meer "toekomstbestendigere" box.

    Het grote probleem is dat een toekomstbestendige box (met Ultra-HD/h265 ondersteuning) nog niet bestaat.

     

    Zodra er een VU/XT or whatever uitkomt waarin ik 4 tuners kwijt kan + h265 ondersteuning zal ik er over nadenken. ;)

  8. Wat een verbazend topic is dit toch geworden. Nou wordt er al een paar keer aangehaald dat de DM8000 met de huidige images en mogelijkheden aan zijn max zit. Zelfs al adviezen voorbij zien komen om terug te gaan naar een hele oude PLI versie.

     

    Onzin, dat advies geldt nu niet meer. Pli 4.0 (en OE2.0 images) draaien als een tierelier.

     

    De nieuwe generatie boxen met meer geheugen, snellere processors enzo zijn per definitie dus veel toekomstbestendiger.

     

    Niet echt. Ultra-HD / h265 is de toekomst en nieuwere generatie boxen ondersteunen dit ook niet.

    Geen van de momenteel op de markt zijnde settopboxen is toekomstbestendig.

     

    Het zal aan mij liggen, maar persoonlijk heb ik meer voldoening aan een box waar alles soepel en snel werkt, dan een waar allemachtig mooie electronica in zit, maar de bediening traag is en hapert...

     

    Het ligt aan jou want mijn DM8000 hapert niet en de bediening is niet traag.

    Dat er boxen zijn die gemeten met een stopwatch 0,17 seconde sneller zappen... Wauw.... Ik ga gelijk mijn 4 tuner 8000 inruilen voor zo'n brakke made in China box waar minder tuners in gaan. Schei toch uit met die onzin.

    De 8000 is voor mij nog steeds dé box aangezien geen enkele andere box 2xdvb-s2 + 2xdvb-c en een Bluray loopwerk kan bevatten. Alle andere boxen zijn voor mij dus een achteruitgang.

  9. De dvd brander in de 8000 heb ik praktisch nooit gebruikt. vanaf het moment dat de 8000 op de markt verscheen werd er over gesproken dat daar misschien een blueray speler/brander in zou gekomen wat er nooit meer van gekomen is.

    Met Pli lukt het niet, maar met een op OE2.0 gebaseerde image heb je Bluray support op de 8000.

    OE2.0 onderscheidt zich van Pli door o.a. een webbrowser, Hbbtv en dus Bluray. Zit waarschijnlijk in het closed source gedeelte. ;)

  10. Zoals ik al eerder aangaf heb ik geen moment spijt van het wegdoen van de dreamboxen. Ik heb geen van de problemen die ik had met de 8000's meer zonder kunstgrepen te hoeven uithalen met swapfiles en speciaal de Open ATV image gebruiken etc.

    Stel dat er - niet ondenkbaar - tijdelijk een bug in de VU Duo sluipt ruil je ze dan weer om voor een ander merk?

    Zo komt het op mij over namelijk. In al die jaren dat de 8000 bestaat is er één relatief korte periode geweest dat je een swap nodig had icm Pli 3.0, maar omdat je persé geen swap wilde installeren of een ander image wilde installeren is de 8000 plotseling afgeschreven en verouderd.

     

    Ik ken nog steeds geen andere box waar ik 2xDVB-S2 en 2xDVB-C plus een Bluray loopwerk in kwijt kan. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt dit in te ruilen voor een VU Duo. Maar goed, ieder zijn ding.

  11. Er is een periode geweest dat je met Pli 3.0 images een swapfile nodig had op de 8000 anders konden opnames nog wel eens fout gaan of tegen radertjes oplopen maar om daar nou je 8000 voor op te ruimen voor een VU Duo...

    Dat is hetzelfde als je Mercedes inruilen voor een Skoda omdat je banden zacht zijn. :)

     

    Je had in die periode ook gewoon voor een OE2.0 image kunnen kiezen waar het probleem totaal niet aanwezig was. Of terugvallen op Pli 2.1, dat was ook okay.

  12. Ondanks alle voor en tegens is mijn conclusie dat je voor hetzelfde geld en vaak ook voor minder een veel betere box kan kopen .

    "Een veel betere box", ja, het is allemaal rommel die Dreamboxen...

    Voorlopig ken ik na al die jaren nog steeds geen andere box dan de 8000 waar je 4 tuners in kwijt kunt en een dvd- of bluray loopwerk.

    Tis me een partij rommel...

  13. Vrij vertaald, dichtgespijkerde software, waar gebruikers en hobbyisten geen toegang meer toe hebben.

    Zo erg is het nu ook weer niet, gezien legio image bakkers op Dream's OE2.0 voortborduren.

    Er is slechts een deel gesloten, wat bij sommigen - Openpli - tegen het zere been is.

  14. Het kan niet anders of de Goliath gaat 4K Ultra-HD h265 ondersteunen, en wat ik al eerder schreef, de chipsets die dit ondersteunen zijn nog volop in ontwikkeling. Geen enkele fabrikant heeft al zo'n 4K geschikte mediaspeler of settopbox op de winkelplank liggen.

     

    Nog even geduld dus. ;)

  15. Goliath krijgt Ultra-HD/h265 ondersteuning. Chipsets voor consumentenapparatuur bevinden zich nog volop in de ontwikkelingsfase. Zelfs de HDMI standaard die 4K met 50fps mogelijk moet maken is er nog maar net.

    Zolang Goliath nog niet klaar is valt er dus niets te melden.

     

    OP, je doet aan stemmingsmakerij.

  16. Hd interlace modus kun je niet op 1080 p zetten !

    Alleen: standaard, 720p,576p,480p,576i of 480i !!!

    Bij mij tenminste op mn 7020 hd.

    Misschien dat het aan je image ligt? Ik draai Openpli 4.0 en daar werkt het op de 8000.

    Of dat voor de 7020 ook geldt geen idee.

  17. Kan bij de 8000 ook.

     

    Autoresolution plugin, "HD Interlace Mode" op 1080p24 of 25 of 30 zetten.

    De vraag is alleen of je dat wilt want je krijgt behoorlijke judder.

     

    Zoals CeesV al aangaf, iedere flatscreen maakt van een 1080i ingangssignaal 1080p50 simpelweg omdat flatscreens geen interlaced signaal weer kunnen geven. Het beeld wat je uiteindelijk ziet is altijd progressive.

  18. Al gedaan helpt ook niks ik denk dat de koolstof laag die op die pad zit weggesleten is

    Klopt. Je kunt dit repareren met aluminium plakband. Een heel klein stukje uitknippen en achterop de knop plakken.

     

    In mijn afstandbediening heb ik ondertussen al een stuk of 6 knoppen gerepareerd op deze manier.

  19. Maar als Openpli daadwerkelijk helemaal stopt met DM images, hoe gaat dat ATV team hier dan mee om aangezien ze Pli als basis gebruiken.

     

    Edit: ik lees net op een ander forum dat OpenATV pli combineert met OE2.0 drivers. Ideaal dus.

    (Iets wat iemand binnen het Pli team die nog enig hart voor de Dreambox heeft ook zou kunnen doen)

  20. Had altijd PLI op m'n 8000 maar sinds half jaar over gegaan op Newnigma2.

    Totaal geen spijt van en vindt hem stabieler werken. Alleen de ondertiteling blijft bij PLI super.

    Het enige echte nadeel vind ik uiteindelijk toch die Cross EPG (noodzakelijk voor o.a. Sky UK), wat aanvankelijk goed leek te werken voor mij maar na verloop van tijd buggy werd.

    De Rytec xmltv importer die helaas niet op OE2.0 images werkt is onovertroffen en daarom ben ik sinds een maand of 2 weer overgeschakeld van Newnigma naar Pli 4.0.

    (En dat draait werkelijk perfect)

  21. Ik ben onlangs weer eens overgestapt op Openpli (4.0) omdat ik problemen begon te krijgen met CrossEPG op OE2.0. Rytec werkt nog altijd beter.

     

    Heb Openpli 4.0 nu een dag of 4 draaien op de 8000 zonder swapfile en vooralsnog vlekkeloos.

    • Like 1
  22. Fox Sport 2 HD 23.5 oost

    12.187 H

    Fec= 2/3

    symbolrate= 27500

    modulatie= 8PSK

    DVB-S2

     

    M'n Dreambox vindt netjes de zender, maar als ik vervolgens in de zenderlijst kijk dan staat ie er niet tussen.

    Reboot helpt niet. Meerderen last van dit vreemde verschijnsel?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...