Ga naar inhoud


speedyD

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door speedyD

  1. Er is woensdag iemand geweest van een andere winkel en die meldde dat het gewoon mogelijk was om met een digitale LNB de huidige switch aan te sturen. Er moeten wel 2 aansluitingen op de switch worden aangesloten (H en V apart) en de switch geeft alleen de lage band maar door maar het werkt dus wel.

    Omdat ik graag de Nederlandse zenders wil zien (dus de hoge band) komt er voor mij een aparte kabel op die naar mijn receiver gaat. Er komt dus een Quad switch LNB (goede benaming?) op, deze middag al. Omdat de schotel groter was dan ik dacht (toch 80cm) komt er ook meteen maar Hotbird bij, is mijn vrouw ook tevreden.

     

    Bedankt voor de vele tips, deze hebben me echt verder geholpen.

  2. Ik zal het eens aan de buren vragen. Hij heeft wel een analoge receiver maar het kan natuurlijk geen kwaad.

    Ik kan wel 2 TPs instellen maar het is er maar 1 die toevallig (volgens mij) de horizontale en vertikale freqs apart verstuurd, wel een goed idee trouwens. Hoe zou ik die andere (2e) TP dan in moeten stellen? De eerste staat als Astra maakt het uit als ik Hotbird (of Astra2) instel terwijl hij ergens anders naar wijst? Ik kan namelijk niet 2 dezelfde satellieten aankiezen in de software.

  3. Ik heb even gekeken en het is inderdaad een Spaun.

     

    Details:

     

    Spaun SMS 3601NF, Electronic Sat Multi Switch

    2 inputs: SAT Vertikal 14V en SAT Horizontal 16V

    6 outputs.

     

    Ik heb een foto van de LNB bijgevoegd. Als ik de combinatie van Switch en LNB bekijk lijkt het erop dat er voor vertikaal en horizontaal elk een aparte aansluiting zit.

     

    Op http://speedyd27.spaces.msn.com/photos/ staan 2 grotere fotos van de schotel+lnb. Ze zijn helaas niet erg duidelijk omdat ik een beetje lastig de foto moest maken.(hangend uit het raam)

    post-30330-1318258735,5794_thumb.jpg

  4. Bedankt voor de snelle antwoorden.

     

    Ik dacht dat een analoge LNB niet met een digitale receiver werkte, dit heeft men tenminste tegen mij gezegd.

    Het handmatig toevoegen van de kanalen d.m.v. opgeven van de gegevens werkt ook niet, geen signaal geeft hij.

    Bij de fabrieksinstellingen staan alle kanalen aan, FTA en gecodeerde. MTV Hits werkt ook niet zonder mijn Canal Digitaal-kaart.

     

    Ik mag de LNB wel vervangen maar dat kan alleen als de buurman (die met de analoge ontvanger) er totaal geen last van ondervindt. Dan kom ik weer op de eerste opmerking over digitaal/analoog, kan dit allemaal wel? Een digitale LNB met analoge receiver en andersom?

     

    De DiSeq switch zal ik vanavond nog eens aandachtig bekijken, misschien dat ik het verkeerd heb gezien maar volgens mij moet dit niet zoveel uitmaken voor de ontvangst van de kanalen.

     

    Groet,

     

    SpeedyD

  5. Ik zit sinds kort in Duitsland en heb mijn Pace Puma Twin receiver en had in Nederland 2 LNBs met een DiSeq switch aangesloten.

    Nu ik verhuist ben moet ik gebruik maken van de schotel die er al staat (huurhuis) en hier begint het probleem.

     

    Na de aansluiting heb ik mijn receiver naar fabriekssettings teruggezet en alleen een astra satelliet ingesteld met loopback voor de 2e tuner (kabel zit er niet op btw), als ik kanalen zoek vind ik zo'n 390 kanalen. Al deze kanalen zijn echter buitenlands, duits, pools, italiaans,etc. Alles behalve Nederlands.

    Mijn buurman heeft een analoge receiver en ontvangt alle (Duitse) kanalen, deze ontvang/zie ik ook niet.

     

    De opstelling zoals ik dat kan zien is als volgt: 1 60cm schotel, 1 LNB met 2 aansluitingen, 1 DiSeq (volgens mij Spaun) switch met 2 ingangen en 8 uitgangen. Beide kabels van de LNB zitten op deze switch, 1 van de uitgangen gaat naar mijn appartement.

     

    Ik ontvang kanalen als MTV Hits, Das Erste, Eurotic TV, Real madrid en volgens mij (gekeken op http://nl.kingofsat.net/) zitten deze op de Astra 19.2. Dezelfde als de Nederlandse kanalen.

     

    Kan het zijn dat de LNB analoog is? Hij ziet er op het eerste oog erg antiek uit.

    Iemand andere tips hoe ik de NL tv weer kan ontvangen? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

    Ik zit al een maand zonder en de satellietwinkels kunnen me ook niet echt verder helpen.

     

    Alvast bedankt,

     

    Groeten,

     

    Dennie

×
×
  • Nieuwe aanmaken...