Ga naar inhoud


Wim J

Lid
  • Items

    174
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Wim J

  1. Ik ben ook klant van het eerste uur, maar heb toch altijd het basic light pakket gehad, met wat extra zenders die alleen in het duurste pakket zitten,

     

    Ik heb nog wel geen brief gehad, maar heb dan ook pas in november mijn abonnement voor een jaar verlengt.

     

    mvg

    ’basic light’ is er pas na een paar jaar gekomen. Een lang eerste uur als je het mij vraagt. Misschien ben je ergens eens ingegaan op een actie of promotie en is je abonnement toen aangepast. Ik heb mijn smartcard sinds week 1 van het bestaan van TVV. Ze is éénmaal ongevraagd vervangen door TVV, eveneens gekoppeld een vergoeding voor die nieuwe kaart. Vermits deze ongevraagd opgestuurd en geleverd werd moet je daar wettelijk gesproken niet voor betalen. Heb je toen wel betaald voor die kaart ben je wellicht ’basic light’ geworden.

    Als je nu al ’basic light’ bent, verandert er waarschijnlijk niks. Het gaat enkel om de oudste paketten zoals ’bassispakket’ .

  2. Ik vind dat er verhoudingsgewijs nogal hard gezeurd wordt over dergelijke prijsverhogingen. Wat TVV aanbiedt is nog altijd een flinke hap goedkoper dan de producten van de concurrentie. Maar voor een dubbeltje op de eerste rij zitten kán gewoon niet.

    Een prijswijziging van 11,90 naar 16,90 is procentueel gesproken een te grote sprong. Bij Telenet zetten ze het kot op stelten voor 2 euro prijstijging op een groter maandbedrag,...

  3. Ik heb het "basispakket" en ziehier  mijn brief - er zijn dus meerdere brieven - zoals gemeld in post #14:

    attachicon.gifbrief_TVV.jpg

     

    Dus "basispakket" stopt en blijven enkel "Basic Light", "Basic" en "Basic+"

     

    Wanneer ik niet reageer krijg ik vanaf volgende maand het pakket "Basic" wat voor mij geen enkele meerwaarde heeft maar ik moet er i.p.v. de huidige 11.90€ vanaf volgende maand 14.90€ betalen en volgend jaar 16.90€

     

    Groetjes,

    Roman

    Als klant van het eerste uur heb ik ook al sinds het begin het ’basispakket’ wat nu ophoudt te bestaan. Nu willen ze me adhv bovenstaande brief dwingen naar het ’basic’-pakket over te stappen. Wat me op termijn 5 euro/maand meer zal kosten. Als ik bij TVV inlog kan ik mijn huidig pakket niet aanpassen naar ’basic light’ die optie staat er maar kan ik niet selecteren. En ik die dacht slim te zijn,... Dus ofwel wordt dat een telefoontje plegen, of wel kijk ik het eerste jaar aan 14,90/maand, en pas ik daarna (als het 16,90 wordt) mijn abonnement zelf aan via ’mijn TVV’ naar ’basic light’ aan 12,90 per maand.

  4. Wat het ook mag zijn... als iedereen rare interlacingstreepjes zag dan kan ik je verzekeren dat de VU+-ontvangers nooit een succes waren geworden. Overbodig om te zeggen dat ze bij mij ontbreken en ja dat is net zo subjectief als jouw ervaring.

     

    OSD-beeld is niet geïnterlacet, dus daar kun je inderdaad geen deïnterlacingprobleem mee hebben.

    Dan gaat de ontvanger terug naar af, als defect. Alleen vrees ik dat ik de verkoper niet zal kunnen overtuigen vh probleem. Een projector maakt het probleem natuurlijk extra zichtbaar. Op m'n samsung tv valt het veel minder op, misschien zelfs zodanig dat als je het probleem niet eerder zag het niet zou opmerken. To be continued,...

  5. Je redeneert vanuit subjectieve ervaring dat de Vu+ het probleem is; begrijpelijk, maar gevaarlijk, omdat dat dat tot verkeerde conclusies kan leiden. Ik kan je in ieder geval verzekeren dat geen enkel VU+-model een gebrekkige deïnterlacing heeft.

    Vu+ zal wel geen gebrekkige deinterlacing hebben, maar dan zijn er alvast merken die het nog veel beter doen. Bovendien is mijn vaststelling nauwelijks subjectief te noemen, het is duidelijk zichtbaar in een A-B vergelijking met een andere ontvanger. Zelfs mijn dochter van 4 jaar zei:" papa wat zijn die rare streepjes,..."

    Bovendien stel ik het probleem enkele vast op de SD-kanalen en dit op beide sat-tuners en op de DVB-T tuner. En dit op alle inputs van de projector en tv of deze nu hdmi of component zijn.

    de HDMI kabel is 10m lang, maar ook dat heb ik al uitgesloten als oorzaak. Want ik heb de ontvanger bij wijze van test al eens vlakbij de projector geplaats met een 50cm HDMI kabel (dan wel met iets langere sat-kabel) -> resultaat onveranderd, dus slecht.

    De OSD (on screen display) gegenereert door de VU+ vertoont het probleem niet, zelfs al is het probleem zichtbaar op het SD-beeld in de achtergrond met de OSD actief.

  6. Dat is een gevaarlijke manier van redeneren. Ik heb nog geen enkel interlaceprobleem met een Vu+ gehad, dus ik ben inderdaad geneigd om niet de Vu+ de schuld te geven. Dat jij dat wel hebt is een interessant fenomeen, waar ik wel meer over zou willen weten, maar het is voor mij een sterke aanwijzing dat de oorzaak ergens bij jou gezocht moet worden i.p.v. in het apparaat.

    ALLE bronnen die ik op de projector ( Panasonic PT-AE2000 ) en de Samsung TV aansluit doen het goed behalve de VU+. En dan denkt u dat de VU+ niet de oorzaak is? over vreemde redenering gesproken,... Ik heb al hdmi kabels gewisseld, anders inputs geprobeerd, de VU+ via component de projector laten aansturen. Het probleem blijft. Sluit ik om het even welke andere bron aan ( SAT, PC, DVD, Bluray etc) is het beeld perfect.

  7. ...en ik lees eerder in dit draadje dat je een projector hebt in plaats van een televisie. Komt hier de aap uit de mouw? Je projector gaat niet goed om met een geïnterlacet signaal?

     

    En bij die drie andere ontvanger die ik heb werkt het wel??? En als ik de VU+ op een andere TV probeer heb ik identiek hetzelfde,... welliswaar minder zichtbaar omdat het beeld kleiner is.

    Er zijn geen problemen bekend wat betreft interlacing op de Panasonic Projector, nog op mijn Samsung TV

  8. Bevestiging: VTI heeft beter beeldkwwaliteit dan OpenPLI. Ik heb genoeg gezien van OpenPLI. Wat niet wil zeggen dat mijn Vu+Ultimo met VTI nu op het zelfde niveau staat als mijn oudere sat-ontvangers. Maar met VTI is de beeldkwaliteit net aanvaardbaar te noemen. Met OpenPLI was de beeldkwaliteit ondermaats.

  9. set in de av settings de refresh rate eens op "multi" ipv default (50 meen ik)? Ik zie dit zaagtand verschijnsel niet op hd kanalen op mijn tv met een ultimo.

    Ik heb dit effect eigenlijk ook enkel op SD kanalen, bij snel bewegende beelden. Het plaatje was enkel ter illustratie van wat het probleem eigenlijk is. Al is dit plaatje van een HD zender afkomstig het effect is hetzelfde al wat ik zie op mijn Ultimo.

  10. Had het zelfde probleem met een synology (DS712+). Bleek dat het ding bezig was een netwerkbackup te doen naar een andere synology (DS508) Dus een probleem van beschikbare bandbreedte. Bandbreedte was 2Gbps tussen de 2 Synology's (link aggregation) Wou het maar vermelden om volledig te zijn en eventueel andermans problemen voor te zijn met de oorzaak vh probleem.

  11. Uiteindelijk nog eens de VTI v4.1 image geinstalleerd maar wat betreft beeldkwalitiet van de SD kanalen scoort de VU+ ondermaats. Ik heb een directe ABC vergelijking gedaan met de Vu+ Ultimo, de Homecast HS9000 en de Humax HDCI2000 en op de SD kanalen is de VU+ met voorsprong de slechtste! Op HD maakt het allemaal niet zoveel verschil, maar ook daar zijn de andere 2 ontvangers beter.

     

    Om te laten zien wat mijn probleem is met de VU+ heb ik onderstaand beeldje gevonden op het net. Dit illustreerd perfect het zaagtand-patroon in het beeld bij snel bewegende beelden. De even en oneven lijnen staan niet perfect onder elkaar. Snelle bewegende beelden versterken het probleem.

    65908440.jpg

     

    Heeft iemand een oplossing voor dit probleem???

  12. Ik heb VTI 4.1 geprobeerd maar kreeg deze met geen stokken aan de praat wel beeld op FTA kanalen, maar wat ik ook probeerde op gecodeerde kanalen bleef zonder resultaat . Uit pure ellende terug naar PLI. Ik krijg vreemd genoeg nog VTI opstartscherm, nadien Pli opstartscherm en vervolgt in Pli.

    Hoe krijg ik het ding weer maagdelijk? Zodat ik op een 'onbevooroordeelde' ontvanger de VTI soft kan laden.

     

    Beeldkwaliteit is dermate slecht in SD dat ik ernstig overweeg om het Ultimo-ding weer weg te doen. Als VTI oplossing kan bieden is dat natuurlijk nog beter!

    Anders komt de Homecast HS9000 terug, die laat tenminste niet continu digitale artefacten zien zoals de VU+.

  13. Ik heb hetzelfde probleem. Ik vind de beeldkwaliteit op SD kanalen ondermaats. De hierboven vermelde instellingen zijn inderdaad aan te bevelen, maar zelfs dan kan de VU+ ultimo niet tippen aan de beeldkwaliteit van een veel oudere ontvanger in SD. De opmerkingen die ik heb op de kwaliteit in SD heb ik niet in HD.

    Ik zie één gemeenschappelijke factor in het verhaal van de topic starter en mijn verhaal nl: we gebruiken beide een zeer goed scherm. Jouw Kuro geldt nog steeds als referentie!

    Met mijn projector en 100inch diagonaal valt misschien één en ander ook meer op dan op een scherm van standaard grootte. Maar andere en oudere ontvangers doen het wel goed.

    Ik ben al dagen in de weer geweest met de instellingen. Alles wat ik probeer maakt of geen verschil, of het wordt nog slechter.

    Lees ook eens mijn topic dat ik naar aanleiding van de beeldkwaliteit op de VU+ startte:

    http://www.sat4all.c...d-uitzendingen/

  14. Ook ik ben vorige week gewisseld van Pli2.1 naar VTI4.1 en weer terug naar Pli. Alles werkte prima onder VTI.

    Eenmalig de bootloader geplaatst om met grotere image's te werken.

     

    Andre

     

    Ik ging van de originele image naar open pli 2.3 dan naar vti 4.1 en dan terug naar open pli 2.3. Het vreemde is nu wel dat ik na een koude start steeds even het vti opstart scherm krijg en dan pas open pli opstartscherm. Open pli draait verder ok

    Iemand enig idee hoe je de ontvanger weer maagdelijk als nieuw krijgt. Is daar een stappenplan voor?

  15. De instellingen staan zoals in dit topic reeds aanbevolen werd. Niet dat het verder iets uitmaakt, want hoe ik het ding ook instel gecodeerde SD kanalen zjijn slechter van kwaliteit dan wat mijn 2 andere ontvangers weergeven. Het is alsof even en oneven beeldlijnen niet perfect onder elkaar staan. Hierdoor lijkt bv een bal eerder op een zaagblad, ... DVB-T en HD uitzendingen hebben het probleem niet.

  16. Toch wijst dat er dan op dat het beeld dat Canal Digitaal uitzendt het probleem is; codering heeft echt geen invloed op de beeldkwaliteit. En ja, de beeldkwaliteit van Canal Digitaal SD is om te huilen.

     

    Welke FTA-zenders met lage bitrate vind je wel goed? Misschien dat we daar iets over kunnen zeggen.

    Ik ben akkoord met de bedroevend lage bitrate van TV*vlaanderen, maar de VU+ kan er bovendien nog eens niet mee overweg! De Humax en de Homecast gaan zelfs bij deze lage bitrates niet in de fout. De Vu+ maakt het erger dan het al is en dat kan niet de bedoeling zijn.
  17. Heren,

    ik vergelijk met m'n Homecast en Humax ontvangers die van de SD kanalen wel iets toonbaar maken, en dat lukt de VU+ niet. Nu zou ik nog willen testen met de hardware CAM van TVVlaanderen (ipv softcam), maar dan loop ik tegen het probleem aan dat ik slechts één kanaal tegelijk kan gebruiken,...

    Ondertussen bevestig ik mijn vaststelling dat FTA kanalen er geen last van hebben,.... en daar zitten soms ook lage bitrate zenders tussen.

    Dus het probleem stelt zich enkel bij SD kanalen die gedecodeerd worden.

  18. Hallo beeld nu all goed?

    Nee, niks aan te doen lijkt me. Zelfs m'n hoogbejaarde Humac HDCI2000 doet het beter op SD. Ik ben wel nog niet toegekomen aan het proberen van de VTI image, omdat een en ander daaromtrend onduidelijk is:

    bootloader flashen , en dan image laden als iemand me kan door linken naar de juiste VTI files voor de ultimo,....

  19. Nou ja, ik wil eerst weten wat er naar zijn TV gaat: Als je bijvoorbeeld de Vu+ 1920i50 naar de TV laat sturen, moet het apparaat eerst de-interlace, dan schalen, en daarna opnieuw interlacen. Daarna moet de TV wederom de-interlacen. Waarschijnlijk is er wel wat te winnen door er een aantal stappen tussenuit te gooien.

    Ik heb alle settings geprobeerd, 1080 i en p 576 i en p. De projector kan je eigenlijk om het even wat geven al signaal, telkens gaat het goed, behalve met de VU+. Misschien val ik wel over een artefact wat op een 'normale' tv minder opvalt, maar op iets meer dan 100 inch is het zeer vervelend om naar te kijken. Overigens gaan HD uitzendingen prima, en stelt het probleem zich enkel bij SD
  20. Wat je zou kunnen proberen als die buiten antenne een voeding nodig heeft is om de +5V even uit te zetten om te kijken of het signaal niveau dan wordt beinvloed?

    geen 5V voeding voor buiten antenne,...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...