Ga naar inhoud


Hugo2406

Lid
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Hugo2406

  1. Ik heb nu een aantal maanden een solo2 met pli (net de nieuwste geinstalleerd) met canaaldigitaal kaartje. Sinds een week heb ik problemen met alle betaalzenders te zien. FTA is nooit een probleem en doorgaans de betaalzanders ook niet tot ik iets heb opgenomen. Betaalzenders blijven dan zwart zonder error, blijf wel gewoon infobalken zien. Opnieuw opstarten helpt dan wel tot ik weer iets heb opgenomen. Weet iemand raad?

  2. Bedankt allemaal voor het meedenken. Denk dat ik van de week maar een stuk coax en een multimeter ga halen (de oude is onlangs gesneuveld, dus inderdaad die moet je maar net hebben liggen :) ).

    Nu even over het meten, ik naam aan dat de middenaansluiting de voeding verzorgt? Ik merkte bij het aandraaien van de f connectors van de week wel dat ik vonkjes maakte, dat zou betekenen dat bij mij de mantel stroom ziet? Sorry voor de Noob vragen..

  3. Situatieschets:

     

    Duo lnb, coax naar topfield 7700 in woonkamer, coax naar topfield 4000 in slaapkamer. Tot vorige week geen enkel probleem. Van de week 's avonds tv gekeken, volgende ochtend geen signaal in woonkamer, prima signaal in slaapkamer.

    Receivers verwisseld, geen signaal in woonkamer. Kabels in lnb verwisseld, prima signaal slaapkamer, geen signaal woonkamer. Duo lnb verwisseld voor twin lnb, geen verandering.

    Tijdens het rommelen met de lnb had ik af en toe een klein beetje ontvangst en wel wanneer mijn coaxkern in de connector zat maar de wartel geen contact maakte. Shielding weggestript en kabel aangesloten, signaal <20% kwaliteit 75%. Hey in ieder geval beeld. Zet ik echter mijn receiver in de slaapkamer uit, geen signaal in woonkamer?!? Receiver aan, beeld in woonkamer weer terug. Wat is hier aan de hand?

    Alvast bedankt

  4. Welke positie zit die lnb? Astra 3 zit op meerdere posities

    Krijg je andere zenders wel binnen?

    Krijg je ook HD zenders binnen zoals ARD op 19,2 ?

     

    Hoe moet ik de positie checken? Ik heb gewoon een duo lnb, 19.2 en 23.5 met de hoek van de lnb volgens bijgeleverd malletje...

    Ik krijg zover ik weet alle zenders binnen, ard HD zal ik vanavond checken. Staat er nergens een HD logo in het scherm wanneer het een HD signaal is?

  5. heb je wel een abbo voor HD?

    heb je wel een HD tv?

    heb je de HD tv wel aangesloten met HDMI ipv scart?

     

    Wel abbo

    HD ready

    Allebei aangesloten, alleen hdmi geeft aan op mijn tv "signaal niet ondersteund", moet nog kijken waar dat aan ligt. Kan hij geen HD over de scart doorgeven dan?

  6. Ik heb onlangs een 7700 HDPVR gekocht ter vervanging van mijn 4000 omdat ik voor de voetbal wel eens HD wou hebben. Gelijk een duo lnb gekocht. 2 dagen heb ik lopen emmeren om astra 3 te ontvangen. Als ik op mijn balkjes in de lnb instellingen moet afgaan heb ik hem nog steeds niet gevonden (55% niveau, 0% kwaliteit). Ik heb toch een zender zoek actie gedaan en alle HD zenders gevonden en prima ontvangst. Alleen vind ik de kwaltiteits verbetering niet echt zichtbaar, ook staat er nergens een HD teken in beeld dus ik begin nu te twijfelen of ik nu uberhaubt wel HD zit te kijken. Bij het inschakelen van een HD kanaal staat in het info schermpje ook gewoon astra 3 met de juiste frequenties beschreven. De balkjes in het menuscherm zijn echter nog steeds hetzelfde...

    Ik heb alle instellingen Diseqc instellingen gevolgd die ik meermaals op dit forum gevonden heb.

    Zit ik nu HD te kijken? Zoja ben ik nog niet overtuigd van de meerprijs...

  7. Dat dacht ik in eerste instantie ook maar toch verkoopt Spaun ook 3x4 switches, waarvan 2 vd 3 ingangen bestemd zijn voor de aansluitingen van de LNB's. Ik denk dus dat je daarvoor een twin LNB op moet aansluiten omdat je zoals jij zegt niet slechts 2 van de 4 signalen van de quad lnb daarop aan kunt sluiten...

    Blijf het een beetje vaag vinden

  8. Citaat:
    Citaat:
    Heb ik dan niet een 3/4 type nodig? En heb ik een speciale lnb nodig om een horizontaal en een verticaal signaal te krijgen?



    Bestaat die 3/4 wel als multiswitch.??

    Ja en dan Quattro LNB's gebruiken voor de hoge en de lage band. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />


    Ja zie bijvoorbeeld www(punt)multisat(punt)eu/product_info.php/info/p564_SPAUN-SMS-3403NFI.html]http://www(punt)multisat(punt)eu/product_info.php/info/p564_SPAUN-SMS-3403NFI(punt)html

    of zoek op multischalter bij google.
    Maar ik heb dus slechts 2 signalen nodig, zit ik dan toch aan een quatro lnb vast?
  9. Citaat:
    Citaat:
    Nee ik bedoel 2 ingangen en 4 uitgangen...


    Ja inderdaad zoeken op "Multiswitch" type zal dan 9/4 zijn en multiswitchen zijn er in alle soorten en maten voor een enkele sateliet met 4 8 of 12 of 16 uitgangen tot 2 of voor 4 satelieten.

    Hier nog een berichtje wat er zoal mogelijk is.
    En als je zoekt in Nederland zul je ze vinden. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />


    Heb ik dan niet een 3/4 type nodig? En heb ik een speciale lnb nodig om een horizontaal en een verticaal signaal te krijgen?
  10. Ik heb een twin LNB die ik direct met 2 kabels op mijn topfield heb aangesloten. Nu wil ik eigenlijk ook boven nog een receiver aan gaan sluiten. Nu zijn mijn mogelijkheden om meer kabels te trekken redelijk beperkt. Ik kwam op de amerikaanse versie van een grote online veilingsite meerdere 2x4 switches tegen, in Nederland heb ik ze nog niet gevonden. Is er een reden voor dat het aanbod hierin zo beperkt is, of weet iemand adressen waar ik wel terecht kan?

  11. Heb sinds kort bijna hetzelfde probleem, ook bij de genoemde zenders. Met dat verschil dat ik geen blokjes zie, alleen het ontvangst balkje staat op 0. Op alle andere zenders staat deze op bijna max. Overigens heb ik een (zo goed als nieuwe) twin lnb en krijg ik op geen van de twee tuners signaal.

    Heb nog niet de mogelijkheid gehad het dak op te gaan. Maar ik ben het met Baakey eens dat het vreemd is dat maar 1 transponder niet te ontvangen zou zijn door vocht...of is dit toch mogelijk?

  12. Is het gelukt met de oude kabel? Ik ben ook aan het stoeien een tv kabel te gebruiken voor de receiver. Tot nog toe heb ik 0 signaal... Ik ben eerder bang dat het fout gaat met de aansluiting op de receiver zelf omdat ik een dunnere kern heb dan de coax die normaal gebruikt wordt. Ik ben nu van plan een stukje dikker coax aan het uiteinde te maken om te kijken of het zo lukt.

    Overigens gaat het over een stuk van een meter of 10, ik kan me niet voorstellen dat dit zoveel meer weerstand geeft dat ik helemaal geen signaal er doorheen krijg...

  13. Toch nog niet helemaal van het probleem met de dect af. Heb toch nog af en toe de genoemde problemen bij sommige zenders. Nog steeds terug te herleiden naar de dect. Nu wilde ik weten hoe ik de verbinding die het probleem veroorzaakt af kan schermen. Ik las op het forum iets over het maken van een afscherming met aluminiumfolie maar hoe zit dat precies?

  14. Bij mij wordt het steeds gekker, daarnet nog even cd gebeld, moest ik mijn kaartnummer ingeven, wordt er medegedeeld dat ik geen top box pakket heb en ik het 70 cent per minuut nummer moet bellen!! (Helpdesk was wel al dicht)

    Er schíjnt nog een kern van waarheid in te zitten ook want ik kan nu helemaal geen commerciele zenders ontvangen, terwijl rtl 4 en 5 enzo nog wel gingen!...Morgen nog maar eens bellen me dunkt

×
×
  • Nieuwe aanmaken...