Ga naar inhoud


partyfart

Lid
  • Items

    136
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door partyfart

  1. Net binnen in een email van CD:

    Citaat:
    Wij danken u voor uw actieve medewerking aan of interesse in de betatest van de nieuwste software voor de Philips DSR7121, DSR7141 en DSR8121 ontvangers van CanalDigitaal. Dankzij uw feedback is er een nieuwe en verbeterde versie van de huidige software ontwikkeld die verschillende functies van onze decoders onder handen heeft genomen. Dit zijn enkele van de belangrijkste verbeteringen:

     

     

    - Geen spontane herstart meer na veelvuldig gebruik van de EPG

     

    - De “Timeshift”-buffer wordt niet meer gewist na het opstarten van de timeshift-modus in de EPG

     

    - Blokkering van de decoder verholpen bij langer dan 24 uur in stand-by

     

    - Teletekst-ondertiteling heeft geen onderbreking meer na 30 minuten

     

    - Geen spontane herstart meer tijdens het gebruik van de ontvanger

     

    De nieuwe software wordt morgen gelanceerd voor alle klanten. CanalDigitaal blijft ondertussen werken aan het verbeteren van haar producten. Wij brengen u in de toekomst graag op de hoogte over de nieuwste ontwikkelingen van onze software en hopen ook dan opnieuw te mogen rekenen op uw medewerking.

     

  2. Citaat:
    Goed nieuws:
    Nieuwe firmware Philips HD-ontvanger eerder dan verwacht beschikbaar

    M7 Group S.A, de Luxemburgse eigenaar van onder andere CanalDigitaal en TV Vlaanderen, gaat volgende week dinsdag al de nieuwe firmware voor de Philips HD-ontvangers DSR7121, DSR7141 en DSR8121 via de satelliet verspreiden. De tijdslijn was dat pas later deze maand de nieuwe firmware beschikbaar zou komen. De goede reacties van betatesters, die de firmware de afgelopen week aan een gebruikerstest onderworpen, zijn echter zo goed dat men op dinsdag 16 november de nieuwe firmware al gaat verspreiden.

    Eind augustus is de software-versie SP3.2b vrijgegeven voor alle gebruikers van de Philips DSR7121-, DSR7141- en DSR8121-ontvangers. Enkele weken daarna zijn nog een paar problemen opgelost met een "software-patch". Helaas was de software nog niet naar wens en is CanalDigitaal doorgegaan met het verder stabiliseren van de software voor de drie ontvangers. Inmiddels heeft de producent van deze producten de "SP3.2c" software versie opgeleverd waarin de stabiliteit verder geoptimaliseerd is.

    In totaal deden 2500 betatesters mee aan de betatest. Deze konden zich via internet opgeven voor het testen van de nieuwe firmware. Uiteindelijk was de belangstelling voor het uittesten van de nieuwe firmware zo groot dat men de inschrijving na één dag stopte. Ondanks dat nog niet alle feedback van de betatesters geanalyseerd is zijn, volgens M7 Group S.A, de reacties dusdanig positief dat besloten is om de firmware vervroegd beschikbaar voor alle gebruikers beschikbaar te stellen. Het inladen van de nieuwe software gaat automatisch. Zodra de ontvanger aan wordt gezet vanuit stand-by, controleert de ontvanger of er nieuwe software beschikbaar is. Als dat op dinsdag 16 november het geval is, komt er een melding op het scherm en wordt het inlaad proces gestart.

    Satellite Magazine testte in de afgelopen week uiteraard ook de nieuwe firmware op verbeterde stabiliteit. En kwam tot de conclusie dat deze firmware een grote positieve stap vooruit te noemen is. M7 Group S.A zegt in een reactie dat men blijft werken aan het verbeteren van haar producten. Waaronder natuurlijk ook de door hen ondersteunde Philips HD-satellietontvangers.

    In de firmwareversie die dinsdag 16 november zijn meer dan 35 kleine en grote problemen verholpen. Hieronder geven we een korte overzicht van de meest storende problemen die in de nieuwe firmware verholpen dienen te zijn:

    • De "Timeshift”-buffer wordt niet meer gewist zodra men in timeshift-modus de EPG opstart.

    • Als de ontvanger ruim 24 uur op stand-by heeft gestaan, kon het voorkomen dat de ontvanger vastliep en een 'reset' nodig had.

    • Zonder enige aanleiding ging de ontvanger herstarten. In het display was de tekst 'INIT' zichtbaar.

    • Er kon een spontane herstart optreden bij veelvuldig gebruik van de EPG en daarna de EXIT-toets.

    • Sporadisch liep de ontvanger vast na het verlaten van de map "Mijn Opnamen”.

    • Bij het schakelen tussen HDMI-bronnen kon het voorkomen dat de ontvanger vastliep. Dit was sterk afhankelijk van het merk en type tv-scherm.

    >Teletekst ondertiteling werkte niet langer dan 30minuten.

    > Programma en zenderinformatie in het display stopt nu na twee keer scrollen. Voorheen bleef dit continue draaien en dat werd als vervelend ervaren door veel gebruikers.


    Bron SatelliteMagazine
    Auteur: Jarco Kriek
    Datum: 11-11-2010 om 18:21 uur
  3. Uit de nieuwsbrief van 24 september:

    Citaat:
    De leverancier van de software voor de Philips-ontvangers werkt op dit moment hard aan het opleveren van de volgende software-versie SP3.2c. In deze versie worden ruim 35 softwareproblemen (bugs) aangepakt. Veel zijn gerelateerd aan de stabiliteit van de ontvangers. Net als bij de vorige software-versie zal er weer een bèta-test plaatsvinden. De verwachting is dat deze begin november van start kan gaan. Hierover volgt later meer informatie.

     

    Met een paar dagen is het al begin november. Iemand al meer info over deze komende beta versie?

  4. Nieuwste firmware staat erop, geforceerd met:

    Citaat:
    Haal de ontvanger van de netspannig

    Druk op de pijl links van de navigatieknop.

    Sluit de ontvanger weer aan op de netspanning, houdt de pijl gedurende deze actie in gedrukt.

    Laat na enkele seconden de pijl weer los.

     

    De DSR8121 begint in te laden, in de display de volgende boodschappen

     

    R loading 010 t/m 0100 (duurt even!) daarna

    R saving 010 t/m 0100 (duurt niet zo lang) daarna volgt

    Init etc........

  5. Net binnen in de email van CD:

    Citaat:
    "Software-patch" voor Philips-ontvangers verwacht begin oktober

     

    Eind augustus is de software-versie SP3.2b vrijgegeven voor alle gebruikers van de Philips DSR7121-, DSR7141- en DSR8121-ontvangers. Het is gebleken dat één specifieke klacht over de laatste softwareversie de nodige frustraties opwekt en snel verholpen moet worden. CanalDigitaal heeft daarom besloten om op korte termijn een “software-patch” aan te bieden.

     

    Het gaat hier om de klacht waarbij na een spontane herstart, de SD-zenderlijst wordt geladen in plaats van de HD-zenderlijst. Dit is zeer vervelend voor de klanten die de HD-zenderlijst gebruiken. Zij moeten in dit geval terug naar de “Fabriekinstellingen” om de HD-zenderlijst weer in te laden.

     

    Na het laden van deze patch zal het “spontaan inladen van de SD-lijst” tot het verleden behoren. De software-patch wordt momenteel getest door de software-leverancier en zal naar verwachting begin oktober beschikbaar komen voor alle gebruikers.

     

    Nieuwe software “SP3.2c” in november

     

    De leverancier van de software voor de Philips-ontvangers werkt op dit moment hard aan het opleveren van de volgende software-versie SP3.2c. In deze versie worden ruim 35 softwareproblemen (bugs) aangepakt. Veel zijn gerelateerd aan de stabiliteit van de ontvangers. Net als bij de vorige software-versie zal er weer een bèta-test plaatsvinden. De verwachting is dat deze begin november van start kan gaan. Hierover volgt later meer informatie.

     

    Er wordt momenteel hard gewerkt om deze bugs op te lossen in de software-versie SP3.2c. Hieronder een aantal bugs die door het ontwikkelteam zijn onderkend:

     

    • De “Timeshift”-buffer wordt gewist zodra men in timeshift-modus de EPG opstart.

    • Als er veel korte opnamen op de harde schijf staan, reageert de ontvanger trager dan normaal.

    • Het verwerken van EPG-bestanden verloopt soms incorrect. Nu kan het voorkomen dat delen van EPG-informatie ontbreken of incorrect zijn.

    • Als de ontvanger ruim 24 uur op stand-by heeft gestaan, kan het voorkomen dat de ontvanger vastloopt en een 'reset' nodig heeft.

    • Zonder enige aanleiding herstart de ontvanger. In het display is de tekst 'INIT' zichtbaar.

    • Er kan een spontane herstart optreden bij veelvuldig gebruik van de EPG en daarna de EXIT-toets.

    • Reeds opgeslagen opnamen verdwijnen uit de map “Mijn Opnamen”.

    • Sporadisch vastlopen van de ontvanger na het verlaten van de map “Mijn Opnamen”.

    • Geprogrammeerde opnamen beginnen eerder dan zij geprogrammeerd zijn.

    • De ontvanger start niet op vanuit de standby-stand. In het display is --:-- zichtbaar.

    • HDMI-instabiliteit, waarbij de ontvanger vastloopt of automatisch herstart. Dit doet zich voor bij het schakelen tussen HDMI-bronnen. Dit is sterk afhankelijk van het merk en type tv-scherm.

  6. Op de TotaalTV website staat een bericht dat er vandaag door CD een nieuwe fastscanzenderlijst beschikbaar zou komen.

     

    Iemand die al gevonden?

    Citaat:

    MORGEN NIEUWE FASTSCANLIJST CANALDIGITAAL

     

    M7 Group S.A, de Luxemburgse eigenaar van CanalDigitaal, stelt morgen een nieuwe fastscanzenderlijst voor de Nederlandse televisie-aanbieder beschikbaar. Dit heeft te maken met de komst van de NBC Universal televisiekanalen SyFy Universal en 13Th Street die vanaf morgen te zien zullen zijn.

     

    SyFy Universal komt in de SD-versie van de fastscanzenderlijst beschikbaar op zenderpositie 48, terwijl dit in de HD-versie zenderpositie 53 is. 13Th Street komt in de SD-versie op zenderpositie 47 terecht en in de HD-versie op 51. In beide lijsten verhuist Mezzo naar een zenderpositie lager, namelijk 46. Ook Zone Reality verhuist naar voor korte termijn naar een nieuwe zenderpositie. Vanaf eind september verdwijnt deze zender definitief uit het zenderaanbod van CanalDigitaal. Verder verdwijnt uit de HD fastscanzenderlijst het gecombineerde kanaal Eredivisie Live 2 / Sport 1.2. Bezitters van een HD-satellietontvanger hebben hier verleden week het nieuwe gecombineerde kanaal Eredivisie Live 2 / Hallmark voor teruggekregen. Deze heeft een veel betere beeldkwaliteit.

     

    Verder is wordt de HD-zender Anixe HD nu in de HD-zenderlijst doorgegeven via de Astra3 satelliet. Daar is deze HD-zender nog wel dag en nacht te ontvangen. Op de Astra1 satelliet zijn de uitzendtijden onlangs, wegens kostenbesparing, drastisch ingekrompen. De nieuwe fastscanzenderlijsten zijn vanaf morgen via de Astra1 satelliet voor alle CanalDigitaal-abonnees beschikbaar. Dit is overigens ook het geval voor TV Vlaanderen, dat eveneens toebehoort aan het Luxemburgse televisiebedrijf M7 Group S.A.

     

    14 september Geschreven door: Jarco Kriek

    Bron: Totaal TV

  7. Tip van CD uit het sattelietforum ivm onstabiliteit na firmware update:

    Citaat:
    Het valt ons op dat een aantal gebruikers ondanks de nieuwe software toch nog problemen (of erger) ondervind, ondanks het terugzetten van fabrieksinstellingen.

     

    Voor diegene die na het inladen van de nieuwe software nog steeds op dagbasis last hebben van INIT of vastlopen van beeld adviseren wij onderstaande uit te voeren;

     

    1. Ontvanger uitzetten op standby.

     

    2.De groene knop op de afstandsbediening indrukken en ingedrukt houden tot de ontvanger vanzelf aanspringt.

     

    3.Men krijgt nu direct het inlogscherm van het geheime menu te zien 4.Geef de code “756839hhmm” (hhmm is de tijdsaanduiding die in dat scherm bovenaan te zien is)

     

    Nu kan de software opnieuw geforceerd ingeladen worden.

    De software bestaat uit twee delen, beide delen kan men apart kiezen in het “recovery” menu.

     

    Het eerste deel is de “Flash recovery”. (Firmware)

    Het tweede deel is de “Application recovery” (Nagraguide, OpenTv)

     

    Een ander belangrijk punt bij satellietontvangers met ingebouwde harde schijf is dat deze voldoende ventilatie ruimte hebben, dit geldt ook voor de DSR-8121.

     

    Met vriendelijke groet,

     

    WebCare CanalDigitaal

    gaan we even proberen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...