Ga naar inhoud


Heavy Helder

Lid
  • Items

    80
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Heavy Helder

  1. Bedankt allen voor de reacties!

     

    Oh ja, je bent op de hoogte dat een geliefd image als OpenPLi meer bied op niet Dreambox Enigma2 tuners als VU+ Clarketech en wat Pli allemaal ondersteund?

    Indien Pli een voorkeur is zou ik geen Dreambox nemen.

     

    Ik gebruik idd openPli. Ben er erg tevreden over. Mijn voornaamste gebruik bestaat eruit om tv-programma's op te nemen op hdd en eventueel op dvd te zetten. Ik heb me (nog) niet verdiept in de niet-dram enigmadozen. Zal daar eens naar kijken. Bedankt voor de tip.

     

    Wil je niet wachten to Goliath uit komt? Aangezien DM8000 niet meer gemaakt wordt, lijkt het mij dat enigma2 ook z'n einde naderd. Ik dacht dat Goliath geen enigma2 is...toch?

     

    Misschien wel een goed idee. Dan doen we het nog even zonder HD. Is bekend wanneer de Goliath op de markt komt?

  2. als er maar één wok op de 19.5 en de andere op 23. is uitgericht zul je geen probleem hebben

     

    Bedoel je dat er el problemen met HD-ontvangst zouden zijn als ze op andere swttelieten waren gericht? Of dat ze überhaupt goed moeten zijn uitgricht?

  3. Om opgenomen programma's op DVD te zetten converteer ik de ts files altijd op de PC. Dat kost altijd even. Het kan sneller door alleen maar de container te converteren en de mpeg stream zelf hetzelfee te laten, maar bij die methode blijft m'n dvd-speler vaak hangen als de afstand tussen de GOPs in de mpeg stream buiten de DVD-spec valt, lees: te groot is.

    Nu heeft de Dreambox hardware ondersteuning voor mpeg decompressie, dus ik vroeg me af of iemand weet heeft van een programaatje of plugin die op de box zelf deze conversie doet. Iemand enig idee? Bedankt alvast voor je reqctie.

  4. Zojuist ontdekte ik dat de zenders Nederland 1, 2 en 3 op Astra 19,2 bij mij haperen. Andere zenders op die satteliet doen het prima. Signaal-ruisverhouding is volgens de ontvanger (Dreambox DM 7025) prima, BER is 0.

    Na herstarten van de ontvanger nog steeds hetzelfde probleem.

    Geen idee wat dit kan zijn.

    Hebben meer mensen dit probleem?

  5. Origineel bericht van: dishman_ex5020
    De snelste methode is de hele EPG.DAT te wissen en later (in de vroege ochtend) weer in verkleinde vorm (waarvan 3 dagen uitgebreid) weer importeren. Kijken of dat helpt.

    Hoe precies imorteer je een EPG dan? Gaat dat via het user interface (afstandsbediening) of log je daarvoor in op de box?
  6. Ik gebruik multiboot (Barry Allen) om nieuwe(re) images uit te proberen. Ik kan dan altijd terug naar een bekende situatie als er dingen niet bevallen. Is als erg handig gebleken omdat m'n DVD-speler de de scart ingang van m'n dreambox is aangesloten (ik heb een TV met maar een (1) scart ingang) en dat signaal niet bij alle images wordt doorgegeven.

    Daar komt verder niets bij kijken wat we hier niet mogen bespreken. wink

  7. Ik heb het laatste stabiele openPLI image op mijn dreambox gezet. In het image dat ik hiervoor gebruikte (Ronaldd) kon ik in het A/V setup menu kiezen om de VCR switch off te zetten. Als de db dan op standby staat wordt het beeld op de inkomende SCART doorgelust.

    In het openPLI image gebeurt dit echter niet, dan geeft de db een zwart beeld als ie op standby staat. Ik kan nergens in het menu een VCR switch optie vinden.

    Weet iemand hoe ik toch het beelk op de inkomende scart kan doorlussen naar de uitgaande?

  8. Ik heb van een vriend een schotel overgenomen die hij op Astra 1 gericht had staan.

    Ik wil deze schotel uitrichten op de Astra 2, zodat ik naar de BBC kan kijken.

    Nu heb ik gelezen dat de LNB een aantal graden extra geroteerd moet worden t.o.v. de huidige stand.

    -> Is dat echt zo, of maakt dat voor de Astra niet uit?

    -> Als ik de LNB roteer, haal ik 'm dan niet uit het brandpunt van de schotel?

     

     

    Bedankt alvast!

     

     

    Matthieu

  9. Origineel bericht van: Jean-Claude
    dat kan : met ProjectX cool
    je kan tot 99 'collections' openen en ze alle 99 laten na elkaar demultiplexen of naar mpeg2 laten converteren !


    Bedankt voor de informatie! Ik kan wel verschillende collecties aanmaken, maar hij converteert er telkens maar een (1) tegelijk en ik zie nergens een optie om er meer te doen. Ik gebruik versie 0.90.4.00.b06/19.08.2006 van OoZooN.TV.
  10. Momenteel gebruik ik ProjectX om de MPEG-2 transport stream bestanden die de DM opneemt te converteren naar MPGEG_2 program stream bestanden, die je op DVD kunt zetten.

     

    Ik zou graag een programma hebben die dit in batch kan doen, zodat ik een aantal ts-bestanden in een keer kan converteren. Heeft er iemand suggesties? Alvast bedankt.

     

  11. Òmdat mijn voeding (oud model) de hard disk niet meer trekt, heb ik die losgekoppeld zolang ik nog geen nieuwe voeding heb. Kan ik in ieder geval tv kijken.

     

    Ik heb nog een oude PC voeding liggen. Kan ik die gebruiken om de hard disk te voeden (dus naast de voeding van de DM zelf), of loop ik dan het risico zaken kapot te maken? En weet iemand of de power down van de hard disk dan nog werkt?

     

    Alvast bedankt!

  12. Origineel bericht van: boaz
    even snel uit de losse pols, maar je PC moet wel een directorie movie hebben (of movies?)

    Dat klopt, maar dat kan niet de reden zijn van deze foutmelding. Die gaat alleen over het mount commando, en mount heeft geen idee van een movie directory.
  13. In afwachting van een nieuwe voeding heb ik m'n DM7025 (ronaldd image) opgestart zonder de harddisk erin. Om toch op te kunnen nemen, wil ik de hdd op m'n XP-home PC mounten. Die is al geshared (zonder username/password).

    Ik heb de volgende entry in /etc/fstab gemaakt:

     

    //192.168.2.202/movie /hdd cifs defaults 1 0

     

    Ik kan 'm echter niet mounten:

     

    $ mount /hdd

    mount: Mounting //192.168.2.202/movie on /hdd failed: Invalid argument

     

    /hdd is een gewone directory, geen symlink of zo:

    $ ls -l /

    (...)

    drwxr-xr-x 2 root root 0 May 10 08:19 hdd

     

     

    Kan iemand helpen?

  14. Origineel bericht van: Heavy Helder
    Na thuiskomst vanmiddag de DM weer opgestart en alles werkt.
    Dat lijkt me dan aan de voeding te liggen, klopt dat? Ik heb nog een oude voeding erin zitten.

    En na een kwartier weer hetzelfde probleem. Heb inmiddels Dream om een nieuwe voeding gevraagd.
  15. Origineel bericht van: spongebob

    Na de vijfde poging was alles weg en daarmee waren ook de vastlopers verholpen. De 7020 werkt weer naar behoren. De harddisk is dus (voorlopig) niet vervangen door een ander exemplaar.


    Betekent dat dat je dus eigenlijk last had van een software-probleem? Of was het toch de hardware die vervelend deed?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...