Ga naar inhoud


winfriend

Lid
  • Items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door winfriend

  1. Ik kan nu met zekerheid vaststellen dat het probleem inderdaad in de DiseqC zit/zat. Al 24 uur perfect beeld. Probleem in dit geval dus opgelost en mijzelf €80,00 voor een tuner -of een nieuwe Dreambox van X € bespaard. Ik moet daarbij vermelden dat de DiseqC al sinds 2006 erin zat en dus zijn werk uitstekend heeft gedaan. De Alps LNB's zijn ca 5 jaar oud.

     

    Ik bedank iedereen voor zijn bijdrage aan de oplossing van dit probleem.

     

    Als ik dit signaal/tuner probleem nu zou aanpakken -met alle wijsheid die ik nu heb zou ik het zo aanpakken:
    Symptomen: over en periode van een paar weken een toenemende, onregelmatige verslechtering van het signaal. Een beetje 'pielen' aan de aansluitingen naar de disqC en de lnb(s) helpt tijdelijk. Nieuwe image flashen helpt niet. Op een gegeven ogenblik is het signaal helemaal weg en in de Satfinder zie je dat het signaal vorrtdurend komt en verdwijnt. (Bij mij was de SNR volledig weg en het AGC signaal fluctueerde tussen 0 en 89%.)

     

    Aanpak:

    1. Zet de dreambox helemaal uit - standby is niet genoeg want er loopt 12 tot 18 Volt door de antennekabels. Niet gevaarlijk voor jou maar wel voor de Dreambox.
    2. Blijf van de schotel zelf af maar begin bij de kabelaansluitingen. Alle F-connectoren checken op oxidatie en vocht. Eventueel kabel afknippen en schone verbingen maken.
    3. Alle LNB's om de beurt zonder Diseqc switch op de box aansluiten en met de ingebouwde Dreambox Satfinder de sterkte en het signaal van de betreffende LNB controleren en of je beeld hebt. Zijn de signalen goed dan is de DiseqC het probleem en/of een LNB.
    4. Indien nodig vervolgens de betreffende LNB en/of de schotel optimaal bijstellen.

     

    Als het probleem dan nog bestaat is de Dreambox pas aan de beurt:

     

    1. F-connector van de antennekabel controleren.
    2. Voeding controleren en -indien mogelijk- een andere, sterkere voeding er op los laten.
    3. Indien mogelijk een andere dreambox aansluiten. Probleem weg? Dan zit het probleem in de eigen dreambox.
    4. Dreambox open maken en met een borsteltje van stof ontdoen - indien nodig.
    5. Op het oog kijken of er schroei- of oxidatie plekken zijn waar te nemen. (nog niks mee doen)
    6. Met een zoekmachine een Youtube video vinden die laat zien hoe je de Tunerkaart uit de dreambox verwijdert.
    7. Tuner losmaken, onderkant checken op bolle elco of elco's.
    8. Tuner terugplaatsen en kijken of het probleem nog steeds bestaat. 
    9. Pas dan ga je overwegen of en wat je (nieuw) moet aanschaffen en of de dreambox dat nog waard is. 
    10. Vóórdat je tot aanschaf van onderdelen over gaat overtuig jezelf of je een originele dreambox hebt - of dat je een clone dreambox hebt!

    Succes!

     

    Nog een extra tip: Iedereen heeft tegenwoordig wel een mobieltje of een tablet met een camera er in en een laptop. 
    Ik vond een handig gratis appje 'EpocCam' in de AppStore die live video binnen je eigen wiFinetwerk kan sturen naar bijvoorbeeld je laptop. Camera van de tablet op je TV scherm richten en buiten op je laptop kijken wat er gebeurt.  :cool: 
     

    Ben ik nog iets vergeten?

  2. Beste mensen,

     

    Probleem: Toenemende 'Tuner failed' meldingen sinds een paar maanden, eerst alleen op enkele zenders (Astra 23,5), sinds een paar dagen op alle LNB's.

     

    Apparatuur: DM 800HD PVR (sinds 2011), Triax 78 cm schotel, 4 LNB's met Diseq (Hotbird/Eutelsat, Astra 19.2, Astra 23,5 en Astra 28,?)

     

    Wat heb ik (de laatste weken gedaan?

    • Dreambox opnieuw geflasht met de laatste OpenPLi-2.1-beta-dm800-20140510.nfi: Hielp niets.
    • In eerste instantie hielp het wel om de schotel en LNB's steeds eenietsie pietsie bij te stellen. Dat werkte steeds minder. Het signaal op diverse zenders (NPO 1,3 en Veronica) bleef steeds maar wegvallen en weer terugkomen.
    • Afgelopen donderdag kreeg ik een nieuwe voeding voor de box: 12V 4 amp. Probleem bleef.
    • Afgelopen vrijdag viel ALLES weg. Alle kabel-uiteinden (buiten)afgeknipt en opnieuw verbonden met de F-connectoren - hielp niet.
    • Gisteren opnieuw met een Satlink Satfinder de schotel opnieuw uitgericht. Satfinder gaf een 80% signaal (SNR) en ca 60% (AGC) Ber was 0 op 23,5 en zelfs een SNR van 95% op 19,2.
    • Maar de Satfinder in de DM800 gaf voor Astra 23,5: 59% SNR en een AGC van ruim 89%.
    • Gedurende een paar uur had ik beeld op alle zenders. In de avond viel alles langzaam maar zeker weer weg. De Dreambox Satfinder ging als een wilde op en neer van 0% naar 80% (AGC) en soms een paar minuten een LOCK op 57% SNR.
       

    Wat denk ik nu?
    Na wat lezen op forums kom ik tot de conclusie dat het probleem in de Dreambox zelf moet zitten.
    Waar ik niet aan had gedacht is dat de Tuner het langzaamaan zou kunnen begeven, of dat er transistors of elco's LANGZAAMAAN er de brui konden geven. Dat kan dus kennelijk wel.....

    Ik kan nu dus vervolgens daaraan gaan zitten friemelen, maar ik weet niet of ik daar nog zin in heb. Met kerst willen we hier in Noorwegen gewoon TV kunnen kijken.

    De vragen voor de ervaringsdeskundigen:

    1. Hoe kan ik visueel controleren of deze box nog te repareren valt? (Zie foto)
    2. Ga ik nog tijd en geld in deze box steken door er een vervangende tuner in te zetten? Elco's en transistors vervangen is niet mijn ding....
    3. Heb ik nog iets over het hoofd gezien?
    4. Ga ik een nieuwe sateliettuner kopen? Zo ja: welke is dan het beste?

    Hartelijke groet uit Noorwegen,

     

    Winfried

     

    post-39867-0-55971000-1481716679_thumb.jpg

  3. Het begint erop te lijken dat dit probleem bij steeds meer mensen voortkomt. Sinds begin october heb ik hetzelfde probleem. Steeds verschillende (HD en SD) zenders vallen uit. Plotseling valt de ontvangst van 10.5 terug naar 0.0 voor een aantal seconden. De ene keer zet ik de TV aan, doet RTL4 het wel, maar RTL5 en/of Net5 het niet. De volgende dag doen de publieke zenders het niet... Het probleem is in de loop van de maand alleen maar frequenter geworden. Sommige zenders (vooral RTL zenders) geven wel een signaal, maar blijven zwart om dat de encryptie code van C.D. kennelijk niet wordt gelezen of herkend. Ik heb de OpenPLI image geupdated. CCcam opnieuw gestart en daarna vervangen. Ik heb de schotel nog eens opnieuw uitgelijnd; niets schijnt te helpen.

     

    Hoogst irritant, dus ik ben benieuwd wie hier een oplossing voor heeft, of weet waar die vandaan moet komen.

  4. Heisan Oldebroek,

     

    T55 functioneerde prima op de Astra 19,2, vijf jaar geen probleem gehad. Nu ik ook 23,5 erbij wil hebben en ik alleen oude, dus brede, Smart LNB's heb, voldoet dat niet meer omdat de hoek/afstand tussen 19,2 en 23, 5 te klein is. Bovendien zitten we hier aan de rand van de 23,5 Europa footprint (Astra 3B) waardoor het signaal te vaak te slecht zal zijn voor HD ontvangst.

     

    De CanaalDigitaal Duo LNB die ik had aangeschaft is niet te gebruiken op een T55. Vandaar dat ik een 78 cm Triax schotel heb aangeschaft voor de CD Duo-LNB. Dat was echter ook geen success v.w.b. de ontvangst op 23,5: Geen lock op de belangrijkste Canaldigitaal transponders.

     

    Hier in Noorwegen ken ik niemand die een 78 cm schotel heeft uitgericht met een CD Duo Lnb, dus heb ik geen feitelijke informatie om te vergelijken. Gezien de twijfelachtige reputatie van die duo-LNB's heb ik er ook niet al te veel tijd in geinvesteerd.

     

    In plaats daarvan ga ik nu voor twee enkele Alps LNB's die wel dicht genoeg op elkaar geplaatst kunnen worden op de Triax 78 wok.

     

    Volgende probleem: Ik kan hier in Noorwegen geen enkele winkel vinden die die dingen verkoopt!

     

    Dat wordt dus weer bestellen in NL, vrees ik.

     

    Hartelijke groet,

     

    Winfriend

     

  5. Ik heb ontvangst op alle lnbs. Nu ontvang ik op astra 3 de regionale kanalen en bijvoorbeeld sporza hd ned 2 hd etc. Maar ik wil juist eredivisielive 2 ontvangen daar heb ik geen beeld op dat geld ook bijvoorbeeld voor rtl7 hd en sbs hd. Iemand een oplossing hiertvoor?

     

    Dat is echt een kwestie van finetuning. Zet de signaalzoeker in je tuner handmatig op transponder op Astra 23,5 11739.00 V - 27500. Als je al signaal hebt op andere transponders, begin dan met de scheefhoek (skew) van de LNB millimeter voor milimeter te verdraaien. Zet eerst een streepje in het midden van de LNB, zodat je de oorspronkelijke stand terug kan vinden.

    Geeft dat geen effect dan zet je de LNB terug 'op het streepje'.

     

    Stap 2 is dan -millimeter voor millimeter- de 'oost-west' richting bijstellen. Omdat het om millimeters gaat, draai ik gewoon de LNB een ietsie-pietsie naar links of rechts. Geef de signaalzoeker een paar seconden de tijd om een 'lock' te maken.

     

    Geeft dat ook nog geen resultaat, dan proberen de elevatie hoek (boven/onder), iets bij te stellen door de hele arm ietsie pietsie omhoog te duwen of omlaag te trekken- Voorzichtig!

     

    Denk eraan om af en toe, maar in ieder geval na elke stap, te switchen naar een transponder die al wel signaal geeft en kijk of het signaal daar sterker of zwakker wordt.

     

    Astra 3B vraagt om een hele precieze afstelling vanwege alle HD kanalen, maar als er eenmaal een lock is, dan zijn de meeste tuners erg bereidwillig mee te werken.

     

    Zodra je na stap 1, 2, of 3 een lock hebt, alle stapjes heel voorzichtig nog eens herhalen, totdat je het beste signaal krijgt.

     

    Gebruik voor deze stapjes GEEN externe signaalzoeker à la Lidl omdat die teveel van de signaalsterkte wegtrekt.

     

    Hier in Noorwegen heb ik op die transponder een SNR van 13.70, een AGC van 99% en een BER van 0; en dat terwijl ik aan de rand van de 23,5 'Europa footprint' zit.

     

    Succes ermee, en laat even weten als één en ander wel of niet gelukt is.

     

    Winfriend

     

    Astra 3B (23.5E) - 11739.00 V - Txp: 66 - Beam: Europe DVB-S2 (QPSK) - 27500 5/6 (CANALDIGITAAL, 46.7 Mbps) - NID:3 - TID:3202

  6. Bedankt voor het idee Karperkoos, maar dat wordt wat lastig hier in Noorwegen. De dichtsbijzijnde 'buur' die ik ken met een duo lnb woont in West Noorwegen, zo'n 600 km hier vandaan. sick

     

    Ik heb er voorlopig voor gekozen tevreden te zijn met de enkele LNB, ik houd het er op dat de Duo LNB niet goed functioneert. Ik heb nu twee ALPS LNB's besteld en een rail voor de Triax schotel besteld. Die koppel ik aan de Diseqc die ik nog heb liggen en dan zal het ongetwijfeld werken.

     

    Nu ben ik bezig met het volgende probleem, dat mijn USB netwerk stickie geen verbinding meer wil maken met de Airport Extreme sinds ik de Open PLI image in plaats van de oude Pli Jade op de box heb gezet.

     

    Ik begin terug te verlangen naar mijn oude DB 500, die had echt veel minder problemen dan deze 800HD.

     

     

  7. Zo, na weer een paar uur kutselen kan ik het volgende mededelen.

     

    Ik heb vandaag de geavanceerde instellingen zoals hierboven naar de letter gevolgd: geen resultaat! De instelling 'Commando volgorde: uncommitted, committed,toneburst' sprong bij allebei de satellieten uit zichzelf terug naar 'committed, toneburst'. Ook na herhaald proberen.

     

    Vervolgens heb ik de oude Pli-Jade 3 image eraf gehaald en vervangen door Open-PLI 1.0 (image van september). Nu werken alle zenders op Astra 3 met de enkele LNB perfect. Maar met de Duo LNB hetzelfde resultaat als hierboven beschreven.

     

    vervolgens de Diseqc-tester gedownload en er op losgelaten en die kwam alleen maar met 'Not Tested' meldingen.

     

    Configuratie weer op 'Eenvoudig, Diseqc met poort A/B gezet. Wel signaal op een paar trasnponders maar hooguit tot 63%. Kortom bad business as usual...

     

    Ik vind het wel raar dat de 'uncommitted, committed,toneburst' setting niet in te stellen is bij mij...

     

    Out of options?

     

    Winfriend

     

     

     

     

  8. Goede morgen Heren!

     

    De plaatjes die ik heb gestuurd laten zien hoe de instellingen eruit zien als ik naar 'geavanceerd' klik in het 'Modus' menu.

     

    Ik heb daar nooit wat aan veranderd omdat ik altijd de instelling 'Eenvoudig' met Disqc A/B heb gebruikt voor de Duo-LNB. In mijn veronderstelling staan de 'eenvoudig' instellingen en 'geavanceerd' instellingen los van elkaar. Wat ik dus niet weet is of de gegevens die zichtbaar worden onder ' geavanceerd' hetzelfde zijn als onder 'Eenvoudig'. En dat wanneer ik die verander dat automatisch invloed heeft op de instelling 'Eenvoudig' met Disqc A/B. Het lijkt mij dat de 'Enkel' en 'Eenvoudig' instellingen een soort standaardinstellingen zijn die voor-geprogrammerd zijn.

     

    Ik ben benieuwd of er ooit eens een boek 'Dreambox voor Dummies' komt... whistle

     

    hartelijke groet,

     

     

    Winfriend

  9. Even een update voor diegenen die het interesseert...

     

    Ik heb beide alternatieven geprobeerd, geen resultaat. Daarna de hele boel opnieuw uitgericht met één LNB op 23.5. Weer een knalhard signaal ook op 11568, maar de frequentie 11739 waar onder andere SBS6 HD opzit krijg ik niet gelocked. Duo TWIN LNB erop en wéér geen signaal op de belangrijkste transponders....

     

    Ik denk dat het om millimeter werk gaat. Maar waar ga ik mee millimeteren? Met de Azimuth hoek? Met de LNB iets naar voren of naar achteren? Met oost-west? In een bepaalde volgorde? Of toch maar een echte Satfinder aanschaffen?

     

    Iemand een idee? cry

     

    Winfriend

  10. Een kennis hier in Noorwegen heeft de duoLNB in gebruik met een 98(!) cm schotel en heeft perfekte ontvangst. shocked

     

    Ik weet dus dat het met mijn 78 cm Triax soepbord ook kan. Als het inderdaad aan de feedhorn hoek zou liggen dan -lijkt mij- zou ik bij of de ene LNB OF bij de andere LNB geen of weinig signaal krijgen. Maar het rare is dus dat juist de twee belangrijkste transponders niet te locken zijn met mijn Dreambox, of ik nou de schotel uitricht met 23.5 als centrale kop of met 19.2...

     

    het zou mij dus niet verbazen als er 'iets' in de Dreambox niet klopt zou gauw er een Diseqc zich ermee gaat bemoeien.

     

    hartelijke groet,

     

    Winfried

  11. Tja wat is nieuw, in ieder geval ongebruikt. Ik heb dat ding dik twee jaar geleden aangeschaft toen ik even in Nederland was. Pas in Noorwegen bleek dat dat ding niet in combinatie met een Wavefrontier gebruikt kon worden. (Slechte voorlichting van de winkelier....) En sindsdien heeft ie in een kast gelegen. Omdat ik van de zomer de nieuwe DB 800HD had aangeschaft werd het nu wel hoog tijd om de schotelopzet aan te passen.

     

    Winfriend

  12. Af en toe is het heerlijk om ongelijk te hebben! crazy

     

    Eigenlijk is het ook logisch wat je schrijft Paardengek. Ik spreek en schrijf zeven talen maar mijn abstract wiskundig inzicht is minimaal en dan helpt het om het gewoon voorgekauwd te krijgen. 19.2 dus altijd op Poort A en 23.5 op B bij gebruik van de CD Duo-LNB.

     

    Het enige wat ik nog niet snap hoe het mogelijk is dat -met gebruik van één LNB (SMART Titanium) het signaal er inknalt (tot ruim in de 13 Kb) en ik alle CD kanalen ontvang, terwijl ik met de DUO LNB plots de responder 12574 op Astra 1 en de Responder 11568 op Astra 3 absoluut niet gelocked krijg....

     

    Winfriend

  13. Dank voor het antwoord heren,

     

    maar beiden hebben een beetje gelijk. Het hangt er vanaf welke LNB de 'hoofd'-LNB is en op welke satelliet die gericht staat.

     

    Kies ik LNB 1 voor Astra 23,5 dan is de diseqc poort A en LNB 2 wordt dan voor 19,2.

     

    Ik heb beide variaties uit geprobeerd maar het brengt de betreffende responders niet tot leven. En dat is het hoofdprobleem.:-)

     

    En als ik eruit ben zal ik zeker de oplossing en mijn ontdekkingen in dit hele proces opschrijven.

     

    Winfriend

  14. Hoi Ronald,

     

    Nee hoor, de schotel moet MINIMAAL 60 cm zijn. Een kennis hier in Noorwegen heeft de Duo LNB op een 98 (!) cm schotel uitgericht en het werkt perfect. Ook via andere bronnen heb ik inmiddels 100% bevestiging dat dit klopt. smile

     

    Ik vermoed inmiddels dat het probleem in de Dreambox 800 ligt. De oplossingen die ik heb gelezen zijn:

     

    1. Diseqc via de 'geavanceerde' instellingen wijzigen, (Hoe dat hoop ik hier in dit draadje te lezen)

     

    2. Een nieuwe Image flashen...

     

    Maar voordat ik dit allemaal probeer hoop ik een bevestiging te krijgen dat het ook klopt...

     

    In ieder geval bedankt voor je interesse!

     

    Winfriend

  15. Beste Mensen,

     

    De sitauatie is als volgt: Triax 78 cm schotel geplaatst met CD DUO Twin LNB. Schotel hangt exact waterpas.

    DUO LNB vastgezet op de 23.5 kop (advies CD bij nieuwe installatie). Schotel uitgericht en ontvangst van zowel Astra 23.5 als 19.2. Maarrr......

     

    De twee belangrijkste transponders 12574.25 H op 19.2 en Astra 3B (23.5E) - 11856.00 V met de CD Duo-lnb krijg ik niet gelocked. Ik heb de schuinhoek (Skew) per milimeter verplaatst en de duo-lnb zowel naar voren als naar schteren geplaatst.

     

    Ik heb de signaalzoek functie gebruikt met zowel 'handmatige sateliet' als 'vooraf ingestelde transponder' op de beide transponders (DB 800HD)

     

    Als test een enkelvoudige LNB geplaatst en BOEM, knalhard signaal met ontvangst tot 14 Kb op Astra 23.5. (en dat in Noorwegen!)

     

    De schotel is aangesloten op een Dreambox 800 HD

    Configuratie:

    'Eenvoudig'

    Discq A/B

    LNB A astra 23.5

    LNB B Astra 19.2

     

    Wat zie ik misschien over het hoofd?

     

    Als iemand met de juiste tip komt doe ik -bij succes- persoonlijk de Horlepiep dans bij de schotel helemaal speciaal voor jou!

     

    hartelijkegroetuitnoorwegenwaarhetzwaarbewolktismaartochredelijkzacht.

     

    Winfriend

  16.  

     

    Ik kom een oude draad tegen over het gebruik van een Triax schotel (64 en/of 78 cm) samen met een Duo LNB waarin jij je ervaringen met Triax en DUO LNB's beschrijft. Ik ben zo vrij daar even op in te haken. Maar vanuit een iets andere Azimuth. Wij wonen namelijk in Noorwegen....

     

    Wij willen ook Astra 1 en 3 ontvangen. Daarvoor heb ik een CD Duo Twin LNB al in huis. Maar nu het kiezen van een schotel. Ik lees te veel verschillende ervaringen/opvattingen over welke schotel maat te gebruiken (zie draadje uit 2008) dat ik een duidelijke keus kan maken. Alle ervaringen zijn in Nederland gemaakt... Wat het naar mijn idee ingewikkelder maakt is het feit dat wij in Noorwegen wonen, waardoor Elevatie en Skew hoek anders worden. De beide schotels hebben ook verschillende brandpunten (2,6 en 3,1). Ik kom hier in Noorwegen overigens het makkelijkst aan een 74 cm Triax schotel.

     

    Kort door de bocht: kan ik met een gerust hart die TRIAX (BxDxH 78 cm x 70 cm aanschaffen of is het juist beter om de 60 cm te kopen omdat ik zo ver noordelijk zit?

     

    Overigens wonen wij ca 45 km ten zuiden van Oslo.

     

    Alvast hartelijk bedankt voor een antwoord en advies,

     

    Winfried in Noorwegen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...