Ga naar inhoud


MrScratch

Lid
  • Items

    153
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MrScratch

  1. de 2.0 is nu klaar.

    downloads nu alleen voor de 2.1 versie.

    Ik probeer ook de 2.1 nightly builds te uploaden op een dm500hd voor dvb-c, maar ik krijg telkens foutmeldingen:

     

    INVALID IMAGE (OR OLD VERSION)

     

    bij het uploaden. Is er een versie van openpli die wel werkt voor de dm500hd dvb-c variant?

  2. Origineel bericht van: albertmol
    Om nog maar eens even terug te komen op de eerste vraag.
    Met een DVB-C tuner in de DM7025 kan je HD opnemen en over het netwerk afspelen met een HD box.
    Hij is nog niet afgeschreven.
    Ook icm met partnerbox werkt het goed, je kan een HD kanaal streamen naar een HD box over het netwerk.

    Inderdaad, werkt perfect. Ik heb in mijn huis twee keer een dm800 bij mijn televisies staat en een dm7025 in de meterkast met 2 dvb-c tuners erin. Werkt perfect als recorder met remotetimer. Alle dreamboxen benaderen dezelfde locatie en zo heb ik thuis 4 hd-tuners voor kabel.

    Supermanier om mijn dm7025 een tweede leven te geven.
  3. Origineel bericht van: tajvdz
    de rede dat ik het wil gebruiken is dat bij beide tv´s een switch staat en ik dus helemaal geen draad hoef te trekken.
    Maar werkt het eigenlijk wel via een switch of moeten de netwerkkabels rechtstreeks van het ene naar het andere kastje lopen?

    Met netwerkswitches ertussen gaat het niet werken. De kabels dienen direct op de kastjes worden aangesloten.
  4. Origineel bericht van: Sigma

    even off-topic:

    Waarom zo moeilijk doen er zijn ook hdmi kabels van die lengte en dat werkt net zo goed.

    Ik ken de beweegredenen van de TS niet, maar in mijn geval moest de kabel door een loze leiding heen. En als je een hdmi-kabel hier doorheen moet trekken gaat het heel lastig worden om er weer een stekker op te krijgen. UTP is vele malen makkelijker aangezien er daarvoor gewoon tangen te krijgen zijn waarmee je in een wip een stekker erop zet.

    En in het geval van de Marmitek Megaview61 zit er meteen een retourfaciliteit voor de afstandsbediening bij, dus helemaal handig aangezien je meteen het apparaat op afstand kunt bedienen.
  5. Alhoewel ik niet direct ervaring heb met het product van Konig, heb ik een vergelijkbaar product van Marmitek namelijk de Megaview61. Deze werkt ook met 2 utp kabels. Hierop heb ik de Dreambox 800 aangesloten, welke ook een dvi naar hdmi kabel heeft. Dit werkt bij mij zonder problemen.

     

    Je geeft aan dat je een kabeltester hebt gebruikt om de kabels door te meten? Let erop dat alle 8 de aders van de UTP kabel goed aangesloten zitten. Bij testen met gewoon netwerkverkeer op 100Mbit zullen maar vier van de acht aders worden gebruikt, dus als de fout in een van de andere aders zit, kun je problemen krijgen.

     

    Wat bij mij heeft geholpen is om eerst met 2 standaard korte utp kabels te testen. Daarmee wist ik dat het apparaat goed was en kon ik me op de kabels die door de muur liepen concentreren.

  6. Origineel bericht van: DoeEensGek
    Onder OpenPli heeft mijn dm de bekende geluidsproblemen. Zolang die niet zijn opgelost draai ik gemini. smile

    Wat zijn precies die geluidsproblemen? Is dat het wegvallen van geluid op bepaalde zenders soms, dat alleen ter verhelpen is door de box opnieuw op te starten?
  7. Ok, mooi. Wat is je punt? :-)

     

    Een dm7025 kan prima hd-kanalen scannen. Er is namelijk maar 1 soort dvb-c tuner en deze past zowel in de dm7025 als de dm800.

     

    De dm7025 kan HD zelfs opnemen, alleen niet afspelen. Dus je kunt de scan van een dm7025 prima op een dm800 gebruiken.

     

    Wil je de lamedb file hebben? Hier lijken alle gescande kanalen in te staan.

  8. De CPU is inderdaad te traag. Ik zie de load door het dak gaan bij het opvragen van teletekst.

     

    Het is overigens standaard al mogelijk om te doen wat ik wil, maar nu moet ik op een HD kanaal het menu openen -> Instellingen -> Systeem -> A/V instellingen -> Modus omzetten van 720p naar 576i -> exit (4x) -> teletekst

     

    En na teletekst te hebben gebruikt weer het hele riedeltje door om de resolutie weer terug te zetten naar 720p.

     

    Ik hoop dat het ook mogelijk is om deze menuoptie direct achter een knop te zetten op een afstandsbediening.

  9. Ik heb de autoresolution plugin bekeken, maar hier vind ik geen mogelijkheid manueel te switchen tussen resoluties.

     

    Wat ik wil is het volgende:

     

    1) zap naar een HD-zender die in een HD-resolutie wordt getoond

    2) switch naar een SD-resolutie

    3) zet teletekst aan

    4) gebruik teletekst

    5) zet teletekst uit

    6) switch naar een HD-resolutie

     

    Hierbij wil ik stap 2 en 3 in 1 actie op mijn afstandsbediening programmeren en hetzelfde voor 5 en 6.

     

    De enige reden is dat teletekst op HD ongelovelijk traag is en bij een switch naar SD-resolutie veel sneller werkt.

  10. Ik wil graag snel kunnen switchen van resolutie. Teletekst op HD kanalen is erg traag en als je eerst naar een 576 resolutie switched is deze veel sneller. Nu wil ik graag mijn afstandsbediening zo programmeren dat als ik op teletekst druk deze naar een lage resolutie springt en daarna teletekst toont. En bij afsluiten weer terugspringen naar de HD-resolutie.

     

    Ik kan echter geen manier vinden om snel te switchen tussen resoluties. Is hier misschien een plugin of iets dergelijks voor om dit te kunnen?

  11. Nog wat verder getest en tegelijkertijd met top de load op de dreambox in de gaten gehouden.

     

    Een HD-timeshift levert een load op van 2.5. Het lijkt er dus op dat de 800 een HD-timeshift niet aankan aangezien de load dik boven de 1 komt.

     

    Een SD-timeshift levert een load op van rond de 1.0. Bij de SD-timeshift kan ik geen problemen met het beeld en/of geluid ontdekken.

     

    Iemand tips?

  12. Ik gebruik OpenPLI met een NFS mount via de netwerk manager. Het is wel een redelijk gedateerde Openpli van een paar maanden terug, denk ik. Zijn er misschien problemen geweest met NFS bij openpli?

     

    Als het zou moeten werken via de NAS, zou dat mijn eerste voorkeur hebben. Ik heb wel opnames bekeken via de nfs-verbinding en dat werkte op zich prima. Ik dacht dat bij een timeshift de load wat zwaarder zou zijn dan bij het bekijken van een opname, omdat er bij timeshift 2 stromen lopen: 1 van dreambox naar NAS (opname) en 1 van NAS naar dreambox (afspelen).

     

    En omdat ik bemerk dat de 800 vaker te kort komt qua kracht (bijvoorbeeld teletekst), dacht ik dat ik aan de limieten van de box zat. Daarom hoopte ik via een lokale stick dat probleem te omzeilen.

  13. Ik doe opnames naar het netwerk op een Synology NAS. Nu constateer ik dat voor timeshift deze verbinding niet snel genoeg is, het geluid hapert elke 3 seconden ofzo.

     

    Nu wil ik dit oplossen door een USB-stick te gebruiken voor de timeshift, maar stuitte ik op een esata stick. Deze is natuurlijk vele malen sneller dan USB en aangezien de 800 een esata aansluiting heeft, leek me dit wel wat. Deze stick krijgt zijn voeding van een usb-poort aangezien de esata aansluiting van de dreambox 800 geen stroom levert.

     

    http://www.ocztechnology.com/products/flash_drives/ocz_throttle_esata_flash_drive

     

    Voor ik de gok ga wagen om zo'n ding aan te schaffen, hoopte dat iemand mij zou kunnen adviseren of dit zal gaan werken met de dreambox. Kan deze via de usb-poort de voeding hiervoor leveren?

  14. Ik heb de partnerbox plugin ingesteld op mijn dm800 en deze kan nu remote timers naar mijn dm7025 sturen. Ik doe dit nu door bij het timer scherm Remotetimer van No naar mijn remotetimer configuratie item te zetten (in mijn geval dm7025).

     

    Ik zou echter willen dat alle timers automatisch naar de dm7025 gaan altijd. Is er een manier om de plugin zo in te stellen dat er automatisch gekozen is voor de dm7025 als timer locatie?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...