Ga naar inhoud


K_V_B

Lid
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door K_V_B

  1. Hallo,

     

    Ik zit te overwegen mij een nieuwe TV aan te schaffen (heb nog steeds een met een beeldbuis). Nu hebben de meeste TVs die ik bekeken heb (ben nogal onder de indruk van Samsung) tegenwoordig een multituner die DVB-T/C/S/S2 ontvangen kan, maar slechts een CI slot. Tegenwoordig meestal een CI+ slot.

     

    Ik heb echter twee smartcards voor satelliet ontvangst. Eentje voor de Zwitserse zenders, en eentje voor TV Vlaanderen. Ik heb een Technisat ontvanger waar Viaccess ingebouwd zit, en waar een TV Vlaanderen module in zit.

     

    Ik wil eigenlijk van de set top box af, (en ook van mijn mediaspeler en pvr) om de hele installatie wat meer vriendin-compatible te maken. Dus wil het liefst de ingebouwde tuners van mijn TV bekijken. Dus zal ik een "dual cam" moeten gebruiken.

    Dus heb ik waarschijnlijk een dual cam nodig die mediaguard en viaccess ondersteund. Mijn vraagjes:

    - Gaat dit werken in een TV met een CI+ slot?

    - In de cams die ik gezien heb passen geen normale chipkaarten, maar moet een van de kaarten de vorm van een sim module hebben. Hoe los ik dit op?

     

    Dank bij voorbaat.

     

  2. Origineel bericht van: Gerdy
    De informatie van Lyngsat is correct: alle vlaamse zenders zitten op dezelfde transponder.
    Als je ze niet automatisch binnenkrijgt ga je het moeten proberen via "uitgebreid zoeken" waarbij je, per gezochte zender, de verschillende PID's kan ingeven (A-pid, V-pid, PCR).

    Voor 8 zijn dat: Vpid 944 Apid 938 en PCR 8190


    Wat ik dus met mijn Technisat ontvanger eerst heb gedaan is alles scannen op de betreffende transponder. Daarbij komen dan 9 TV zenders boven water. "8" is daar niet bij. Ik heb het ook geprobeerd met de specifieke Apid and Vpid die ik bij Lyngsat vond, maar dat lukte dus ook niet.


    Ik denk dat ik het maar eens bij Technisat ga vragen.
    (Overigens, waar heb je die PCR vandaan? Ik dacht dat die identiek was aan de Vpid?)
  3. Hallo allen,

     

    Ik heb een TV Vlaanderen basis paket. Daar zit de zender "8" ook in. Volgens lyngsat zit die zender op Astra 1, transponder 119, dezelfde waar ook een, canvas enz. op zitten.

    Als ik echter met mijn ontvanger (een Technisat Digit Civa) een scan op die transponder uitvoer dan krijg ik "8" niet te zien. Man-X en Kanaal-Z vindt ie ook niet.

    Wat kan hier de oorzaak van zijn? Is mijn receiver een beetje stuk? Of is de Lyngsat informatie niet correct?

     

  4. Origineel bericht van: ferrarisat
    19.2
    23.5
    28.2
    13
    1tuner
    de tweede is voor ziggo


    Voor deze combinatie (4 satelliten, 2 tuners) is de multitenne twin van Technisat ook een goede optie. Ik heb de multitenne nu al een poosje hangen, en ben er heel erg tevreden mee.

  5. Een kort vraagje voor de experten alhier:

     

    Bestaat er al een eenkabelsysteem dat geschikt is voor de ontvangst van vier satellieten? (En vier of acht ontvangers)

    Ik heb unicable bekeken, maar daar kan je enkel twee LNB's op aansluiten, geen vier, en dat terwijl het met de unicable technologie eigenlijk wel mogelijk zou moeten zijn.

     

     

     

  6. Ik ben over de Multytenne heel tevreden. Mijn ervaring is dat de onvanfst uitstekend is. Voor de ontvangst van Astra 2D heb je namelijk waar ik woon (Zwitserland) volgens Astra een 80cm schotel nodig. Ik ontvang echter alle BBC zenders, alle ITV zenders, en na een beetje zoeken welke transponder het sterkste is nu ook Channel 4.

     

    Slechts bij extreem regenweer heb ik last van uitval, maar dat is tot nu toe nog maar een paar keer voorgekomen in de twee jaar dat ik 'm al heb.

     

     

  7. Origineel bericht van: Frank1234
    is dit wat? iemand ervaring mee??

    Technisat Multytenne


    De technisat Multytenne heb ik, en ik ben er zeer tevreden over. Wel ga ik hem binnenkort vervangen door de twin versie, zodat ik een dual tuner HD-PVR receiver kan aansluiten. (Toen ik de multytenne kocht bestond de twin versie nog niet).

    Het grote voordeel is dat je al dat gedoe met multi LNB's en switches niet hebt. Gewoon ophangen, richten en een kabel naar je receiver.

    Wat de ontvangstkwaliteit betreft: Die is ook uitstekend. Ik woon net buiten Bern (Zwitserland) en volgens SES-Astra heb ik om de Britse FTA zenders op Astra 2D te ontvangen een schotel van 80 cm nodig. Wel met mijn multytenne van 45cm ontvang ik die perfect, wat dus wel wat zegt over de kwaliteit van dit product. In België moet de ontvangst van Astra 2D geen enkel probleem vormen.

  8. Origineel bericht van: Coliseo
    Je moet inderdaad manueel proberen de frequentie 12721/H/22000 5/6 bij te scannen en de oude zenders verwijderen door de nieuwe.
    Succes !


    Ik heb hier dus een probleem. Als ik mijn ontvanger vraag om naar zenders te scannen op 12721/H/22000 dan vindt hij er geen, en dat terwijl de aangegeven ontvangststerkte toch voldoende is.
    Ontvanger is een Technisat CIVA, de antenne een multitenne en ik bevind me in de buurt van Bern (Zwitserland).
  9. Citaat:

    Ik ben het met je eens dat de Multytenne 'te klein' is, maar is voor veel mensen een super oplossing als ze niet een 100cm schotel achter in de tuin willen of in een flat wonen met een balkon.


    Ik denk niet dat de multitenne "te klein" is. De enige zenders waar ik in het begin soms problemen mee had waren een paar Zwitserse zenders op HotBird, maar daar is sinds Hotbird 8 nr 2 afgelost heeft geen probleem meer mee.

    Ik heb bijvoorbeeld perfecte ontvangst van alle Britse FTA zenders, en daar heb je volgens Astra waar ik woon een 80 cm antenne voor nodig. Dat zegt volgens mij veel...
  10. Hallo,

     

    Ik heb op dit moment een multytenne, de eerste uitvoering (voor een ontvanger). Deze antenne werkt op zich behoorlijk.

     

    Ik woon in Zwitserland, en ontvang prima de Britse FTA zenders, wat dus wel wat zegt over de kwaliteiten van deze schotels.

     

    Echter heeft de multytenne ook een paar nadelen.

    - Ik kan er maaar een ontvanger op aansluiten. Eigenlijk wil ik het liefst drie (of vier) uitgangen hebben. Kan ik een HD recorder met twin tuner in de woonkamer plaatsen, en in mijn PC ook nog een DVB kaart stoppen om wat met VDR te experimenteren.

    - Ik zou toch liever iets meer weerreserves hebben. Sommige Britse transponders willen wel eens uitvallen.

     

    Een mogelijk alternatief is de visiosat schotel. Een ander de wavefrontier.

    Nadeel van de Wavefrontier is dat ie lelijk en zwaar is, maar hij zal waarschijnlijk wel perfect voldoen. De visiosat G4 trekt mij wel aan. Schotel is relatief licht, en ik vind hem mooier.

     

    De vraag nu aan alleen die ervaring hebben met zowel de Visiosat en de Multytenne: Hoe is de ontvangstkwaliteit van de Multytenne ten opzichte van de Visiosat

  11. Citaat:
    Citaat:
    Omdat die via een andere Astra uitzenden. De spotbeam van die is op Groot-Brittanie gericht. Die is enkel met grotere schotels elders te ontvangen.


    Lukt ook prima met een 60 cm wok.


    Lukt bij mij zelfs met een 45 cm multytenne. In Zwitserland...
  12. Citaat:
    Dus de multytenne is nu een perfect product voor de mensen die 13-19-23-28° wensen te ontvangen?

    Ik heb ondertussen nog niets vervangen, ben nog aan het twijfelen tussen een T55 en een Multytenne, die 2de lijkt me toch wel een gemakkelijke oplossing als die goed werkt <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />


    De multytenne werkt inderdaad goed. Het is mischien wel de moeite waard even te wachten tot de twin versie uitkomt.
  13. Citaat:
    Die word vervangen door een andere hotbird op dezelvde positie.


    Dat is ondertussen gebeurt. Hotbird 3 is door Horbird 8 vervangen. De ontvangst is nu stukken verbetert, wat tijdens de storm gisteren goed merkbaar was.

    Hotbird 3 wordt nu naar een andere positie gemanoeuvreerd.
  14. Citaat:

    De SRG zit op Hotbird3 dat is de zwakste Hotbird maar deze wordt zeer spoedig vervangen door de nieuwe sterke Hotbird 8 dus dan is ook dat probleem verholpen.


    Als je van de duivel spreekt...

    Vanacht is hotbird 3 door 8 afgelost.
    <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />
  15. Citaat:
    Het klinkt natuurlijk zeer interessant zo'n Multytenne, maar blijft me toch verwonderen hoe zo'n klein ding 4 sat's kan ontvangen.


    Ik vraag het mij soms ook af, vooral omdat ik in Zwitserland woon, en met de Multitenne probleemloos ook de Britse zenders ontvang. Dat zegt wel wat.

    Ik denk dat eea er aan ligt dat LNB en antenne perfect op elkaar afgestemd zijn.

    Wel merk ik dat de weerreserve niet zo hoog is. op dit moment levert dat bij mij echter enkel problemen op bij de zenders die op Hotbird 3 zitten (wel toevallig de Zwitserse openbare omroep), en bij extreem regenweer vallen ook de Britse zenders op Astra 2D weg.

    Hotbird 3 wordt echter nog deze maand vervangen door Hotbird 8, die krachtiger uitzend, en dat een enkele keer de Britten wegvallen is iets waar ik mee kan leven.

    Waar ik wel naar uitkijk is de Multitenne Twin. Lijkt me ideaal. En dan koop ik er meteen een dreambox bij.
  16. Citaat:
    Ik denk dat je gelijk hebt, de T55 of misschien zelfs de T90 zijn meer "future proof" dan de multytenne.

    het punt dat je maar 1 decoder kan aansluiten op de Multytenne is inderdaad een heel belangrijk punt dat ik over het hoofd heb gezien, en dit alleen al is genoeg om de optie multytenne te laten vallen.


    Het is inderdaad jammer dat de Multitenne maar een aansluiting heeft. Daar komt echter deze of volgende maand verandering in.

    Het grote voordeel van de Multitenne is namelijk de eenvoud. Ik had hem in een half uurtje gemonteerd, en had beeld. De scan van alle vier de satellieten duurde vervolgens nog een half uur... Dat je gewoon maar een kabel moet aansluiten en niet aan de slag moet met switches is een groot voordeel.

    Technisat heeft aangekondigt meerdere versies van de multitenne uit te brengen, oa een twin versie waar je twee ontvangers op kan aansluiten, en een aantal met grotere schotels.
  17. Een multitenne van 85 cm is natuurlijk wel handig voor Sat kijkers in het Oosten van Duitsland die ook BBC willen kijken. Dat zullen er ook wel een paar zijn. Ikzelf zie een grotere schotel ook wel zitten. Hier (Zwitserland) willen bij regenval de Britse FTA zenders af en toe wel eens verdwijnen.

  18. Citaat:
    Er wordt steeds gepraat over rechten die afgedragen moeten worden aan de producenten.
    Een Nederlands kaart dekt de rechten over Nederland, en zo ook een Vlaams kaartje de rechten over Vlaanderen.
    Tot zover is mij alles duidelijk.


    Nee, het is blijkbaar toch niet duidelijk.
    Je abonnementsgeld dekt de kosten voor het uitzenden via de satelliet, en een eventuele door de TV zender gevraagde vergoeding, maar heeft weinig met het betalen van "rechten" te maken.

    De rechten voor het uitzenden van een programma worden door de TV zender aan de producent betaalt, en meestal "koopt" de zender de uitzendrechten voor een bepaald geografisch gebied. VTM koopt bijvoorbeeld het uitzendrecht voor "House MD" voor Vlaanderen, en een Nederlandse zender kan dat dan weer kopen voor Nederland. De prijs die de zenders hiervoor betalen hangt af van de grootte van hun ontvangstgebied, en om die reden zien velen liever niet dat hun ontvangstgebied uitgebreid wordt tot heel Europa.
  19. Citaat:

    Bergen op zoom ligt natuurlijk wel wat verder van de UK dan hier in West-Vlaanderen. Maar ik kan niet zeggen dat Astra2/Eurobird eerder wegvalt dan Astra1. Het valt anders weg. Het is perfect mogelijk dat Astra2 weg is en nog beeld op Astra1. Maar ook dat Astra2 nog perfect te zien is en Astra1 is weggevallen.


    Ik woon nog verder (Zwitserland) en bij mij is de ontvangest van de britse FTA zenders op Astra 2D met de Multitenne geen probleem. Dat zegt wat over de kwaliteit.
    Alleen bij redlijk zwaar regenweer valt Astra 2D weg. Ook Hotbird 3 geeft soms problemen (maar die wordt gelukkig binnenkort vervangen). De zenders op de Astra 1 positie ontvang ik zonder problemen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...