Ga naar inhoud


dvdmike

Lid
  • Items

    60
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dvdmike

  1. Hallo,

     

    Sinds enige tijd heb ik problemen met het kijken en opnemen van BBCHD. Daarvoor nooit problemen gehad.

     

    Als ik iets probeer op te nemen, handmatig of gepland, herstart de ontvanger na enige tijd.

    Dit gebeurd af en toe ook bij het gewoon kijken van BBCHD.

    Laatst lukte het me toch een half uurtje op te nemen, maar als ik dat dan terug kijk, reset de ontvanger ook na enige tijd.

     

    Ligt dit nu aan een signaalverandering van BBCHD (dan zouden hier meer mensen last van moeten hebben) of ligt het aan mijn ontvanger?

     

    Ik heb laatst ook de bekende voedingsproblemen gehad, maar heb enige elco's vervangen (net op tijd, pfff...)

    Ik heb de laatste 7700 firmware, maar wil wel graag naar de 7710 firmware. Waar kan ik die ID-changer vinden?

     

    Alvast bedankt!

  2. Je 7710 neemt een videostream op. Hier zit de video en audio informatie in, maar ook eventuele ondertitels e.d.

    Je moet de stream (van de 4 bestanden is het de *.rec file, maar dat zie je ook wel aan de grootte) dus eerst ontleden (demultiplexen) met bijvoorbeeld ProjectX. Dit programma haalt de video en audio uit de stream. Je krijgt nu een Mpeg2 bestand en een of meerdere audiobestanden. Die kan je op een DVD branden.

    Misschien moet je ze eerst weer multiplexen, maar dat hangt van je brandprogramma af.

    Eventueel kan je de opname ook nog editen (reclame eruit knippen of zo) met Cutterman 1.68a. Die kan ook multiplexen, zodat je gewoon een mpeg2 met audio en video krijgt.

    Succes!

     

  3. Ik heb sinds enkele maanden een TF7700HDPVR. Toen ik hem kreeg heb ik er gelijk de laatste software in gezet en het draait eigenlijk allemaal goed.

    Er zijn wel wat kleine dingetjes in het functioneren van het apparaat zelf, maar ik hoop dat die met de volgende firmware update opgelost zijn.

    Het beeld en geluid is inderdaad fantastisch (geen hikken en haperingen!) en het apparaat werkt verder naar behoren.

     

    Ik zou zelf nooit voor een CD goedgekeurde ontvanger kiezen, want ik kan zelf wel bepalen wat ik goed vind. Maar ik moet er wel bij zeggen dat je wel een beetje op de hoogte moet zijn van het aanbod van CAM modules en hun functioneren in de diverse ontvangers, want daar zit vak de bottleneck: een bepaalde CAM kan in de ene ontvanger prima werken maar zou in een andere ontvanger best problemen kunnen geven.

    Als je als gebruiker gewoon een apparaat wilt dat je blind in de muur, aan je schotel en je TV wilt prikken, zou ik inderdaad voor een CD-gekeurde ontvanger kiezen.

    Maar mensen die dit forum bezoeken zijn dat stadium volgens mij meestal al voorbij.

     

     

  4. Ik heb heel lang een Lemon 70 gehad (= Inverto IDL7000 in een ander kastje) en heb daarin zowel de Super T-Rex als de gewone T-Rex gebruikt.

    Mijn ervaring is dat ze beide (afzonderlijk) prima werken in de Inverto met de CD kaart er in, maar het decoderen van gecodeerd opgenomen uitzendingen gaat eigenlijk 99 van de 100 keer NIET goed.

    Maar live kijken is geen probleem met de (Super-) T-Rex.

  5. Hier gaat iets niet goed!

    Je ontvangt Astra 1 en Hotbird met zo'n CD duo LNB voor Astra 1 en 3?

    Dan moet er toch wel een lampje gaan branden (en niet op je ontvanger)? Je moet je schotel wat oostelijker draaien. Dat je beide satellieten slecht ontvangt klopt dus ook wel: Astra 1 en Hotbird liggen 6 graden uit elkaar, Astra 1 en 3 maar 4,5 graden.

    Succes!

  6. Origineel bericht van: SalimRMAF
    Waarom wilt iedereen eigenlijk een Aston Cam? Waarom koop je niet de CAM die Canal Digitaal verkoopt?

    Is deze cam goedkoper of... Kun je ermee gecodeerde zenders kijken?

    Wie weet meer.. Ik ben nogal een n00b helaas. frown


    De CD CAM werkt naar verluidt in verscheidene ontvangers niet zo goed, en wordt door een sommige leveranciers zelfs afgeraden voor bepaalde merken sat-ontvangers, waaronder de Topfield.
  7. Mijn buurman heeft een Humax HDCI-2000 met een TREX CAM (geen Super, maar de voorganger) waar de CD kaart in zit.

     

    Op alle gecodeerde kanalen heeft hij af en toe te maken met een beeld dat af en toe even stil staat (gemiddeld twee keer op een avond).

    Zijn schotel is 78 cm, heeft een HDTV-kop van Inverto (0,2 dB), staat goed en is ook goed aangesloten, dus dat kan het niet zijn.

     

    Komt dit jullie bekend voor? Kan het een combinatie-probleem zijn (Humax2000 en TREX)? Moet hij een andere CAM proberen?

    Of kan het aan zijn DECT en WIFI liggen?

     

    Bij voorbaat dank voor jullie reacties.

     

  8. Opnemen van ITV HD gaat gewoon niet, waarschijnlijk omdat ITV HD een afwijkende signaalnnorm hanteert.

    Zie andere items over ITV HD.

     

    Twee CAMs in een ontvanger geeft regelmatig problemen. Vooral de TREX Super duldt moeizaam andere modules naast zich.

    Misschien als de FW update van je ontvanger gelukt is, dat dat beter gaat. Want update hij wel echt? Aangezien hij telkens opnieuw wil updaten...

     

  9. Origineel bericht van: Patman

    ik heb 'm sinds een paar maand en dit zijn mijn gegevens:

    bediening versie 1.0300B
    versie hardware 1.0000
    versie Cicas 1.002
    versie boot 1.03 00
    versie CA Aston 2.OR1


    Als de module dit aangeeft staat er in ieder geval geen 2.17 of 2.18 software op!!!
    Het kan zijn dat hij gewoon met oude software geleverd is, maar de module staat er ook bekend om dat hij naar oude versie terugspringt als je je ontvanger naar fabrieksinstellingen terugzet zonder de module te verwijderen.
    Heb ik nu al twee keer gehad!!!

    Neem dus contact op met je leverancier en laat er 2.18 op zetten. Je kunt ook contact opnemen met Aston in Frankrijk. Die doen het ook voor je, maar dan ben je hem wel zo'n drie weken kwijt! (eigen ervaring)
  10. Hallo,

     

    Ik heb het al eens eerder gehad, nog geen vier maanden geleden, maar opnieuw is mijn Aston Cam 1.07 uit zichzelf teruggesprongen naar een oude firmwareversie (2.01).

    Wie in de buurt van Leeuwarden met een topfield PVR5000 heeft ervaring met upgraden van de Aston en zou software versie 2.18 er weer op willen zetten?

    Met de TF7700HDPVR gaat dat in ieder geval niet (reeds geprobeerd).

    Bij voorbaat hartelijk dank!

  11. Geloof het of niet: mijn module heeft zich nu voor de tweede keer automatisch gedowngrade. Hier wordt je toch gek van!

    Heb hem intussen in een Topfield 7700HDPVR zitten sinds een week of twee, maar ik weet nu niet wanneer het downgraden heeft plaatsgevonden.

    Baal hier wel erg van. Kan ik hem weer opsturen naar Frankrijk zeker: ben je hem drie weken kwijt!

     

  12. Gouden tip DTE! Geweldig! smile

     

    Het werkt inderdaad (geluid en beeld) alleen geen opname. Ik heb zo'n idee dat de ontvanger het signaal niet als 100% compatible signaal ziet en het daardoor niet op wil nemen. Want zoiets speelde toch ook bij ITV HD?

    Misschien is het opgelost met een toekomste FW update.

  13. Een normale DECT telefoon zendt continu op vol vermogen uit! En niet zo weinig ook als je de kritische verhalen leest. sick

    Zelf heb ik een ECO-DECT: die zendt niet (nagenoeg niet!) als hij in het basisstation staat, en sterk gereduceerd als hij binnen 10 meter van het basisstation is.

    CT1+ telefoons zenden alleen als er daadwerkelijk gebeld wordt.

  14. Hallo,

     

    Ik denk dat je bedoelt "een schotel plaatsen". Anders wordt het een duur grapje... wink

     

    Je hebt heel wat wensen voor een beginner, dus ik zou me eerst eens wat in de materie verdiepen. Het is allemaal niet zo moeilijk, maar je moet wel het een en ander weten.

     

    Om meerdere satellieten te kunnen ontvangen moet je meerdere LNB's (koppen) voor je schotel plaatsen of je schotel draaibaar maken.

    Om HD te kunnen kijken en ook op te kunnen nemen kan ik je bijvoorbeeld de Topfield 7700HDPVR of 7710HDPVR aanraden.

    Maar zoveel receivers zoveel wensen...

    Succes!

  15. Zojuist heb ik met mijn Humax HDCI-2000 de nieuwe CD HD kanalen op astra3 eens opgezocht. Ik kon ze niet bekijken, want ik ga dat echt niet activeren voor 9,95 euro.

    Maar de Humax geeft, ook voor gecodeerde kanalen, wel altijd technische info weer, en tot mijn verbijstering gaf mijn ontvanger aan dat deze kanalen allemaal 576i zijn. Geen echte full-HD dus!!!

    Klopt dit???

     

     

  16. Heb afgelopen week eindelijk mijn Aston teruggekregen uit Frankrijk, met softwareversie 2.18 erop. Alles werkt nu weer prima.

     

    In tussentijd had ik, n.a.v. de tip van Lovesat, mijn oude Matrix Reloaded eens opgezocht en met de CD-kaart in de Inverto geplaatst. Dat werkt inderdaad prima; zelfs het decoderen doet hij probleemloos.

    Da's dus een goede tip.

     

    Nadat ik de Aston had teruggeplaatst had ik ineens ook weer last van het draaien van mijn Disecq 1.2 motor als ik dingen terugkijk in de library. Zou dat rare verschijnsel dan aan de Aston kunnen liggen? Want ik besefte mij ineens dat dat draaien de afgelopen weken niet was voorgekomen bij gebruik van de Matrix Reloaded.

  17. Geen idee hoe de Aston ineens spontaan kan downgraden.

    Zelf kan ik nog melden dat ik mijn Lemon070 (=IDL7000) in een cyclus van herstel even uitgerust heb gehad met firmware (oudere) versie 0102.112.160, voordat ik er een nieuwe versie op zette.

    Ik heb eens gelezen dat hij daardoor wonderwel kan herstellen van wanprestatie.

    Mogelijk is daarbij ook de Astonmodule ge-downgrade, maar het blijft vreemd.

     

    Inmiddels heb ik contact gehad met Aston zelf in Frankrijk: die noemden het een "exceptional case" en boden mij aan de module opnieuw te programmeren met versie 2.18.

    Hij is nu een week onderweg, dus ik hoop dat hij deze week retour komt.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...