Ga naar inhoud


Klaus_1250

Lid
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Klaus_1250

  1. Allen, bedankt voor de waardevolle tips en goede suggesties! Ik denk dat ik er hier mee wel een heel eind kom.

     

    De VU+ Solo2 ziet er zo op het eerste gezicht het beste uit; is misschien iets meer dan ik nodig heb. De Gigablue, Maxdigital VU+ Solo zijn goede alternatieven die prijstechnisch weer interessant zijn.

    Ik ga er nog eens goed naar kijken en mee puzzelen met de diverse images.

     

    Nogmaals Bedankt!

  2. Voor mijn vriendin ben ik op zoek naar een nieuwe satelliet receiver. Wat we nu heeft is een Marned (soort koreaans kloonding?) waarmee ze in SD via SCART naar voornamelijk arabische FTA zenders op Nilesat, Hotbird en Badr kijkt. 

     

    Wat ik nu zoek is een DVB-S/S2 HD ontvanger die ik via HDMI op de tv kan aansluiten, en die makkelijk is in onderhoud en instellingen (huidige Marned is een drama). Bij voorkeur ook plek voor een CI-slot of iig een cardreader.

     

    Hij moet via Diseqc en USALS de schotel aansturen (1m, hangt al met motor aan het balkon), makkelijk in gebruiken zijn, stabilele software hebben en het liefst zou ik de receiver via de computer willen instellen (sats, transponders, zendervolgorde).

     

    Uit het verre verleden ben ik wel de Dreambox gewend, en dat is ook een optie, maar dat is in deze situatie mogelijk overkill.

    Welke merken en modellen zijn er met bovenstaande opties die goed staan aangeschreven en makkelijk werken?

     

  3. Origineel bericht van: DRG
    let wel op dat je voor hdtv een behoorlijke processor en een redelijke videokaart moet hebben in je htpc.


    A;s je een goede videokaart hebt (Purevideo/UVD die het h264 verhaal hardwarematig doet) dan valt het met de processor-eis wel mee. En een videokaart met h264 versnelling kost eigenlijk ook niet veel meer.
  4. Ja, nou ja, dat van de Alphacrypt is terug te vinden op hun site (maar niet makkelijk) en heb het getest tijdens de beta's van DVBViewer voor multi-zender decryptie samen met de Twinhan-drivers.

    Verder heb ik redelijk wat contact gehad met Digital Rise (leverancier van rebranded Twinhans) over de (beta-)drivers voor de Twinhan, die vervolgens Twinhan erop aanspraken.

     

    Op het DVBViewer forum, zeker op het duitstalige gedeelte kom je ook heel veel info tegen, vooral ook omdat de developers van DVBViewer ook niet schromen om technische uitleg te geven waarom iets wel/niet werkt of kan werken. Zoals bv het punt dat USB-CI's niet met meerdere tuners konden werken (drivers kunnen het niet).

     

    Heb die vraag deze week nog wel even gedropt bij Terratec, omdat ik stiekem hoop dat ze het toch wel willen gaan ondersteunen met andere drivers (en Twinhan het wel kan, ondanks dat hun drivers niet van superkwaliteit zijn). Veel mensen die een HTPC willen, willen vaak toch 2 tuners (1 om op te nemen, 1 om te kijken, of 1 extra voor PiP), maar als je dan twee Alphacrypts moet aanschaffen, terwijl je er technisch gezien aan 1 genoeg hebt, das zonde.

  5. AFAIK kunnen de USB CI-modules idd maar met 1 tuner tegelijk werken. Grote manco zit hem toch in de hardware/driver ondersteuning op Windows. Waarschijnlijk als je de Alphacrypt in een Dreambox oid zou prikken, dat het wel goed werkt, ook met meerdere tuners, maar daar gebruikt iedereen dan weer softcams.

     

    Zelf heb ik een Twinhan Mantis met ingebouwd slot CI en ingebouwde CAM ondersteuning in de driver, dus ik kan meerdere zender per transponder decrypten (single tuner). Alleen is de driver an sich nogal brak (slechte performance, veel vertraging bij de communicatie naar de CAM, hoge DPC latency) waardoor het niet heel soepel werkt. Maar zover ik weet is er geen enkele fabrikant die echt goede ondersteuning en drivers hiervoor heeft :-(

  6. De Alphacrypt ondersteund het decrypten van 14 PID's (video/audio/whatever streams) over max 7 zenders. De Pro versie (niet algemeen beschikbaar) gaat nog een stap verder. Tuners is niet per sé hetzelfde als kanalen (kweet niet precies hoe je dit ziet), maar als je bv een box hebt met 7 tuners, zou je 7 kanalen van 7 verschillende frequenties via de Alphacrypt kunnen decrypten. Met 1 tuner kan je ook 7 zenders op dezelfde transponder decrypten.

     

    Alleen is het wel zo dat sommige kanalen niet alleen audio en video encrypten, maar bijvoorbeeld ook teletext (Ziggo) en eventueel extra audio-kanalen (AC3 naast Stereo). Vandaar het tot 7 zenders (theoretisch is het trouwens 8 kanalen, maar dan heb je 2 zenders nodig die maar 1 stream, bv alleen video encrypten en dat ben ik nog nooit tegengekomen eigenlijk).

     

    Waar je er meer over kan vinden... geen flauw idee. Echt geadverteerd word erover niet. De software en/of hardware-drivers moet het ondersteunen. Op de PC ondersteunt DVBViewer Pro het als software, en een aantal DVB-C kaarten hebben er ondersteuning voor in de drivers (Twinhan, maar helaas hebben die wel weer wat andere problemen met hun drivers waardoor het niet helemaal soepel werkt). Ga er vanuit dat andere DVB-software het ook wel ondersteund.

  7. De idiote prijzen van de Alphacrypt zitten hem in het feit dat ie zoveel Encryptie-systemen ondersteund. Dat is niet gratis, voor elk systeem moeten licentie-kosten worden afgedragen. Iets wat mensen sowieso vaak bij DRM en copy-protection vergeten. Is niet gratis, je betaalt er gewoon voor in je abbo-kosten en bij de aanschaf van een STB, legale CAM, smartcard, etc.

     

    Verder, de Alphacrypt is "maar" 2 tot 2.5 zo duur als een simpele CAM die maar met 1 Crypt-systeem overweg kan, kan tot 7 zenders tegelijk (!) decrypten en je krijgt er goede ondersteuning bij (mail worden binnen 2 dagen beantwoord, komen regelmatig firmware updates uit, etc).

     

    De Alphacrypt is aan de prijs, en in veel gevallen overkill (bij Ziggo heb je maar 1 encryptie-systeem nodig en er zijn maar weinig mensen die meer als 2 tot 3 zenders tegelijk willen decrypten), maar als je kijkt wat je krijgt is ie niet idioot duur.

  8. Om die gaat het ja. Ziggo zendt 1000 als standaard uit. Elk "niet gecerticificeerd" (door Ziggo niet gecertificeerd) apparaat dat automatisch scant, denkt dus 1000 het standaard netwerk is, en pakt daar de frequenties voor. Maar dat gaat dus niet werken als je niet in netwerk 1000 zit. Vandaar dat je bij de Ziggo gecertificeerde decoders altijd je Netwerk-ID moet invoeren. Dit is echter niet conform de DVB-specs. Die zijn er juist op gericht dat DVB-apparatuur plug-and-play moet zijn. Maar Ziggo denkt daar anders over.

  9. Netwerk ID is het 4 cijferig gedeelte. 1000 is het standaard netwerk bij Ziggo, echter, door een "fout" *kuch* (die ervoor zorgt dat alle "niet-gecertificeerde" apparatuur met verkeerde frequenties worden ingesteld), word netwerk id 1000 overal als standaard doorgegeven. Niet conform de DVB-specs, maar ja, daar neemt Ziggo het niet zo nauw mee.

     

    Als je apparatuur hebt waarmee je handmatig je netwerk id en 1 frequentie in kan stellen, werkt het wel (is alleen geen standaard onderdeel van DVB).

  10. Heb zelf geen Dreambox, maar ik beheer er 1 voor een kennis. Alleen woont die niet helemaal op de hoek, vandaar dat ik het graag op afstand wil doen.

    Maar de skin veranderen naar de standaard 8 bits klinkt als inderdaad iets om te proberen, thanx! Is dit op afstand te doen, door bv. via telnet een configfile te wijzigen?

  11. <quote>Zolang het niet storm loopt bij KPN met de abo's dan graven ze d'r eigen graf als ze maar door blijven bouwen.</quote>

    Denk dat ze daarom ook zo snel DVB-H hebben uitgerold. Echt populair zal het ook niet echt worden, maar het brengt weer geld in het laatje.

     

    Maar, AFAIK, het grootste manco van Digitenne blijft de gebrekkige kwaliteit en het beperkte zender-aanbod. Het concurreert alleen op prijs en mobiliteit (camping, auto, boot, etc) en ik denk niet dat dat genoeg is om een serieuze speler in de markt te worden. Sowieso hadden ze wat duidelijk moeten zijn mbt de antenne's. Ik ken een aantal mensen die na de analoge teloorgang de dak-antenne installatie naar beneden hebben gehaald, maar achteraf was dat misschien niet zo heel slim.

  12. Zonder VPN gaat niet, of tenminste, dan word het lastig (handmatig routing-tabel aanpassen) en is het ook niet echt veilig (telnet zonder beveiligingslaag) meer te noemen.

     

    Maar ik kan me niet voorstellen dat dat er mee te maken heeft, omdat OSD Shot het enigste is dat niet werkt. Voor de rest kan ik wel alles doen en zien (webstreaming van het beeld niet geprobeerd, maar daar is sowieso niet genoeg bandbreedte voor aan de Dreambox kant). En de PNG's die de Dreambox produceert voor het OSD zijn iets van 1.5KB, die lijken me op het eerste gezicht al "leeg".

     

    Waar kan ik precies de instellingen vinden voor deze functies? En welke bin's worden gebruiken om de screenshots te maken? Sowieso zijn er nog meer zaken die niet helemaal kloppen aan de functies. Screenshot produceerde bv. een 4:3 plaatje van een 16:9 uitzending.

     

     

     

     

  13. Ik probeer remote (via VPN) een Dreambox aan te passen/beheren, maar ik heb een klein probleempje met de Remote Control via de webinterface van Pli.

     

    Remote Webinterface is bereikbaar en werkt. Remote Control eveneens. Ik kan zappen, screenshots bekijken en de LCD bekijken. Echter, hetgene waar het me om gaat, Remote OSD, levert enkel zwarte beelden op :-( Screenshot + OSD laat alleen het screenshot zien, geen OSD :-( Het lijkt erop dat de OSD informatie niet word uitgelezen. Er word wel gewoon een .png in tmp geplaats en deze word ook getoont, maar is geheel zwart.

     

    Heeft iemand hier een fix voor? Of weet waar ik het ongeveer moeten zoeken (dirs, config-files, etc) Ben niet bekend genoeg met de OSD van Pli om het uit mijn hoofd/blind te doen :-)

  14. Verbaas me zelf ook wel eens dat deze niet ergens in een sticky staan. Echt 1-2-3 zijn ze niet te vinden als je niet bekend bent het eea. Sowieso is dit niet eens het goede plaats voor zenderlijsten, ondanks dat de de forum naam anders doet vermoeden. henksat settings staan bv hier: http://www.sat4all.com/forums/ubbthreads.php/ubb/showflat/Number/1504539/fpart/1 Maar hoe je die vervolgens op de 7000 moet krijgen (daar zoek ik de zenderlijsten voor) is dan weer een nieuw verhaal.

  15. Ik heb laatst iemands Dreambox gefixed en had en zelfde soort probleem. TVV gaf "No Service Found" en heb toen van internet nieuwe settings erin gezet. Toen viel me op dat NID's waren veranderd van 53 naar 1 met de nieuwe settings, maar het werkte wel. Een aantal TVV zenders heeft nu geen EPG, maar dacht dat dat kwam doordat er weinig ruimte was op /var (maar blijkbaar kan het dus ook met de NID te maken hebben?).

     

    [offtopic]Hoe zit het uberhaupt met de NID van TVV? Bij een groot aantal zenders van TVV staat als Provider Canaal Digitaal ipv TVV?[/offtopic]

  16. Thanx! Idd wat gevonden, maar geen oorzaak of andere instelling.

     

    Citaat:
    Ja, dan heb je iets lopen waardoor die volloopt of teveel plugins gedownload.

     

    Alleen CCAM 1.3.1 + config gedownload als plugin. Had nog wel twee andere Cams geprobeerd te downloaden, maar kreeg de melding dat /var vol was, dus weer verwijderd.

     

    Citaat:
    Hebben jullie de sqlite epg aanstaan??? In dat geval wordt de epg bijgehouden (standaard) op /var/lib/sqlite. Dit verklaard waarom de var vol loopt. Je kunt dan kiezen voor de "oude" memory EPG of de plaats van de sqlite te veranderen.

     

    EPG-SQLite staat niet aan. Box heeft geen HD, of USB/CF-memory card, dus niet eens aan gedacht eigenlijk.

     

    Hoe groot is /var eigenlijk? Zal iig de volgende keer dat ik er weer ben ff een du doen op var. Had ik overgens al even gedaan, maar zag niks bijzonders, buiten dan de /var/keys van 400KB+

×
×
  • Nieuwe aanmaken...