Ga naar inhoud


Zwozwedra

Lid
  • Items

    205
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Zwozwedra

  1. Ik zit met dezelfde vraag als Georges. Voor het ogenblik heb ik nog en Arion9300PVR die aan vervanging toe is (geen HD), met twin-LNB en afzonderlijke verbinding. Als ik dan een Optimo aanschaf, heb ik één receiver over, die zou ik willen invulen met een DVB-C/T.

     

    - kan ik via die 3° receiver rechtstreeks DVB-t ontvangen, of is er nog een afzonderlijke, externe ontvanger nodig?

    - kan ik op een Duo 4 programma's tegelijk opnemen (in de manual vind ik hier niets over terug, volgens mijn verdeler max. 2, en hier op de site heb ik ergens gelezen tot 7)

    - met mijn Arion moet ik de opnames achteraf decoderen, voor zover ik uit de verschillende treads heb kunnen opmaken, decodeert de VU+ onmiddelijk. Is mijn veronderstelling juist?

     

    Of is het beter nog even te wachten op de Duo2 (ik heb op de site de specificaties bekeken, doch deze zijn zeer oppdervlakkig)

     

    Alvast bedankt voor de goede raad.

  2. Op Astra 19.5 heb ik perfecte ontvangst en de schotel staat volledig vrij op het zuiden, dus dat kan de oorzaak niet zijn. Wel zijn de problemen begonnen na de aanschaf van een nieuwe lnb (vroeger had ik een dual-lnb Astra1-hotbird, welke perfect werkte) en doen zich enkel voor bij astra 23.5. Ook is de lnb schuin geplaatst voor maximaal signaal, in het begin werkte dit, nu niet meer. Na het weekend zal ik een foto doorsturen, nu lukt dit niet (ben niet thuis).

     

    Jan

  3. Dit probleem doet zich enkel voor bij 23.5 en in de handleiding vind ik niets terug. Ook tuner 2 heb ik geprobeerd, met hetzelfe resultaat. Ik heb ook een nieuwe satelliet ingevoerd, met de gegevens, hoger bertmeld. Op deze transponder werkt dit correct, maar ik heb slechts een klein deel van de zenders, de "TVVlaandren-zenders (vitaliteit ... op 23.5) heb ik niet.

     

    Jan

  4. Ik zou graag eens in detail weten hoe ik mijn Arion moet instellen om Astra 1D te ontvangen, hier slaag ik niet in.

    Ik heb een duo-lnb met 2 afzonderlijke coax-kabels tot de ontvanger. De lnb voor Astra 19E is aangesloten op tuner 1, Astra 1D op tuner 2. Op de ontvanger zijn deze niet doorgelust.

     

    Instellingen voor Astara 19E:

    - Tuner: 1

    - Transponder: 12722/H/2200: is dit correct, en wat houdt deze instellikng in?

    - LNB-type: universeel

    - DISEqC Switch: 1

    - DISEqC Poort: 1

     

    met deze instellingen heb ik ontvangst, maar toch had ik graag zekerheid over de juistheid, nu is het een "lucky shot"

     

    Instelingen Astra 1D:

    - tuner: 1

    - transponder: 11720/H/27500 (zie hoger)

    - LNB-type: universeel

    - DISEqC Switch: 1

    - DISEqC Poort: 1

    met deze instellingen heb ik soms ontvangst, soms niet. Ik heb ook andere transponders geprobeerd, doch zonder succes. Lan iemand mij helpen?

     

    Alvast bedankt

     

    Jan

     

     

     

  5. Hallo,

     

    Ik zit met een vreemd probleem. Tot voor kort werkte mijn Arion9300 perfect, maar nu kan ik de zenders van Atra1D niet meer ontvangen. Hardwarematic is er niets veranderd, geen softwareupdate oid, plots xwas het gedaan. Ga ik nu de zenders terug inladen, en kies ik enkel voor Astra1D, dan worden de zenders geladen, dus blijkbaar is hier alles goed. Wil ik echter de zenders van 19E EN 1D laden, dan worden eerst de zenders van 1D geladen, daarna 19E, maar na het opslaan van de zenders is 1D verdwenen.

     

    Mijn installatie: Arion9300PVR met dual LNB, menu "systeem" ingesteld op T1/T2.

    Antenneinstellingen:

    Astra1D op tuner 2 (de LNB van 1D ios effectief verbonden met tuner 2), DISEqcSwitch 1.0, poort 2

    Astra19E op tuner 1 , DISEqcSwitch 1.0, poort 1

     

    Een ander bizar feit: laad ik alleen de zenders van 1D in, dan heb ik "normale ontvangst" (groene en blauwe balk beide 60 à 70%), schakel ik echter eens over naar 19E en terug, dan is de ontvangst op 1D weggevallenWeet iemand raad? Ik weet het niet meer.

     

    Alvast bedankt,

     

    Jan

  6. Deze namiddag had ik plots geen ontvangst meer op de TV-Vlaanderen-zenders, wel nog op de FTA. Ik heb geprobeerd de smartcard te heractiveren (de kaart is nog geldig tot 31/3/09), doch tevergeefs. Dan heb ik de service-lijn van TV-Vlaanderen gebeld, doch de enige "service" die daar geleverd wordt, is het heractiveren. Ik vermoed dat er iets anders fout is, maar weet niet wat (smartcard niet meer aanvaard, defect?). Wie weet raad?

     

    Alvast bedankt

     

    mvg

     

    Jan

  7. Hallo, specialisten

     

    Eerst mijn systeem:

    - Arion 9300PVR, soft ARI-1067-209bL

    - smartcard TVVlaanderen, soft 1.09.003, firmware 1.03.05

     

    Mijn probleem:

    Soms gebeurt het dat de ontvanger in dienst komt (opname, zelf inschakelen) en dat er geen ontvangst is. Na in het menu "antenneinstellingen" wat gerommeld te hebben (Tuner, DISEqc), en alles terug op het origineel ingesteld te hebben, komt het signaal terug en is alles normaal. Eens opgestart zijn er geen problemen meer. Een volgende keer werkt alles feilloos. Nu laat ik het toestel voortdurend aanstaan, maar dit is ook geen oplossing. Het toestel is voor dit euvel reeds enkele malen in herstelling geweest, doch tevergeefs. Weet iemand raad?

     

    Alvast bedankt

     

    Jan

     

  8. Heb mijn volledig systeem gescand. Niets gevonden. Als je mezt Google zoekt op de foutmeldingen wordt je steeds verwezen naar chkdsk, maar dat lost de problemen niet op. Ben nu bezig een volledige back-up te nemen, ik zal dan formateren en alles terugplaatsen. Dan zal het probleem hopelijk opgelost zijn.

     

    Jan

  9. Hallo,

     

    Ik heb vervelende problemen met mijn file-system

    Bij controle met PQ-magic krijg ik voldgende foutmeldingen:

    partitie C: en G: "partiton table contains open files" - chkdsk vindt niets

    Partitie H: en K: "Upcase table incorrect" - Ik veronderstel dat hier één van beide FAT's wordt bedoeld. - CHKDSK vindt niets.

     

    Alle partitie's zijn NTFS-geformatteerd.

     

    Weet iemand met welk prg'tje ik deze fouten kan herstellen? Heb de tool van de HD-fabrikant (Seagate-tools) geprobeerd, doch dat is enkel voor hardware-fouten.

     

    Dank

     

    mvg

     

    Jan

  10. Het ware interessant te weten om welk programma het gaat. Wij hebben op het werk enkelen oudere toepassingen die weigeren te draaien op snellere computers, en daar je zegt dat het prg goed draait als je de cpu terugklokt, schijnt dat hier ook een rol te spelen. Voor het programma waar ik het over heb, gaat het fout bij de communicatie met de seriële poort.

     

    Wat betreft dat geheugen, Win XP32 kan inderdaad geen 4Mb geheugen adresseren, alles boven de 2 Gb is verloren kost. De meeste moederborden herkennen die 4Gb zelfs niet correct (zoals het jouwe, dat slechts 3.5 Gb herkent).

     

    Jan

  11. Heb je Partition Magic erop losgelaten, en wat zegt die? Met PM kan je ook verloren partities terughalen, zoalng er niet mee "geprutst" is. Anders kan je het eens proberen met een programma als Diskrecovery om verloren gegevens terug te halen. Zeker niet formateren als er belangrijke gegevens op stonden, dat maakt het alleen moeilijker ( niet onmogelijk, maar toch).

     

    Jan

  12. Uit de grootte van de schijven veronderstel ik dat het ATA-schijven betreft. Normaal zou ook de master-slave-instelling moeten goed zijn (je tweede schijf wordt herkend in schijfbeheer), maar wat niet normaal is, is dat je F-partitie aktief is, normaal moet dit de c-partitie zijn, de aktieve partitie is deze vanwaar de PC opstart. Met schijfbeheer kan je, bij mijn weten, dit probleem niet oplossen. je zou er eens een paritiemanager moeten op loslaten (Partition Magic o. i. d.) om te weten hoe de situatie werkelijk zit en eventueel aanpassingen te kunnen doen zonder data-verlies. Staat je F-drive in het schijfbeheer als geformateerd? Want het heeft er alle schijn van dat dit niet het geval is.

     

    Jan

  13. Hallo,

     

    Ik heb mij openSuse 10.2 aangeschaft, maar krijg problemen met grub. Het MBR wil namelijk niet weggeschrevedn worden. Ik krijg steeds "Grub - stage 2- error 23 while parsing".

     

    Mijn systeem: mobo MSI A8Nsli, op SATA 1 1 HD maxtor 120 Gb (met WinXP), SATA2 wordt gebruikt voor een verwisselbare schijf (normaal bevindt er zich hier geen schijf in), SATA3: maxtor 160 (swap windows en multimedia), SATA 4: linux. Ik heb reeds het net afgestruind, maar geen relevante oplossingen gevonden, wel veel onopgeloste problemen met die fout. Is het de SATA-driver (Linux installeert steeds onder een RAID-controler, niettegenstaande deze in het bios uitgeschakeld is), of iets anders? Ik heb ook Lilo geprobeerd, maar die wil ook niet. Dan heb ik gepoogd een opstartdsiskette te maken (Grub naar een floppy schrijven), maar met hetzelfde resultaat. Ik ben aan het einde van mijn latijn. Wie weet raad?

     

    Jan

  14. Ik neem nogal veel films op, die ik dan overzet op PC. Ik decodeer elke nacht vanaf 3.30h (action now zendt uit to 03.00). Regelmatig moet er dan gedecodeerd worden tot de middag of later (4 of meer films), en daar ik de sat ook voor radio gebruik is het gevolg duidelijk, kabel voor radio, sat voor TV.

     

    Jan

  15. Hello, geniën

     

    Ik zit met een probleem (dat misschien geen probleem is): als ik gecodeerde opnames decodeer met mijn Arion 9300 PVR (niet-CD versie), kan ik niets anders bekijken dan de opname die gedecodeerd wordt. Zie ik iets over het hoofd, of is dit normaal?

     

    De firmware-versie is 2087.

     

    Alvast bedankt,

     

    Jan

  16. Ik gebruik voor mijn thuisnetwerk netbuie en dit werkt uitsctekend. Wel de bestanden delen en de juiste permissies geven, en geen enkel probleem met IP-adressen en zo. Het is wel zo dat ik slechts via 1 PC op internet ga, de rest benaderen ineternet via die PC. Voor mijn netbuie-netwerk heb ik een afzonderlijk gigabit-routertrje. Werkt uitstekend.

     

    Jan

  17. Wat je afsluiten aanmerkelijk kan "uitstellen" is, als het paginabestand verwijderd wordt gedurende het afsluiten, dan krijg je inderdaad bij het afsluiten een boel disk-activiteit want het wisselbestand wordt volledig gewist. Om dit te controleren kan je het free-ware progje XPantispy gebruiken, het is een gewone .exe die niet geïntalleerd moet worden. Bevat nog enekele andere anti-spy hulpmiddelen.

     

    Jan

×
×
  • Nieuwe aanmaken...