Ga naar inhoud


Eddy VL

Lid
  • Items

    820
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Berichten die geplaatst zijn door Eddy VL

  1.  

    Ik vrees dat de 1N4007 wat traag is voor deze toepassing (worden meestal ook te warm). Ik zal eens proberen met de BA159,

    ik vermoed dat die wel in de buurt zal komen. De condensator is 1000V, de 1N5407 is 800V. De BA159 is 1A, de 1N5407 3A. Ik zal ze desnoods beide moeten uitproberen...

     

    Bedankt voor de tip

  2. Ik ben bezig met een voeding van een ET9XXX. Ik wil de diode D1 vervangen maar dat is een ARS103 (of een lelijke AR5103).

    Blijkbaar weten alleen de chinezen waarover dat gaat, want die is nergens terug te vinden. Dus de vraag is of er iemand een vervangtype

    kent...

    Het is de beschermingsdiode van de hoofdtransformator, aangestuurd door IC1 (1MO565R). Ze bevind zich tussen de transformator en

    de koelplaat van de 1MO565R.

     

    Iemand?

    ARS103.JPG

    ARS103(2).JPG

  3. That's the point:

     

    Als je bij BGC aan cardsharing wil doen, dan kan dit niet omdat je een vast IP-adres nodig hebt.

    De truc is: je sluit aan bij een DNS-Server met het IP-adres dat je op dit moment hebt. Dit tesamen met uur en datum.

     

    De DNS-Server houd de IP-adressen die je de hiernavolgende dagen krijgt bij. In een tabel. Als ik jou IP-adres van aansluiten vraag aan de DNS-server krijg ik je nieuw en huidig IP-adres. Sta je niet in het adresboek krijg je niks...

     

    Als de verkoper mij registreert met zijn IP-adres, en ze vinden zijn adres in de dyn-server ben ik een illegale card-sharder...

     

    Wedden dat het niet lang duurt als CD verkeerde gegevens binnenkrijgt...

  4. 't is weer tijd voor mijn zesmaandelijks bezoekje aan sat4all.

     

    en haha, 't is weer zover... het gelul over kaarten die buitendienst gezet zijn voor cardsharing.

     

    Ik hoop dat er een aantal mensen zijn van dyn-dns en consoorten die dit lezen. Zoek het IP-adres op van een aantal verkopers van TVV.

    Zoek op je server een aantal mensen waarvan geweten is dat ze aan card-sharing doen. Link het IP adres van die verkopers in de tabel met IP-adressen van de cardsharers. Ik denk dat er veel van die verkopers via hetzelfde IP-adres hun TVV kaarten registreren. De kans is groot dat er massas TVV-kaarten onterecht buiten dienst zullen gesteld worden...

    :D 

     

    Allez, tot binnen een maand of zes...

  5. Ik weet niet hoe dit in Vlaanderen zit maar in Nederland kun je per 1 februari jl gelukkig terecht bij een geschillencommissie.

     

    Voor zover ik me kan  voorstellen, zal de advocaat beginnen met een ingebrekestelling, een aangetekend schrijven dus waar TVV op moet antwoorden. Als ze hierop niet of negatief rageren, kan je dit waarschijnlijk voor de vrederechter brengen.

     

    Zekerheid hierover heb ik niet, ik leg het geval vrijdag voor aan de advocaat...

     

    Maar meestal zal TVV op een "in gebreke stelling" reageren, omdat ze weten dat dit de aanzet is tot de vrederechter. Is natuurlijk de vraag of ze hun juridisch personeel willen inzetten voor zo'n klein bedrag (ca 100 €) met de wetenschap dat ze toch de boot in gaan en uiteindelijk toch het bedrag moeten storten.

     

    Maar ondertussen moet je toch de advocaat vergoeden. En wat schiet er dan van over?

     

    Een andere mogelijkheid is misschien de "rechtsbijstand" van de familiale verzekering. Maar het is dan ook weer een geloop om te weten wat kan en wat niet...

     

    Niet dat dit niet zal gebeuren natuurlijk...

     

    Eddy Vl

  6. Ik dacht nu dat ik eindelijk verlost zou zijn van TV-Vlaanderen. Niet dus...

     

    Na het buitendienst zetten van het gros van mijn 4 ontvangers, waar op 2 ervan bijna geen kanalen meer te ontvangen zijn, het onbruikbaar maken van de smartwi op de ET9000, zodat de kaart ook niet meer kan gedeeld worden met de 3100HD... (Ok het is altijd op te lossen, maar als 1 persoon kan kijken terwijl de andere constant bezig is met problemen oplossen omdat TVV zo nodige weer van alles moet wijzigen...)

     

    Ik kijk nu momenteel naar 3 TV's bij BGC. Hiervoor heb ik minder kosten moeten maken aan ontvangers en installatie dan 125 € voor een ontvanger en 2 X 90 € aan extra kaarten bij TVV. En ik betaal hooguit 1 € meer per maand, dan als ik bij TVV 2 extra kaarten heb en waarvoor ik dan op de bijkomende kaarten een handvol zenders voor krijg.

     

    Gelukkig is er een familielid die mijn kaart wilde overnemen.

     

    En dan begint het:

     

    Ergens goed weggestoken op hun website vind je een "overnamedocument" (Wie wil er nou weg bij TVV als je mits betaling 120 extra gratis Engelse zenders kan krijgen?)

     

    Hoe vind je dit overname document?

    Ga naar klantenservice en zoek op "Overname". dan krijg je "Nieuwe eigenaar" Dit moet je aanklikken en dan op overname formulier...

     

    Nergens wordt vermeld hoe de overname juist zal gebeuren, ook niet in het document.

    Het is eigenlijk gewoon een nieuw contract voor de "nieuwe" eigenaar. De "oude" eigenaar kan enkel opgeven of hij de kaart voorafbetaald heeft via "domiciliëring" of "overschrijving". Een bankrekeningnummer van de "oude" eigenaar wordt hier dus zeker niet gevraagd. 

     

    En hoe werkt het nu?

     

    De nieuwe eigenaar moet zo snel mogelijk aan zijn "financiële" verplichting voldoen, met minimaal hetzelfde pakket. (Dit is dus duidelijk het belangrijkste doel van dit document)

     

    De oude eigenaar heeft mogelijks wél vooraf betaald (via overschrijving). Aleen moet hij nu nog het bedrag van de maanden die hij nog te goed heeft zien terug te krijgen...

     

    In dat geval stuurt TVV-Vlaanderen je een brief met de vraag voor het bankrekeningnummer.

     

    En hoe werkt dit nu in de praktijk?

     

    - Op 10-1-2013 het overnameformulier opgestuurd. (7 €)

     

    - Gewone brief van TVV ontvangen met vraag voor bankrekeningnummer. (verzonden op 14-1-2013)

    - Brief teruggestuurd met bankrekeningnummer. (1 €)

    - TVV negeert de brief, want je moet een aangetekend schrijven sturen, als je weggaat wordt je extra gestraft met 7€ :lol:

     

    - TVV stuurt een nieuwe brief met de vermelding dat ze staan te trappelen om je terug te betalen maar dat ze je bankrekeningnummer nog niet hebben... :lol: (22-1-2013)

    - Op 25-1-2013 het bankrekeningnummer telefonisch doorgegeven aan de klantendienst.

    Het bedrag zou op zondag(???????) 10 februari worden gestort.

    - Omdat ik TVV zoveel betrouw alsof ze de naam Dutroux of De Gelder dragen, een aangetekend schrijven gestuurd op 28-1-2013 met antwoord op de 2 voorgaande brieven en de vermelding van het telefonisch contact, waarbij dus meerdere malen het rekeningnummer word vermeld.

    - Ontvangstbericht van de post ontvangen 

     

    - Op maandag 18 februari  hebben ze reeds 8 dagen de tijd gehad om te storten. Niks dus :cry:

    Maar niet getreurd: de klantendienst ziet dat het bedrag zonet gestort is en dat ik het bedrag dus eerstdaags op de rekening zal vinden.

     

    - Dinsdag 26 februari: niet dus :sick:

    - de klantendienst weet te melden dat er een aantal stortingen verkeerd gelopen zijn op maandag 18 februari. Dit zou binnen de 10 dagen opgelost zijn.

    - Nee ik kan niet doorverbinden met de financiële dienst want op vrijdag 1 maart zou het bedrag op uw rekening moeten staan.

     

     

    Ik ben nu reeds de ganse dag bezig geweest met het copiëren van documenten en het maken van een map met al die documenten.

     

    Op vrijdag 1 maart check ik mijn bankrekening, staat het bedrag er niet op, dan gaat het hele zooitje naar de advocaat...

     

    Ik weet dat er dan van dit bedrag zo goed als niks zal overblijven, maar betalen zullen ze. En als extra minimaal een aangetekend schrijven naar de advocaat (remember 7 €). :P En nog wat volk moeten betalen van de juridische dienst en de financiele dienst. Gewoon om dat briefje te schrijven en toch maar het bedrag storten. Ok, ik géén geld, TVV ook geld kwijt... :angry:

     

    En hier komt dus de waarschuwing:

     

    Als je vooraf betaald hebt, doe enkel een overname van de kaart als het bedrag dat je moet terugkrijgen nul is, dus in de laatste maand van je contract!

     

    (het scheelt ook nog een aangetekend schrijven!)

     

    Het is zielig maar schijnbaar kan je enkel met TV-Vlaanderen communiceren via de gerechtelijke weg...

     

    Eddy Vl

  7. Toen heb ik een dik plastic A4-velletje van een inbindboekje er bovenop geplakt zodat de voorzijde niet meer nat werd.

     

    Maar zoals ik al eerder schreef, de betere schotelfabrikanten hebben speciale verwarmingsdekens die tegen de achterzijde van de schotel gemonteerd kunnen worden met zelfs lintverwarming voor de lnb en lnb-arm. Zoek maar eens op Google en toets in: Fuba AHZ850 sat heizung.

    Geweldig! Niet goedkoop maar als je bijv. in een wintersportgebied woont onmisbaar.

     

    Zie ook nog wat bijlagen met zelf aangebrachte verwarmingskabels.

     

    http://www.sat4all.c...ttach_id=118929

    http://www.sat4all.c...ttach_id=118930

     

    Ik voel me nou toch een domme Belg...

    Bekijk het maar jongens...

     

    Eddy Vl

  8. name='Sprietje' timestamp='1354315728' post='2121045']

    Beste Eddy VL

     

    De betere schotelfabrikanten hebben kant en klare verwarmingssystemen voor hun schotels met thermostaat-sensor, zie de bijlage van fabrikant Visiosat, maar daarmee heb je nog niet de sneeuw van de lnb’s en ook niet de regendruppels van de kop.

     

    Misschien kun je ook wel een Infraphil warmtelamp op de schotel richten om de sneeuwvlokken te doen smelten.

    Dan maar meteen de meest nostalgische uitvoering daarvan als bijlage. [/s]

     

    Dan zullen die Duitsers toch zo dom ;) niet zijn, en blijkbaar zijn ze daarbij nog zuinig ook.

     

    Voor een enkele LNB kan je trouwens gemakkelijk een paraprot zelf maken.

    Een lege frituurolie fles, halfweg de fles de bodem eraf halen, alles goed vetvrij maken, de hals op een 4-tal plaatsen "inknippen" zodat het

    geheel over de LNB gaat, plastic spanbandje er rond en probleem opgelost.

     

    Eddy Vl

  9. Een (erg) late reaktie :

     

    Volgens mij werkt zo'n écht ding wel (vooral dan bij sneeuw!) : ik heb vorig jaar een eigen creatie (afkomstig van een zakagenda) op mijn Multytenne gemonteerd.

     

    De ontvangstkop raakte dikwijls ondergesneeuwd waardoor het beeld wegviel.

     

    Na montage : laat het maar sneeuwen !

     

    (Ik zou enkel nog een ruitenwisser op de schotel moeten monteren ;-) )

     

    In Duitsland gezien:

     

    Verwarmingsdraad op de achterzijde van de schotel, vermoedelijk ook eigen knutsel....

     

    Eddy Vl

  10. Misschien geeft dit mogelijkheden:

     

    Bij het Maxplusje (= Ctech 2100) kan je de LNB "Out" gebruiken om er een tweede ontvanger op aan te sluiten.

    (let wel ik heb dit zelf nog niet uitgetest...)

     

    Wanneer het Maxje in bedrijf is wordt de sturing van de LNB vanuit het Maxje gedaan.

     

    Je kan op de "Out" meekijken met het Maxje:

    Als het Maxje op een H(orizontale) transponder staat, en de transponder ligt in de hoge band,

    kan je alle H transponders in de hoge band op de tweede ontvanger krijgen. Verandert het Maxje, dan

    verandert hetgeen je kan ontvangen op de tweede ontvanger mee.

     

    Ik vermoed dat als het Maxje in standby gaat, voor zover ik kan zien op het schema, dat de besturing van

    de LNB overgedragen wordt aan de "Out", dus de tweede ontvanger.

     

    Bij het uitschakelen van de netvoeding van het Maxje zou de LNB niet meer kunnen bestuurd

    worden via de Out, het moet dus volgens mij wel degelijk via standby gebeuren.

     

    Ik denk dat men bij de ET9XXX dezelfde werkwijze gebruikt.

    (hier zou het missschien ook kunnen zijn dat als je de betreffende Tuner niet gebruikt, dat de "Out" ook

    doorschakelt)

     

    Dus als je de ET9XXX in standby zet, kan je via de LNB "out", met een tweede ontvanger werken.

     

     

    (Sorry, te laat gezien dat je de optie reeds voorzien had...)

    Eddy Vl

  11. Ik betwijfel of de 2.30 iets zal opbrengen...

     

    In de periode zaterdag 20/10 heb ik hier een tijdlang freeze's gehad op zowel de ET9000 als de CTech 3100.

    De sharing gebeurt met Smartwi.

    Vanaf dan was de ET9000 niet meer in dienst te krijgen met de Smartwi.

     

    Laatste pli eropgezet, CCcam 2.30, revisie I4A, laatste software op de Smartwi 1 (V53).

     

    Ontvanger was enkel in dienst te krijgen met de TVV-kaart er rechtstreeks in.

     

    Zelfs met de CI-module er in startte het geval nog niet op.

    De woensdag erna werkte het opstarten terug met CI-module.

     

    Eén manier om TVV te initialiseren is de CCcam herstarten, 10 sec wachten en opnieuw herstarten, desnoods een derde maal.

    Dezelfde proeven gedaan met een tweede ET9000 en dat gaf hetzelfde resultaat.

     

    Ik kan hieruit maar één conclusie trekken: TVV/CD is aan het klooien om ALLE cardsharing buiten dienst

    te zetten (op de Linux ontvangers).

     

    Eddy Vl

  12. Hetgeen je ziet is afhankelijk van de gekozen transponder:

     

    Bij "H" horizontaal heb je 13V

    Bij "V" vertikaal heb je 18V

     

    Als je boven de 11700 frequentie zit staat er een continue signaal van 22kHz op.

    Als je hieronder zit is het gewoon gelijkspanning.

     

    Bij het "verzetten" kan je ook een pulstrein krijgen met dezelfdeamplitude als de continue toon.

    (het kan zijn dat de ontvanger even kortstondig overschakelt van 18V naar 13V)

     

    De meeste ontvangers sturen een blokgolf van 650 mV.

     

    Voor de specs kom je op

    http://www.google.be...u-YsBoBBPnOfGYA

     

    Oh ja, als je geen spanning hebt, zie eerst de zekering na...

     

    Eddy Vl

  13. Bij mij is het probleem niet in de ET9000 of ET5000 maar heel simpel de common interface van canaldigitaal.

     

     

    Ik zit nog met een zwartrode CI-module.

     

    Die heeft sinds zaterdag-zondag hetzelfde probleem gehad als met de smartwi allleen.

    Niet opstarten met de Smartwi na power-off; na enige keren in en uitpluggen kwam die toch in dienst.

    Ik wilde vandaag de proeven opnieuw doen. En wat raad je: nu start de ET9000 terug op met de CI-module in combinatie met

    de Smartwi....

     

    Maar het probleem van het niet opstarten van de decodering na power-off met CCcam blijft. (en voor zaterdag liep dus alles gewoon perfect)

     

    Mijn eerste verdenking op de Smartwi kwam doordat ik net op dat moment een update gedaan had van de Smartwi,

    maar ook na terugzetten van de oudere softversies bleef de fout. En dan ben je al snel een ganse tijd zoet eer je er achter komt

    dat TVV/CD aan het knoeien is.

     

    Het is eerder een probleem van initialisatie van ccam bij het opstarten vanaf nul. Alleen kan je niet weten waar ze bij TVV/CD

    het gaatje gevonden hebben om de Smartwi buiten dienst te zetten: het kan dus bij Openpli zijn of bij de CCcam.

     

    (PS: voor TVV gebruikt men niet SBS6 maar één voor de activatie.)

     

    Eddy Vl

  14. Update

     

    - Het probleem doet zich voor bij het opstarten na volledige power-down, dus afschakelen van het net.

    - De software van de SMARTWI maakt niks uit.

    - CCCAM XXX maakt ook niks uit, als die werkt met de kaart rechtstreeks, dan moet die ook met de SMARTWI werken.

    - versie OPENPLI maakt niks uit

     

    Beschrijving:

     

    - Als je na volledige powerdown opstart met de kaart rechtstreeks, start de ontvanger rechtstreeks op zonder problemen.

    - Als je de SMARTWI gebruikt krijg je géén decodering.

     

    - daarna kan je de decodering (alleen maar) opstarten met Menu, Instellingen, Softcam/CI, Softcam instellingen.

    - behoud dezelfde softcam, maar gebruik softcam herstarten. Wacht een 10/15-tal seconden en opnieuw opstarten.

    - indien nodig opnieuw opstarten tot decodering begint.

     

    - Daarna enkel in standby zetten en de netspanning niet meer onderbreken.

     

    Heb er een tweede ET9000 bijgehaald en die doet hetzelfde.

     

    In principe vliegt TVV er hier toch uit, maar na deze hocuspocus zal het nu wel héél snel worden denk ik...

     

    Desondanks zal ik het probleem toch maar voorleggen aan Openpli...

     

    Eddy Vl

  15. Ik vermoed dat je voor het gebruik van Smartwi zeker zult moeten dat de softwareversie die op je basisstation / kaart software is

    voor de kabel.

    Sommige softwareversies hebben een protocoltype:

     

    T0 = sat.

    T1 = speciaal voor kabel.

     

    Google "Smartwi"

    Dan 2de hit: Downloads - Smartwi.

     

    Voor de Smartwi I:

    - voor satelliet is de laatste versie 2.53 R0

    - ik weet niet of Ziggo Conax gebruikt, maar dan met je vermoedelijk 2.52 Conax laden.

     

    Voor Smartwi II is er blijkbaar geen aparte software:

    Er zijn wel twee versies op de site:

     

    3.00R216

    3.1R2

     

    Heel duidelijk zijn ze niet in het gebruik van de verschillende versies.

    Als je een Sat versie hebt, kan je die wel ombouwen tot kabel door de andere software erop te zetten.

     

    Eddy Vl

  16. Hier ok problemen met ET9000:

     

    - zaterdagavond problemen met hakkelend beeld.

    - Ik had toevallig voor een andere reden nieuwe software gezet op de smartwi, want ik was nog met de versie van 2006 bezig.

    - Terugzetten van de oude firmware was geen oplossing.

     

    - Momenteel is het enkel nog mogelijk om rechtstreeks via de kaart te kijken op de ET 9000.

    - Via de CI module lukt het ook zelfs met Smartwi, maar de ET 9000 heeft problemen met de herkenning van de CI-module.

     

    - intussentijd werkt de Clarketech 3100HD gewoon perfect verder met alles...

    - Maxplusje is gesneuveld, dus hier geen proeven meer mogelijk.

    - Arion met CI-module uiteraard: geen probleem.

    - Ik was bezig met een DM500 te herstellen en hierbij lukt het ook niet, maar dat zou normaal kunnen zijn, ik weet niet of de DM500 kan werken met Smartwi.

    (indien dit wel zo is dan heb ik de indruk dat het over linux gaat en CCam...)

     

    Ik zal morgen eens heraktiveren, want het vrouwtje kijkt nu naar TV... :(

     

    Eddy

  17. Die antenne gaat wel werken, je moet alleen naar buiten met je boot, de rondom gevoelige antenne heeft een pittige gain, dat is op zich mooi, werkt alleen voor geen meter als je in de haven ligt, ga zee op en je zult zien dat het prima werkt.

     

    In tegenstelling tot wat anderen hier van vinden denk ik dat Henk wel eens gelijk zou kunnen hebben:

     

    Als de ontvangst niet goed is wil iedereen het signaal meer en meer versterken.

    In een ontvanger wordt het inkomend signaal bijgeregeld tot het correcte niveau. Alleen vanaf een zeker punt werkt dit niet meer,

    als het signaal te sterk is, kan de ontvanger dit niet meer aan en geraakt hij overstuurd:

     

    - Niveau in overvloed, kwaliteit wordt echter 0...

     

    Met het kleine antennetje op 2 meter, heb je al minder ontvangst, en mogelijks ook nog eens minder versterking.

    --> TV werkt in Nederlandse haven wel

    Met de Nargus heb je een dijk van een signaal, TV overstuurd en niks meer.

    --> geen TV in Nederlandse haven

     

    In het buitenland, zwakker signaal en de Nargus werkt wel...

     

    Als je terug in Nederland bent probeer eens met een verzwakker tussen de antenne aansluiting te steken:

     

    Ik zou persoonlijk gewoon de regelbare nemen, maar een van 12 dB en 6 dB kan je combineren en is ook goed.

     

    Gewoon Google op "TV Verzwakker".

     

    post-40297-0-03382000-1342603764_thumb.jpg

     

     

    Eddy Vl

×
×
  • Nieuwe aanmaken...