Ga naar inhoud


Elwin

Lid
  • Items

    2869
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Elwin

  1. Op 20-5-2018 om 12:50 zei Mimisiku:

    Op de oude VU+ UNO werkt CI+ inderdaad niet. CPU is te traag naar het schijnt.. vanaf de VU+Duo2 en alle ARM gebaseerde VU+ ontvangers werkt CI+ wel (vermits je de VTi firmware gebruikt). Op OpenPli kun je CI+ vergeten...

    Een nieuwe HD+ kaart moet eerst geactiveerd worden...

    Mocht je een HD+ kaart versie 01 of 02 hebben dan kun je deze wél gebruiken zo der de CI+ module (dus ook op je oude VU+ UNO), versie 03 en 04 kun je met Gbox 8.11k ook aan het werk krijgen. De 04A en 04H werken uitsluitend met de CI+ module.

     

    Oké, helder. Ik heb de ontvanger nog niet zo superlang, dus ben alle functionaliteiten nog aan het ontdekken, haha! Ik heb de nieuwe versie van de VU+ Duo volgens mij, en OpenPLI heb ik draaien. Het is een versie 4-kaartje, dus dat zou met Gbox 8.11k moeten werken? Wat is Gbox 8.11k en hoe krijg ik het op de ontvanger? :) 

  2. Ik heb gisteren in Duitsland een HD+ kaart incl. module gekocht, er vanuitgaande dat deze gewoon werkt in alle CI-sloten. 

     

    Nu krijg ik op mijn VU+ Uno ontvanger geen beeld op de Duitse HD-zenders. Werkt deze module niet op de VU+? Volgens de verpakking zit er 6 maanden HD+ pakket op, maar moet ik deze misschien eerst activeren?

  3. Op 1-3-2018 om 18:15 zei Tonskidutch:

    maar overwegen moeten wij of je ons genoeg informatie op de weg meegeeft !!!

    omdat je multytenne wel een twin uitvoering moet zijn

    en jij ons dat nog niet bevestigde, want dan kun je zoals reeds gemeld opnemen en onafhankelijk iets anders kijken

     

    Sorry voor de late reactie! Het gaat om een single uitvoering, dus ik zou dan alleen 1 programma op kunnen nemen, het programma wat ik ook kijk. Maar met het oog op de toekomst is die PVR-mogelijkheid geen overbodige luxe. :)

  4. Ik kocht de schotel voor een prikkie op internet en ben benieuwd wat ik ermee kan ontvangen. Astra 3 is een lastige, want de infokanalen van CDS en TVV geven blokjes, net als sommige HD-zenders op Hotbird. Astra 1 en 2 geven vooralsnog geen problemen. 

     

    Dus evt. later nog een 'betere schotel' aanschaffen, maar het zenderaanbod is met Astra 1 en 2 al met veel moois uitgebreid naast Ziggo (BBC 3 en 4 in HD, ITV, Duitse publieke zenders in HD, commerciële Duitse zenders), dus dat is al zeer mooi meegenomen. De VU+ ga ik overwegen, maar testen met regenachtig weer is inderdaad ook geen gek idee! :)

  5. Hoi!

     

    Na een aantal jaar zonder schotelantenne heb ik sinds dit weekend weer een werkende schotelantenne! Voor een leuk bedrag kon ik een Multytenne op de kop tikken. Nu heb ik deze getest via m'n Samsung TV waar een digitale satelliettuner is ingebouwd. Dat werkt allemaal aardig, al is de ontvangst van Astra 3 wat minder.

     

    Nu ben ik op zoek naar een satellietontvanger. Er zijn nogal wat merken, types en soorten, dus ben ik nogal zoekende naar wat er allemaal te vinden is op satellietontvanger-gebied. 

     

    In eerste instantie gaat het om een ontvanger voor de FTA (HD en 4K)-zenders op Astra 1, 2, 3 en Hotbird. Voor de Nederlandse zenders heb ik een abonnement bij Ziggo. Evt. zou ik in de toekomst de ontvanger willen kunnen gebruiken voor TV Vlaanderen (of CanalDigitaal), maar FTA is het belangrijkste. Opnamemogelijkheid zou prettig zijn, evt. via USB. Het zou ook fijn zijn als ik zelf kan bepalen waar ik welke zender neerzet, ongeacht via welke satelliet deze te ontvangen is. 

     

    Welke ontvanger adviseren jullie? Ik ben zelf al een beetje aan het rondkijken geweest, en kom terecht bij bv. een VU+ Solo 4K ontvanger. Voldoet deze aan de wensen, of zijn er andere ontvangers die beter voldoen? Ik hoor graag jullie advies! :)

  6. De tv kun je het beste terug zetten naar fabrieksinstellingen via zijn eigen menu. Dus elke beeldverbeteraar van de tv uitzetten. Je krijgt anders geheid conflicten. Want de ontvanger wil dat namelijk ook doen.

     

    Dan de digitale tv-ontvanger aanzetten en via het menu van de tv deze opzoeken.

     

    Hij wordt dan weergegeven in het tv menu op het aangesloten HDMI nummer. Druk dan op oke.

     

    Nu kun je in de ontvanger onder de AV instellingen opgeven 1080p, dit kan de tv aan, maar of jou ontvanger dat kan weet ik niet.

    Kies anders liever 720p. inplaats van 1080i. Geeft op de Philips een beter beeld is mijn ervaring.

     

    Is 720p niet veel onscherper dan 1080i? Ik kan dat instellen op mijn digitale ontvanger, maar is het dan niet zo dat de beeldkwaliteit minder wordt (ook van het menu)? Ik vind het menu van de ontvanger namelijk nu al niet heel erg scherp. 

  7. Misschien weet iemand op dit forum een antwoord op mijn vraag.

     

    Ik heb een Philips 32 inch LED TV (type: 32PFL5507H). Daarbij heb ik een digitale tv-ontvanger aangesloten via een HDMI-kabel. Nu merk ik tijdens het zappen dat de kleuren van mijn tv continu veranderen. Op zich goed dat de tv zich aanpast aan wat er wordt uitgezonden, maar tijdens het zappen van Nederland 1 naar Nederland 2, merk ik dat het zwarte beeld tijdens het zappen soms grijs wordt.

     

    Mijn vorige tv van Samsung had daar geen last van. Nu is mijn vraag: kan ik die kleurveranderingen uitzetten? Of zit de fout in de instellingen van de ontvanger? Of is er iets niet goed met mijn tv? 

  8. En hoeveel moet je voor die FTA zenders betalen bij Glashart? Ik denk overigens dat je extra zal moeten betalen voor het duitse pakket, en dan ook nog eens voor de HD versie van Das Erste, ZDF en Co.

    Ben gewoon benieuwd..... Heb nog nooit iets over Glashart gehoord... maar altijd interessant om eens te horen wat zo een abo nu kost.

     

    IPTV kost 6,95 extra (bovenop je kabelabonnement van 9,95). Daarmee ontvang je ARD en ZDF (in HD), WDR, NDR en ARTE. In het pluspakket, wat 9,95 extra kost heb je daarbij ook ProSieben, Sat1 en RTL.

     

    Ik woon nog bij mijn ouders, en die wilde in het nieuwe huis geen schotel meer. De schotel heb ik nog, de ontvanger is verkocht. Als ik binnenkort op mezelf ga wonen ben ik van plan weer terug te gaan naar satelliet-tv! :)

  9. Twitter is gewoon hartstikke leuk. En wat weten kinderen ook. Jammer is dat als bijvoorbeeld de school weer begint de term "#kutschool" trending topic is op Twitter. Denk dat het komt doordat ouders geen toezicht hebben op wat hun kind doet op internet en op Twitter. Daar gaat het fout.

     

    Twitteren mag best voor kinderen, maar er moet wel toezicht zijn natuurlijk. wink

  10. Origineel bericht van: waterstofcyanide
    Origineel bericht van: Earthfinder
    Origineel bericht van: Elwin
    Ik heb alle browsers op mijn laptop staan. IE9, Firefox 5, Chrome en Opera. Ik gebruik gewoon Chrome, omdat de Google functie in de balk ontzettend handig is! smile


    IE9 heeft dat toch ook... wink


    En die andere 2 ook... :D


    Haha, inmiddels wel. Maar Chrome is gewoon een hele snelle browser. Sowieso sneller dan IE 9.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...