Ga naar inhoud


Jassy

Lid
  • Items

    497
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jassy

  1. 31 minuten geleden, John van Dreumel zei:


    Beetje lastig met één kaartlezer. Of heb je een triple kaartlezer extern aangesloten?

    Ja ik heb een externe kaartlezer. Ik wou eerst een kleine ontvanger met twee kaartlezers maar die bestaan haast niet meer.

  2. 2 uren geleden, Crazy Sat zei:

    Zou echt niet weten waarom je dat "kleine" broertje zou aankopen. "Grote" broer Mio 4K draait hier al heel lang in alle tevredenheid. Of is het een prijsbewuste keuze ? Scheelt toch bijna niets qua aankoopprijs.

     

    De Mini kost 129 en de Mio kost 179 euro dus ik vind het verschil wel aardig aanzienlijk, vooral omdat ik gevoelsmatig de extra features niet ga gebruiken. Tenzij je een goedkoper adres weet en het prijsverschil kleiner is :-).

     

    37 minuten geleden, John van Dreumel zei:

    Ik heb toevallig vanmiddag een Edision mini 4K geflasht met OpenPLi 8.1.

    Er bleek OpenATV op te staan en laat dat nu net niet mijn favoriete image zijn. Box doet gewoon wat hij moet doen, en dat zal in grote lijnen met ATV niet anders zijn.

     

    Ben vooral benieuwd of die ook echt veel langzamer is dan de Mio 4K. Het enige verschil is dat de mini 1GB RAM heeft en de Mio 2GB.

     

    Ik ga er alleen maar satelliet TV mee kijken. Geen Mediaplayer of niks heb ik nodig. Ik draai 2 smartcards via OSCAM en dan is het wel goed. PVR gebruik ik ook nooit. Ik heb dus niet veel nodig,maar ik wil niet opnieuw kopen als ik een 4K TV ga aanschaffen dus in dat opzicht ben ik dan wel op de toekomst voorbereid.

  3. Misschien niet helemaal op de goede plek, maar is er iemand van jullie die ervaring heeft met de Edison OS Mini 4k, het kleinere broertje van de OS MIO 4K? Ik ben op zoek naar een basis 4K receiver die OpenATV draait, 1 kaartlezer heeft en 1 tuner heeft. Meerdere tuners is niet nodig, maar hij moet wel klein zijn.

  4. Ik kick nog even mijn oude topic omhoog. De schotel hangt nu op een aantal dagen na één jaar op zijn plek, en dat naar volle tevredenheid. Ook bij storm en ander slecht weer gewoon goed beeld, precies zoals ik mij dat had voorgesteld! Ik heb de oude ALPS LNB's vervangen en gebruik nu 4 dezelfde LNB's van Relook.

     

    Nu maakt af en toe de DISEQC Switch problemen en wil ik deze graag vervangen door een ander model. Ze zijn er vanaf 7 euro maar ook voor ruim 30 euro. Ik zoek een dood normale 4/1 switch. Kan ik gewoon de eerste de beste pakken of zijn er ook goede en minder goede modellen?

     

    Alvast bedankt!

  5. Hallo Sprietje, ja ik heb met de elevatie niet verder gekeken dan dat mijn neus lang was. Ik ben vanmorgen nog even de ladder op gekropen met de satfinder, en heb de Astra 1 transponder gebruikt die je aan gaf. Deze was voor de optimalisatie rond de 10,5dB, nu tikt hij bijna 13dB aan. ARD etc zijn nu bijna 15dB wat een fantastische score is. Omdat ik maar kort de tijd had heb ik alleen Astra 1 geoptimaliseerd, met dit resultaat. Nu moet ik de rest gaan bijstellen, die hebben nu wat signaal verloren.

     

    Zorgenkindje blijft nog steeds wel Astra 2. De LNB moet nu niet helemaal naar voren en de houder zit nu ook wat hoger voor het beste resultaat, maar met 8,5dB op BBC One HD valt hier nog veel te winnen. Getuige dat Astra 1 op stand 0 nu een uitstekend signaal geeft, kan ik concluderen dat voor nu de schotel zelf goed staat qua azimuth en elevatie. Is wellicht deze smalle LNB niet geschikt voor Astra 2? Of is de metalen LNB houder niet bedoeld voor HB/A1/A3/A2? Ik heb namelijk nog een los metalen plaatje bij deze schotel. Moet ik deze wellicht monteren voor Astra 2? Zie de foto's in de bijlage. De oude eigenaar wist ook niet waar dit voor was..

     

    De alps voor Astra 3 is inderdaad een oud model met brede achterkant. De vorige eigenaar denkt dat deze bijna 20 jaar oud is. Heeft het zin om de relook die ik nu voor Astra 2 gebruik in te gaan zetten voor Astra 3, en dan voor Astra 2 een Inverto te kopen? De Alps geeft sowieso al niet heel goed signaal, wellicht dat deze aan het eind van zn leven is en vanwege ouderdom vervangen moet worden.

     

    Zoals jullie merken ben ik hier nogal onervaren mee. Na jarenlang een offsetschotel met één LNB, en vervolgens een Multytenne te hebben gebruikt, merk ik wel dat een dergelijke multifeed schotel nieuw terrein is voor me.

    image.jpg

    IMG_20190505_120943.jpg

  6. Nogmaals dank voor jullie tips. Nadat ik alle moeren en bouten heb vervangen, de beugels roestvrij heb gemaakt en tot slot alles heb in gevet, hangt schotel en heb ik signaal.

     

    Alleen valt mij Astra 2 tot nu toe nog wel tegen, hier haal ik op de BBC HD transponders maar 10dB. Deze waren met mijn multytenne ook ongeveer 10dB, ik had toch gehoopt dat ik hier meer uit zou halen. Ook Hotbird is tot nu toe op een aantal transponders niet erg sterk, zoals de SRF transponder 10dB. Astra 1 en Astra 3 zijn ruim voldoende (Astra 1 13-14,5dB, Astra 3 12dB NPO). Mis ik hier iets?

     

    Voor Hotbird gebruik ik een Grundig Twin LNB, voor Astra 2 een Relook LNB. Voor Astra 1 ook een Relook en voor Astra 3 een Alps.

     

    Voor Astra 1 heb ik alles op 0 staan en heb ik vervolgens de schotel ingesteld. Elevatie zoals de app aan gaf, 28,99 graden. Vervolgens de LNB licht gedraaid en in/uit geschoven voor maximale ontvangst. Voor de overige satellieten ook gedaan. Astra 2 moest gek genoeg in de houder op de allerlaagste stand, anders had ik geen signaal. Ook moest de LNB helemaal naar voren in de houder, anders deed die het eveneens niet. Ziet er afwijkend uit tov de rest. Geeft dit wellicht aanknopingspunten?

     

    Zie ook de bijgesloten foto... De Astra 2 LNB zit helemaal rechts en steekt een eind uit, zit ook erg laag. Ik zal eens proberen om deze net zo in te stellen als de Astra 1 LNB (Is immers hetzelfde type) en wat met de hoogte te doen.

    IMG_20190504_164205.jpg

  7. Na jaren een Multytenne te hebben gehad ben ik toe aan een upgrade. Toevallig kon ik een Cahors Bisat G3 van iemand over kopen, dus deze is het geworden. Deze heeft nu LNB's voor Astra 1 3 en hotbird.

     

    Er zit tevens een los metalen plaatje bij voor Astra 2, waarmee ik deze dus feitelijk naar een G4 ombouw. Dit betekent dus dat ik nog een extra LNB houder en LNB moet hebben, welke ik inmiddels heb besteld.

     

    Nu is mij niet helemaal duidelijk of ik er daarmee ook mee ben. Het metalen plaatje is zo te zien origineel en het lijkt een legitieme uitbreiding.

     

    Kennen jullie dit systeem van uitbreiding of gaat dit niet werken?

     

    Ik weet dat een foto meer zegt dan 1000 woorden maar die zal ik dan vanavond moeten maken.

     

    Alvast bedankt!

  8. Nou, de koka 9TS is aangesloten en..... Geen verschil helaas. Ook nu schakelt hij niet naar de hoge band op de standaard lof waardes. Wel als ik er een paar MHz naast zit, dan werkt het prima. Echter is ook nog steeds het signaal slechter dan voorheen, op Astra 3 ontvang ik bijna niks meer.

     

    Ik denk dus dat er iets in de LNB Kop Kapot is :-(

     

    Edit: nu de kabel aan tuner B aangesloten en daar werkt alles wel.. alleen de db waardes zijn nog niet goed. Tunerprobleem? Als receiver heb ik een gigablue quad plus..

  9. Als kabel gebruik ik Wavefield RG6CCS. Als ik de LOF in de receiver een paar MHz ernaast zet werkt het allemaal weer prima. Signaal blijft nog wel iets achter maar goed, daar kan ik op zich wel mee leven. Toch wel raar ?!

     

    Edit: Ik zie dus nu dat ik de kabel met hoge weerstand heb. Nooit gedacht dat het daar aan zou kunnen liggen! Ik heb nog 20 meter Hirschmann hier liggen, dan trek ik dat wel naar de schotel en dan haal ik deze prul eruit.

  10. Heren bedankt voor jullie antwoorden. Ja, op alle 4 posities is de LOF op de Highband verschoven. Ik ga vanavond eens kijken of verschuiven helpt in de receiver.

     

    Sowieso viel mij al op dat ik goed 1,5dB mis op alle SAT posities. Das Erste HD pakte ik altijd met 14,5dB maar is ineens ingestort naar maximaal 12,9dB als het droog is. Waar dat aan ligt is mij ook nooit duidelijk geworden. Misschien ook maar eens met een korte kabel direct aan de schotel testen of de kabel nog wel goed is.

     

    Inmiddels heb ik via via een tweede exemplaar kunnen bemachtigen. Altijd handig voor de reserveonderdelen want de Multytenne is slecht verkrijgbaar op dit moment.

  11. Mijn multytenne heeft op de hoge band een dusdanige frequentie drift dat de AFC van mijn ontvanger deze niet meer te pakken kan krijgen. Alles vanaf grofweg 11700 weigert die in te lezen. De hoge band weigert dus dienst op alle 4 posities.

     

    Is daar nog wat aan te doen of is het gevalletje kliko? Openmaken durf ik niet bij deze beauty, mij is verteld dat je daarmee de schotel onherstelbaar beschadigd.

  12. De enige reden om deze ontvangers nog te updaten is inderdaad om iets in de codering te rommelen. De software zelf is neem ik aan allang uitontwikkeld. En waarom zullen ze alleen in de codering rommelen als dit uitsluitend de gecertificeerde ontvanger betreft? Ik denk dat de mensen met niet-officiele hardware binnenkort aan de slag kunnen...... Goed, zelf zal ik er niet zoveel last van hebben, ik heb mijn abo per 31-11 om een andere reden opgezegd.

  13. Ik kreeg net deze mail binnen:

     

     

    Geachte heer of mevrouw,

    In de maand augustus biedt CanalDigitaal nieuwe software aan voor onderstaande ontvangers. De software-update is nodig om te voldoen aan verscherpte eisen van zenders.

    - Philips DSR 7121: 18 augustus
    - Philips DSR 8121: 23 augustus
    - M7 DSR 8141: 24 augustus
    - M7/Philips DSR 7141: 25 augustus

    Maakt u gebruik van een van bovenstaande ontvangers dan zal op de genoemde datum de software-update gaan plaats vinden zodra u de ontvanger aanzet. Houdt u er rekening mee dat de update ongeveer 15 minuten in beslag neemt. Tijdens de software-update kunt u geen tv-kijken of radio luisteren.

    Gebruikerstip
    Wilt u een bepaalde uitzending bekijken? Zet uw ontvanger op bovengenoemde datum dan tenminste een kwartier voor aanvang aan.

    SmartWi en Clone+
    Houdt u er wel rekening mee dat nadat de software-update verwerkt is, ondersteunende hardware-oplossingen die niet door CanalDigitaal ondersteund worden, zoals SmartWi en Clone+, niet meer werken.

     

    Met name het stukje over de SmartWi en Clone+ is interessant. Dit duidt er op dat ze aan de codering gaan sleutelen om zo het sharen tegen te gaan. Heeft iemand hier al meer over gehoord? Wat denken jullie?

  14. Ik hoop dat CD nu dan met de extra ruimte ook eens HD zenders toe gaat voegen en niet alleen maar SD zenders. 24 Kitchen op de schotel is een regelrechte ramp, dan kan je beter Digitenne of een internetstream op zetten. Het aanbod van CD is vergeleken met KPN IPTV allang niet meer concurrerend. Het is dat ik niet twee ontvangers in huis wil, anders had ik het wel geweten...

  15. Hoe zit het met het zappen van Ziggo HD zender naar een HD zender van een satelliet ( BBC of ZDF of ...) ?

     

    Dat is dus geen probleem. Ik heb kabel en SAT HD zenders in 1 Bouquet en de box maakt het niet uit.. Hij pakt de juiste tuner en zapt heel snel tussen de zenders.

     

    Tot nu toe absoluut geen miskoop!

  16. Ik heb de box ook gisteravond geinstalleerd en ben super tevreden! De box zappt erg snel en het beeld is ook heel mooi.Zi

     

    Ziggo werkt perfect. Ik heb de tuner ingesteld

     

    'Service Scan Type' = Provider

    'Provider to scan' = Netzwerksuche

     

    In hetzelfde scherm kan je dan ook het netwerk Id in geven (in mijn geval 9004).

     

    Als je dan handmatig kan zoeken kan je de thuisfrequentie in geven (in mijn geval 369) en dan netwerk zoeken 'Yes'. Dat is alles, zo vond hij bij mij alle kanalen. Kaartje erin, OSCAM configureren en gaan met die banaan. De box zapt sneller als bijvoorbeeld de Humax 5050C.

     

    Omdat een aantal zenders slecht te ontvangen zijn via Ziggo (signaal tekort) heb ik die zenders voor de SAT variant vervangen (heb tevens een canal digitaal smartcard). Die kunnen in 1 bouquet samen worden gelegd.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...