Ga naar inhoud


fantus

Lid
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door fantus

  1. jep, ik heb alleen astra 2D niet waar de BBC en ITV op staan voor de rest werkt alles goed , astra 2D valt niet binnen het frequentie bereik. USALS-instellingen geven aan dat op transonder 16/96 goed signaal heb dwz dat ik de schotel moet draaien .

     

    het probleem is dat vorige week had ik Astra 2D en na dat hij op fabrieks instelling is gegaan krijg ik Astra 2d niet meer .

    ik heb niets aan de stand van de schotel veranderd.

  2. Hallo,

    Ik heb al een lange tijd geen problemen gehad met mijn inverto 7000

    maar vorige week ging het mis , hij ging op zwart .

    Na rebooten was alles weg zenders en instellingen , na een beetje gesleutel had ik het weer voor elkaar op een ding na dat is dat ik weer geen itv en bbc kan krijgen , ik moet de frequentie 10773 hebben om te scannen en heb bij de antenne instellingen een lage lof van 5150 mhz en hoge lof van 10600 met een signaalsterkte van 60% en een -kwaliteit van 61% maar daar valt de 10773 buiten .

     

    Als ik de hoge lof verander in een hoger getal zoals 10700,10750 of 11300 mhz dan valt de signaalsterkte en -kwaliteit weg .

    ik heb niets aan de schotel veranderd. het is puur de instellingen maar ik weet het niet meer hoe het nu zat.

    Astra 1 en Astra 2 zitten op een aparte schotel en geschakelt met een primaire DiSEqC 1.0 .

    Wie weet de oplossing ?

  3. Ik had dit probleem ook , ik heb alles los gemaakt scart, antennekabels, switches, ci module kortom alles, daar- na alles zorgvuldig weer vast gemaakt c.q er in gestoken.

     

    Daarna was het bij mij weg zowel bij tuner 1 en tuner 2 mogelijk zat een kabel niet goed in de diseqc switch of de ci module niet goed in de inverto.

     

     

    groeten ,

     

    Fantus

  4. Na een gesprek met mijn "sat leveracier" <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> over dit probleem kwam hij met het volgende astra 2D stond bij hem op Arabsat2.

    Thuis gekomen ben ik gelijk gaan zoeken , geen succes maarrrrrrrr wel op Eurobird 1

    jawel, en luid en duidelijk. Hoe dit komt geen idee, wie het weet mag het zeggen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

  5. zodra ik bij geavanceerd zoeken de frequentie verander in 10774 gaat alles op 0%

    signaalsterkte en kwaliteit

    als ik hem laat zoeken dan vind hij geen zenders.

    kan het aan de instellingen van de inverto liggen of aan de lnb ?

  6. Ik heb de aanvullende handleiding gelezen, ik heb ook alle Astra 1 en Astra 2 zenders behalve die van Astra 2D o.a BBC one, BBC two e.d.

    Wat ik bedoel met frequentiebereik is de begin en einde van de frequenties waar tussen de Inverto zoekt naar het aantal kanalen.

    Astra 2D zit op 10773.00 H als ik ga naar "kanalen zoeken" en ik selecteer "per satelliet" de Astra 2A,2B,2D met als "zoek methode compleet" ,begint hij te zoeken bij 11100,00 H.

    Volgens mij slaat hij dan 2D over.

    Als ik naar "geavanceerd zoeken" ga en ik verander de frequentie , sybolrate naar die Astra 2 D dan vind hij niets en de signaalkwaliteit en sterkte staan op 0%.

     

     

    groeten ,

     

    Fantus

  7. Daar zijn we weer , ik ben er inmiddels achter waar om ik geen Astra 2D heb .

    Het is namelijk zo dat bij het compleet scannen een bepaald frequentiegebied wordt gescand en bij mij ligt Astra 2 D buiten dit frequentiegebied, ga ik naar geavanceerd zoeken dan heb ik na in vullen van de frequentie van bijvoorbeeld BBC1 geen signaalsterkte en signaalkwaliteit meer.

    mijn vraag is dan ook als volgt hoe los ik dit op. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

     

    Groeten,

    Fantus

  8. Neem mij niet kwalijk, ik ben toch enigzins nieuw met de Inverto ik ben momenteel er mee bezig, inderdaad in het donker op het dak (het is nog droog) ik heb net een andere lnb uitgeprobeerd met hetzelfde resultaat ,ik ben naar kanalen zoeken gegaan zoeken per sateliet en dan compleet wel de zenders van Astra 2A en 2B maar geen 2D

  9. Hallo allemaal , Hier een update ik heb gekeken of de lnb 1 op A stond en lnb 2 op B dit was het geval. Om te zien of mijn diseqc switch problemen gaf heb ik deze er van tusen gehaald en de schotel die op Astra 2 staat gericht direct op de Inverto aangesloten met als resultaat : wel astra 2A en 2B maar geen 2D. Ik heb vervolgens mijn oude Brainwave DIGI 1000 CI van zolder gehaald en het was aansluiten en gaan !! Alle BBC zenders die ik zo graag op mijn inverto wil. Ik sta open voor sugesties

     

    Groetjes Fantus

  10. Ik heb zo'n "Plu "gehad voor Sinterklaas of hij werkt weet ik niet , ik merk geen verschil .Het kan zo zijn dat hij beschermt tegen het plakken van sneeuw op de lnb dat is ook het enige wat ik kan bedenken , en eenvoudig zelf te maken . Bij mij was het een strook doorzichtig plastic met aan beide zeiden een gat .Heeft verschillende stormen overleeft aan de kust , de zeeuwse kust <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

  11. Hallo allemaal,

     

    Ik heb vorige week na lang wikken en wegen een Inverto IDL-7000m PVR gekocht.

    Dit ter vervanging van mijn Pioneer DBR-S100NL2 en Brainwave DIGI 1000 CI

    de eerste voor Astra 1 en de 2 de voor de FTA van Astra 2 elk op een aparte schotel.

    Nu dacht ik snel klaar te zijn door een DiSEqC switch er tussen te doen en presto beeld .

     

    Na lang proberen en gebruikmakend van de prima verwijzingen op dit forum is het mij gelukt op een ding na dat is dat ik geen Astra 2D er op krijg , geen ITV of BBC wel Astra 2A en Astra 2B

    Als ik via de antenne instellingen kijk naar signaalsterkte dan staat deze op 59% en de kwaliteitsterkte dan staat deze op 0%.

    Als ik de Referentie Transponder wijzig van 1/49 naar 5/49 volgens de aanvullende handleiding van Joeben04 dan kom ik op een signaalsterkte van 59% en een signaalkwaliteit van 64%.

     

    Op een of andere manier kom ik niet verder.Als ik ga naar kanalen zoeken , geavanceerd zoeken heb ik bij Astra 2A,2B,2D een signaalsterkte van 59% en een kwaliteit van 63% ik krijg alle zenders van Astra 2A en 2B maar niet van Astra 2D .

    Ik heb een satfinder gebruikt om de schotel op de Astra 2 op nieuw uit te richten , maar volgens mij staat hij goed.

    Wie kan mij vertellen wat ik vergeet. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

×
×
  • Nieuwe aanmaken...