Ga naar inhoud


tips

Lid
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door tips

  1. Als je hem los hebt kan je de lagers vervangen door waterdichte van skf dan gaat ie nog zeker 15 jaar mee. dat is nl het zwakke punt van deze actu. doordat er speling op de lagers komt gaan de tandwielen slijten. Ik had de mijne reeds 12 jaar en heb dit een 7-tal jaren geleden uitgevoerd en ie werkt nog steeds goed.

     

     

    Mvg

    Garry

  2. Ik ben sinds 3 weken trotse bezitter van een vu+duo en ik moet zeggen dat deze doos helemaal doet wat ik ervan verwachte. Mijn vorige was een DB7025 en deze overtreft de DB. Echt een aanrader.

     

    Mvg

    Tips

  3. Wel dit lijkt mij een goed voorstel, we gaan dit eens testen van de week.

    Ik had nog in gedachten om de antenne aan te passen, nl. een aantal gaten te boren in de yagi en een aantal staafjes bij te plaatsen, om op deze wijze ook h /V polarisatie te kunnen ontvangen. Maar helaas heb ik geen flauw benul of dit ook werkelijk zal gaan werken. Zijn er mensen onder ons die hier een antwoord op weten.

     

    M.v.g

  4. De afstand van bord tot antenne bedraagt 50 meter. Schakelbord

    centraal met vier aansluitingen naar verschillende kamers.

    In twee kamers zou ik ook sat willen ontvangen. Nu weet ik niet hoe dit in zijn werk gaat met de verschillende spanningen van sat en dvb-t. Als je een power inserter gebruikt gaat de spanning dan alleen naar de antenne zijde of naar beide zijdes?

    Hier heb ik totaal geen ervaring mee.

     

    M.v.g

  5. Na wat experimenten wat betreft signaalsterkte, is mijn besluit een mastversterker plaatsen, om alle kanalen te kunnen ontvangen.

    Ik was echter van plan om in huis via één coax te gaan, met een coupler te werken, sat en dvb-t samenvoegen. Heeft er iemand enig idee hoe dat in zijn werk gaat met spanning op de lnb en eigenlijk dan ook spanning op de dvb-t mastversterker?

    Ik heb verschillende coaxen die binnen komen, maar in huis zelf eigenlijk maar één kabel die naar mijn schakelbord centraal komt.

    Het blijkt allemaal moeilijker te zijn dan eerst gedacht moet ik toegeven.

     

    M.v.g

     

  6. Na wat experimenten, blijkt het toch dat ik moet beschikken over twee antennes om alle zenders te ontvangen. Met de antenne verticaal gemonteerd kan ik de Luikse zender ontvangen maar dan heb ik de nederlandse niet meer. Dus eigenlijk een antenne voor de vlaamse en franse zenders en eentje voor de nederlandse en duitse, ik heb nu deze antennes met verschillende splitters, couplers verbonden maar dan krijg ik geen signaal meer binnen van wege het verlies van deze splitter, coupler. Ik denk dat het te maken heeft met de lengte van de coaxkabel die bedraagt ongeveer een 60 tal meter. Nu ga ik deze week eens op zoek naar een koppelfilter zoals we die vroeger gebruikten op de harken, dat kan nog een oplossing zijn denk ik.

     

    @ Smoking kan jij de zenders ontvangen zonder versterking?

     

     

    M.v.g

     

  7. Momenteel staat die op 2 meter hoogte, kan de duitse en ned goed ontvangen maar niet samen dat is mijn probleem. Hier ben ik een oplossing voor aan het zoeken. De vlaamse en franse is geen probleem met een hark. Ik ben al een paar dagen aan het testen, morgen nog eens een 3 in 1 omkeren en kijken wat dat geeft.

     

     

  8. Voor de Nederlandse en Duitse is dit verticaal, enkel voor de Belgische is dit horizontaal. Een splitter heb ik al geprobeerd maar nog niet omgekeerd. Dit zal voor morgen zijn, even een testje doen. Het gekke is dat als ik 1 antenne gebruik, dan wel verticaal gemonteerd voor de Duitse en ook de vlaamse goed kan ontvangen maar geen waalse. Voor de Ned moet ik goed uitrichten en dan heb ik de duitse niet meer vandaar dat graag van 2 antennes gebruik zou willen maken.

    Voor alle duidelijkheid, ik zou graag de Duitse, Nederlandse en de Belgische zenders willen ontvangen. Ben de kabel(telenet) beu.

     

    mvg

     

  9. Dat is nu juist mijn probleem, als ik de antenne verticaal monteer krijg in zonder probleem de ned en duitste kanalen, maar helaas moeten ze in belgie weer eens anders polariseren, nl.horizontaal.

    Nu voor de vrt is dit geen probleem, signaal is inderdaad

    sterk genoeg, maar voor de rtbf is dit echter niet het geval.

    Vandaar dat ik graag 2 antennes had gekoppeld eentje horizontaal en eentje verticaal, om dit dan zo op te lossen. Maar helaas met de koppelfilter van visiosat lukt met dit niet.

     

    Mvg

     

  10. Daar heb ik ook aan gedacht maar de VISIOSAT VCO 503

    dient wel degelijk om 2x uhf en 1x vhf samen te voegen.

    Ik woon tegen de Nederlandse grens (Maastricht) en zou graag de Nederlandse kanalen ook ontvangen evenals de Duitse, maar deze zijn beide verticaal gepolariseerd.

     

    m.v.g

  11. DVB-t ontvangst buiten antenne

     

     

    Ontvangst van horizontaal /verticaal gepolariseerd, hier heb ik problemen mee.

    Ik maak gebruik van een GT-U3X32 en een ANT UHF41-KN antenne, als ik deze koppel met de VISIOSAT VCO 503 krijg ik geen signaal meer binnen.

    Heeft er iemand enige idee om deze antennes toch te gebruiken voor H/V en hoe deze te koppelen zonder db verlies.

     

    gtx

  12. Daar gaat onze hoop op enige beterschap in het aanbod. Eigenlijk hadden wij allemaal een andere speler op de markt verwacht....maar nee telenet daar zitten we helemaal niet op te wachten. Dit is het ergste wat er kon gebeuren voor vlaanderen.

    Maar dit zal weer wel politiek tot stand gekomen zijn, vrees ik.

    Telenet verplicht ons om hun apparatuur te gebruiken, ik keek al jaren digitaal via de kabel (indi) zonder dat deze het basis pakket codeerde, maar toen kwam er telenet en alles ging dicht.

    Ik ben nu wel erg teleurgesteld in ons vlaams digitaal platform.

    Dank u vlaamse politiekers....ik zal aan U denken volgende stem ronde.

     

    Mvg

    Tips

×
×
  • Nieuwe aanmaken...