Ga naar inhoud


vmb

Lid
  • Items

    88
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door vmb

  1. @TheMystery. Bedankt voor je laatste reactie. Zonder dat je me kon helpen, heb je me onwijs geholpen.

    Wat heb ik gedaan?

    Je tip over het uitschakelen van de firewall in de Zyxel zette me aan het denken. Uitschakelen van de fw vond ik geen optie omdat het netwerk dan van buiten bereikbaar is. Vervolgens dacht ik verder. Er zit nl. een optie in de fw om bepaalde protocollen te blocken. Ik heb nu het nfs-protcol over poort 2049 tcp en udp geactiveerd om naar buiten toe te laten blokkeren. En ja wel: nu werkt het intern wel. Kennelijk activeerde ik het nfs-protocol op die manier wel voor binnen-binnen, maar niet voor binnen-buiten (en dat is prima, want dat hoeft niet)

     

    Samengevat: problem solved.

  2. En heb je de problemen met het nieuwe witte vdsl modem van telfort en met de grijze gaat alles goed? Ik heb zelf de grijze en daar gaat alles goed mee, de witte moet ik nog testen.

     

    Ik heb inderdaad de witte Zyxel P-2601HN-F1: de oude grijze (P-2602R-D1A) werkt inderdaad zonder problemen...erg typisch allemaal.

  3. En heb je nfs rechten gegeven op het ip adres van de box?

     

    Yep, ipadres et9000 is geactiveerd en heeft toegang. Ter info: oude modem/router weer even terug geplaatst en voila! Alles werkt weer als vanouds.

     

    Toch blijf ik wel benieuwd hoe ik die samba bestanduitwisseling krijg geactiveerd. Tips zijn daarom welkom...

  4. lk heb me suf gezocht op het forum, maar kon geen antwoord vinden, daarom maar een bericht. Wie weet raad?

     

    Door een modem/router wissel van Telfort kan ik in ineens niet meer streamen via nfs-protocol van en naar mijn NAS (Synology 107+).

    Voor de router-wissel lukte dat perfect en als ik de router tussen de et9000 en de NAS uit haal, lukt het weer wel, maar dan heb ik geen dhcp op het netwerk, dat is dus geen optie.

     

    Ik wil nu proberen om via Samba van/naar de NAS te streamen.

    Als ik op de et9000 via de netwerkbrowser op het netwerk zoek, zie ik de NAS staan (nfs service op nas is dus geactiveerd en werkend).

    Als ik de nfs-service op mijn nas uitzet, staat de NAS wel in de netwerklijst, maar kan ik de lijst van de NAS niet uitklappen, terwijl de NAS 'gewoon' zichtbaar is op Windows-machines die via samba communiceren met de NAS.

     

    Ter informatie: als ik via mijn windowsmachine \\192.168.1.6 in type, komt de et9000 te voorschijn. Het lijkt er dus op dat samba wel is geactiveerd op mijn et9000.

     

    Mijn vraag is: hoe krijg ik mijn et9000 (Openpli 2.1) zo werkend dat ik via samba van en naar mijn nas kan streamen? Wie weet raad? Alvast bedankt!

  5. Ja, wel gewoon netjes beeld en trouwens (bijna) nooit uitval.

     

    Trouwens al weer wat verder gezocht: agc is niet persé nodig. Sterker nog: 0% is het beste.

    Ach ja: een beginner met een linux-box.

  6. Origineel bericht van: georgiosolos

    Ik zal de volgende keer een fan monteren en de software ervoor installeren, is toch wel nodig dan, ga niet ervan uit dat de temperatuur opeens gaat zakken.



    mooi, laat even weten wat je hebt gedaan en of software matige aansturing van de fan mogelijk is. Heb ik wel interesse voor.
  7. Het toeval wil dat mijn Xtrend ET9000 toch ook wel flink warm werd. Ook ik kon de elektronica ruiken, of zou dit het eerste gebruik kunnen zijn?

     

    Als oplossing heb ik een pc-fan op de molex-aansluiting van de box aangesloten (zwart-rood=5V). Deze fan heb ik in een soort kunststof kabelgoot gemonteerd (u-profiel) en deze goot vervolgens over de achterste warmte-uitlaat-openingen op de box geplaatst. Op die manier wordt de warme lucht, middels de (stille) fan, uit de box gezogen. Werkt goed.

  8. Mijn Xtrend ET9000 geeft wel een SNR aan, maar geen AGC. Zijn er meerdere Xtrend bezitters die hier tegenaan lopen of is mijn wok gewoon niet goed uitgericht?

     

    Config:

    Visiobisat met twin Alps-lnb's die geswitcht worden door Spaun 4-1 switches.

  9. beste satters,

    Laatste punt van overweging voor dat ik tot aanschaf van een dm800 over ga. Moet de box perse uitgerust zijn met een harde schijf of is bijv. compactflash of zelfs zonder hd ook mogelijk?

    Data opslag vindt na installatie plaats via netwerk op een nas.

    Ben benieuwd, kwam er nl. met de zoekfunctie niet uit.

    Alvast bedankt.

  10. Origineel bericht van: ©TheMenk©
    vraag 1: Dat moet op zich kunnen, alleen weet ik zo niet of het nu al goed werkt bij een DM800(dit moet een DM 800 bezitter maar even bevestigen). Andere dreamboxen kunnen dit al wel namelijk.
    vraag 2: Ja.
    Alleen hoe je een dvd in de db800 wilt afspelen is me een raadsel wink

    gr TheMenk


    je hebt gelijk, ik was niet duidelijk genoeg. Ik wil tzt. de 800 mounten naar mijn NAS en vanaf de NAS een dvd-tje afspelen.
    Het geluid wil ik dan graag digitaal naar mijn versterker brengen voor het 5.1 geluid. Vandaar.

    Meer mensen met (goede) ervaringen hiermee?
  11. Beste Satters,

     

    Twee vraagjes, jullie zouden me er erg mee helpen.

    - Is het met een dm800 mogelijk om een mp3 met variable bitrate af te spelen, of is dit niet mogelijk?

    - Is het mogelijk om digitale audio (bijv. 5.1) digitaal naar een versterker te sturen, zodat het geluid van bijv. een dvd in 5.1 of zelfs in dts via de versterker kan worden afgespeeld?

     

    Alvast bedankt voor je reactie.

  12. Heb ook de tip van de connectoren ter harte genomen. Alles gecontroleerd. Alles was in orde. Geen oplossing.

     

    Wel A3 nu van poort 3 naar poort 4 van de switch verplaatst. Het 'probleem' lijkt nu opgelost te zijn.

    HB die nu op poort 3 zit, heeft gelukkig (tot nu toe) geen last van het schakelen. Al met al toch erg typisch.

    Vanavond eens even testen, dan meld ik me weer.

    Tot zover in ieder geval bedankt voor alle tips.

     

  13. Beste satters,

    Wanneer ik met mijn config schakel van Astra 1 naar Astra 3 kan het soms, heel willekeurig, voorkomen dat mijn Topfield 5000ci de melding "Geen signaal" geeft. Ik heb verschillende uitgangen van de lnb (Alps quad-bste4-101b) geprobeerd, ook de switch vervangen (Satconn 4->1) maar alles nog zonder resultaat. Met de ontvanger van boven (Strong 6825) geen last bij schakelen van A1 naar A3.

    Ik begrijp het niet, hebben jullie tips en/of suggesties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...