Ga naar inhoud


drift

Lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door drift

  1. Het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group – onder meer eigenaar van CanalDigitaal – gaat in de zeven Europese landen waarin het actief is de Viaccess coderingsnorm gebruiken. Dat meldt BroadbandTVNews.

    M7 Group is in Nederland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië en Slowakije op de tv-markt actief. In Nederland behoren de aanbieders CanalDigitaal en Online.nl tot het Europese tv-bedrijf. In België zijn TV Vlaanderen en TéléSAT merknamen van M7 Group. In de landen waarin het Luxemburgse mediabedrijf actief is, worden nu verschillende coderingsnormen door elkaar gebruikt. In Nederland en Vlaanderen maakt CanalDigitaal gebruik van de Nagravision en de Mediaguard – het vroegere SECA – coderingsnormen van het Zwitserse beveiligingsbedrijf Kudelski.

    Onduidelijk

     

    Het is op dit moment nog onduidelijk of de huidige coderingsnormen op langere termijn door CanalDigitaal en TV Vlaanderen ondersteund blijven worden. Uit de woorden van Marco Visser – CEO van M7 Group – zou kunnen worden opgemaakt dat Viaccess-Orca CAS-systeem dat door M7 Group is omarmd de nieuwe coderingsnorm bij alle Europese tv-aanbieders van het Luxemburgse mediabedrijf wordt. Visser stelt dat als onderdeel van de totale Europese strategie voor Viaccess-Orca gekozen is om operationele complexiteit en kosten te verminderen. M7 Group gaat de Viaccess coderingsnorm bij alle tv-activiteiten – satelliet, IPTV, video on demand en over the top – inzetten.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...