Ga naar inhoud


videolink

Lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door videolink

  1. Beste mensen

     

    De voorgaande jaren heeft Videolink BV dat daar gedaan, en dit jaar MBS Dutchview. Het is zoals gezegd COFDM rond de 2,2 Ghz.

    Een 'behind the scenes' filmpje van 2 jaar geleden vind je hier:

    http://www.videolink.nl/filmpjes/venloop.html

    Dit jaar was er gekozen voor een hoog gebouw ipv een hoogwerker, maar het idee is hetzelfde. Zolang de afstand niet te ver is heb je geen helikopter nodig, en het liefst ook een 'rondje' en geen lang uitgestrekt parcours. Vorig jaar werd apparatuur gebruikt van het merk Link research, en dit jaar van Gigawave. Qua kwaliteit beide nagenoeg hetzelfde.

    De verbinding met de motoren viel even weg op het meest westelijke punt van het rondje omdat daar erg veel bomen en gebouwen staan, en helaas weinig reflectie. Met een helikopter die als relais had gefungeerd was de verbinding strak gebleven, maar een helikopter is erg kostbaar (en maakt een kolere herrie). Dankzij de gebruikte techniek kan een regionale omroep (met een beperkt budget) dit soort evenmenten toch live uitzenden.

    De gebruikte techniek vergt wel veel aan apparatuur en mensen. Er gaat bijvoorbeeld ook nog een (data) verbinding de andere kant op, dus naar de motoren toe. De cameraman en de motorrijder moeten de regisseur kunnen horen en het rode lampje op de camera moet aan gaan als men live is. Tevens worden de cameras op afstand bestuurd qua kleur en diafragma. Vaak wordt alles de dag vantevoren al opgebouwd en getest.

    De gebruikte zenders die op de motoren zitten trekken veel stroom omdat er een klasse A eindtrap nodig is om een COFDM signaal goed te versterken. De motoren hebben dus aangepaste dynamos. Al-met-al dus een pittig stukje techniek wat er komt kijken bij een live Marathon. Er zijn volgens mij maar 2 bedrijven in Nederland die deze techniek goed beheersen.

    De verbinding van Venlo naar L1 Maastricht was minder spannend: Een vaste glasvezel, dus vandaar dat de satelliet hunters de aanvoer niet gezien hebben.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...