Ga naar inhoud


charliezone

Lid
  • Items

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door charliezone

  1. Het zit (denk ik) niet in mijn netwerk, heb m'n box via tcpdump tijdje in de gaten gehouden en die doet niks raars naar buiten toe.

    Van buiten naar binnen kan niet want die box staat al tijden niet meer open van buiten.

     

    Ik had nog even het vermoeden dat ik wellicht een "foute" plugin ofzo heb gedownload die informatie naar buiten toe lekte maar daar kan ik in de tcpdump niet direct iets van zien.

     

    Voor mezelf ga ik er nog steeds van uit dat een poortscan met "dubieuze" poorten in combinatie met m'n ip (mijn canal digitaal) zijn gematched. En daaruit is "het vermoeden" ontstaan. Ik heb namelijk wel voor andere apparatuur / servers poorten open staan.

     

    Zo lastig is dat in de praktijk niet, ze pakken een stapel klanten ip's waarvan ze weten dat er een abbo loopt zonder decoder (door hun geleverd), en die laten ze door extern bedrijf poortscannen op "bekende" poorten of rare poorten.

  2. Waar ik beetje huiverig voor zou zijn is dat het probleem nog niet is opgelost.

    De kans lijkt me nu vrij groot dat je nieuwe kaart ook op zwart gaat.

     

    Ik zou zolang ik niet weet waar m'n box "lek" was geen nieuwe kaart kopen. Ik wacht het bezwaarschrift af en hoop dat er een technisch verhaal instaat waar ik wat mee kan.

     

    Heb inmiddels elders een Abbo voor TV afgesloten. Ouderwets via de kabel.

  3. In mijn geval is het Canal Digitaal en niet TVV.

    En ik ga er eigenlijk niet vanuit dat ik ooit inhoudelijk te horen krijg waarom mijn kaart(en) zijn misbruikt.

    Want de details zullen direct aangeven hoe ze aan de data komen.

     

    Nogmaals, In mijn geval gebruikte ik Oscam tussen 2 interne ontvangers 1 box was wel "online" voor oa Youtube en EPG downloads etc..  maar Oscam zelf stond niet open naar buiten toe.

     

    Dus voor mij is het echt een raadsel hoe mijn kaarten zijn "misbruikt" / op hun lijst gekomen zijn.

    Een antwoord daarop zal waarschijnlijk teveel openheid van de opsporingsmethoden geven.

     

    Het kunnen volgens mij 3 dingen zijn: 

     

    Als het enkel op basis is van open poorten / IP address / soort van bewijs dat ik Oscam draaide in gematched aan mijn ip met logins op de CanalDigitaal website dan zou dat zeer kwalijk zijn. Want dan zou het echt op basis van "vermoedens van sharing" zijn.

     

    Mocht mijn box gehacked zijn, dan had ik toch wel verwacht ergens een user in OScam te zien die er niet hoort te zijn.

    Volgens mij kan je geen hidden user aanmaken, maar alles is mogelijk, wie weet draaide er een app op de achtergrond en heeft het niks met OScam te maken gehad. (er stonden na mijn weten geen rare poorten naar buiten toe open die ik niet zelf had open gezet)

     

    Op de 1 of andere manier zijn mijn kaart serienummers ooit "gevonden" en op een lijst gekomen (de paar weken dat mijn box wel naar buiten toe open stond omdat ik hem met de telefoon wou bedienen) en dat was net de periode dat dit onderzoek liep bij TVV/CD

  4. Ik ga in mijn bezwaarschrift m'n setup gewoon beschrijven. Dat ik voor de hobby 2 boxen aan elkaar knoop in m'n eigen netwerk en wellicht door verkeerde configuratie / verkeerde software daar iets "mis" is gegaan kan gebeuren.

     

    Maar dan had ik ipv een "veroordeling" liever een pro-active Canal Digitaal gehad die me had gebeld om dit mee te delen zodat ik direct actie had kunnen ondernemen om de boel op slot te gooien ipv alles op zwart en mij maar laten uitzoeken wat er aan de hand is. ( geen brief, geen mail, geen belletje)

    Ook had er zodra ze het hadden gezien waarschijnlijk minder lang misbruik van m'n kaartje geweest.

    Ik neem aan dat deze actie al tijdje voorbereid is, en dus dagen, weken, maanden mijn kaartje beschikbaar was voor derden. (of m'n netwerk)

  5. Ik gebruikte Oscam thuis geen CCcam, en ook geen WAN shares enkel Lan.

    Heb wel binnen Oscam de CCcam functie gebruikt (2.3.0) om beide ontvangers te verbinden.

    Maar dat versie nummer wat je daar kiest heeft volgens mij geen invloed op protocollen? en is enkel bedoeld ter identificatie?

     

    Zat me wel laatst te bedenken dat ik een tijdje een poort geforward had om m'n box te bedienen met de telefoon. Die poort heeft een paar weken open gestaan. (wel ww aangepast, dus geen default settings etc)

  6. Net weer even contact gehad, Ik kan ook m'n nota's niet meer inzien en wou graag een copy hiervan hebben voor de eigen administratie.  Ook heb je voor het bezwaarschrift een klantnummer nodig en laat die nou enkel in de Nota's staan en niet in de "mijn canal digitaal" omgeving.

     

    Wel werd me verteld dat ik niks meer met m'n huidige kaarten kan (ook niet na bezwaarschrift) 

    Kon wel een nieuw abbo afsluiten met nieuwe kaarten en dat zou ik gewoon klant kunnen blijven.

     

    Op mijn vraag of ze dan wel duidelijk konden maken waar het "lek" aan mijn kant zit, kwam weer geen antwoord "we hebben enkel informatie gehad dat uw kaart gebruikt is voor sharing" Wat de bron of de "oorzaak" is willen ze niet vertellen.

     

    Ik wou graag weten wat ik kon doen om te voorkomen dat dit met m'n eventuele nieuwe kaart ook direct gebeurt.

    Maar dan vallen ze weer terug op het versturen van een bezwaarschrift.

     

    Wat raar is want als je een virus hebt en je PC stuurt spam of zit in een botnet, dan benaderd je ISP je met een waarschuwing en wat tips om dingen te fixen.

     

    Ik krijg niet echt het idee dat ze gerekend hebben op "false positives" en het standaard antwoord is de brief.

    Tevens vraag ik me af of het echt zin heeft om nog in bezwaar te gaan want ik krijg het idee dat je een standaard verhaal krijgt "uit informatie is gebleken bla bla bla" Maar ze gaan niet in op het individuele geval.

  7. Net gebeld met Canal Digitaal, ze hebben op basis van vermoedens van cardsharing (ze konden niet aangeven hoe of wat die vermoedens waren) mijn beide kaarten op zwart gegooid Ik mag nu een bezwaarschrift indienen en dan zou ik mijn zenders weer terug krijgen.

     

    Heb ze medegedeeld dat ik er nu vanuit ga dat ik geen contract meer heb bij ze en geld terug verwacht voor de maand Mei.

    Dat gaan ze in orde maken. Ik kon echter geen bewijs krijgen van contract beeindiging want ze hadden het van hun kant gestopt en dan kan er geen brief of email worden verstuurd???

    Maar volgens de medewerkster aan de telefoon heb ik geen contract meer met CanalDigitaal sinds een paar dagen.

     

    Bezwaarschrift ga ik sowieso indienen om te kijken of ik boven water kan krijgen waar mijn thuis netwerk "lek" is want het is nooit de bedoeling geweest om extern te sharen, enkel binnenshuis tussen ontvangers.

  8. Zal ik doen..

    en net ook andere draadje even gelezen van de TVV mensen die uitgeschakeld zijn.

     

    Zit m'n netwerk nu even te bekijken (wat staat er open naar buiten toe)

    En daar zitten wel aantal dingen bij die als je enkel met een Canal Digitaal bril kijkt "verdacht" zouden kunnen zijn.

     

    NoIP DNS namen, een ssh server, nog wat "niet alledaagse" poorten die open staan maar dat heeft allemaal niks met TV kijken te maken heb ook andere hobbies en wil graag remote bij m'n netwerk kunnen indien nodig.

     

    Er draait ook een oude oscam installatie die naar buiten toe openstaat maar daar zitten geen kaarten in (hebber er ook niet in gezeten in het verleden) die draait al een hele tijd omdat ik in het begin van mijn OScam overstap nog wel is vanaf het werk een update wou doen dan kon ik mooi zien wat er anders was zonder de "werkende" installatie te slopen die enkel intern draaide.

     

    Dus ik mag hopen dat ze een goede reden hebben waarom ze m'n kaarten op zwart hebben gezet en niet op aannames een beslissing hebben genomen. Het feit dat je een oscam login prompt krijgt hoeft niet direct te betekenen dat er misbruik van je kaarten word gemaakt.

  9. in mijn geval lijkt het me sterk, enkel intern gebruik binnenshuis.

    Maar zal ze morgen is bellen.

     

    Via mijn canal digitaal kan ik ook helemaal niks zien van m'n kaarten, pakket uitbreiden gaat niet, nota's inzien gaat niet, Erotiek aan of uit zetten gaat niet enige waar ze beide nog herkend worden is in het pincode reset onderdeel.

  10. *opgelost* 

    Heb het volgende gedaan, Backup van all m'n settings, OpenRSI geupdate naar de versie van vandaag.

    Box Factory Reset

    Backup settings terug gezet.

    OScam install gedaan via OpenRSI plugin download (8631)

     

    Daarna was het weer een feest van herkenning :)

     

    Type Caid Provid ID Class Start Date Expire Date Name admin 0100 000000 0000000000000000 00000000 1970-01-01 2013-08-01 Mediaguard CAid PBM 0100 00006A C680000000000000 00000000 1970-01-01 2013-08-01 Canal Digitaal NL (19E/23E)
  11. Niet de meest recente, ergens halverwege Mei (kan nu even niet checken)

    Vanavond zal ik oscam is updaten naar de laatste build.

    Rare is dat het gewoon gewerkt heeft zonder dat ik ergens aan gezeten heb zal ook is kijken of ik een Usb Smartreader aan de praat krijg om zo de interne card reader uit te sluiten als boosdoener.

  12. Zal hem de hele nacht op SBS laten staan, heb helaas geen andere ontvanger om hem in te doen.

     

    Denk dat je gelijk hebt over de atr..

     

    DMESG:

     

    [   49.870000] sci00: ATR_Fail_CNT = 0
    [   49.870000] >>>>> Jump RE_ACTIVE_CARD...
    [   49.870000] sci00: Try 5V ..
    .........
    .........
    [   53.520000] sci00: no response from the scard --> reject[Reset_Fail_count = 2
  13. Kom net thuis, geen beeld meer met mn Canal Digitaal kaart.

    Oscam zegt er dit over:

     

    2013/06/05 20:18:36 51C248 r cardreader_azbox [internal] card detected 
    2013/06/05 20:18:37 0 s waiting for local card init 
    2013/06/05 20:18:41 51C248 r cardreader_azbox [internal] Error activating card. 
     
    Zelf geen updates gedaan of aan instellingen gezeten.. zou het kunnen dat mn kaart gewoon dood is? (oranje Canal Digitaal kaartje)

     

     

  14. @yvessr

     

    Ik zit met hetzelfde probleem dat ik requests zie die toch echt niet in m'n services staan.

     

    Als ik je goed begrijp geef je voor je internal reader aan ik heb services X op mijn kaartje ( in mijn geval FamilyHD )

    Dus ik vink daar mijn services die ik voor FamHD heb aan.

    ( wat als ik het beetje begrijp betekend, hier is enkel dit pakket te krijgen )

     

    En voor de overige readers vink ik de ! variant aan van FamHD want die heb ik tenslotte zelf en dus niet nodig van een reader.

    ( wat dus zo iets betekend als ik wil alles behalve deze paar services? )

  15. Ik heb het draaien op een azbox met enigma2 ( oranje/witte ) kaartje, en mijn werkende reader ziet er zo uit :

     

    Als je ook nog CCcam hebt draaien kan je daar bij entitlements wel zien of het /dev/sci0 is of niet...

    bij mijn oude box ( enigma1 ) was dit iig wel zo.

     

    Let ook op dat je user die van de reader moet lezen in dezelfde "group" zit, bij mij dus group 1

     

     

    [reader]

    label = cardreader_azbox

    description = Internal Reader

    protocol = internal

    device = /dev/sci0

    services =

    detect = cd

    mhz = 500

    cardmhz = 357

    group = 1

    emmcache = 1,1,15

    ratelimitecm = 4

    ratelimitseconds = 10

  16. Kleine update : Heb nu de cardreader_azbox ingesteld met 1 service

    En dat werkt vrij aardig...

     

    Hierin staan alle services zoals aangegeven bij http://www.canaldigi.../familiehd.aspx

     

    Blijft het probleem dat de user "boven" af en toe NL1 2 3 ( SD ) niet van de kaart krijgt maar verder krijg ik niet veel errors meer.

     

     

    [CANAL DIGITAAL TEST]

    caid= 0100

    provid= 00006A

    srvid=1B7B,17C0,51D6,1B6C,5217,5212,1B7C,17CA,521C,522B,13B1,6FB8,1B62,1B67,13C0,1B71,

    13B2,17CE,07D4,07D5,07F3,0FA2,07D6,07EF,0FA3,07E9,07E4,07DF,07E4,0FAF,0FAE,6FFF,

    6FEF,6FF3,7007,6FF0,6FF1,07FA,31F9,5221,5226,1F47,31E7,31E8,51CC,1793,5230,178E,51D1,13BB,

    17AC,232A,177F,1784,1789,177A,13AA,5154,5144,5146,5142,0FAB,0FAC,0FAD

  17. Top thanks :) we hebben weer beeld zonder errors :)

     

    Enige wat ik nu nog probeer uit te vinden is hoe die oscam.services nou werken...

     

    Ik heb een oscam.services met alle pakketen van Canal Digitaal, en wil dus dat mijn local reader de volgende pakketen van de Azbox pakt: STD - Basic - Family en HD

    en de user "Boven" mag enkel STD - Basic ( niet echt nodig, maar wil weten hoe het werkt :) )

     

    Dus ik heb nu :

     

    bij "readers" :

     

    Cardreader_Azbox

     

    Services : std, Basic, Family, hd aangevinkt en de rest uit

     

    en bij "users" : boven

    Services : std, Basic, en de rest uit ( als test )

     

    maar als ik als test boven een kanaal kies uit het family pakket dan komt het verzoek wel binnen, ik had verwacht dat er niks zou gebeuren?

     

    Moet ik de overige pakketen aanvinken met de ! voor de naam?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...