Ga naar inhoud


mickvangool

Lid
  • Items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mickvangool

  1. Voor wie het interesseert: ik heb ook het probleem van de aansluiting van mijn Sony CD speler met cinch stekkers op de AV ingang van mijn Samsung UE32C6800US opgelost. Ik heb nl ook een DVD speler en nu heb ik beide spelers met een scartkabel verdeler op dezelfde input op de TV aangesloten. Ik zet ze beide aan en nu de ingang een videosignaal heeft laat hij ook de audio van de CD speler door. Ingeval je je afvraagt waarom ik mijn CDs niet op de DVD speler afspeel, de CD speler is een wisselaar die een caroussel met 300 CDs heeft, die ik graag wil behouden.

  2. Eerder meldde ik dat het aansluiten van mijn Sony CD speler met cinch stekkers op de AV ingang van mijn Samsung UE32C6800US niet werkte, de TV herkent de speler niet. Aansluiten van mijn Sony videocamera op hetzelfde kanaal lukt wel. Ik heb na een test nu bevestiging dat het probleem is dat ik met mijn CD speler alleen audiokabels en geen video kabel aansluit op de AV ingang.

    Weet iemand wat ik moet doen met de gele cinch ingang om te simuleren dat er een video signaal opstaat?

     

  3. Nou ja Satlux dan heb je natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om een HD sat receiver aan te sluiten met een HDMI kabel op een dan wel (te) dure TV. Ga ik niet wegdoen dus.

    Overigens heb ik inmiddels het probleem van de Canal Digitaal radiokanalen opgelost door een komplete factory reset.

    Dit heeft echter niet mijn probleem nr 2 van de CD speler input opgelost. Niemand die hetzelfde heeft meegemaakt en opgelost?

  4. Ik heb ook een Samsung UE6800 gekocht en hem voorzien van mijn originele Canal Digitaal Common Interface module (met wereldbol) en oranje CD kaart met Settopbox pakket en HD abonnement die altijd prima werkten in mijn Topfield 7710PVR ontvanger. Ik heb de firmware geupdate naar de laatste versie van de Samsung site T-VALDEUC_3003.3 en heb de Canal Digitaal HD lijst binnengehaald. De TV zenders werken perfect met uitstekende kwaliteit van het beeld, de zaptijd is iets trager dan ik gewend was met mijn Topfield ontvanger, maar acceptabel.

     

    Ik heb echter twee zaken die niet werken.

     

    1. De radiokanalen komen niet binnen als ik de instelling op CD-TVV-Canal+ laat staan en er komt een melding dat hij de CI services niet kan weergeven. Ze werken echter wel als ik in de instellingen kies voor Satelliet en ze uit een veel hoger kanaalnummer haal.

     

    2. Het aansluiten van mijn Sony CD speler met cinch stekkers op de AV ingang werkt niet, de TV herkent de speler niet. Aansluiten van mijn Sony videocamera op hetzelfde kanaal lukt wel. Kan dit liggen aan het feit dat ik met mijn CD speler alleen audiokabels en geen video kabel aansluit op de AV ingang? Dit werd mij verteld door een verkoper in een electronicazaak.

     

    Ik heb probleem 2 ook in een email voorgelegd aan de Samsung technische dienst maar nog geen antwoord ontvangen.

     

    Heeft een van jullie gelijksoortige ervaringen met deze TV en heb je een oplossing gevonden voor een of beide problemen?

  5. Heb je ook gewerkt met een Canal Digitaal CAM? Voor wat het waard is, ik heb al een hele tijd de TF7710PVR draaien met de Canal Digitaal kaart in de Canal Digitaal CAM in de onderste slot en alle HD kanalen komen door zonder problemen. Wel moet ik na inlezen van de CD Fastscan kanalen eerst een keer rustig door alle kanalen vanaf 101 heenzappen waarbij soms een kanaal niet onmiddellijk met geluid doorkomt, maar daarna zie ik ze allemaal. Zappen gaat niet supersnel maar is voor mij aanvaardbaar.

  6. Inderdaad vreemd

    Ik heb de 8 juni 2009 firmware er in zitten (zoals aangeraden door CanalDigitaal en deze werkt prima met hun kaart in de Mediaguard CAM.

     

    Dit is mijn ontvangerstatus:

    Systeem ID 23331

    Loader versie L1.02

    Device versie v2.0.21

    Firmware versie TF-HSCB 7.00.39

    Laatste update Jun 8 2009

     

    Bij mij zit Astra3 op DISEqC 1.0 2 van 4

    LNB fequentie 9750/10600

  7. Ik heb ook deze ontvanger en bij mij werkt het prima.

    Het probleem is dat Fastscan wel alle kanalen inleest maar je LNB instellingen verandert.

    Het werkt als volgt:

    Lees via Menu-Installatie-Zenders zoeken-Zoek modus-4x rechts Fastscan Canal-Digitaal en dan zoeken starten de kanalen in.

    Vervolgens moet je met Menu-Installatie-LNB instelling de instellingen weer zodanig veranderen dat je signaal krijgt.

    Voor de duo LNB is dat ASTRA1 op 1 en ASTRA3 op 2.

    Voor de Multytenne is dat ASTRA1 op 1, Hotbird op 2, ASTRA3 op 3 en ASTRA2 op 4.

  8. Verspringen naar de zender die je gaat opnemen is normaal bij SAB. Hij springt ook van je favorieten naar alle kanalen. Ik vind dat geen groot probleem, wel een beetje hinderlijk. Ik heb hetzelfde probleem van zwart opnemen na enige tijd ook soms sinds kort. Wel heb ik gemerkt dat in het geval het misging met de opname de instelling van het apparaat van tuner1 naar tuner2 was gesprongen die bij mij in loop staat met tuner1. Misschien dat dat ook wat met het opname probleem te maken heeft. Ik heb de ontvanger al vele jaren in gebruik zonder problemen. Dit verschijnsel treedt pas sinds kort op.

    Heeft Canal Digitaal wat veranderd? Ik heb nog niet de nieuwe SECA3 kaart.

     

  9. Ik heb met de december software van sabsatellite.nl gewerkt en met de april software van dvbstand.com, in beide gevallen kreeg ik hetzelfde probleem. Heb je voor het aansluiten van 2 kabels een dual LNB nodig of kun je de kabel uit een single LNB splitsen? Is dat dan niet hetzelfde als doorlussen? Tuners op dual mode zetten betekent dan neem ook aan dat je op beide tuners dezelfde kanalenlijst moet inlezen?

    Mijn SAB Explorer heeft inderdaad een ingebouwde kaartlezer en een CI slot.

  10. Ik heb een Canaldigitaal smartcard in mijn ontvanger. De uitgang van LNB1 out is verbonden met LNB2 in. Alle Satellieten zijn ingesteld op tuner 1 met tuner 2 in loop. Sinds kort heb ik een probleem met opnemen van een van de Ned commerciele kanalen op de hard disk terwijl ik naar Ned 1 kijk. Na een tijdje begint Ned 1 te stotteren en de opname gaat op zwart (wordt wsch niet meer gedecodeerd). Bij de instellingen van service zoeken zie ik dan dat de instelling van ASTRA1 van tuner1 naar tuner2 is gegaan. Terugzetten van de instelling voor ASTRA1 naar tuner1 verhelpt het probleem tijdelijk maar na enige tijd begint het stotteren opnieuw, ook als ik dan de opname heb gestopt. De enige oplossing is de ontvanger uit en aanzetten. Is er iemand anders die dit probleem heeft gehad en is er een oplossing?

     

  11. Ik ben nieuw op dit forum, dus wil graag een probleem aan jullie voorleggen. Ik vind de oplossing niet in de berichten die ik al gelezen heb.

     

    Het is me tot nu toe eenmaal gelukt om werkende keys in mijn SAB Explorer PVR SC te krijgen, maar sinds een recente upload kan ik de keys niet meer aanpassen.

     

    Ik heb met de verschillende firmwares gewerkt, de originele van SAB S/W versie 1C80V1.05 en die van de DVBSTAND site S/W versie 1C80 V1.051 (hierbij verlies je wel het mooie SAB openingsscherm).

     

    Als ik de V1.051 erin zet kan ik met Menu en 01117 de key edit pagina openen en patch aan of uit zetten. Bij V1.05 werkt dat niet.

     

    De syteem settings luiden nu:

    L/D Versie: 1.04

    S/W Versie: 1C80V1.051

    H/W: 2.00 (TWIN)

    Last update: Feb 14 2007

    Front: 107

     

    Ik gebruik het programma Key_updater V1.10 om recente softcam.key files uit de upload sectie van sat_key.org naar de ontvanger te uploaden, dit geeft een succes melding, maar kanalen blijven steeds gecodeerd.

     

    Omdat ik een keer de kanalen open heb gehad, moethet werken met deze ontvanger, maar ik kan dezelfde situatie niet meer terugkrijgen. Er moet een truc zijn maar ik vind hem niet.

     

    Wat doe ik fout?

    Heeft iemand met deze ontvanger het probleem opgelost? Dan zou ik graag horen hoe.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...