Ga naar inhoud


Jap

Lid
  • Items

    443
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jap

  1. Las vandaag op de azbox site dat de loader al klaar is en de firmware voor Elite, Premium, Premium+ en Ultra binnenkort beschikbaar is.

     

    Maar....

    "Due to Neutrino limitations, only tuner 1 will work, as the second tuner won´t be detected."

     

    Dus de Premium(+) gebruikers hebben pech. Ik kan me niet voorstellen dat dit een Neutrino limitatie is en gebruik voor primium(+) zal dus niet goed gaan komen.

     

    Verder is er ook nog iets wazigs te vinden over de Android implementatie. Die schijnt gestopt te zijn en iedereen kan de sourcecode hiervan opvragen (met welk doel ????). :crazy:

     

    Met andere woorden, van Opensat hoeven we niks te verwachten.

  2. En ook kun je dan zelf kiezen, welke het beste bij jou past.

     

    Het probleem is wel dat je ze dus ook allemaal moet proberen. Voor een huiskamer ontvanger niet zo handig, juist een zelfde look and feal is daar zeer belangrijk om het acceptabel te houden voor de rest van de familie.

    En als ik dan lees "Solved many bugs in Enigma2", dan weet ik niet of die ook in die andere images gefixed zijn, waarschijnlijk niet, wegens de 'wedloop'. Je krijgt nu dus meerdere images waarbij de ene beter is in b.v. mediaplayer en de andere in zaptijd. Ik had liever een joint effort gezien van de imagebouwer in één goede image. Dit is niet goed, vooral niet in de acceptatie fase van een nieuw product (als ik de Enigma 2 image zo mag noemen).

  3. Hallo,

     

    Wat gebeurd er als je gewoon de lijst download via het menu? Dus niet aanpassen en terug zetten.

     

    Greetz

     

    Ik had hetzelfde probleem van hangend beeld tussen 19.2 en 23.5, ook na gebruikt van Hans-lijst zonder bewerkingen. Heb verder niet naar een oplossing gezocht, maar gewoon weer terug naar MOF versie. Dus als je switch en LNB goed werkte bij de originele firmware, zou ik me geen zorgen maken dat daar het probleem ligt.

  4. Ik had de 'Hans' kanaal lijst gebruikt. Ik wacht nog even tot een volgende versie. De firmware switch gaat erg soepel, dus dan ga ik dat zeker weer doen. Het nadeel van meerdere image bouwers is wel dat elke image z'n eigen probleempjes heeft en dat de effort verdeeld wordt. De basis is een eind, maar voor de huiskamerkijker is het nog net niet goed genoeg.

    Ik gebruik overigens 720p en volgens mij waren de SD kanalen minder van kwaliteit dan de originele firmware.

  5. Nou, heb de RSI E2 image erin gehad en ik moet zeggen dat dat zeer soepel ging. Vrij rap beeld op 19.2 en 23.5. 28.2 mocht echter niet lukken. Wel geconfigureerd, maar geen beeld (tuner configuratie was niet goed volgens de melding). Na wat groene schermen (Uw dreambox ??? moet gereset worden). Mediaplayer ziet er goed uit, reageerd erg snel en speelt goed af. TV gedeelte was erg schrikken.... heel erg schrikken.... dusdanig schrikken dat ik niet wist hoe snel ik terug moest gaan naar de RSI MOF. Ik had nog nooit zo vaak naar stilstaand beeld gekeken. Switchen tussen 19.2 en 23.5, altijd stilstaand beeld met geluid van de andere zender. Voorlopig echt nog geen E2 firmware.

     

    Wel super hoe soepel het switchen tussen OFW en E2 gaat.

  6. Als jij gebruik wil maken van al jou genoemde mogelijkheden dan raad ik je aan om de MOF 0.9.0.0.0 van RSI te gebruiken.

     

    Die gebruik ik momenteel. Heeft me al 1 avond compleet geen beeld opgeleverd (niet aan de praat te krijgen) en 1x crash tijdens timeshift. Ik ga niet nog eens alles formateren en die opnieuw installeren. Dus da's geen optiie.

    De eis om oude opnames af te spelen is bij deze vervallen...

  7. Wegens irritaties met welke originele firmware dan ook, heb ik besloten ook eens over te gaan naar een Enigma versie op m'n Elite. Maar nu heb ik een issue over bomen en een bos. Er zijn momenteel een aantal Enigma images beschikbaar die op de laatste core draaien :

     

    RSI E2 V0.1.1

    RTI Core v1.3

    Powerboard 3.3.0

     

    Hij staat in de huiskamer en ik (en vooral de vrouw) wil zonder gezeur TV kunnen kijken met de originele CD kaart. Ook timeshift en afspelen van opnames via de originele firmware en gedownloade content moet mogelijk zijn.

    Het hoe is me wel bekend, maar welke image is nu het meest geschikt (of misschien moet ik nog even wachten) ? Volgens mij valt RSI af omdat ik gelezen had dat mensen problemen hadden met afspelen opgenome content.

  8. Gisteren avond om 22:00 ging m'n beeld op zwart (met een redelijke plof over de TV speakers). Alle gecodeerde CD kanalen (inclusief ned 1,2 en 3) deden het niet meer en bleven gecodeerd staan. Alle FTA deden het nog wel. Een reset met de schakelaar bood geen oplossing. Internet lag ook al sinds 21:00 plat, ik kon dus ook niks op internet nazoeken (CD keys in Multicas waren niet up-to-date, dus die deden het ook niet). Hele avond geen TV gehad, maar heden ochtend had ik weer beeld. Erg wazig.

     

    FW : MOF RSI 0.9.0000

    MultiCAS : 1.70E met originele CD kaart

     

    Hebben meer mensen dit probleem gehad gisterenavond ?

  9. Ik heb er gewoon All seasons met wintergoedkeuring (sneeuwvlokje) opgelegd, ben je van al het gezeur af. Als ik met mijn kilometers winterbanden zou kopen, dan heb ik voor 10 jaar banden liggen en dat is ook niet veilig te noemen. Een All seasons presteerd minder in de winter dan een winterband en minder in de zomer dan een zomerband, maar is een goed alternatief.

  10. Een vraagje: Waarom een ci-module terwijl de interne kaartlezer prima werkt? Ik kan me niet vinden in dit verhaal. Inderdaad zitten er bugs in, maar om daar nu zo'n heisa om te maken... Zappen is traag, maar heb je wel eens een Philips TV met digi-tuner zien zappen ? Er zijn betere, er zijn duurdere, maar toen ik m'n Azbox kocht, was dit de enige betaalbare tuner met mediaplayer. En hij voldoet nog steeds prima.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...