Ga naar inhoud


Mr DVB

Lid
  • Items

    166
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mr DVB

  1. Afmetingen:

     

    De afmetingen van de Triax TDS 78 met het nieuwste (witte) logo zijn gelijk aan de eerdere versies met een van de twee oude rode logo's; 70 cm breed en 78 cm hoog. Deze afmetingen zijn aan de voorzijde (de spiegel) gemeten, wanneer je de schotel aan de achterzijde meet is hij inderdaad door de rand enkele centimeters groter, maar ook deze afmetingen zijn gelijk aan de eerdere Triax TDS 78 schotels.

     

    Samengevat lijkt er aan de Triax schotel(s) niets gewijzigd te zijn, op de moeren i.p.v. vleugelmoeren voor de bevestiging en elevatiehoek instelling na.

  2. Ik heb gisteren ook zo'n nieuwe 78cm Triax geplaatst, ik zal hem zo even opmeten.

     

    Ik heb géén ontvangstproblemen; 28,2E, 19,2E, 13,0E en 9,0E. Komend weekend komen daar 23,5E en 4,9E (Astra 4) nog bij, de ruimte hiervoor is reeds 'gereserveerd' en de ontvangst is reeds getest.

     

    Bij mij komen, bewust, de (Alps) lnb's van de Astra's 1, 3 en natuurlijk 2 alle aan linkerkant van de rails wanneer je vóór de schotel staat.

     

    De enige compromis was 1% minder signaal op de Hotbird toen ik de Eutelsat 9B (9 oost) eerst optimaal afstelde.

    post-41002-0-11499200-1474190663_thumb.jpeg

    post-41002-0-52741100-1474190712_thumb.jpeg

  3. @Duikertje: Ik vermoed dat dat wel iets zou uitmaken maar ik zou zelf éérst proberen om de lnb voor 23,5° oost (Astra 3) beter proberen af te stellen/iets te verschuiven.

     

    De Nederlandse (HD) zenders op de Astra 3, want daar gaat het waarschijnlijk om, hebben sinds 31 mei 2016 als gevolg van gewijzigde parameters (lagere foutcorrectie) eerder last van uitval dan daarvoor en dan (HD) zenders op de andere 3 satellieten.

     

    Ik heb hier 4 lnb's op een 85 cm schotel op dezelfde 4 satellieten gericht staan en heb vrijwel nooit uitval op een van de satellieten, en dat terwijl zowel de Philips schotel als de Philips lnb's alle meer dan 15(!) jaar oud zijn.

     

    NB  Ik ga er wel vanuit dat de Big Bisat perfect staat gericht en afgesteld.

  4. Geluk(t) !!

     

    Via de Franse versie van 's werelds grootste veiling website voor € 30,- een in oktober 2011 geactiveerde smartcard gekocht en reeds ontvangen, de komende 4 jaar dus weer de beschikking over alle Franse TNT zenders.

     

    Wanneer je dit ook op deze manier wil regelen kijk dan regelmatig op deze veilingsite want het aantal aangeboden losse (nieuwe) TNTSAT kaarten is zeer laag. Zoeken naar 'TNTSAT card', of 'TNTSAT'.

  5. Heren moderators jullie reacties op de (opbouwende) kritieken worden met de dag feller en komen enigzins geïrriteerd over, en dat is op z'n zachts gezegd jammer.

     

    Natuurlijk is het soms vervelend want er is door sommigen van jullie al heel veel tijd in gestopt, en door die kritieken lijkt het wellicht soms dat de leden dat niet zien of waarderen, 'but we do!'.

     

    NB De tijd staat wanneer je niet ingelogd bent nog steeds 1 uur verkeerd.

  6. Ik had gezien dat het reeds eeder gemeld was en dat Michel antwoordde dat het opgelost was, máár wanneer je NIET ingelogd bent loopt de systeem-klok 1 uur achter. Wanneer je wél ingelogd bent en de Amsterdamse tijdzone met zomertijd gekozen hebt staat de tijd inderdaad wel goed.

     

    Ik zag het aan het feit dat het door mij geplaatste bericht over de dood van Steve Jobs ogenschijnlijk hier bijna een uur vóór het persbericht geplaatst lijkt te zijn.

  7. NOS Teletekst

    Toegevoegd: donderdag 6 okt 2011, 01:54

     

    Apple-oprichter Steve Jobs dood

     

    Steve Jobs, de mede-oprichter en oud-topman van Apple is overleden. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf gemeld. Jobs was jarenlang het boegbeeld van Apple. Hij wordt beschouwd als pionier van de computerindustrie. Steve Jobs is 56 jaar geworden.

     

    In augustus stopte hij als topman bij Apple omdat zijn gezondheid hem niet meer in staat stelde zijn taken uit te voeren.

     

    Jobs stond onder meer aan de wieg van de succesvolle iPod en iPhone. Bij het lanceren van nieuwe producten slaagde Jobs er keer op keer in de wereldwijde aandacht op zich te vestigen.

  8. Hieronder de betreffende tekst;

     

    Goedkopere betaal-tv in hele EU

    NOS

    Toegevoegd: dinsdag 4 okt 2011, 19:58

    Tv-kijkers kunnen voortaan in de hele Europese Unie een abonnement afsluiten voor betaal-tv. Dat is het gevolg van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie.

     

    Een Britse caféhoudster had daar een zaak aangespannen over het vertonen van voetbalwedstrijden in haar pub. Ze gebruikte een goedkoop Grieks satelliet-abonnement waarmee haar klanten naar de Engelse Premier League konden kijken. De Premier League was het daar niet mee eens.

     

    Aanbieders van betaal-tv verplichten hun kijkers om in hun eigen land een abonnement te nemen. Het Hof vindt dat dat indruist tegen het vrije verkeer van goederen en diensten binnen de Europese Unie.

     

    De uitspraak betekent dat Europese voetballiefhebbers voortaan competities gewoon via buitenlandse betaalzenders kunnen volgen. Het is onduidelijk of ook cafés van het besluit profiteren.

     

    Zo te zien mogen wij Hollanders legaal een abonnement op TV Vlaanderen nemen, en Belgen inderdaad een abonnement op Canal Digitaal!? Mijn intuïtie zegt snel te handelen want het zsl wellicht net zo gaan als onlangs met de ID bewijzen in Nederland.

  9. Origineel bericht van: veda
    Heb indertijd aangedrongen via email om BVN vrij te geven. Ze hadden mij beloofd dat ze dit zouden doen en uiteindelijk na ongeveer een jaar is het er toch van gekomen. Bedankt TNT
    Volgens hun website is de huidige kaart 4 jaar geldig en zal de nieuwe kaart ook 4 jaar geldig zijn maar is nu niet meer gratis !
    Hopelijk kunnen we de nieuwe kaart terug aanschaffen via de lokale Auchan.
    Mvg, Dany

    De TNTSAT kijkers van het eerste uur hebben zelfs bijna 4 jaar(!) op BVN en andere FTA zenders moeten 'wachten'.

    Dat de smartcards 4 in plaats van de eerder door mij gemelde 8 jaar geldig zullen zijn geloof ik direct, ik had namelijk '8 jours' als 8 jaar vertaald ... cry Naast een verkeerde vertaling slaat het ook ergens anders op, namelijk op de maximale levertijd van de kaart.

    De kaarten léken eerst gratis, maar je moest er wel een receiver omheen kopen.

    De kans dat de aanschaf van de nieuwe, losse, smartcards via de Auchan, E.LeClerc, FNAC en andere fysieke winkels mogelijk zal worden lijkt me klein, maar ik hoop het ook.
  10. Ik las op de site van TNTSAT dat, wanneer ik het allemaal goed begrepen heb, je voor € 15,00 een nieuwe smartcard kunt (moet) aanvragen zodra je huidige smartcard verlopen is.

     

    Ik krijg de indruk dat dit niet anoniem te regelen is noch dat de nieuwe (losse) smartcards in de winkel te koop zullen gaan worden. Maar wellicht kan iemand, met meer kennis van de Franse taal, daar iets meer over vertellen.

     

    Bron TNTSAT

     

    Zie ook mijn post over de nieuwe software voor de (Strong SRT 6410) receivers.

  11. Eindelijk!!!

     

    Canal Plus Frankrijk heeft voor de Strong SRT 6410, en waarschijnlijk ook voor alle andere TNTSAT receivers, een nieuwe software versie uitgebracht. Voor de Strong ontvangers is dit versie 2.0.

     

    De belangrijkste 3 aanpassingen zijn dat;

     

    - Alle free to air zenders nu ontvangen (kunnen) worden, dus bijvoorbeeld ook BVN

    - DiSEqC 1.1 volledig ondersteund wordt, dus niet alleen om de Astra 1 te kunnen adresseren

    - Database met daarin de belangrijkste in Europa te ontvangen satellieten en hun transponders

     

    Het heeft dus even geduurd maar nu zijn de TNTSAT receivers dan eindelijk (ook) in staat om naast de TNT zenders ook álle FTA kanalen te ontvangen van 16 (DiSEqC 1.1) verschillende satelliet posities.

     

    Merci beaucoup Canal+ France :D

  12. Origineel bericht van: vGnp
    En ook geen MaxDigital nemen i.p.v. wat je nu hebt: --> KLIK <--
    vGnp

    Ter info:
    Over de MaxDigital receiver 220S ben ik aan de andere kant dan weer meer dan tevreden, zonder problemen combineer ik DiSEqC 1.1 met 1.0 en 1.2 en dit werkt feilloos.

    NB De DiSEqC 1.1 switch is van Spaun en de 1.0 switch is van ... MaxDigital :D
  13. Origineel bericht van: Henk_Cavour
    Bedankt voor je bericht. Heb een normale motor en kan nu alle gewenste zenders op de belangrijkste satellieten: ...

    De 'normale' motor is toch geen (UHF) antennerotor? Zo ja dan heeft de 'verkoper' gelijk, indien nee dan staat óf je schotel niet goed afgesteld óf er zijn belemmerende factoren, lees obstakels, welke er ook in combinatie met een andere schotel zullen zijn.
  14. Origineel bericht van: Satkijker
    Wat jij je niet hebt afgevraagd is, waarom je op alle vier de satellieten 5 tot 10% moet terugvallen in signaal en dat is nu eenmaal het gevolg van een schotel met vier vooraf gemonteerde lnb’s. De afstelling van de vier lnb’s in de kop van de Multytenne, kan maar op één plaats in Europa optimaal zijn. Aangezien het een Duitse fabrikant is die zijn Multytenne eigenlijk voor de Duitse markt ontwikkeld heeft, is die voor die omgeving (8 graden oost) helemaal prefect (zie de bijlage van Technisat).


    @Satkijker: Het klopt dat ik me dat destijds niet afvroeg ... aangezien ik dat ook toen al wist wink De betreffende Multytenne is dan ook enigzins 'scheef' aan de muur bevestigd.

    Wat, volgens mij, een reden van de iets lagere signaalwaarden t.o.v. de maximaal te behalen waarden is is het feit dat de onderlinge afstand tussen de 4 satellietposities ogenschijnlijk anders is aangezien er vanuit Nederland vanuit een 'andere hoek' naar wordt 'gekeken'. Aangezien alle vier de satellietposities zich ten oosten van Nederland bevinden lijken ze vanuit Nederland dichter bij elkaar te staan dan vanuit Duitsland. De onderlinge afstand tussen de 4 interne Multytenne lnb's ligt echter vast.

    Kun jij je hier in vinden?
  15. Kijk ook eens in DEZE thread over het afstellen van een Multytenne.

     

    Ik heb een Multytenne destijds goed uitgericht middels de volgende werkwijze;

    - eerst per satelliet bepalen wat de hoogste signaalsterkte maar vooral signaalkwaliteit is via de daarvoor bedoelde (interne) lnb

    - deze waarden opschrijven

    - de Multytenne uitrichten op de Hotbird máár wel zo dat de ontvangstwaarden van de 3 Astra satellieten niet te laag worden.

     

    Het komt er uiteindelijk op neer dat alle 4 de satellieten 5 tot 10 procent onder de maximale waarden komen maar dat de ontvangstwaarden op alle vier de satelliet wél goed (genoeg) is.

     

    Tip: Meet voor het bepalen van de maximale waarden per satelliet zowel hoge als lage, en zowel horizontale als vertikale transponders!

  16. Origineel bericht van: ben klever
    Sommige SD ontvangers halen wel DVB-S2 binnen maar geven dan zwart beeld.

    Deze veronderstelling is niet juist, SD ontvangers kunnen géén DVB-S2 signalen ontvangen.

    Maar ik vermoed wel te begrijpen waarom je dit vermoedde: Op sommige DVB-S transponders worden namelijk ook HD/MPEG4 signalen uitgezonden en SD receivers kunnen dit soort transponders (natuurlijk) wél zien, én de daarop uitzendende MPEG4 kanalen ook maar deze geven dan vanzelfsprekend geen beeld op een SD ontvanger.
  17. Gisteren heb ik een Strong SRT 7805 ontvangen, voor mij de eerste HD satelliet receiver. Gezien mijn positieve eerste ervaringen en omdat er nog niet over deze ontvanger geschreven is op Sat4All open ik dit topic.

     

    7805_front.jpg

     

    De Strong SRT 7805 is officieel exclusief voor de Duitse markt bedoeld aangezien deze ontvanger geleverd wordt inclusief HD+ smartcard voor de ontvangst van de (grootste) Duitse commerciële televisiezenders in HD (zie www.hd-plus.de).

     

    Ik had lang getwijfeld tussen de Amiko SHD-8900 Alien en deze ontvanger, en ondanks vele mogelijkheden en de goede kwaliteit van de Amiko heb ik voor de Strong gekozen aangezien deze (inclusief HD-smartcard) direct óók de Duitse commerciële HD+ zenders kan ontvangen.

     

    Deze HD ontvanger was een koopje, namelijk slechts € 75,-, dit aangezien de HD+ kaart reeds drie weken geleden geactiveerd was. Normaliter koop je momenteel voor € 109,- à € 119,- exclusief verzendkosten een geheel nieuwe SRT 7805. Even googlen of de Duitse variant van de grootste online veiling site bezoeken voor de beste aanbieding.

     

    De pluspunten van deze ontvanger zijn;

    smile De sublieme beeldkwaliteit (echt fantastisch)

    smile HD ontvangst van RTL, RTL2, Sat1, Kabel1, Vox, Pro7, Sixx, Nickelodeon/Comedy Central, N24 en Sport1

    smile (Natuurlijk) ontvangst van alle FTA HD-zenders op de verschillende satellieten

    smile Ontvangt automatisch alleen de FTA en HD+ kanalen

    smile Naast scart en HDMI ook component video uitgang (YPbPr)

    smile Selecteerbaar (HD) videosignaal; 576i, 576p, 720p of 1080i

    smile DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 en '1.3'

    smile 12 volts aansluiting (wordt standaard middels een adapter gevoed)

     

    Er zijn ook enkele minpunten;

    frown De ontvanger heeft geen 'loop through'

    frown De volgorde van de zenders in de favorietenlijsten is niet apart te bepalen (Deze wordt bepaald door de volgorde van de kanalen in de centrale hoofdlijst)

    frown Geen CAM

    frown dus géén ontvangst van Canal Digitaal en/of TV Vlaanderen kanalen

     

     

    Opmerking: Jaarlijks kost het 'abonnement' op de HD+ kanalen € 50,- middels het online en anoniem heractiveren van de smartcard.

     

    Voor de goede orde de 10 Nederlandse, Eén, Ketnet/Canvas, ARD, ZDF, Arte, BBC One, Eurosport en myZen.tv HD zenders ontvang ik reeds 'gratis' via de kabel (Caiway).

  18. Origineel bericht van: Satkijker
    Voor de Eutelsat W6 op 21,6 graden oost, heb je inderdaad een 90cm schotel nodig en er is maar één transponder die free-to-air te bekijken is en dat is 11560H met de zenders LBC America, LBC Australia en LBC Europe.

    Kleine aanvulling: 11.560 horizontaal is de enige FTA DVB-S2 (MPEG4) transponder op de Eutelsat W6. 10.972 vertikaal SR 2170 en 11.530 vertikaal SR 2857 zijn op deze satelliet 'gewone' FTA DVB-S transponders.

    Origineel bericht van: Satkijker
    Dat de mulifeed-rail niet schuin genoeg kan komt door het feit dat een Triax-schotel een Duits fabrikaat is en deze dus ook eigenlijk voor Duitsland ontworpen is. In Duitsland hoeft de multifeed-rail minder schuin te staan dan in Nederland, zeker t.o.v. west Nederland.

    Of de schotels en/of de multifeed-rail in Duitsland worden gefabriceerd weet ik niet, wat ik wel weet is dat Triax (van oorsprong) geen Duits maar een Deens bedrijf is.
  19. Origineel bericht van: wlady
    Ik wil een Triax 88cm schotel kopen. Voor een draaibare instelling voor DiSEqC SG-2100A H-H motor
    Zit daar nu al een lnb bij of moet je die apart kopen.
    Zoja als je die apart moet kopen welke lnb moet ik dan bestellen.

    Ik heb al járen een Triax 88cm op een H-H rotor en een Inverto Black Ultra lnb. Deze combinatie geeft, bij mij in ieder geval, de beste 'DX' resultaten. Ik ontvang naast alle 'reguliere' satellieten bijvoorbeeld enkele eastbeam transponders van de Turksat op 42 graden oost (zoals 11.054 H) en afhankelijk van het weer zo'n 130 tv kanalen van de Nilesat op 7 graden west.

    Mijn advies is dus om er een Inverto Black Ultra lnb bij te kopen, en deze kosten in de single uitvoering minder dan € 15,-.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...