Ga naar inhoud


frankiej

Lid
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door frankiej

  1. Heb de dreambox als laatste een poos gebruikt als netwerkopslag. Inmiddels een NAS geinstalleerd. TV komt al jaren via de kabel binnen dus de dream is overbodig.

    Toestel is verder 100% in orde, er staat een stabiele image op. Vraag me niet welke, heb hem al lang niet meer aan de tv gehangen. Als ik dat in het schermpje kan zien bij opstarten, dan wil ik dat wel ff checken.

    Vraagprijs: wat de gek ervoor geeft.

  2. ik had er 4 lnb's op zitten. werkte altijd perfect. dit stond dan ook correct ingesteld in de db.

    maar goed, uiteindelijk blijken er 2 dingen gehaperd te hebben.

    1. de schotel bleek geen satellietsignaal te kunnen ontvangen op die plek op stahoogte. ik heb hem een paar meter opzij en wat hoger gehangen en had meteen beeld.

    2. om in het menu van de db verder te kunnen ook zonder signaal heb ik er een nieuw image ingeblazen. deze doet niet moeilijk over geen signaal.

     

    al met al werkt de hele boel weer als vanouds, zelfs de ISO-player plugin. en daar was het uiteindelijk allemaal om te doen.

     

    dank voor jullie meedenken!!

  3. heb de schotel opgehangen op stahoogte dus makkelijk bereikbaar. de steun exact waterpas, de schotel erop geschoven, maar helaas geen beeld. wat ik ook draai en doe, hij blijft op een signaal van 60% - 81% staan. ook geen reactie als ik 1 lnb gebruik (zowel 19,2 als 28,2 oost). komt dit misschien doordat ik vorige week in het menu de instelling op 1 lnb gezet heb? zo ja, hoe zet ik dit terug als ik niet in het menu kan komen door geen signaal? ik heb veel geduld maar nu wordt het toch aardig op de proef gesteld.

    overigens weet ik hoe lastig een WF kan zijn, maar vorige week had ik hem los op de grond liggen et voila signaal op 28E. daarna kwam dus die wijziging naar 1 lnb. help!?

  4. idd. vandaag schotel er provisorisch aangehangen met alleen signaal op 28,2E en hij werkte weer als vanouds. met 1 lnb zonder signaal werkt het niet. als ik de schotel er weer afhaal, kan ik nog wel iso's kijken zolang ik maar in het cdrom/dvd menu blijf. eenmaal daaruit is het weer over met de pret. van de week de schotel toch maar ophangen dan.

  5. Onlangs ben ik verhuisd naar een tijdelijke stek waar kabel aanwezig is. Omdat het maar tijdelijk is, heb ik de schotel niet gemonteerd. Wel wil ik de dreambox gebruiken om hem met de ISO-play plugin te kunnen laten fungeren als dvd player. Hij is/was gemount met de pc waarop diverse ISO's staan.

     

    Maar als ik hem start, geeft ie uiteraard de melding dat er geen signaal is. Als ik dan op MENU druk krijg ik alleen de optie "zenders sorteren" welke echter niet functioneel is. Tevens blijft er in beeld staan: "Loading Enigma". Enige mogelijkheid is nog uitschakelen met de schakelaar achterop.

     

    Is het niet mogelijk de box te gebruiken zonder schotel/signaal? Indien wel, hoe dan?

  6. hallo satters,

    ik heb een sata hdd van 250 gig. deze zit nu in m'n pc en is gemount. nu wil ik hem in de dream zetten. op internet al diverse adapters gezien maar welke moet ik nou hebben? ik veronderstel dat ik een "ide en voeding ingang" enerzijds en een "sata + sata voeding" anderzijds adapter nodig heb.

    wie weet raad?

  7. Ik heb een dreambox7020 in de plaats gezet van een Humax5400. Eronder staat een Pioneer dvr 540h recorder. Met de humax kwam de epg gewoon via de fta duitse eurosport binnen. Ook de g-link (de tuner laten zappen door de pioneer recorder) werkte daarop.

    1. De dreambox echter geeft het signaal niet door, ook al zet ik zelf het fta eurosport kanaal op. De pioneer geeft constant de melding dat ie geen epg lijsten heeft ontvangen.

    2. Feit is dat in het epg menu van de pioneer een hele rits van satellietontvangers / fabrikanten staat; humax staat er wel in, dreambox niet. Vandaar natuurlijk dat de pioneer geen codes kent om via g-link te zappen.

     

    Zijn hier ervaringen mee en hopelijk ook oplossingen voor??

  8. Citaat:
    Ik kan me bijna niet voorstellen dat het mogelijk is via de RS232 poort. In ideale toestand heeft die toch "maar" een datatransfer van zo'n 1MB/s max? Lijkt me verre van genoeg om een deugdelijk videobeeld incl. geluid te kunnen transporteren. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />


    Effe aanpassen: ik bedoelde dus dat ik met de dreambox op een hdd in het netwerk opneem. Maar bij de dreambox verloopt dit uiteraard via de utp en niet via de rs232 poort.
    Maarja de hummie heeft geen utp vandaar mijn vraag of t mogelijk zou zijn via die rs232 i.c.m. m'n laptop. Waarschijnlijk niet dus als ik hier lees welke max. snelheid aan die rs poort zit...
  9. de switch is volgens de leverancier (CW) de gevoeligste die er is. Hij opperde het te proberen met een kortere kabel (er zit 25 m. aan). Ik heb het met 7 m. geprobeerd maar geen verbetering. Wel heb ik enige aanpassingen gedaan:

    1. in de settingslijst onder de tab "Antenna" de diseqs van de 4 Lnb's aangepast aan mijn 4 aansluitingen.

    2. ik heb ontdekt dat de Humax eerst op een zender moet staan van de satelliet waar je de schotelinstellingen van wilt wijzigen: pas dan komt er in het volgende scherm signaal.

     

    De eerste ervaringen totnutoe zijn goed, het zappen gaat goed behalve het sh...max-gebeuren maar das een ander verhaal.

  10. Nou, schiet mij maar lek. Ik heb de switch er tussen uit gehad: geen resultaat. Vervolgens wel signaal als ik bij de schotelinstellingen de eutelsat w2 koos. Softwareprobleem dacht ik. Cleaner erdoor (daarvoor niet gedaan) en vervolgens de 3.4 plugged 9.5 van josje erin met de settingslijst 131923. De settings voor de Astra 2 laten we maar even achterwege.

    Maar nu komt het: diseqc instellingen goed gezet: Astra 1 op A, Hotbird op B, Astra 3 op C en Astra 2 op D. Geen signaal. Diseqc op disabled gezet: signaal op astra 1. Vervolgens de anderen ook uit, weer geen signaal. Toen bij elke satelliet de diseqc gekozen waarbij ik ook signaal kreeg: A,b,c,d,toneburst a, toneburst b. Geen enkele logische volgorde hierin dus.

    Echter na wat gezap al vrij snel de melding van no signal. Wederom zitten vogelen met de diseqc instellingen, en wederom beeld. Dit heb ik nu enkele keren gehad en telkens moet ik voor welke satelliet of zender(groep) dan ook een andere diseqc selecteren. Wat is er loos? De kabel is ok: nieuw en ik heb daarmee ook de schotel in zijn geheel afgesteld. Kan de hummie misschien niet goed overweg met diseqc??

    Nu draait er dus Toh 3.4 Hotplugged 9.5 met een diseqc zenderlijst voor astra 1, 3 en hotbird op. Moet ik misschien een paar trappen terug in bijv de toh versie? Overigens heb ik bij de satellieten die in de toh lijst staan en die ik niet gebruik, de diseqc keuze op disabled gezet, bij vrijwel alle stond die op diseqc B ingesteld.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...