Jump to content

Driewerf

Members
 • Posts

  59
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Driewerf

 1. Gelukkig heb ik een grote verzameling kunnen aanleggen in de loop der tijd. Voor alle stemmingen en gebeurtenissen heb ik muziek om een verdieping en nuancering toe te kunnen voegen. Het heeft mij veel tijd en geld gekost. Mijn apparatuur heeft de waarde van een goed uitgeruste, nieuwe, middenklasser.

  Ik prijs mij gelukkig. Besef ook dat dit niet voor iedereen van waarde is, of binnen de financiele mogelijkheden ligt.

  Op dit momen luister ik naar sonates van Domenico Scarlatti, maar het kan over een uur zomaar switchen naar jazz, rock, fusion ed. Muziek is voor mij een lifesaver.

 2. Deze oplossing blijkt bij mij niet te helpen , tussen 24 u en 06 u30 klopt de epg niet ,op de filmzenders , om half zeven is alles weer oké , hoe kan ik dit oplossen ?

   

  Niet. Ik heb op een ander forum waar Canal Digitaal ook (wel eens) aanwezig is, meermalen doorgegeven dat de epg op de filmkanalen 's nachts niet klopt.

  Er komt geen reactie.

   

  Wanneer je OpenPLI als image hebt lopen, kun je overwegen om de Rytec plugin te gebruiken. Maar ook die epg is niet (altijd) foutloos.

 3. Ter informatie, met de Kerstperiode de Sony HX-850 40 inch in huis gehaald.

   

  Ben er heel tevreden mee.

   

  Speelt goed en perfecte beeldkwaliteit. Vooral de hd-zenders discovery HD Showcase, travel hd en ngc hd spelen met prachtig beeld.

   

  Geeft al met vooringestelde beeldinstellingen goed weer. Zal als ik eventjes de tijd heb deze nog perfect aanpassen aan mijn persoonlijke wensen.

   

  groetjes,

   

  Pieter

   

  Dan lijk je mij geen liefhebber van natuurlijke weergave. Enkel de cinema instellingen (met de meeste beeldverbeteraars uitgeschakeld) geven een natuurlijker beeld.

  Het is echt de moeite waard om deze tv te kalibreren (liefst met de juiste spullen)! Je kunt dan een prachtig resultaat bekomen. Via google kun je erg veel hierover vinden.

   

  Vaak wordt natuurlijk beeld als wazig en flauw van kleur gezien. Mijn tip: laat de cinema instelling eens een paar dagen tot een week staan en schakel dan over naar de vooraf ingestelde instellingen. Dan begrijp je waarschijnlijk wat ik bedoel.

   

  Veel plezier met deze tv. Ik ben er zelf ook over te spreken (850HX 55 inch)

 4. Sinds 2007 heb ik een Arion 9400Hdmi (geen CD versie). In het begin was ik enthousiast over het opnemen van 4 programma's, de beeldkwaliteit via Hdmi en de vele mogelijkheden die je hebt bij het instellen.

   

  Vanaf het begin waren er bugs die bij mij soms irritatie, soms woede opwekte. (Bv. het crashen en opnieuw opstarten tijdens een opname). Omdat er geregeld nieuwe firmware beschikbaar werd gesteld had ik de hoop dat er op een dag een stabiele ontvanger zou staan.

   

  De laatste firmware heb ik een keer ingespeeld en vrij snel vervangen voor de een na laatste die het bij mij beter deed. Al zitten er in die versie ook nog steeds bugs.

   

  Nu is het op het Duitse forum erg stil. Er komen geen nieuwe updates meer en er zijn weinig vragen en reacties. De laatste reactie is een negatief koopadvies.

   

  Ik krijg de indruk dat de 9400Hdmi niet verder ontwikkeld meer wordt. Dat vind ik redelijk snel voor een apparaat dat in 2006 (?) op de markt is gekomen.

   

  Nu geldt dat voor meerdere ontvangers; ook de Topfield 5510 is hopeloos verouderd (in 2006 aangeschaft). De Topfield is wel veel stabieler dan de Arion maar kan niet decoderen en heeft veel minder mogelijkheden.

   

  Deze ontvangers doen het nog wel, dus econmisch gezien zijn ze niet helemaal afgeschreven maar de "themakanalen" die in Mpeg4 uitgezonden gaan worden kunnen ze bv. niet meer ontvangen.

   

  De Arion staat nu al een tijd uit en zal door mij niet snel meer gebruikt worden. De ontvanger die aan staat kan meerdere programma's tegelijkertijd ongecodeerd opnemen in HD, heeft toegang tot het internet en oneindig veel mogelijkheden.

   

  En toch, ook bij deze ontvanger vrees ik dat de tijd de mogelijkheden snel inhaalt.

 5. Sinds enkele maanden hebben wij internet via de schotel bij een provider in Duitsland. (Daar wonen wij).

   

  Installatie is niet heel moeilijk, uitrichten komt wel nauw. Verbinding, snelheid etc. zijn prima.

   

  Middels Devolo LAN adapters en inloggen op de Linksys router worden twee laptops, een PC en mijn Reelbox Avantgarde voorzien van internet.

   

  In Duitsland heb je een tiental aanbieders (waar ik weet van heb), hoe dat in Nederland is weet ik niet.

   

  Qua kosten vind ik het meevallen. Waar ik woon heb ik geen alternatief om snel internet te bekomen. Voor zo'n 70,- euro p.mnd ben ik blij snel internet te hebben.

 6. Ik draai met de laatste software (niet CD) van Arionboard. Het gekke is dat wanneer ik de card eerst in de Reel heb gedaan hij in de Arion voor enkele minuten wel werkt.

   

  Die laatste software heeft wel nogal wat bugs. het lijkt eerder een beta dan een reguliere update.

   

  Het is te hopen dat ze bij Arion nog eens hun best gaan doen om een verbeterde versie te produceren.

   

  Wat CD betreft vind ik het ongehoord dat een eenzijdige, doorgedrukte verandering voor zoveel problemen kan zorgen en mensen op kosten jaagt en/of stress teweeg brengt.

   

  Indien ik nog meer problemen ga ondervinden zal ik eens omzien naar alternatieven.

 7. Sinds gisteren in bezit gekomen van twee nieuwe smartcards van CD.

  Een met combipakket en een met familiepakket tegen gereduceerd tarief.

  Ik heb drie ontvangers. Topfield 5510 werkt prima met nieuwe card evenals de Reel Avantgarde.

  Het probleem zit bij de Arion 9400Hdmi. Deze werkt niet samen met de card.

  De CI's Aston 2.18 en Powercam 2.04 werken dus wel goed met de card in Reel en Topfield.

  Zijn er meer mensen die problemen hebben met de nieuwe card in hun Arion 9400 Hdmi met nieuwste firmware?

 8. Ik heb twee kaarten, een met een combipakket en een met familiepakket tegen gereduceerd tarief.

   

  Volgens CD moet ik de nieuwe kaarten al hebben en waarschuwde CD via een mail dat ik per twee april beelduitval zou krijgen indien ik niet de nieuwe kaarten zou gebruiken.

   

  Aangezien ik de nieuwe kaarten nog niet heb ontvang ik nu enkel Nederland 1,2 en 3.

   

  Zal vandaag weer eens contact moeten opnemen.

   

  Wat een geklooi.

   

   

   

   

×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.