Ga naar inhoud


fwiarda

Lid
  • Items

    122
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door fwiarda

  1. Ik heb recentelijk van internet maar een illegale Windows XP gedownload, waarvan de product activation is gedeactiveerd. Die kan ik ten minste op iedere PC installeren. Als mijn huidige kapot gaat kan ik dus op mijn nieuwe PC gewoon weer XP over Vista heen kopiëren. Ook als Microsoft XP uit de handel heeft gehaalt om mij te dwingen te upgraden.

     

    Ik voel mij totaal niet bezwaard. Immers, voor de Windows XP op mijn huidige computer heb ik al betaald. Daar zit echter een check in zodat hij alleen op een Toshiba Satellite 2450 werkt.

     

    Ik zit helemaal niet op een nieuw operating systeem te wachten dat geen drivers heeft voor mijn peperdure Polaroid film scanner (niet meer in productie).

  2. Denk niet dat een zekering van 35 A gaat er bij 36 A direct uit gaat. Zelfs met de dubbele stroom duurt dat nog wel een kwartiertje. Bij geringe overbelasting kan het zelfs uren duren voordat een zekering door gaat.

     

    Ik zou me dus totaal geen zorgen maken als je af en toe een klein beetje meer verbruikt dan je zekering aan kan.

     

    M.v.g., Frits

  3. Dat gaat wel werken. Natuurlijk moet je de antenne wel voeden met een losse voedingsadapter.

     

    Als je niet al te ver van de zender zit werk het ook al als je aan de ingang van je antenneversterker een eindje draad hangt. Dat eindje draad kan je natuurlijk ook aan de ingang van je ontvangers hangen. Je hebt dan waarschijnlijk minder draden dan met al die leidingen naar de meterkast.

     

    Ik neem aan dat die kabels naar de meterkast er nog liggen van de kabel-TV, en dat je die wil hergebruiken.

     

    M.v.g., Frits

  4. Een MX record verwijst naar de mailserver van het betreffende domein. Als ik e-mail stuur aan iemand@backers-online.nl, dan wordt door mijn mailserver eerst opgezocht welke mailserver verantwoordelijk is voor backers-online.nl. Hier zet je dan b.v. mail.backers-online.nl. Vervolgens wordt het IP adres van mail.backers-online.nl opgezocht. Dan zet mijn mailserver een directe verbinding op met jouw mailserver mail.backers-online.nl, en verstuurd de mail.

     

    Je kan in principe ook een andere server dan je eigen server je mail laten afhandelen. Dat kan nodig zijn als jouw internet service provider poort 25 heeft dichtgezet voor gebruikers van andere serviceproviders. Je moet dan jouw mail via hun mailserver laten lopen. Een andere reden kan het hebben van een backup mailserver zijn. Je kunt meerdere MX records voor een domein definiëren, en daar zelfs een prioriteit aan toekennen. Als jouw mailserver down is wordt de mail naar een backup server gestuurd. Ik maak zelf gebruik van zo'n service via DNS Made Easy (http://www.dnsmadeeasy.com/).

     

    M.v.g., Frits

  5. Citaat:
    Wat moet ik precies doen om dit voor mekaar te krijgen?

    Je moet zorgen dat je de juiste DNS settings de gene maakt waar je het domein hebt geregistreerd. In jouw geval is dat www.serverthuis.com. Je kan die settings via hun web interface maken.

    Citaat:
    1: Hoe zit het met de naam van de linux server (wordt dit bijv. server1.beckers-online.nl)?
    Dat kan je helemaal zelf bepalen. In het DNS kan worden aangegeven welke naam op welk IP adres wordt gemapped. Ik zou in jouw geval beckers-online.nl, www.beckers-online.nl, en mail.beckers-online.nl mappen.

    Citaat:
    2: Hoe zit het met de dns op de internet server, waar verwijs ik deze naar? (naar isp of de dns server waar ik de domein naam heb)
    Je verwijst naar het externe IP adres van je router. Dit kan je uitvinden op http://www.whatismyip.com/ .

    Citaat:
    3: Wat moet ik instellen op de webserver, of is een poort openen vanaf de router naar de webserver voldoende?
    Je moet in je router de poorten 80 (HTTP), 25 (SMTP), 110 (POP3), 143 (IMAP), 21 (FTP), 22 (SSH) en 23 (telnet) forwarden naar het interne IP adres van je server.

    Voor een uitgebreide uitleg over hoe je zo'n server installeert zie http://www.fwiarda.com/server/ .

    Volgens mij ben je al een eind op weg, want op http://www.beckers-online.nl/ zie ik een Apache test page. Misschien dat je die vanaf je eigen netwerk nog niet kan zien. www.beckers-online.nl wordt namelijk op je externe IP adres gemapped, terwijl je vanaf je eigen netwerk je interne IP adres moet gebruiken.

    M.v.g., Frits
  6. Tegen houden kan je die plannen echt niet, dus probeer gewoon een zo hoog mogelijke prijs voor je stek te krijgen. Het uitgangspunt is dat je een prijs moet krijgen waar je iets vergelijkbaars elders voor terug kan kopen.

     

    Bedenk dat het voor de gemeente aantrekkelijker is om je tegen een leuk bedrag uit te kopen, dan om jaren lang met je te procederen. Ook voor je eigen gemoedsrust is jaren lang procederen niet goed. Je uitgangspunt moet zijn dat als de gemeente niet moeilijk doet over de prijs, jij niet moeilijk doet over het feit dat je weg moet. Dat heet een win-win situatie.

     

    Neem een goede advocaat in de arm. Laat actiegroepen links liggen. Milieudefensie zal je echt niet helpen om de gemeente jouw de hoofdprijs te laten betalen zodat ze snel kunnen gaan bouwen.

  7. Maak de volgende wijzigingen in /etc/init.d/bootup:

    Code:
    # Commentarieer originele Dreambox CAM uit.#/usr/bin/wdog /usr/bin/dccamd -# Voeg een regel toe om CCcam te starten./usr/local/bin/CCcam  

    In bovenstaand voorbeeld moet CCcam in /usr/local/bin staan en executable zijn. Executable maken doe je met het commando:

    Code:
    chmod 755 /usr/local/bin/CCcam

    De configuratie file is /etc/CCcam.cfg .

     

    Het starten van de CAM in /etc/init.d/bootup is de manier die in het originele Dream Multimedia image wordt gebruikt. In sommige images wordt de originele Dreambox dccam vanuit een ander script gestrart. Dan moet je het natuurlijk daar uitcommentarieren.

     

    M.v.g., Frits

  8. Citaat:
    Je kan domweg geen moderne TV zonder HDCP meer kopen.
    Een TV met HDCP input is niet zo'n probleem. Daar kan je alles op aansluiten. Ook spul zonder HDCP.

    Een DVD speler met een HDCP output is het probleem. Die beperkt je in wat je met het signaal doet.
  9. Oude LNBs hebben een andere Local Oscilator Frequentie (LOF). Voor moderne "digitale" LNBs is dit 9.75 en 10.6 GHz. Met een 22 kHz puls kan deze worden omgeschakeld.

     

    In het tunerconfiguratiemenu van de DM7025 zijn deze waardes in te stellen. De default is de moderne "Universal LNB". Je kan ook voor een handmatige instelleing kiezen en dan kan je zelf de waardes voor LOF/L en LOF/H invoeren.

     

    Mij is niet duidelijk of jouw "analoge" LNB ook een low en een high frequentieband ondersteund. Zo niet dan kan je maar de helft van de kanalen ontvangen.

     

    M.v.g., Frits

  10. Citaat:
    Ik wil nu zo goedkoop de digitenne tuner proberen.
    Voor de publieke omroep heb je die kaart en CONAX module niet eens nodig. Die wordt ongecodeerd uitgezonden.

    Citaat:
    Hoe zit het nou met de antenne? kan ik ook een stuk draad gebruiken en waar moet je de antenne op de tv aansluiten?
    Is een antenne altijd nodig?
    Als je pal naast de zender zit volstaat een paperclip in de antenne ingang al voldoende. Natuurlijk op binnen pen, niet op de buitenmantel. Als je wat verder er vandaan zit zou ik een eenaderig eind draad van een meter of twee in de antenne ingang stoppen. Als dat nog niet voldoende is moet je een echte antenne kopen.

    M.v.g., Frits
  11. Citaat:
    Hoe zijn de duitse zenders gepolariseerd?? Vertikaal of horizontaal.
    Ook vertikaal.

    Citaat:
    Verder wil ik twee richt antenne's plaatsen in de mast. Met wat voor koppelkastje

    kan ik ze het beste koppelen om maar met één coax te kunnen werken ??
    Ik zou een kabel-TV splitter in omgekeerde richting gebruiken.

    Echter, ik vermoed dat je een zwakke DVB-T zender uit het buitenland wil ontvangen en een redelijk sterke van Digitenne. Ook met een verkeerd gerichte antenne pik je dat sterke Digitenne signaal op. Ik denk dat het plaatsen van een tweede antenne dus overbodig is.

    Bedenk dat een koppelkastje de signaal/ruis verhouding met 3 dB verslechtert. Grof geredeneerd ontvang je ruis via twee antennes en signaal van een antenne.

    M.v.g., Frits
  12. Citaat:
    Je hebt sinds kort een stuk minder bebouwing in de richting van de antenne ;-)

    Geeft dat nog verschil?
    Ik heb de betreffende antenne in juni dit jaar neergezet. Dat was ongeveer op het zelfde moment als de sloop van dat gebouw waar jij op doelt.

    Ik heb mijn huidige Dreambox met DVB-T in april dit jaar neergezet. Initieel had ik de eerdergenoemde plasic prul buitenantenne. Er was toen alleen nog Digitenne dekking voor de publieke omroep. En Duitsland kon ik op dat ding nauwelijks ontvangen.

    In juni dit jaar is de zender in Arnhem tijdelijk uitgeschakeld voor ombouw naar het volledige pakket. Ik was toen aangewezen op de publieke omroep uit Nijmegen. Dat is voor mij aanleiding geweest om die grote buitenantenne te kopen.

    M.v.g., Frits
  13. Citaat:
    Op de Engelse tv zag ik een reclame waarin werd gezegd dat voordat je een HD-tv koopt, je eerst langs de brillenvakman moet gaan.
    Dat is eigenlijk een heel goed advies. Het menselijk oog heeft een resolutie van circa 0.5 boogminuut. Neem even een scherm van 40x71 cm aan met een een kijkafstand van 2.5 m. Je kan dan net 1080*1920 pixels onderscheiden.

    M.v.g., Frits
  14. VOORBEELD 3

    -----------

     

    Meneer Zweistein heeft in zijn hobbykelder een manier gevonden om koude fusie te doen. Hij gaat met zijn vinding naar het patentbureau, en vraagt patenten aan. In het rijke deel van de wereld koopt iedereen een licentie en de milieuvervuiling behoort daar tot het verleden.

     

    De voor de koude fusie benodigde ingrediënten (water en zand) zijn overal aanwezig. Als je het trucje eenmaal weet is het nog eenvoudiger dan het stoken van een houtvuurtje. In het arme deel van de wereld kan echter niemand de licentie betalen. Daarom worden daar tot in de lengte der dagen de bossen gekapt en wordt het milieu vervuild met het stoken van hout.

     

    CONCLUSIE

    ---------

     

    Kennis in het bezit van individuen hoeft niet in het algemeen belang te zijn.

     

    Natuurlijk is het niet meer dan redelijk dat iemand die werk verricht daar ook voor beloond wordt. Een bedrijf wat een product ontwikkelt wil daar natuurlijk ook de vruchten van plukken. Ook zonder dat je door patenten en copyrights beschermd wordt kan je met innovatie goed geld verdienen. Namaken kost namelijk ook tijd en geld. Tegenwoordig worden patenten door juristen geschreven, niet door uitvinders. Veel patenten zijn triviaal, en dienen meer om de concurrentie dwars te zitten dan om de eigen investering te beschermen.

     

    In met name de entertainment industrie is naar mijn mening het intellectual property right volledig doorgeslagen:

    1) Snotneuzen van 18 jaar die goed kunnen voetballen worden multimiljonair. Om dit te kunnen betalen moet heel Nederland (inclusief de minima) EUR 6.- per maand extra betalen om voetbal te kunnen bekijken;

    2) Celebreties leven volledig los van deze wereld en vliegen rond in privevliegtuigen (Michael Jackson, Paris Hilton, etc.).

     

    De entertainment industrie doet alsof zij zouden verdwijnen zonder DRM. Dat geloof ik totaal niet. Een goede voetballer of artiest zal ook zonder DRM best een leuk inkomen weten te vergaren, alleen wat minder extreem dan nu.

     

    Ik kijk ook gewoon legaal TV. Ik weet dat als ik wil kijken ik niet bang hoef te zijn dat de keys zijn verlopen. Dat gemak is mij best wel een Digitenne abonnement van EUR 6.95 per maand waard. Ook een CD wil ik best kopen. Maar niet als ik er geen kopietje van mag maken voor in de auto! Met DRM erop zou ik hem dus niet kopen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...