Ga naar inhoud


Lutz

Lid
  • Items

    142
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lutz

  1. Ik keek in het tuinhut Astra 1 t/m Astra 3, maar nu is de Dreambox 800 hd overleden en ik moet een nieuw ontvanger kopen.

    Indien ik bij King of Sat naar de FTA 4k kanalen kijk dan is dat geen redenen voor mij om een 4k ontvanger aan te schaffen. Het televisie heeft wel 4k.

     

    Dus: heeft een 4k ontvanger voordelen bij fullHD ontvangst of is het zonde van het geld?

     

    Ik hoef met de ontvanger niet op te nemen.

     

    Welke ontvanger is voor mij voldoende? Ik draai graag OpenPLi.

  2. Ik heb in mijn nieuw huis: visiosat big schotel met 4 quad LNBs. Er zitten 4 rode switches, misschien met 8 ingangen. Er komen al 4 satelliet kabels het huis binnen en twee heb ik al terug kunnen vinden waar ze eindigen.

     

    Ik heb nu het volgende probleem: ik zou meerdere televisies achter elkaar op een kabel willen hangen, maar dat gaat met de huidige installatie niet. Indien ik een programma opneem, dan kan ik geen andere programma's tegelijk zien.

     

    Ik heb twee VU+ ontvangers (single en duo) en nog verschillende dreamboxen en gebruik het liefst overall OpenPLi. Ik zou graag op 5 plaatsen tegelijk televisie kunnen zien. Nu is dat nog FTA, maar misschien ga ik Joyne erbij doen. Maar ik wil wel Opensource ontvangers houden!

     

    Oplossing 1: upgraden van 4quad LNB naar octoLNB voor Astra 1-3. Eventueel het LNB voor hotbird vervangen door een voor Joyne. Verder in het huis de kabels opsporen en op de juiste plekken brengen.

     

    Oplossing 2: overstappen op unicable: wat zou dat voor mij betekenen: nieuwe LNB,s en nieuwe switches en nieuwe ontvangers?

     

    Oplossing 3: een multiswitch oplossing. De multiswitch moet dan wel in huis geplaatst worden en met netspanning gevoedt worden. Verder heb ik mij nog niet in verdiept.

     

    Extra vraag: de satellietboer biedt nog een bliksembeveiliging aan. Is dat nuttig? Het huis staat in de polder en aan 3 kanten heb ik een smal slootje.

     

    Alvast bedankt voor het meedenken!

  3. Beste forummers,

     

    het wordt hier heel veel door elkaar gepraat, zodat ik nu helemaal niets meer begrijp. Dus ik kijk Duitstalige televisie FTA in Nederland via satelliet. Is dat nu wel of niet legaal?

    Heel veel Duitstalige zenders hebben hbbtv diensten, die ik dan via internet kan ontvangen. Is dat nu wel of niet legaal? Ik gebruik gewoon mijn NL IP adres en er komt ook gewoon Duitstalige reklame mee.

    HbbTV werkt bij mij alleen voor programmas van de Duitse openbare omroepen, maar niet voor de commerciele zenders van de Pro7Sat1 groep.

     

    Sommige streams spelen gewoon niet af. Ik vermoedt, dat dan de provider ervoor heeft gekozen, dat ik dat programma niet in Nederland mag zien.

     

    In Duitsland kennen wij IPTV, waarvoor je een abonnement moet hebben, en televisie over internet, wat iedereen kan zien. Dus mijn vraag was in het begin niet zuiver geformuleerd. Mag ik in Nederland televisie over internet bekijken, die er vrij en ongecodeerd wordt uitgezonden?

  4. Jullie zien het een beetje verkeerd. Ik heb een schotelantenne en ontvang alleen FTA. Aan Nederlandstalige stations alleen BVN, dat is ook FTA. Ik kan mij niet voorstellen dat het in Nederland verboden is om Duitstalige zenders te ontvangen. Anixe stuurt gewoon hbbtv content mee, het Duitse RTL gebruikt geolocation op basis van mijn NL IP adres. Wat is hier fout aan? Ik gebruik geen proxy server. En voor netflix kan je gewoon betalen.

     

    In Duitsland is geregelt dat ze alles mogen uitzenden mits in het Duitse is gesynchrooniseerd. Dus content is FTA beschikbaar, en de content providers filteren niet op locatie van IP adressen. Wat is dan fout aan het bekijken?

  5. Ik denk over pay TV zoals Netflix of Sony Video Unlimited na. Bestaan er ook settopboxen voor of is de goedkopste aanbieding een Playstation 3? Het alternatief zal een nieuw televisie toestel zijn. Gezien dat ik maar tot 42" kwijt kan kom ik niet verder dan fullHD. Mijn huidig toestel is fullHD 37" en 5 jaar oud. Dus ik verwacht dat het toestel nog 3jaar mee kan gaan.

     

    Dus wat is wijsheid hier? Een settopbox of gelijk een nieuw toestel?

     

    Ik kon geen beter rubriek vinden...

  6. Op dit moment ontvang ik thuis alleen Duitse en Engelse FTA zender via satelliet. Nu wil ik dat graag uitbreiden met een mogelijkheid om films op mijn tv toestel te kunnen zien. Maar deze films moeten dan of Duits gesynchroniseert zijn of Engelstalig.

     

    Ik heb al gekeken: blijkbaar kan ik voor het SEN een PS3 gebruiken, en voor Netflix weet ik het niet. Blijft over: welke aanbieders hebben ook films in het Duits in het programma?

     

    Mijn zoon streamt nu al televisieprogramma's van de satellietontvanger naar zijn computer. Kan dat later ook met films, of moet hij dan rechtstreeks verbinding hebben via zijn computer?

     

    Zijn er ook televisie toestellen, die zo een iptv ontvanger hebben ingebouwd, en die dan met zo een aanbieder kan samenwerken? Mijn et9x00 zal zeker niet toegestaan zijn.

     

    Alternatief kan ik ook mijn internet aansluiting bij Online.nl uitbreiden met televisie. Dat heb ik tot nu toe niet gedaan, omdat de zenders in mijn geval niet zo interessant zijn.

  7. P.S. Als je de kabel van je ontvanger (die zonder signaal) direct aan de LNB's (of één LNB) aansluit, en de switch er dus (tijdelijk) tussenuit haalt, doet je ontvanger het dan wel op de desbetreffende satelliet? Dat zou zeker een aanwijzing kunnen zijn voor een defecte switch....

     

    Dat heb ik als eerste getest: zonder switch werkt het wel. Maar de oorspronglijke vraag was: kunnen diseqc switches kapot gaan? En ik weet nu: ja

  8. Ik heb op mijn schotel 3 quad lnbs zitten en lever het signal via 4 switches aan 4 ontvangers. Dat heeft jaren goed gewerkt. Kan zo een Diseqc Switch ook kapot gaan?

     

    Ontvangers doen het nu aan 2 van de vier coaxkabels.Betekend dat, dat 2 switches kapot zijn.

     

    Ik heb Maximum DiSEqC switches 4/1 en de switches hebben geen eigen voeding.

     
    • Like 1
  9. Ik heb al een paar jaar een Astra 1 t/m Astra 3 installatie met quadLNBs en Diseqc switches. Tot de switches heb ik volledig signaal, alleen de twee kabels naar de woonkamer niet meer. De ontvanger in de woonkamer werkt goed. Kan ik oudewets het antennekabel testen door op een kant een kroonsteen op te zetten,die de draad met het scherm kortsluit, en dan an het ander einde kijken of ik doorgang heb?

     

    Binnen een week is eerst het ene kabel uitgevallen, en nu het tweede ook nog. Het heeft wel geregend, maar een ondergelopen kabel zou toch nog doorgang moeten hebben?

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...