Ga naar inhoud


MarcFCB

Lid
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MarcFCB

  1. Ik heb het gemeld bij TVV en vandaag heb ik telefoon gekregen van TVV. Daar weten ze ook niet aan wat het ligt, maar van zodra het fenomeen zich weer voordoet moet direct contact met hen opnemen. Precies of ze gaan mij dan onmiddellijk helpen. :-) Ook nog volgens de man aan de telefoon zouden alle problemen opgelost zijn met de nieuwe sofware. Ik weet het ook niet meer. Afwachten dan maar, zeker.

  2. Heeft iemand onder jullie al ervaring met de aller nieuwste Panasonic DMR-BS750 Blue-Ray recorder met geintregeerde twin-satelliet ontvangers.

    Deze recorder heeft dus twee satelliet ontvangers aan boord, die met freesat compatibel zijn. Zou deze ook werken met TV-Vlaanderen kaart? Ik zou dit apparaat willen aanschaffen, maar dan moet ik wel zeker zijn dat ie met de Canaal Digitaal codering overweg kan. Dus, heeft iemand er al ervaring mee?

     

  3. De ontvangst hier is 99% op alle vier de sats (T90). Alle andere zenders komen binnen gedonderd, even als TVV. Maar bij TVV blijven meeste zenders regelmatig hangen. Eerst waren dat MTV en VH, later steeds meer en meer zenders die de ziekte kregen binnen het pakket. Het lijkt wel een besmettelijke ziekte. Bij mij ligt het althans niet aan de installatie, heb ik uitvoerig nagekeken.

  4. 't Is nochtans zo klaar als pompwater, hoor. 90% van de klanten heeft een installatie waarmee Hotbird kan ontvangen worden, net zoals dat nu met Astra 2 al het geval is. Een LNB bij plaatsen en een diseqc-switch zijn goedkoper dan een DVBT-ontvanger met bij behorende antenne. Het enige wat TVV moet doen is het bestaande kaartje aanpassen en een pakketje met de Belgische Franstalige zenders aan bieden bij de klanten. Er is gewoon de wil niet van TVV om dat te doen. Wil je dat pakket betaal je ervoor en wil je het niet, hoef je er ook niet voor te betalen. Op die manier is voor velen het probleem van meerkost ook van de baan. Heel eenvoudig is het niet, misschien te eenvoudig. Dat ze op die manier over drie satellieten gespreid zijn is geen probleem. Er zijn providers zat die over meerdere sats verspreidt zijn. De klant beslist uiteindelijk toch zelf wat hij wil ontvangen en wat niet.

  5. Tokemeup: leer eens lezen. Binnenshuis is de ontvangst nul komma nul en niet dat er hier geen ontvangst is. Voor de rest heb ik geen zin om buiten iets op het dak te plaatsen of aan een gevel te hangen, draadloos of niet. Ik begin er al spijt van te krijgen dat ik dit probleem aangekaart heb.

    Enfin, I rest my case.

    Sire, er zijn geen Belgen meer, enkel nog Vlamingen die van de Walen af willen.

  6. Origineel bericht van: Paullo
    Citaat:
    Als jij wil meer betalen voor hetzelfde aanbod en een aantal zenders die FTA op sat, laat mij je vooral niet tegenhouden. Ik betaal daarvoor niet. DVB-T is geen optie omdat de ontvangst hier heel slecht is. Lees geen ontvangst.


    Het is niet meer betalen voor hetzelfde aanbod, want de zenders waar jij zoveel belang aan hecht zitten daar nu éénmaal allemaal in het basispakket.

    Maar we hebben het begrepen, TVVlaanderen moet dit gratis aan jou aanbieden m.a.w. alle andere abonnees mogen meebetalen voor jou wensen want TVVlaanderen heeft als commercieel bedrijf natuurlijk geen uitstaans met het feit dat jij belastingen betaalt aan wie dan ook. Of is het omdat ik verkeersbelasting betaal aan de Belgische Staat dat een privé-firma mijn private oprit moet komen aanleggen omdat ik niet bereid ben daarvoor te betalen, maar toch belastingen betaal.

    Hoe kan jij nu trouwens weten dat DVB-t geen optie is wegens slechte ontvangst, want je wil geen 50 Euro uitgeven voor een DVB-t ontvanger.

    Greets


    Nog eens, Telenet en belgacom zijn duurder dan TVV, bovendien zit je nog eens vast aan hun hardware, bij TVV niet. Trouwens bieden ze zenders aan waarvoor je niet eens TVV nodig hebt. En wie zegt of waar zeg ik dat TVV mij de RTBf gratis moet aanbieden? Gewoon opnemen in hun aanbod, niks meer of niks minder. Daarvoor wil ik best wat meer betalen voor mijn abonnement bij TVV. Ze kunnen best wel triple sat gaan bij TVV, dat ze hotbird pakken ipv zoals nu A2. Probleem direct opgelost.
    Uw oprit interesseert mij niet. Ik heb genoeg aan die van mij.
    Hoe kan ik nu weten of DVB-T een optie is ja of nee? Omdat ik verdorie een DVB-T ontvanger in mijn dreambox heb en de ontvangst hier binnenshuis nul komma nul is. Ik ben niet van plan om nog eens buitenhuis antenne te plaatsen en nog maar eens een kabel naar binnen te trekken. De zoveelste. Waarom moeilijk doen als ook gemakkelijk kan?
    Wat een oeverloos gezwets toch, RTBf hoort gewoon beschikbaar te zijn voor ALLE Belgen, net zoals de VRT. Punt uit. En als dat nu via sat of via tamtam is doet niets ter zake. Het moet er gewoon zijn.
  7. Origineel bericht van: matthew_be_wvl
    Origineel bericht van: MarcFCB
    En nog iets: ik betaal belastingen zoals iedere brave burger, hierdoor heb ik ook recht op zowel VRT als RTBF, alle twee aangeboden door de staat. En juist dat recht wordt mij door TVV onthouden. (toch wat RTBF betreft)


    Kerel, niets houdt je tegen om Telenet of BelgacomTV te nemen als je vindt dat TV Vlaanderen als commercieel denkend bedrijf je rechten als burger schendt.


    Als jij wil meer betalen voor hetzelfde aanbod en een aantal zenders die FTA op sat, laat mij je vooral niet tegenhouden. Ik betaal daarvoor niet. DVB-T is geen optie omdat de ontvangst hier heel slecht is. Lees geen ontvangst.
  8. Je zegt toch zelf dat de belasting geint wordt op federaal niveau, en daarna door gesluisd wordt naar de gemeenschappen. Dus een gedeelte van uw en mijn belastinggeld gaat naar de openbare omroepen. Keer het en draai zoals je wil. Of dat nu via shakamakka of niet doet niets ter zake. VRT en RTBF zijn er voor ALLE BELGEN.

  9. VRT en RTBF zijn beiden openbare nationale zenders en geen regionale, beiden worden gefinancierd door de BELGISCHE STAAT. (De RTBF heeft er wel reclame inkomsten bij.)En niet door Vlaanderen en Wallonië. Derhalve dienen zij voor IEDERE BELG BESCHIKBAAR TE ZIJN. Niks meer en niks minder. Dus TVV gaat hier in de fout. Wat hebben wij aan de Franse TF 2,3,4,5? Niets.

    Voor diegenen die hier een politieke kwestie willen van maken, het is geen politieke kwestie maar, eentje van aanbod en willen. RTBF hoort gewoon thuis in het aanbod van iedere provider in België. En juist wél energie steken in de Belgische Franstalige zenders i.p.v. commerciële buitenlandse brol.

     

  10. Ik vraag mij af of er langs Vlaamse kant nog Belgen zijn.

    Paullo@ 50€ is véél, zeker als je een huis en wagen hebt af te betalen. Als ik iets gratis kan krijgen zal ik het niet laten, maar ik ga geen extra kosten maken. Het blijft niet bij die 50€ er moet ook een antennetje bij en kabel en misschien meerdere ontvangers. Het zaakje kan al gauw oplopen.

    Enne er is inderdaad ooit een discussie geweest over het al dan niet gratis aanbieden van sport evenementen.

    Aan de anderen: of je de kwaliteit van RTBF goed vind of niet, doet niets ter zake. Mij gaat het voornamelijk over het feit dat RTBF een BELGISCHE OPENBARE ZENDER is die door iedereen moet bekeken kunnen worden, waar dan ook. En dat is nu niet het geval. En daardoor heb ik het voetbal moeten missen. IK ben in de eerste plaat BELG en dan pas Vlaming. En zoals ik reeds eerder zei DVB-T is voor mij geen optie. Wie zegt mij dat ik hier de RTBf kan ontvangen met DVB-T. Dus alle BELGISCHE OPENBARE NETTEN VERPLICHTEN bij alle aanbieders. Voor de liefhebbers eventueel ook de commerciëlen. Wat betreft die 90ste plaats van de Belgen, dat houdt al helemaal geen steek. Dan moeten de officiële wedstrijden ook niet meer uitgezonden worden want we staan dan evengoed op de 90ste plaats, er kijkt toch geen kat. Wat een onzin. We kunnen evengoed het WK winnen in 2014, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Als er niets uitgezonden wordt kun je ook geen kijkers lokken. En juist dat doet de RTBF wel. Voor iedere Belg, Vlaming en Waal, behalve voor diegenen die TVV of mobistar gekozen hebben. Zal ik jullie nog wat zeggen, op RTBF worden de Vlamingen tijdens een voetbalwedstrijd (die niet op de VRT komt) zelfs in het NEDERLANDS welkom geheten. Nu gij weer.

  11. En nog een bijkomend iets: Telesat zit gespreid over 3 satelieten. Astra 1,3 en hotbird.

    Tvv over 2. Waarom de hotbird er niet bij nemen ipv reclame te maken over Astra 2. Feit is dat TVV héél erg achter ligt, want de M7 groep heeft zovéél meer te bieden dan nu het geval is bij TVV.

  12. Origineel bericht van: Paullo
    Wel het is nu éénmaal zo dat de RTBF-zenders door TVVlaanderen niet worden aangeboden en ik heb nooit enige publiciteit of wat dan ook gezien, waaruit het tegendeel zou blijken.
    Als die zenders voor jou dan zo vitaal zijn, dan had ik in de eerste plaats voor een aanbieder gekozen waar deze wel worden aangeboden zoals Belgacom of Telenet.
    Dan had je van de eerste keer ook geen last van "die erotische bullshit" (waar je trouwens niet eens moet naar kijken en waar je zelfs een kinderslot kan op zetten).
    Maar ik lees dat ondertussen je ook ervan overtuigd bent dat "de regering" hieraan iets moet doen, dus schrijven maar naar de Vlaamse Minister-President opdat door "de regering" een transponder op Astra 1 of 3 worden gehuurd om met belastinggeld jou toe te laten "zonder meerkost" naar de vriendschappelijke voetbalmatchen te kijken op de RTBF.
    Wat trouwens die meerkost van een DVB-t ontvanger betreft, ik weet niet of zo'n 50 Euro maximum werkelijk een meerkost kan genoemd worden.


    Greets


    Waarom moet ik meer betalen voor hetzelfde aanbod als op TVV en gratis zenders, om dat vast te zitten met hardware die op niks trekt.
    Dat ik de erotiek kan afzetten weet ik ook wel
    Ik heb al geschreven naar het ministerie van media. Of het zal helpen is een andere vraag natuurlijk.
    En om nu terug te komen op de "voetbal", zeg mij eens wat er verkeerd is aan een vriendschappelijke wedstrijd? En zeg mij eens waarom ik en anderen die de wedstrijd willen zien alle sat moeten afzoeken om maar iets te zien? Met commentaar in één of andere exotische taal. Ook zo voor het tennis. En het Europees voetbal dat niet op de VRT komt, maar wél op RTBF. Niet iedereen die via sat kijkt heeft een draaibare of T90 installatie.
    Wat die vijftig euro betreft, ik weet niet hoe het bij u zit maar ik moet er een hele dag mijn nikkel voor afdraaien. Voor velen is 50€ héél véél geld, denk maar de gepensioneerden.
  13. Het gaat niet op dat RTBF op hotbird zit. Ze kunnen Astra2 er wél bijnemen. Daar zit bij mijn weten geen enkele Belgische zender op. Waarom nemen ze er dan Hotbird ook niet bij? In de Diseqc configuratie van Philips 8121 zit Hotbird, dus op zich geen probleem. Zelfs in de kanalen lijst staat de RTBF met z'n twee netten. Maar open voor de Vlamingen, ho maar. De regering zou alle aanbieders moeten verplichten om minstens de vier zenders van de nationale omroepen zijnde 2 netten van de VRT en 2 netten van RTBF in hun pakket op te nemen. Waarom moet de satelliet kijkende Vlaming weer meer betalen om de nationale omroep te kunnen ontvangen? Hoe je het ook bekijkt je moet ofwel een abonnement op telesat nemen of een DVB-T ontvanger met antenne aanschaffen. Meerkost dus. In plaats van die erotische bullshit aan te bieden geen waar kat naar kijkt zou TVV beter de RTBF aanbieden.

  14. En voor de kabel of DVB-T gelden die rechten niet of wat? Of is dat alleen voor satelliet ontvangst? Onzin. Trouwens, DVB-T omzeilt die rechten in het grensgebied. Dus kan men in het buitenland in een beperkt gebied de RTBF ontvangen. Die signalen stoppen heus niet aan de grens. Zoals men ook in België in de grensgebieden de buitenlanders kan ontvangen. Waarom toch altijd dat communitaire gedoe hier in België. Voor één zaak moet ik je gelijk geven nl dat apenland.

     

    Ps: noem mij de zaak eens waar men die DVB-T ontvangers gratis weggeeft?

  15. Niks lieve god. Als ik u mag geloven dan zou ik op alles en nog wat een abonnement moeten afsluiten. Waarom zou ik extra kosten doen? Het zijn tenslotte BELGISCHE NATIONALE zenders. Ze hebben een must carry statuut en moeten daarom verplicht in het aanbod opgenomen worden. De Franse zenders zitten er wel in, waarom de Belgische Franstalige NIET?

  16. Is er een middel om TVV en Mobistar onder druk te zetten om de Belgische RTBF zenders La Une en La deux alsook RTLTVi bij het bestaande zenderpakket te voegen? Die zenders hebben toch een must carry status, dat wil zeggen dat ze verplicht moeten worden aangeboden. TVV en Mobistar gaan hier in de fout. Waarom ik dit vraag? Wel, gisteren werd de voetbalwedstrijd Rusland-België op La Deux wél uitgezonden, op de VRT hebben we alléén maar een samenvatting gezien. Betalen wij daarom belastingen, om iets dat uitgezonden wordt, niet te zien? Ook zo met het tennis. Dus TVV ik wil de rtbf en RTLTVi erbij, dat zijn trouwens ook Belgische zenders.

  17. Hier ook geen problemen te melden tot nu toe, uitgezonderd dat het schermpje van de ontvanger nu niet meer van rechts naar links loopt, maar gewoon stilstaat met op dit ogenblik één HD. Voor de Beta-update zag je de programma naam, nu niet meer. En het rare is, dat het niet op alle zenders zo is. En dat de meeste MTV-zenders nog steeds last hebben van freezes. Hier een 8121.

  18. Wat hebben ze bij tvv nu weer uitgespookt met die nieuwe software. Alles zou op wieltjes gaan lopen, maar wat ze er niet bij vertelden is dat het vierkante wieltjes zijn. Na de algemene update van een paar weken geleden is de ellende pas goed begonnen. Nu loopt de ontvanger minstens 1x per week vast, op zich geen probleem, kan ik nog mee leven, maar wanneer ik de stroom eraf haal en de ontvanger terug laat booten, het ding dan met de NEDERLANDSE kanalen lijst te voorschijn komt. Helemaal rechts onderaan in beeld staat het logo van Canaal Digitaal ipv TV Vlaanderen. Doe ik een fabrieks reset vraagt dat onding om een geldige smartcard en dat terwijl ze er verdorie in zit. Als dat nog een paar keer gebeurt sta ik niet in voor de gevolgen. Is een heel irritante knoeiboel. Voor de rest ronkt het onding als een bommenwerper, zo luid. Men houdt het niet voor mogelijk. Zijn er nog mensen die dat voor hebben? Wat is hun oplossing? Terug naar tvv is geen optie, want dan ben ik hem voor enkele weken kwijt en dat vindt madam niet leuk (geen tv). Misschien een andere degelijke ontvanger kopen, bv een VU+HD of zoiets. Of een goede hamer?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...