Ga naar inhoud


mjuitg

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mjuitg

  1. Deze boom staat recht achter het huis naar links of rechts verplaatsen van de schotel heeft geen nut, het enige wat ik kan doen is de schotel hoger hangen, maar dan moet hij aan een paal want de schotel hangt nu al op het hoogste punt.

    Maar ik ben niet zo'n voorstander van een paal aangezien deze kan draaien bij een flinke wind heb ik zo het idee.

  2. Hoi SAT vrienden,

     

    Na wat wikken en wegen heb ik besloten om mijn twin LNB te vervangen voor een Twin LNB DUO zodat ik zowel de Astra 19,2 als de 23,5 kan ontvangen.

     

    En ik begin er al een beetje spijt van te krijgen dat ik er een gekocht heb.

     

    Wat is nu het probleem....

     

    LNB eraf .... nieuwe erop ... vastzetten op de 19,2 en de LNB een beetje schuinzetten zoals op de afbeelding was aangegeven...

     

    Nu heb ik perfect beeld op de ASTRA 19,2 SNR 84 en agc 89 BER schommelt tussen 0-20, en helemaal geen beeld op de 23,5 als voorbeeld Omroep Brabant.

     

    Ik heb een DM500 met een Pli Jade2 Image. Ingesteld op 2 satellieten via DISEqC A/B. De 1ste Astra 19,2 E en de 2de Astra 23,5 E

     

    Satellieten heb ik apart ingesteld, ipv multiscan. De 23,5 E kan geen transponders vinden voor een lock. Signaalmeting geeft aan SNR 59, AGC 75, BER > 20.000 ... logisch dat hij geen lock krijgt ... :-(

     

    Nu staat er ook een hoge boom voor de schotel, maar ik dacht als de astra 19,2E het hiermee doet dan zal de 23,5E het ook moeten kunnen. Veranderen van de schuinte van de LNB geeft geen verandering.

     

    Schotel is een triax 85cm x 95cm

     

    Wie o wie kan mij wat tips geven of is het overduidelijk dat het aan de boom ligt?

     

    Alvast bedankt voor het meedenken!

  3. Als ik de andere DB beneden zet heb ik hetzelfde probleem.

     

    Ik vermoed ook dat het een kabel probleem is.

     

    De kabel is niet uit een stuk het bestaat door omstandigheden uit 4 delen. De 1ste 2 delen zitten met een speciale connector aan elkaar vast de overige delen zitten met een Male / Female (tv connector) vast. Ik vermoet dat hierin het probleem zit? Of moet er ergens een bijna breuk van de kabel inzitten?

     

    Groet,

     

    Michael

  4. Ik heb 2 Dreamboxen 1 boven en 1 beneden (beide DM500s) welke het allebei perfect hebben gedaan, maar sinds gisteren heeft de dreambox beneden geen ontvangst met alle zenders op de transponder van o.a. NED 1-2-3, als ook FILM 1.1. etc

    Het signaal van o.a. RTL4 en SBS6 is wel goed.

     

    Heeft iemand misschien een idee wat hiervan de oorzaak is. Aan de dreambox zelf ligt het volgens mij niet want deze heb ik al omgewisseld met de DB van boven.

     

    Beide dreamboxen draaien op de laatste PLI.

     

    Groet,

     

    Michael

×
×
  • Nieuwe aanmaken...